אתם כפייתיים.
והגליל זה סטיתם הרחק מנושא הדיון.
אסף.
Printable View
אתם כפייתיים.
והגליל זה סטיתם הרחק מנושא הדיון.
אסף.
מישהו יודע מה המקור הכי אמין לסוללות LifePo4 38120S?
חשבתי לקנות באליאקספרס אבל לא מצאתי מוכר אמין עם ביקורות סבירות.
הבעיה תהיה גם למצוא מקום ששולח לישראל
נשלח מהנייד שמתעקש "לתקן" את האיות...
זו בדיוק הבעיה, גם באליבאבא הם אומנם מוכנים למכור 4 תאים, אבל מחיר המשלוח הוא מעל 150 דולר.
לפעמים מבנגוד שולחים ארצה, אולי גם מגיקביינג...
גם אם היום לא, אולי בשבוע הבא כן [emoji4], תלוי בקבלן המשלוחים עימו עובדים.
נשלח מהנייד שמתעקש "לתקן" את האיות...
התייעצות.
אחרי שנוצאתי מהקמפר את המצבר בית (חומצה עופרת. החזיק מעמד 'רק' מ2009. באמת לא בסדר), הדבר הבא הוא מצבר בית ליתיום (תכלס התלבטות אם בכלל צריך אבל נאמר שכן) בנוי מ3 תאי LEV40.
יש בדרך ממיר dc-dc מהסוג המזווד, זה עם הצלעות קירור האטום וכו'.
המצבר עצמו - נראה לי שלא טוב לו להיות במקום שייעדו למצבר בית שזה בתוך תא המנוע (שמגיע בקלות ל 80 מעלות). אז נאמר שהוא יהיה בתוך אחד הארונות. האם למקם את הממיר בתא המנוע קרוב למפצל טעינה - ואז מה שבא מהתא מנוע למצבר זה תמיד 12.6 וולט 'נקי' מוגבל ל 10 אמפר, או למקם אותו קרוב למצבר? יתרונות/ חסרונות/ לא משנה?
אסף.
למקם את הממיר 12.6V (זה עם הצלעות, של RCNUN) בארון ליד המצבר.
למה -
1- כי אם הוא יהיה במנוע, המפל מתח על הקו, יגרום למצבר לקבל פחות מ 12.6V.
2- כי זה מאפשר (אם תצטרך יום אחד) חיבור לזרם גבוה יותר בתוך הקמפר (למה? לא יודע).
אבל לפני שאתה מסיים עם החיווט, אתה צריך לחדד לעצמך עוד נקודה לגבי השימוש והטעינה של המצבר הזה.
מי שחושש (וגם אני עברתי את השלב הזה), הולך על תצורה של מערכת חשמל שיכולה לעבוד ללא הליתיום , ואז ברגע האמת (לילה בטיול), מנתקים את ההספקת כוח מהמצבר הרגיל, ומחברים את הליתיום.
התצורה הנכונה (לדעתי), הכל מודולרי והכל מבוסס על אותו סוג של מחברים ( EC5, XT60, אנדרסון 35A) (להקפיד על הכיוונים של זכר-נקבה \ שקע תקע).
קובץ מצורף 125838
ביום יום, זה החיבור (אני מניח שיש איזה מנתק \ איזולטור במנוע).
ניתן, בקלות, להוציא את ה DC2DC ולנתק את הליתיום, (ולחבר את קו ההזנה למחבר של הפיצול צרכנים ),ואז הכל עובד ישירות מהמצבר (כמו היום).
ניתן להשאיר את ה DC2DC ולנתק את רק את הליתיום (ולשמור אותו ריק בין הטיולים. לפי התאוריה, זה הכי בטיחותי).
כלומר, צרכנים עובדים על המצבר של המנוע, אבל מוגבלים ל 10A של ה DC2DC.
במקרה כזה, שיוצאים לטיול, מחברים את הליתיום, תוך 3-4 שעות נסיעה, הוא יהיה מלא.
אם אתה הולך על הגישה של לשמור את הליתיום ריק בין הטיולים, זה אומר לזכור לרוקן אותו בדרך חזרה מהטיול.
ואם אתה חושש, לשלוף אותו מהקמפר (עדייף שהבית ישרף, לא הרכב :-)
בתקופה שהייתי עושה את זה, בשעות האחרונות\ יום אחרון, של הטיול, הייתי מכבה את הטעינה ונותן למקרר לרוקן את הליתיום (הנה לך סיבה למה לקנות מקרר :-) ).
היום אני לא מנתק יותר.
אני כבר כמה חודשים בתצורה כזו, זה עובד פשוט טוב.
היתרון של מצבר כזה - הוא יכול להישאר טעון גם 10 שנים. למה לרוקן אותו?
אסף.
האם ה dc2dc הנ"ל טוב גם למצבר עופרת אטום כזה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d5370438b5.jpg
???
תודה.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
זיו, לא. בנתח מהתרשים שלך איך הוא נטען ברכב
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
זה יכול להיטען בכל מתח בין 12 וקצת ל14.. לא חייב ממיר.
אסף.
אז סתם לחבר למצבר יעשה את העבודה?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אסף - למה לפרוק? כמו שגיא כתב - ההוראות בטיחות של ליתיום זה לפרוק את המצבר שהוא לא בשימוש (דרך אגב, לכן גם שמטיסים את הסוללות, פורקים אותן).
דורון - בהתחלה הייתי מנתק את הטעינה במהלך היום האחרון, ונותן למקרר לפרוק את המצבר עד הערב שחוזרים הביתה.
היום הפסקתי עם המנהג הזה.
בסוף טיול אני מכבה את המתג טעינה (יש לי מפסק, ליד ההגה).
אם אני לא צריך את הצרכנים (מקרר, חימום מים, משאבת מים), בהחלט יש מצב שאני נוסע, ולא מטעין את המצבר (לא אכפת לי על איזה ערך הוא).
כל המטרה זה לחסוך מחזורי טעינה פריקה.
אני לוקח בחשבון שאם אני יוצא לטיול, יקח איזה חצי יום עד שהליתיום יטען עד הסוף.
לא לקחתי בחשבון כזה כאב ראש.....
אסף.