אין שום בעיה עם הקרבה של הרדיאטור למיכל דלק, יש לדעתי בעיה עם הקרבה של המאווררים וביתר דיוק, החשמל שלהם, לפתחים של מיכל הדלק.
וחנן, לדעתי גם מה שעידו עשה זה לא הכי בטיחותי.
Printable View
נושא הרדיאטור\מאווררים - מדובר על סביבה חמה, על שדות מגנטיים, על ניצוצות (בתוך המנוע ובחיבורים אליו \ ממסרים) - כל אלה לא ממש מתישבים לי עם מיכל דלק - מן הסתם בנסיעה כאשר המיכל דלק סגור אין בעיה - אבל מה קורה בתדלוק?
אדי דלק באויר?
תדלוק מג'ריקן?
המיכל נפתח יוצאים אדי דלק לכיוון המאווררים?
יתכן גם שהמאווררים יוצרים \ צוברים חשמל סטטי שעלול להתפרק איך שהוא בדיוק שהסביבה רוויה אדי דלק...
אתה יודע מה ערן - נקודות חשובות. הנושא של תדלוק כשהמאווררים/מנוע פועלים - עלול להיות מסוכן עם קרבה כזאת. אפילו הקרבה של היד שפותחת את המיכל לרדיאטור והמאווררים. נושא החשמל לא נראה משמעותית בגלל שבכל זאת יש מרחק די גדול מהמיכל למנועים והצמות מן הסתם ילכו הצידה או למעלה בצורה מסודרת.
נימרוד - אתה בטוח שאתה רוצה ניצוצות במרחק של 20-30 ס"מ מפית תדלוק? מפתח של מיכל דלק?
את נושא הצמות מן הסתם אפשר לפתור - חשוב לזכור שבתוך קונקטור יכולים להיות ניצוצות (לא אמורים להיות - כשיש זה תקלה - אבל תקלה כזאת יכולה להתרחש ולשרוד הרבה זמן בלי שלמישהו יש מושג שהיא קיימת).
ממסרים - ממש חשוב שלא יהיו באזור.
ועדיין מנוע כאשר הוא פועל מיצר כל הזמן ניצוצות!
וכאמור יתכן שהמניפות גם מיצרות חשמל סטטי שגם הוא עלול ליצר ניצוצות.
לא יודע מה התקנות בנושא, לא יודע מה מקובל ומה לא, מה מותר מה אסור, לי זה נראה קרוב מידי - כמה זה בסדר - לא יודע - מן הסתם יש מי שמבין בנושאים שכאלו ויודע לתת תשובה.
אולי אפילו באתרים של אלו שמיצרים ומוכרים את המיכלים הללו.
לגבי הגנה מפגיעה פיזית של המניפות - כמובן שגם לזה יש לת את תשומת הלב והפתרון המתאים.
תקנו אותי אם אני טועה אבל נדמה לי שבמאווררים הללו אין פחמים ?!
ןלכן גם אין ניצוצות, כמובן שבתידלוק המנוע ומערכת החשמל כולה יכובו.
היי חנן
לא אפרט את כל שיחתנו מאתמול אבל כן התייחס לעיקרי הנקודות שהעליתי בפניך, גם כדי לשמוע תגובות שונות.
1. נושא החום מסביב לרדיאטור אשר מעלה את הטמפרטורה של מיכל הדלק - במערכות דלק יש חשיבות לטמפרטורת הדלק שנכנס למנוע, ככל שהדלק חם יותר כך יורדים ביצועי המנוע. ישנם אפילו רכבים אשר בהם מותקנים מצננים קטנים על קו צינור החזרת הדלק כדי שדלק חם שחוזר מהמנוע למיכל לא יחמם את הדלק שכבר במיכל.
2. נושא זווית המצנן - לדעתי המצנן צריך "לשכב" באלכסון מקיר האש לחלקו האחורי של הרכב, כמו שהסברתי לך ניתן לסגור את הצדדים ובכך ליצור מנהרת רוח שתקרר את המצנן ואת מיכל הדלק ביחד.בשינוי זה גם תרחיק את המצנן מהראשים של הנהג/נווט - וזה שאחרים שמו את המצנן כמו ששמו זה עדיין לא אומר שזה נכון ותקין.
3. נושא פיית התדלוק - גם הצינור הזה שהינו פגיע מכל הבחינות, וגם המיגון שריתכת מסביב לפיית התדלוק, לא ניתן לתדלק את הרכב מז'ריקן ללא משפך, יש להסיר את חצוי העליון של המגן שריתכת מסביב לפיית התדלוק.
4. גובה פיית התדלוק - אתה חייב להכניס את פיית התדלוק לתוך מבנה הרכב מכל הבחינות. רצוי אפילו להחליך את פיית התדלוק של המיכל לפיה עם צינור זוויתי (יש לקנות ולהחליף) ובכך לשנות את זויות צינור הארכה שהרכבת ולהכניס את פיית התדלוק לתוך מבנה הרכב.
כל שאר הנושאים של החשמל הסטטי וכו' - לא חשבתי עליהם אבל הם בהחלט נכונים ומצטרך לדעה כי יש לתת להם חשיבות.
רפי
לא הבנתם את מה שמיכה כתב על הקירבה של המאוררים למיכל?
אני גם חושב שהקירבה הזאת מסוכנת, ולא רק בגלל ניצוצות מהקונקטורים, ריליים וכו'.
ליד הנשם והפיה תמיד יהיו אדי דלק, וחשוב להרחיק מהם כל מקור של חשמל וגם מקור חום.
מי שנגע בחוט חשמל של מאוורר שפעל כמה זמן ברציפות, מבין שיש שם הרבה חום.
חשמל וחום לא הולכים טוב עם אדי דלק, גם אם מדובר בסיכון קטן.
השידוך הזה יכול להוליד רק צרות, אז למה ליצור אותו, בעיקר כשיש מספיק אלטרנטיבות?
טוב , ציירו לי כבשה...אה את הראדיאטור במקום אחר .
לא בשביל ההתפלמסות אלה בשביל הדיון... ראיתם פעם מנוע פק פק בנזין של מכסחת דשא, גנרטור, משור שרשרת וכ"ו ?
הרי שם הפלג, מיכל הדלק והאגזוז יושבים ממש אחד בתוך השני אז מה ? זה בטיחותי ? וזה של חברות גדולות וידועות BRIGS AND STRATON SHATAL וכ"ו.
ואני לא מדבר על רדיאטור, אלה על אגזוז מיכל דלק ופלג.
שמע חנן, אני לא אומר לך מה לעשות. 99% שלא יקרה כלום אבל רק בשביל האחוז האחד הזה הייתי מנסה למצוא פתרון לבעיה. לא בהכרח לעביר את המיכל דלק או הרדיאטור מהמיקום שלו.
אולי לבנות איזה כיסוי כלשהו שיכסה את המיכל (כבר החלטנו ;) שאתה חייב להעיף את הצינור מלוי הזה. כל בוחן תחרותי יקבל שבץ כשהוא יראה משהו כזה. תשתמש בפתח מילוי המקורי שלך) עם מדרגה כלשהי שבה הנשמים יהיו.
אולי אפילו שטיחון רכב שיהיה מעל.
תחשוב על זה ככה. בנית רכב בהרבה $$$, אתה באמת רוצה שהוא במקרה הטוב ישרף על שטות ?
תנסה להפריד חשמל ודלק (תחשוב אדי דלק) שלא יהיו ביחד.
חנן,ברוך,נמרוד,רפי,ערן וכל החכמים והמלומדים המגיבים כאן על פרויקט הבניה של ידידנו חנן מאילת.
צר לי שאני על תקן משבית השמחה של השירשור הזה, אבל נראה לי,כמשקיף מהצד על השרשור ועל תהליך הבניה,שכולכם לא רציניים ובעיקר אתה חנן.
לא יתכן שכך בונים רכב,באגי T1,תוך כדי פרסום באינטרנט,של פרסום תמונות,ציפיה לתגובות ושינויים תוך כדי יצור וביצוע, במידה והיו הערות ...
חברה,זה לא רציני,למרות שזה משרת יפה מאד את דפי האתר ואת המשך השירשור.
חנן : אם אתה לא רוצה שתצא לך גרוטאה,מלאה בחיבורי חוטים והערכת צינורות,ריתוכים אין ספור ושינויים תוך כדי ייצור,הגורמים לשינוי האיזון שתוכנן,תוספת משקל ותקלות אין ספור בעתיד,
עצור הכל ,תכנן בשקט כל פרט ומהלך ורק כשתסיים את התיכנון,תמשיך.
הדרך שלך וכל היועצים המלומדים שלך רק מטעים אותך ומסיטים אותך מהדרך. אם אתה לא בטוח בתכנון, אל תמשיך בביצוע.
קח עצה זאת כאחד שמאד לא רוצה שתיכשל. חבל על הזמן שלך ועל הכסף היקר שאתה מבזבז בעשיה של דברים פשוטים מספר פעמים.
גל שחם.
אני מתפלא עליך גל - אתה בחור נבון, בדרך כלל, לא? :cool: ?
מה אתה רוצה מהבנאדם? אין לו תכנון מראש של הבאגי. הוא הזמין וקיבל רולינג שאסי, ומכאן והלאה הוא לעצמו, ולכן הוא מבקש יעוץ ושואל שאלות.
זה לא שהוא נמצא בחולון, כפר סבא או תל אביב. הוא באילת והדרך היחידה כמעט שלו היא לפנות באמצעות האינטרנט. זה אחד היתרונות הגדולים של הרשת וזה אחד הפלוסים של האתר הזה, שבאמת יש בו אנשים שיכולים ומוכנים לתרום מן הידע והנסיון שלהם.
אם הבחור מבקש ללכת בדרך הזאת, אז לא לעזור לו? לסרב לענות ולשלוח אותו ללמוד הנדסה/ריתוך/פבריקציה וכו'?
דוקא כאן הוא יכול לקבל הרבה דיעות, לכאן ולכאן, לחשוב ולהגיע למסקנות. עד עכשיו זה עבד לא רע, ואין סיבה שלא ימשיך כך.
לא כל אחד יכול לקנות רכב שלם ומושלם בהרבה כסף או תכנון של רכב כזה, חוץ מזה שחנן - עד כמה שאני יודע - אוהב ויודע לעבוד בעצמו ויש לו את הכלים הדרושים לכך.
אני דוקא בהחלט בעד הנתיב הזה, שטוב לחנן וטוב לפורום.
אני מאד שמח ואוהב את העזרה והנכונות הישראלית ליעוץ והכוונה.
אני עדיין חושב שזה יפה בעיקר לפורום,זה לא נכון לתהליך הבניה.
חייבת להיות תוכנית, זה לא באגי שבונים לילד, לטייל בפרדסי השרון.
ברוך,אני מתפלא עליך, אפילו אתה בסדנה שלך עובד על פי תוכנית.
אין מצב שמתחילים לחבר חלקים ומעבירים את הגלגלים מאחורה לצדדים,את הראדיאטור מלמעלה
למטה,את המיכל מסובבים את החוטים מאריכים,את הציריות מאריכים,את צינורות הברקס מקצרים.
נו באמת, ברוך, אני עדיין מחזיק ממך אינטילגנט. אתה יודע בדיוק למה אני מתכוון,כאן מתחילות בעיקר התקלות והבעיות.
זה במקרה כן קשור לכסף, הרבה יותר זול לסיים תכנון ולגשת לביצוע.
לצערי זה מאד ישראלי,אפילו בתחום שלי,בבניה,מעטים שמשכילים לסיים תיכנון ולהתחיל ביצוע, רק קח אפשר להשיג עמידה בתקציב,בלוחות זמנים ובאיכות מירבית.
גל שחם.
אני במקום חנן, מקבל את המתנה של הרולינג שאסי, מוציא לאתר ג'יפולוג שירשור של תחרות ארצית פתוחה לתיכנון באגי.
מעלה תחרות,בין כל המתכננים והיוצרים למיניהם,כאן באתר ומנסה לקבל תיכנון ושירטוטים לבאגי.
השירשור ירוץ ויתפתח,שים לב לכמות הצפיות בשירשור הזה,לזמן שהוא קיים ולזמן שחנן בונה את הבאגי שלו.(מטורף)
לוקח את כל התוכניות,מדבר עליהן בשרשור,לועס,משפר,משנה,שוב משנה,שוב משנה,שוב משנה ושוב משנה, מקבל את היעוץ של כולכם ובוחר אחת.
רק אז יוצא לדרך ומתחיל לבנות.
(בגלל שאני רחוק והתקציב שלי מוגדר ומוגבל !!!)
גל שחם.
אהלן גל
אתמול בלילה קראתי את התגובה שלך והיא גרמה לי פשוט לחייך חיוך ענק ואמיתי. תגובה למה שכתבת יכולה למלא ספר פילוסופיה שלם אבל בגדול התשובה של ברוך ממצה בצורה טובה מאד את המצב.
בסופו של דבר הכל עניין של כסף, את הרולינג שאסי לא קבלתי במתנה , היא עלתה לי הרבה מאד כסף שאותו שלמתי למקצוענים ביותר בתחום על מנת שיבנו עבורי את כל המכלולים, שלי אין את היכולת לבנות, מכלולים הקשורים בבטיחות (שלדה וכלוב) ובביצועים (מתלים הגה וברקסים) ומשם כאמור אני ממשיך לבד.
אין דרך טובה יותר לבנות כל דבר, מלבד הדרך שבה הפרויקט מתוכנן מראש , לדעתי הפרויקט של קבוצת סרטינה / אוטו הוא פסגת הפרויקטים בארץ והלואי שגם אני הייתי יכול לבנות כך, אבל תכנון עולה המון ולי אין את הכישורים לעשות את זה לבד, אז הייתה לי ברירה, או לא לעשות כלום או ללכת בדרך שלי שהיא קשה יותר וארוכה יותר אבל לא פחות מספקת.
אמרו חכמים ממני שהדרך חשובה לא פחות מהמטרה, אני חסיד גדול של האמרה הזאת, כמובן שאין משהו שרוצה יותר ממני שהבאגי הזאת תיסע, והיא תיסע אני מבטיח לך.
המטרה של השרשור הזה היא בראש ובראשונה ללמוד ואני לומד כאן המון, הרי יכולתי גם לבנות מבלי לכתוב ולעדכן את השרשור בתהליך אבל אני נהנה מאד גם מהבניה עצמה וגם מהתהליך ומהשרשור כאן בפורום מה גם שאני בטוח שגם אחרים נהנים ולומדים ממנו רבות.
אני אכן שואל ומתייעץ רבות אבל בסופו של דבר מחליט לבד ועושה מה שנראה לי הנכון ביותר לעשות.
הבנייה של הבאגי תמשך עוד זמן רב שנה ,שנתיים, מי יודע, אבל כשהבאגי הזאת תצא מהחצר ותרד לוואדי הסמוך לא יהיה מאושר ממני ואני בטוח שכל אלו שכותבים מגיבים ולומדים מהתהליך יהיו שותפים אמיתיים לשמחה. (גם אתה ;)).
נ.ב אתה רק תדאג שימשיכו להיות כאן מרוצים :twisted: כי מה שבטוח זה שהמטרה של ההשקעה העצומה הזאת היא לא טיולים בערבה, זה בטוח.
טוב, שיניתי...:mrgreen:
WOW איזה רמקול יפה :!: :!: