מי שלא מחליף מסנן לפחות פעם בשנה- מגיע לו.
Printable View
מי שלא מחליף מסנן לפחות פעם בשנה- מגיע לו.
חזרנו עכשיו משבוע בירדן.
האוטו התקני אצל הבדואים בואדי רם זה פיקאפ-יפני. היילקס.
יש קצת מיצובישים L200 מדגמים שונים, רובם מה שאנחנו קוראים "הנטר" ו"טריטון" (שם זה "ספורטרו") וממש מעט קצת משאר היצרנים היפניים כמו איסוזו/ניסאן וכו'
אבל טנדר-טויוטה שולט גדול.
לא מעט לנדקרוזרים 79 בצבע דאע"ש. אזרחיים וצבאיים. יש גם בכחול כהה, של המשטרה.
כמות מפתיעה של FJ45 עתיקים. חלקם הגדול ללא רישוי. כולם חלודים ועקומים אבל נוסעים ועובדים כמו גדולים
היילקסים יש מראשית התחלת שנות הדגם ועד ל-Revo חדשים מהניילון. הרוב מדגמי ויגו. כמעט כולם 2500 ידניים.
כולם סטנדרטיים-סטוק. אין הגבהות, אין שיפורים. לפעמים צמיגי כביש/HT במידה-שתיים קצת יותר גדולים מהמקור אבל באמת לא בהרבה.
כמעט כל ההיילקסים הישנים עם שני סרנים חיים, נוסעים עם סרן קדמי מחייך קשות.
הסופה שטסה במעלה סכיני הדיונות עוררה הרבה עניין אצלם, אבל כשהבינו שזה 4.0L בנזין ועוד 95 (ה"פרימיום" שלהם שעולה דינר לליטר), ישר אמרו "אהההה" והלכו. נפח מנוע גדול לא מרשים אותם כי הם לא מחפשים להשתולל אלא להקטין הוצאות.
מה שאני רוצה לומר, זה ששם אלה כלים שמשמשים לעבודה. מסיעים תיירים בארגז. אלה לא כלים למשחקים, בעליהם מתפרנסים מהם. הם נוסעים קבוע על לחץ 17-18 PSI מקדימה ו-18-20 מאחורה שזה מספיק לשבילי הדיונה אבל לא לטיפוס סכינים. 99% מהזמן ב-2X4 כי רוב הזמן אין צורך ב-4X4. משלבים רק כשצריך, כדי לחסוך בלאי במערכת ההנעה.
קילקולים? ברור. ביג-טיים!... גם טויוטה מתקלקלת ובגדול ובכל פינה מישהו עם מכסה מנוע פתוח. כל עסק שני באד-דיסה ("עיר המחוז" של ואדי רם, בתכלס כביש שעובר בין שתי שורות של חורבות ברמת התפוררות כזו או אחרת) זה מוסך להיילקסים.
חלקים להיילקס יש שם בכל מכולת. ואיך "מוסך" כזה נראה, אתם לא רוצים לדעת... אבל היילקס סובל את זה בגבורה.
את הרוב הם מתקנים לבד - ואם לא, האוטו תמיד יגיע בקרטוע בכוחות עצמו לאחד ה"מוסכים".
אין אוטו בעולם שלא מתקלקל. העניין הוא כנראה באמת כמה זמן וקילומטרים חולפים בין קילקולים וכמה עולים החלפים. בואדי רם יש כל כך הרבה גרוטאות היילקס לשחוט מהן חלקים, והנורמות של "חלקים תקינים" שם, מה זה גמישות... שכנראה ההוצאה הזו קטנה ממה שאנחנו רגילים וכנראה שבהיילקס ה-MTBF באמת גדול ומרווח יותר מאשר במוצר מתחרה. אחרת הבדואים הללו לא היו סוגדים לו.
בלי להכנס בכלל לאם היילקס זה טוב או לא,
תמיד הצחיקו אותי כל המשפטים של "הבדואים שותים תה רותח בשיא החום", "הבדואים לובשים בדים שחורים עבים" "הבדואים עושים ככה וככה"....
כאילו שחוכמת הבדואי היא ביג דיל.
עכשיו (וכאן מגיעה שחצנות מערבית גסה ויהירה),
בואו לא נשכח שהבדואים הם בין האוכלוסיות הנחשלות בעולם, ועם אחוזי תמותה לא נמוכים כלל (חוץ מאלו, כמובן, שמצאו שלולית של נפט בחצר האחורית). בוודאי שיש הרבה לכבד בתרבות שלהם, אבל היא מתאימה לעולם הישן.
בינינו,
הסיבה לסגידה לטויוטה בעולם השלישי מתבססת על כניסה חזקה שלהם לשוק לפני עשרות שנים, עם מכוניות שבלתי ניתן להשמיד, ואוזן קשבת לצרכי המקומיים (שתי גישות שבטויוטה קצת הזניחו בשנים האחרונות), ואח"כ רכיבה על האופי המסורתי של החברה.
ככל שהחברה מתקדמת יותר (עוד מונח מערבי יהיר), אתה רואה שבירה ברורה יותר של ההגמוניה הטויוטאית.
(כל התגובה הנ"ל, מביאה נקודת מבט. לא בהכרח נקודת המבט שלי, וברור שהנושא מורכב הרבה יותר).
אם הם נחשלים או לא (כן, די נחשלים, חלקם), והבישול שלהם טעים או לא (לא משהו), אפשר להתווכח.
אני מסתכל על הטנדרים שלהם. לא כולם דווקא חובבי נהיגת שטח ולא כולם דווקא מונעים מסנטימנטים לטויוטה או לכל יצרן אחר אלא פשוט עובדים בזה - נוהגים בואדי רם עם 6 תיירים בארגז כל יום, כל היום.
בירדן האבטלה גואה. המקומות הבטוחים הם "עבודה בממשלה" כלומר עובדי מדינה - השכר די נמוך, אבל יש תנאים סוציאליים ובטחון כלכלי מסוים. כל היתר, אם לא יעבדו בתיירות, יהיו בצרה רצינית. אז הבדואים האלה בתכל'ס "עובדים בתיירות". הם צריכים שהאוטו יניע כל בוקר ויכניס כסף. יפרנס את המשפחות שלהם, שלא קטנות בכלל.
אם הם בחרו בהיילקס אז כנראה יש סיבה.
לא "בלתי שביר" וגם לא "לא מתקלקל לעולם", בטח לא נוסע מי יודע כמה. אבל בהחלט אוטו ששורד היטב. זה העניין.
טויטה אמינה כשמדובר בטרקטור עם סרנים של נ"נ עם מנוע של מכסחת דשא .
ולירדנים יש עבודה מאוד נחשקת באילת ...כמה אלפים עוברים כל יום
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
בטיול של תחילת סוכות - הטנדר עם הכי הרבה מקום פנוי כשאייל לא נמצא - קיבל את שקיות האשפה. כן, העמיסו אצלי את הזבל של כולם.
ואז שקית אחת (רק אחת...) התחילה לנזול. שזה אסון. ממש.
הבנתי שצריך משהו.... צריך משהו. לזבל.
המחשבות הובילו לכיוון רשת שתהיה תלויה מהגגון על הדופן האחורית - שבחניה יהיה ניתן להרים את הרשת לגג ולפתוח את הדופן.
בטיול של כמעט סוף סוכות ניסיתי רשת לא הכי הכי אבל בסדר לבדיקת הקונספט, ובאדיבות מישהו שזרק לזבל שיפוד בלי להוריד לו ת'שפיץ גם זכיתי לשקית נוזלת. הפעם מחוץ לארגז.
אז זה הקונספט הנבחר עכשיו צריך לחשוב על הפרטים.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...664fcb2c34.jpg
אבל הברזנט יחטוף מיץ זבל....
הייתי מנסה לבדוק עם תיק זבל/רצועות חילוץ עם בנות, כזה שתולים על גלגל רזרבי, יכול למצוא מקום על הדלת האחורית או משהו דומה...
בלי קשר - כל שיפודי העץ נאספים לבקבוק ריק, בוגרים עם מכסה ורק אז לפח. בטיול כמו גם בביית....
נשלח מהנייד
תעשה מה שאני עשיתי כשהייתי תקוע בסיטואציה חברתית דומה. תדאג שיהיה בקבוצה מישהו עם טנדר ישן יותר ועמוס פחות.
או דיפנדר...
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
או המתקן אופניים (נראה לי של דורון, אבל אני לא בטוח)
בנוסף, נוח לשמור ולהשתמש בשקית יוטה גדולה של אמניר המשמשת למיחזור נייר, בתוכן נוח לשמור שקית זבל מלאה, מנגל לאחר שימוש וכו'.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
מה אכפת לי מה הברזנט חוטף.....
בדקתי ו trasharoo מתאים מצויין לדלת הארגז. זו היתה המחשבה הראשונה. אבל הוא לזבל של אמריקאים... קטן כזה. קומפקטי. תיכנס שם אולי בקושי שקית ירוקה אחת. את הטיול של תחילת החופש גמרנו עם 3 שקיות גדולות. ומה עושים כשפותחים את הדלת? לא נוח .
אסף
המיץ של הזבל נספג בברזנט בשלב מסויים ואז זה מסריח....
.
כדאי למעוך שימורים ולהוציא אויר מבקבוקים
שיפודים כדאי לשים במדורה או במנגל
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
הבעיה היא בחלק מהשותפים לטיול שגם מזבלים יותר מדי וגם לא יודעים לצמצם זבל... ואז מעמיסים על הטנדר המסכן.
אני חייב לציין שאחרי טיולי סוכות - יותר מ 5 ימים בשטח - אני לא מבין איך אורזים רכב למשפחה אם הוא לא טנדר. ממש לא נעים לראות איך דוחסים ומעמיסים ובסוף גם מגדלים מגדל- גגון
אסף.
שיפודים שמים בבקבוק שתיה ריק. ככה השקית אשפה לא מתפנצ׳רת.
שקיות זבל , אם לא רוצים נזילות על האוטו , שמים בשק ברזנט עם חור ניקוז תחתון מחוץ לרכב.
אחרי כמה שנים שימאס לך להיות אוטו זבל בכל הטיולים אתה תחזור לג׳יפ וגגון.
היינו שם לפני עשרות שנים והחכמנו... [emoji6]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הסידור הזה עובד טוב (אפילו בלי גגון) עד שבא הילד הרביעי ומאלץ אותך לפתוח את השורה השלישית
Sent using Tapatalk