-
מתחילים מחדש: צ'רוקי (XJ) ידני מודל '96 כרכב טיולים
קשה לנהל דיון עם מי שהטיעונים שלו הם מענין לי את התחת וקצה הזין.
הנושא שאני מעלה נדון תדיר גם בפורומים בעולם.
אחדד אותו שוב בשבילך: בלאו המרכזי נעול וגם האחורי ואין לך שום דרך נשלטת לבטל את האוטומטית מאחור ואתה חייב להמשיך ב Low.
זה לא המצב ברוב הרכבים האחרים שהזכרת ששם או שאין מרכזי נעול או שניתן לבטל את הנעילה שלו מתא הנהג
אבל באמת, מה יש לדבר?
אתה לא מרגיש שאין לך היגוי. העיקר שהאוטו נוסע...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1d85dc73ae.jpg
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
תגובה: מתחילים מחדש: צ'רוקי (XJ) ידני מודל '96 כרכב טיולים
תומר, אתה מוזמן לסיבוב נהיגה בצ׳רוקי, אחריו אתה מוזמן לשתף את העם, בלשונך הציורית, האם היית משאיר את הנעילה הספציפית הזו ברכב הספציפי הזה [emoji846]
-
1. חלילה מלכתוב תחת. כתבתי ישבן. על ישבן יושבים. תחת משמש לדברים אחרים. גם קצה הזין לא הוזכר למיטב ידיעתי, אבל בגילי אני די מתרשם מהעובדה שאני בכלל רואה אותו לפעמים.
2. אנסח באופן יותר פשוט: בפרק הזמן שנדרש לך להוריד תמונות של טרנספרים, לסמן בתמונה את המק"ט, ליצור קשר עם ארכיון וויליס אוברלנד כדי לבדוק באיזה שבוע בדיוק ירד הג'יפ הראשון מפס היצור, לנהל בנושא ויכוחים ערים בפורומים בחצי הכדור המערבי ולהביא דגימות קרקע כדי להוכיח את מידת ההתנגדות של הגלגלים בהתחשב בתחיחות פני השטח, לדון בנושא, לדון שוב בנושא, להביא אסמכתאות ולהתייעץ עם הקבינט המדיני בטחוני- אני החלפתי את הנעילה האוטומטית הקדמית בטרוטראק ונסעתי לדרכי שמח וטוב לב. הרכב עבד היטב בדרכים מפותלות להחריד ומעולם לא איכזב אותי. לשמחתי הוא גם מעולם לא רצה להמשיך ישר. אני חושב שדיון כזה הוא בדיוק הרעה החולה שהופכת את כל העיסוק לבעייתי- מסקנות מרחיקות לכת נקבעות בפורומים אינטרנטיים ומעטים- ר ערך נדב-אכן בודקים בפועל את התוצאה. נראה לי שעדיף להמשיך בשרשור המיתוסים.......
-
גם עם נעילה אמיתית מקדימה, הוא לא בדיוק ממשיך ישר.
לא יודע מה אתה רוצה בועז.
ועוד באיחור של 20 שנה....
זה ויכוח ששייך לפעם. לראשית ימי ג'יפולוג. והתיאוריה האפוקליפטית הזו של "אין היגוי" בהקשר של נעילות אוטומטיות כבר הופרכה כל כך הרבה פעמים שלמעשה היום זה רק עניין של טעם והעדפה אישית.
-
מתחילים מחדש: צ'רוקי (XJ) ידני מודל '96 כרכב טיולים
אני לא חוויתי ולא הייתי חלק בוויכוח הזה מלפני עשרים שנה.
אני גם לא מאשים את הנעילה האוטומטית לבדה אלא אותה בשילוב עם 242 ב low.
למיטב זכרוני אתה עם 231 כך שגם אתה לא ממש חווה את זה כמוני
כל טיול כמעט יש לי מקרים לא נחמדים שבהם האוטו בקטעים טכניים, במיוחד בעליות עם צורך בפניה מדוייקת או בבוץ דורש ממני מלחמה בשביל להניח את הגלגלים היכן שהתכוונתי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
אתה טועה.
אני עם 241. אבל זה לא צריך לשנות לך כלום.
במצב LOW שלך, עם דיפ' מרכזי נעול, ה-242 שלך מתנהג בדיוק כמו כל טרנספר Part-time דוגמת 231/241 למיניהם.
ועל מה אתה מקונן? על נעילה אחורית אוטומטית?
בפעם הבאה שאנחנו נפגשים בשטח לכבוד זבח כלשהו, קח את הסופה שלי, עם דטרויט אחורי, לסיבוב קצר ותגיד לי מה ואיך.
-
דרור, הייתי מציע לך באופן דומה לעשות סיבוב על הצ׳רוקי, אבל זה עשוי להיות קצת מאתגר כאשר המרווח בין הראש לריפוד הגג קטן יותר מאשר בג׳ימני ...
-
נכון. בעייתי לי בצ'רוקי.
ואני יודע את זה מהתקופה שחיפשתי ג'יפ (אחרי שהסופה הקודמת נגנבה) ו-XJ היה אחד המועמדים לבוא במקומה.
היה אחד ששקלתי לרכוש. אז ניסיתי לעשות סיבוב. בעקבות הנסיון ההוא, קבל תיקון - בג'ימני יש יותר מרווח לראש ולברכיים.
זה אוטו מדליק אבל לא לגבוהים. אני לא יכול להידחק לתוך הדבר הזה.
אבל לעניינינו - לא מאמין שמשהו יפתיע אותי לרעה. נסעתי במצטבר יותר מ-11 שנים עם נעילה קדמית אוטומטית וזה לא הפריע לי.
אם הותקנה כמו שצריך, ההפרעה שלה (למעט בנהיגה על כביש מושלג, מצב מאוד שכיח אצלנו...) היא מינימלית לטעמי.
ואין שום הפרעה מיוחדת מכיוון הטרנספר של בועז, ששונה מאיך שמתנהגים הטרנספרים שלנו. זהה לחלוטין.
-
אני נהגתי באותו רכב ספציפית (סיקס) עם ספול ועם נעילה אוטומטית מאחור.
בשני המקרים לא היה צורך בשום מלחמה.
הספול אמנם דוחף ישר קדימה, אבל הרכב פונה, פשוט ברדיוס גדול יותר. אה, על הכביש בלחץ נמוך זה נשמע כמו חראקה איומה.
הנעילה האוטומטית, לעומתו, מרצ׳טת, יש לה חופש מעצבן, נותנת בום אטומי מפעם לפעם, אבל עוברת טסט.
אילו לא היו מכריחים אותי, הייתי נשאר עם הספול.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
דרור, אם כל הבעיה שלך בצ'ירוקי היא המרווח לראש או לברכיים, אפשר לפתור את זה די בקלות עי "טיפול" בתושבת של הכיסא, החלפת כיסא, ריפוד הכיסא מחדש ועוד כל מיני שינויים יחסית פשוטים. לדעתי היתרונות של הצ'ירוקי על הסופה בנוחות הנסיעה ובגודל, די שווים את זה.
אבל אם אתה חסיד הספרטניות, הרעש, האין גג והחלון המתקפל קדימה, אז ברור למה אתה דבק בסופה.
זה לא שאחד יותר טוב מהשני, פשוט תלוי בצרכים ובוויתורים שאתה מוכן לעשות עם כל אחד מהם.
-
טרנספר part-time. מתכוון לטנרספר שמאפשר 4x4 לא נעול? אם כך מה שונה מדיפ' מרכזי?
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
-
הפוך גוטה. זה מצב של דיפרנציאל נעול, או ללא דיפרנציאל בכלל ...
-
אם כך כל טרנספר הוא part-time.
האם יש תיבת העברה שיכולה לאפשר חלוקה לא שווה בציר האורכי ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
הפוך גוטה. זה מצב של דיפרנציאל נעול, או ללא דיפרנציאל בכלל ...
זה כבר לא דיפרנציאל, זה פשוט שילוב ( או ניתוק) של ההנעה הקידמית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
JohnnyEnglish
אם כך כל טרנספר הוא part-time.
האם יש תיבת העברה שיכולה לאפשר חלוקה לא שווה בציר האורכי ?
ברכבים עם הנעה כפולה קבועה (לנדרובר ואחרי כמה עשרות שנים גם אחרים) המצב ה"לא משולב" הוא מצב בו הטרנספר מתפקד כדיפרנציאל בין הסרנים (חלוקה לא שווה בציר האורכי) והמצב ה"משולב" הוא למעשה נעילה של הדיפרנציאל הזה.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
-
גם בפאגרו ישנים, רכבי גיפ ישנים ובטח עוד מלא יש אופציה לנסוע עם דיפ מרכזי פתוח
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
1 קבצים מצורפים
תודה רבה, החכמתי.קובץ מצורף 126884
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
דרור, אם כל הבעיה שלך בצ'ירוקי היא המרווח לראש או לברכיים, אפשר לפתור את זה די בקלות עי "טיפול" בתושבת של הכיסא, החלפת כיסא, ריפוד הכיסא מחדש ועוד כל מיני שינויים יחסית פשוטים. לדעתי היתרונות של הצ'ירוקי על הסופה בנוחות הנסיעה ובגודל, די שווים את זה.
אבל אם אתה חסיד הספרטניות, הרעש, האין גג והחלון המתקפל קדימה, אז ברור למה אתה דבק בסופה.
זה לא שאחד יותר טוב מהשני, פשוט תלוי בצרכים ובוויתורים שאתה מוכן לעשות עם כל אחד מהם.
יש לי הרבה בעיות עם הצ'רוקי XJ.
1. גודל - אני גבוה, וזה אוטו קטן. קטן גם במושגים יפניים. לא מבין מה עבר בראש של היצרן, שהוא כידוע אמריקאי, אבל ה-XJ יצא לשוק בתקופת הבעלות של רנו. כדי שיהיה לי נוח לנהוג בו, הכיסא צריך להיות מונח ישירות על הריצפה. ללא תושבות בכלל.
2. אין לו שילדה. ומיותר להרחיב על חשיבות שילדת סולם ברכב שטח אמיתי. יותר מדי XJיים מוגבהים ראיתי עם ריצפה שהתחילה להיסדק/להיקרע.
3.התחממויות. תא המנוע של XJ מיועד להכיל מנועים קטנים/קצרים. הוא נולד ב-84' עם מנוע ג'יפ 4 טורי בנפח 2.5 ו/או מנוע V6 בנפח 2.8 של GM (מנוע הבלייזר S10/ג'ימי S15/סונומה מהדור הראשון). או דיזלים אירופאיים - בהתחלה 2.1 העתיק של רנו, אחר כך ה-2.5 של VM. מהרגע שדחפו לשם את ה-6 בטור 242 המוכר והטוב, אין שם מקום להשחיל אצבע. יש בעיה קשה של פינוי חום ובעקבות זאת גם התחממויות, שברנגלר/סופה עם תאי המנוע המרווחים והמאווררים היטב, אינן מוכרות כלל גם בימים לוהטים במיוחד, באיזורים לוהטים במיוחד, גם תחת עומס חריג.
4. כן כן. הכל נורא פשוט. תאמין לי, בלהעדיף פשטות אני אלוף.
הרבה יותר פשוט לשים קפיצים טובים בסופה ולהינות מנסיעה סופר-נוחה, מאשר לנסות להילחם בקלסטרופוביה של רכב קטן מדי.
ואני בכלל באמת חסיד. או אולי האדמו"ר?...... בחצר החסידות שלי מאמינים בג'יפ האמיתי.
ג'יפ עם שילדה, עם מרכב פתוח שלא מהססים לקדוח בו, לרתך אליו, לחתוך אותו, להוסיף לו, לגרוע ממנו, בלי לחשוש מ"ירידת ערך".
ג'יפ אמיתי עם חלון קדמי שמתקפל ונסגר בהינף ידית אחת קטנה. ג'יפ אמיתי עם גיר ידני ושלוש דוושות, לא אוטומט של נשים וקוקסינלים שייעודו בעולם לייצר נהגים גרועים ופרנסה למכוני הגירים. ג'יפ אמיתי עם ריצפה ששוטפים בצינור ותיקוני צבע שעושים עם ספריי ומכחול. בלי דיפוני פלסטיק ועם תנוחת ישיבה אמריקאית אמיתית, כזו שלוקחת בחשבון שמי שנוהג בג'יפ זה גבר בגובה 1.90 עם רגליים ארוכות.
הג'יפ האמיתי הזה כולו UTILITY. הוא לא מפונק. כשצריך להתקין עליו משהו אז בונים ומרכיבים לבד, לא מזמינים מקטלוג אמריקאי במאות דולרים ועוד מאות דולרים למשלוח ועוד מאות/אלפים למוסך/מתקין שירכיב. והג'יפ האמיתי הזה, עם פרצוף שייחודי רק לו, עם 400K ק"מ ב-25 שנים על אותו מנוע שלא מפסיק לבעוט טפו טפו, הוא משלנו. גאווה ישראלית.
יש טובים ממנו, אולי. אין טובים כמוהו, בטוח.
אכן, כל סיפור הסופה אצלי הוא אידיאולוגי.
אז יש רעש רוח וצמיגי שטח. נו שויין. תגביר ת'ווליום.
-
אני לגמרי מבין את דרור.. אני לא גדול ועדיין המרחב בגובה לנהג הוא.. מצומצם משהו. בויטארה יש לי יותר מקום.
אני גם מבין את דרור על החדווה של הרוח בפנים. מבין, נוסע עם חלונות פתוחים, אבל אני אישית חייב מזגן ...
מצד שני כמות החיוכים וההנאה שהצ׳רוקי מסב לי שווה את הכל. תחביב אמרנו, לא ? [emoji846]
-
כמו שנכתב הרבה פעמים, כל אחד עם מה שמתאים לו ומה שנכנס לו בתקציב.
אני עברתי לפני שנתיים מנהיגה של 12 שנים על ידני בשטח לג'יפ אוטומט. לא כי רציתי, פשוט כי לא מצאתי אחר.
מה אני אגיד לכם, התרגלתי... הרבה יותר קל להתרגל לשידרוגים מאשר לשינמוכים.
מה שכן מפריע לי בהפוך על הפוך זה שעכשיו כשאשתי מתקשרת בזמן שאני נוהג, התרוץ של "לא שומעים, רועש פה, תתקשרי אח"כ" לא עובד.
-
"יש לך סדק" - כך אסף (הלוי).
"איזה סדק ? מה סדק ? איפה סדק ?" - אני מנסה להדחיק ...
אז כן, זה היה צפוי בצ'רוקי שמותח איברים כעניין של שגרה, אבל שום דבר לא הכין אותי לזה שאצטרך כל כך מהר להודות שדרור צדק ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
התייחסתי למרכב. לאין-שילדה שזו לטעמי החיסרון העיקרי בכל האינדיאנים האלה. המרכב נטול השילדה הזה לא אוהב עומסים קיצוניים. לא במשקל ולא במתיחות שהוא חווה בתרחישי עבירות.
להערכתי האוטו שלך נמצא בקצה העליון המותר של מה שהוא יכול לסחוב - על זה תוסיף את העומסים של נהיגת שטח. לכן טענתי שהמרכב ייכנע לפני מערכת ההנעה. האם אני צודק או טועה?... הזמן יגיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אין לו שילדה. ומיותר להרחיב על חשיבות שילדת סולם ברכב שטח אמיתי. יותר מדי XJיים מוגבהים ראיתי עם ריצפה שהתחילה להיסדק/להיקרע.
למזלי, הוא לא צדק לגמרי, כי הסדק התגלה בפינת הגג ולא ברצפה ...
לפחות הפח כאן הוא נורמלי ולא הנייר היפני הנפוץ, לכן יש עם מה לעבוד לביצוע תיקון טוב.
אז מה כל זה אומר ?
כדי לרתך שם צריך לפרק את דיפון הגג, ואח"כ לצבוע.
מי שמכיר אותי אפילו ממש קצת, כבר יודע כמה המדרון הזה חלקלק ולאן זה הולך ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1c66643389.jpg
-
לעבור ללונג ארמס ולשים קיט חיזוקים למרכב היו חוסכים ממך את הקושי בלהודות שדרור צדק....
ואגב עד שלא תטפל בעומסים שמגיעים מכיוון הגלגלים (מתלים והגה) ... התופעה הזו תחזור.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
-
זה הזמן לרסן את עצמך שלא תכנס לעוד הרפתקאה כמו עם הויטרה, אצל אסף זה כואב בכיס. בתור אחד שמטפל אצלו מהיום הראשון שהוא הכיר אותו ואם כל האהבה שלי אליו בתור חבר קרוב שלי, הבחור לא זול אבל הוא עושה עבודה ששווה כל שקל מזה
-
אורי,
זרועות ארוכות זה לא רק טוב.. חבר שעשה את ההסבה לא מזמן ועושה הרבה מסלולים טכניים וסלעים מקטר שזה פוגע לו משמעותית בעבירות, ואם היה ניתן הוא היה חוזר לזרועות הקצרות. הבעייה היא שבהתקנת זרועות ארוכות מגלחים את התושבות של הקצרות ואני לא מכיר קיט שמחזיר אותן ...
לגבי חיזוקים - עוד נגיע לזה, לא רק אלו שאתה מדבר עליהם ...
גבע: מאוחר מדי..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אז מה כל זה אומר ?
מה זה אומר ?
שחמור כמה שתאמן אותו, ישאר חמור ולא סוס מרוצים משובח ...
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
מה זה אומר ?
שחמור כמה שתאמן אותו, ישאר חמור ולא סוס מרוצים משובח ...
רענן
גם סוס מירוצים משובח צריך שיטפלו בו באהבה אחרי מאמצים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
גבע: מאוחר מדי..
אתה גורם לי להתבאס שלא נולדתי בתור אחד הרכבים שלך, הלוואי על כל רכב בעלים עם כזה שיגעון לפרטים קטנים וכמות כזו של השקעה עליהם
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
גם סוס מירוצים משובח צריך שיטפלו בו באהבה אחרי מאמצים.
נו שוין,
מזכיר לי מהסרט האלמותי שרק, פיונה קראה לחמור סוסו האצילי של האביר ....
זה סוס אצילי !
קובץ מצורף 129670
-
יש שיראו בכך חילול השם להעלות לכאן טויוטה...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
-