נדחה ל18.4
Printable View
נדחה ל18.4
ראיתי את הרכב היום בת״א, מגניב לגמרי!
אגב, מה שהולך שם ברחוב מבחינת חניה זה יחסית קליל לרחובות אחרים (צדדי, ללא מוצא..) - תגיד תודה ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני יודע... בגלל זה לא עוברים דירה...
אסף.
תןדה חנן
התכנון היה מתקפל כמו כיסא קולנוע (או בית כנסת.. מה שעושה לכם את הדימוי) אבל בסוף החלק התחתון יושב במסילה ונשלף החוצה. מאוחסן צמוד לבסיס בעמידה ומפנה המון מקום.
כבר נבחן בארוחת ערב משפחתית פלוס בחוף פלמחים...
עוד צריך לעגן כהלכה לדופן האחורית (עם תוספת של פרופיל להקשחה) ועל הריצפה. בינתיים זה מחובר רק עם 6 ברגים לרצפת העץ.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ובכל מקרה, שלא תפספסו, המפגש הארצי השנתי של מועדון מקוררי האוויר- בפסח. 18 באפריל. נתניה.
אסף.
[IMG]file:///C:/Users/Yaron/Pictures/DSC_0033.JPG[/IMG]
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...96028208_n.jpg אסף זה בשבילך...
אז מה היה לנו בפסח...
בחג, החלטתי לסדר כמה דברים לקראת הטיול. לחזק את הכיסא שהכנתי, לסדר מקום בארונות ודברים כאלה. בקטנה. אולי נספיק פוליש ווקס לפני המפגש. שיהיה יפה.
הציק לי בעין שכל הרכב נמוך. המתלה האחורי ממש נמוך יותר ממה שהוא אמור להיות - טוב, זה קמפר ותמיד יש משקל. אבל אין סיבה לא לתקן את זה.
אז ביום שלישי פירקתי מתלים אחוריים והגבהתי ב0.9 מעלות כל צד. חפיף. יום עבודה. לא קל, אבל שיהיה.
המתלה האחורי מכיל מוט פיתול, ובו יש 44 שיניים בצד הפנימי ו 48 שיניים בחיצוני. הגבהה של שן אחת בפנים והנמכה חזרה של שן אחת בחוץ, נותנת 0.9 מעלות. זה נשמע מעט, אבל זה הרבה מאוד, כי הזרוע הנגררת ארוכה למדי. למעשה, ההגבהה הקטנה זו מחזירה את הקמפר לגובה רגיל והוא לא נראה שקוע.
אז הגבהתי.
ואז ראיתי שהרכב יושב עקום. כבר הרבה זמן אני מרגיש שצד שמאל שקוע, אבל רק אחרי שהרמתי את התחת, שמתי לב עד כמה המתלה הקדמי נראה רע. צד שמאל ממש נמוך, אחרי ההגבהה של האחורה, הקדמי שמאלי נוגע בבאמפסטופ.
המסקנה המיידית היא קפיצים שבורים.
המתלה הקדמי, למי שלא מכיר, הוא שתי קורות עגולות, בתוך כל אחת מהן שתול מוט פיתול. אבל זה לא סתם מוט, אלא מוט פיתול שבנוי מ9 עלים, בעובי 3 מ"מ. 3 ברוחב 30 מ"מ, ומעל ומתחת עוד שניים צרים יותר ואחד צר משניהם, כך שנוצר כאילו מוט עגול. המוט הזה, שמורכב מעלים, עובר מצד לצד, נעול באמצע עם בורג אלן, ובכל צד לזרוע הנגררת, גם כן עם בורג אלן. כל זרוע נגררת יושבת בתוך מיסב, ולמעשה הדבר היחיד שמונע ממנה לצאת מהמקום הוא האלן המסכן הזה. מזל שיש שתי זרועות נגררות בכל צד, כי אם חבילת עלים אחת נשברת...
אם להיות ריאלי, העבודה הכי מלכלכת, הכי קשה פיזית, והכי מגעילה ברכב הזה, היא החלפת קפיצים קדמיים. חשבתם שגירוז ציריות זו מלכלך ומלא גריז? אז זה ברמה אחרת...
אבל הוחלט. מחליפים קפיצים לפני המפגש השנתי של יום שישי.
בני, ד"ר באג, שולח לי הודעה - אני מוזמן לבוא אליו למוסך, והוא יעזור לי במקום על הליפט ותמיכה מוראלית, וכמובן יד עוזרת אם יהיה צורך.
זה נראה כמו עבודה של חצי יום. בפועל, זו באמת היתה עבודה של חצי יום. וחצי לילה.
אין דרכי קיצור - חייבים לפרק הכל מהמתלה הקדמי, שלב אחרי שלב. וזה הרבה עבודה, ועבודה קשה. מתברר שבמוט אחד 6 עלים שבורים ובשני "רק" אחד. הכל בצד שמאל...
וכך, כשהחברים באים להכנות אחרונות למפגש הכוללות פריטי טרים כאלו ואחרים, ניקוי ושטיפה, הברקת אביזרים והחלפת עדשות לפנסים... אני עם הנבלה על הליפט, כל הפרונט מפורק, וגריז... כמה גריז.
בני, הגדול מכולם, משאיר לי את המפתחות של המוסך והולך לבלות עם החבר'ה באוטומוטור. כשהוא חוזר בשעת לילה, אני עוד עובד, וגם לו יש עבודה, לחבר את הפורמולה VEE של אריק על הטנדר חד-קבינה שלו, שיהיו מסמר המפגש.
2 בלילה. סוף סוף זה מאחורינו.
טיפ: לא לחזק את האלנים לפני שמרכיבים את שתי הזרועות. ולא להרים את הזרוע התחתונה למקום לפני שהנגדית שלה מחוברת. עוד טיפים - ניילון נצמד עוזר להצמיד את העלים זה לזה. אזיקון גם עוזר אבל לא עובר דרך החור הצורתי של העלים. איזולירבנד לא טוב עם גריז. סופרגלו לא מספיק חזק.. ask me how I know ...
ובסוף... האוטו עדיין טיפה עקום.
נראה לי שהמוט פיתול האחורי שמאלי חלש יותר מהימני. או שזה המיכל מים והארונות שבצד שמאל...??
שישי. קמים בבוקר, מעמיסים ציוד ליומיים, נוסעים לנתניה. למפגש. מתברר שכשלא הגעתי מוקדם עם כולם, הם חשבו שלא הספקתי להרכיב ושאני לא בא. נו, באמת..
אחרי המפגש שיירה צבעונית של כמה חיפושיות וכמה טרנספורטרים למצפה משואה - קמפינג רגוע, ולמחרת חמסין מטורף שלא איפשר לנו לטייל יותר מדי.
ולמרות שלא היתה כוונה למסלול שטח, לא התאפקנו ואחרי המערות טיילנו קצת בין השדות מבית ניר עד יער חרובית, ככה בשביל הכיף.
הנסיעה הארוכה יחסית בחמסין, גם הלוך וגם חזור, הבהירה לי שמצב ההתחממות טוב משמעותית ממה שהיה לפני שנה, אבל עדיין לא מושלם. אחרי נסיעה של שעה ב30 מעלות בצל, תחת שמש קופחת, חייבים לעצור לגלידה והתקררות. אמנם השעון לא מתקרב ל 120 מעלות אבל העדפתי לעצור ולא לסמוך על הדיוק של השעון.
חוץ מזה הכלל שלי למכוניות האלו הוא לעצור בכל שעה. טוב גם לרוכב וגם לבהמה.
אז.... פירקנו והרכבנו את כל המתלים. היינו במפגש. טיילנו. חופשה מושלמת, לא?
אסף.
מתלה אחורי לפני:
קובץ מצורף 86622
ואחרי:
קובץ מצורף 86623
גובה לפני:
קובץ מצורף 86620
ואחרי:
קובץ מצורף 86621
מוט פיתול אחורי:
קובץ מצורף 86624קובץ מצורף 86625
ותודה לג'ק בילשטיין, אגדה עוד בחייו, על העזרה הרבה...
קדמי.. שבור:
קובץ מצורף 86626
קובץ מצורף 86627
משפחה לא בוחרים:
קובץ מצורף 86628
(בילוי לילי אצל ד"ר באג על הליפט)
ותודה ענקית, כרגיל. לבני, ד"ר באג, ולרועי - האסיסטנט הרפואי, על כל העזרה. איזה כיף שיש חברים כאלה.
אסף.
אה.. כן... וגם - יצאנו לטייל...
קצת קמפינג, קצת מערות, קצת מסלול שבילים.
היה חם.
ומגניב.
אסף.
קובץ מצורף 86860
אני מבואס מהמתלה הקדמי. לא עבר הרבה זמן מאז הטיפול בו, והקמפר שוב עקום. צד שמאל נוגע בבאמפסטופ. מה לא עשינו טוב?
נגמרה עונת הטיולים אז הוא מכין לי תעסוקה לקיץ? משהו כמו להוריד את כל הקורה הקדמית ולשפץ מבפנים החוצה... שוב להחליף קפיצים, אטמים, אולי אדג'סטרים?
אסף.
או להחליף את הבולם לקפיץ+בולם ?
עד כמה שאני זוכר יש שם מקום.
שלא תחשוב שזה לא עבר לי בראש.. אז בדקתי.
החיבור העליון מאוד חלש. לא נראה שיישא עומס של קוילאובר.
אסף.
ולא ניתן לחזק את החיבור העליון ?
עידו
הכל ניתן. אבל לא פשוט כי המרחב מוגבל. גם על זה היו לי מחשבות...
אסף.
ובלי להכביר מילים... עונת הטיולים מסתיימת בשבועות. ומזג האוויר בסוף השבוע היה מושלם לטיול וקמפינג.
ופגישה עם עוד אחד עם גג לבן, קירור אוויר ו Made in Germany....
אסף.
קובץ מצורף 88103
קובץ מצורף 88104
קובץ מצורף 88105
כמעט שנה מאז העדכון האחרון...
לא נעים.
אז נתחיל בזה שסוף סוף הצלחתי להעמיד את האוטו ישר. טוב, לא בדיוק ישר כי הגבהתי את המתלה האחורי לצורך עבירות, אולי טיפה יותר מדי, אבל כשהוא עמוס לגמרי הוא מאוזן.. אבל כשהוא ריק האחורה גבוה מהקדימה. נו, שיהיה. הבעיה נראית לי שהקדימה קצת שקוע גם אחרי כל המשחקים וההחלפות. בינתיים לא נוגעים.
פרוייקטון קטן שעברנו - הרכבתי פטמות גירוז בבולג'וינטים הקדמיים. המוטיבציה - הם ישנים. בני כמעט 40, אבל כוחם עוד במותניהם, ואני בטוח שהם איכותיים יותר מכל בולג'וינט חדש שיהיה. מה עוד שזה חתיכת כלבת לחלוץ בולג'וינטים - ההתחלה היא פירוק (שוב) של כל המתלה הקדמי, וזה ממשיך לחליצה כולל חימום עם ברנר שלא תמיד עולה יפה.. בקיצור - עדיף לגרז מחדש את הישנים ולא להחליף לחדשים. ויש לי חדשים. אז קידוח עדין, הברזה בשני שלבים, הברגה של פטמות גירוז, והמון גריז מתאים. גרמושקות חדשות - והעסק עובד יפה מאוד.
קובץ מצורף 97749קובץ מצורף 97748
דלת הזזה - פירוק לרמה מולקולרית של כל הצירים, גלגלות, מנגנונים - עד פירוק של המיסבים עצמם, ניקוי, שימון, הטבלה בשמן, גירוז... והדלת שהג'ינג'ית מספרת שכבר בילדותה היתה קשה לתפעול, עובדת חלק חלק... נפתחת בקלות, נסגרת בקלות.. בהחלט פלא הנדסי גרמני. הדלת עכשיו ישרה ובקו הנכון. תענוג.
קובץ מצורף 97740
עוד סידורים כאלו ואחרים, ובסך הכל הקמפר נוסע, בערך פעם בשבוע לעבודה בחודשים האחרונים, וכולם מרוצים מהחיים... עד ש...
עד ש התחיל שוב רעש מהאגזוז. שוב צילינדר מספר שלוש מפיח גזי פליטה לאטמוספירה. מבאס לחלוטין, ונראה שלא יהיה מנוס מהחלפת ראש. סיפר לא זול, הרבה עבודה... יהיה מעניין בקיץ. בינתיים אני נוסע ככה, מה לעשות.
ואז עוד אסון. על הגגון, מקדימה, יש רשת ציוד. רק מה, החוטים שלה ככל הנראה לא אמורים להיות בשמש יותר מדי זמן. אז רצועה אחת יצאה מהמקום, וסגרתי עליה את הגג. זה לא היה כל כך נורא אם הסגירה ההדוקה של הגג לא היתה מה שאוטם אותו לחדירת מים.
רוצים לנחש את ההמשך?
אבל הכל שטויות. בפסח נסענו קצת לטייל. איזה כיף...
קובץ מצורף 97752קובץ מצורף 97751קובץ מצורף 97753
אסף.
ברכות אסף, נראה גזעי וטעם של אירופה של פעם