גיא, בגדול אני תומך נלהב של הגישה שלך (בגדול, כי בקטן אני חושב שאתה מקצין אותה...).
אבל....
נו באמת?!
עכשיו ה- LOW ברכבי שטח הפך להיות חסרון?
תפסיק לקשקש. גם ברכב עם LOW אתה לא חייב להשתמש בו אם הוא מפריע לך.
Printable View
הפוך גוטה .. הפוך.
אני אומר שהעדרו של ההילוך הוא לא מה שהופך רכב ללא שטח.
עובדה, אותו סובארו שכולם מחאו לו כפיים בשרשור השני .. כמה הילוכים יש לו ? .. זה גיר רציף .. לא ? גם אם פלנטרי ... יש LOW ? ...
חלס, מה שאני אומר כבר 50 עמודים זה שאפשר לטייל עם רכב שהוא לא השפיץ של השפיץ של רכבי השטח. זה הכל.
ומה שאני מקבל כבר 50 עמודים .. זה שאי אפשר.
:)
חס וחלילה מיותר או חיסרון.
הוא חשוב ואמרתי והדגשתי שהלוואי והיה ראשון יותר קצר לדאסטר.
מה פתאום חיסרון .. מה שמיותר ( לא אמרתי חיסרון - לי אישית זה הציק ) זה להוריד את כל הגיר ליחס נמוך ...
אם הייתי יצרן גירים הייתי מייצר רכב עם הילוך ראשון ושני קצר נורא וקצר בהתאמה ... ואז עוד 5 או שישה הילוכים "רגילים" לשימוש יום יומי ..
יש כיום גירים עם 8 ויותר יחסי העברה .. גם גירים פלנטריים .. להוריד את כל הגיר מדרגת יחס זה מיותר לטעמי.
אל תרתח...
לטייל אפשר עם הכל(גם תלוי איפה), אבל כמו שכולם רשמו כבר- כמה זמן הרכב ישרוד את ההתעללות הזאת שהוא לא בדיוק נבנה בשבילה?
מתי יקרוס גיר? מתי יקרוס מכלול אחר משמעותי? אלה נעלמים שלדעתי עוד אף אחד לא יודע לגבי הכלים האלה, תן לזמן לעשות את שלו.
קצת יצאת מפרופרוציות, הילוך LOW זה בדיוק מה שמבדיל בין כלי שנבנה ליעוד מסויים-ובדרך כלל גם הוא חסון מספיק לזה כי הוא יכול לסיים מסלול כזה או אחר בלי דרמות ובלי נזקים ויכול לחזור על זה 3,4,5 פעמים בשנה בלי בעיה(וגם כלים כאלה חוטפים מידי פעם, כן גם הברזל מתעייף) לבין כזה שלא, ונסעתי על דאסטר דיזל וראיתי מה זה "הילוך LOW" שלו...
לטייל בשבילי הארץ אפשר גם עם אוטו חברה בלי בעיה מגיע למקומות מטורפים, ראיתי כבר, אחר כך חושבים/מחפשים דרך איך לצאת מהם וזועקים לחילוצים בקבוצות שונות.
כן
נכון
אכן כן
יש את הרכב הזה בעולם כבר הרבה שנים. יש מקומות ששם לנסוע 20 ק"מ בראשון "low" של הדאסטר ב 4על4 מחובר עם עגלה של 3 טון בבוץ טובעני זה רק הדרך למשרד ... והאוטו שורד.
תסתכלו סביב.
אני אנסה לחפש קצת דברים כאלו.
יחס זחילה - הילוך הכי קצר X יחס LOW (אם יש) כפול יחס סופי בדיפרנציאל.
יחס זחילה של דאסטר: בערך 23:1
יחס זחילה של כל 4X4 עם הילוך כוח (ללא שיפורים) -מינימום 31:1 עבור כלים עם מנועים חזקים, 35:1 ומעלה לכלים יותר כבדים או חלשים.
תמשיכו.
כבר מזמן לא אומרים פה שאי אפשר לטייל עם הדאסטר, נהפוך הוא.
כן אומרים שיש לו מגבלות ולא לכל מקום הוא יוכל להגיע, או לנסוע כעניין שבשגרה, וגם לחזור בשלום.
ואחזור על משהו שכבר כתבתי כאן לא פעם: הלוואי שהצ'רוקי שלי היה מטייל כמו הדאסטר שלך ...
סע לשלום וחזור בשלום, בכל דרך שתבחר :)
אז רק אומר שמזל שאתה לא מחליט ליצרני רכבי השטח מה ואיך לייצר.
לא ניכנס לעומק כי זה לא הנושא, אבל ראשון-שני קצקצרים לעולם לא יוכלו להחליף יחס העברה נמוך בתיבת ההעברה.
יש מספיק מתארים שבהם אתה רוצה הילכים קצרצרים על כל הרצף עם מהירות סופית נמוכה. בוץ עמוק, חול, גרירה, שבילים סופר משופעים עו סופר משובשים, זיפזיף עמוק ועוד.
מפריע לך להחליף הילוכים (עד 5 כולל) תחליף לאוטומט ותשכח מזה.
תיבת ההעברה לא אשמה.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
צודקים ..
אני באמת נלחם על משהו שזה לא העסק שלי בכלל ...
תמשיכו.
אני אחזור לספר על החוויות שלי עם האוטו שזה נושא השרשור וזהו.
מכיוון שעברנו לקיאק לאחרונה .. ומכיוון שהסובארו הרבה יותר נמוכה מהדאסטר .. ומכיוון שאנחנו מתעצלים להרים גבוה ...
הדאסטר בשנת הקיץ שלה ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e8da399cb9.jpg
...
האוטו פשוט לא נוסע כל כך ..
רק לעבודה.
חם מידי.
חום זו לא בעיה. לכל יום יש לילה.
אתה חיפאי נכון? תפנה את ימי חמישי בערב... (מולך בפרטי)
חיפאי .. אכן חיפשתי תעסוקה לחמישי הקודם ;( ...
והחום זה כן בעיה.. סוחט ממני את כל הכוחות
Sent from my iPhone using Tapatalk
גיא,
שלא תבין אותי לא נכון,
מקרר הוא מותרות, כמה שהוא מפנק, הוא לא הכרח.
שאלת איך הם טיילו 3000קמ, אז קיבלת תשובה.. לא צריך לפתח פילוסופיה על זה.
מה שכן, תחום העברה נמוך הוא בדיוק מה שמפריד בין הקטגוריות.
ולמי שתיכף יבואו עם דוגמאות איזוטריות קיצוניות ללא low אבל עם ראשון-שני סופר קצרים.. אז אנחנו לא מדברים על כאלו, אלא רכב טיולים.
ויש לך אחלה רכב טיולים, באמת.
אם לא תנסה להפוך אותו למה שהוא לא, הוא כנראה ימשיך להיות כזה.
וסובארו על סטרואידים זה סובארו שלא הספיק לבעלים שלו, כי היה חסר משהו.. ועכשיו הוא על סטרואידים..
צודק.
וגם לא מקרר.
אסף.
חיכיתי לזה...
א. לג'פס יש יופי של מומנט בטורים נמוכים מה שכנראה אין לרכבים המדוברים.
ב. לג'פס עמוס מאוד/גורר בהחלט חסר low במצבים מסוימים
ג. עם מהירות סופית של 80 קמ"ש גם בלי low אפשר לעשות גיר נהדר עם הילוכים קצרצרים. לא ככה ברכב שמיועד לתאוצות טובות ומהירות סופית גבוהה בכביש.
ד. ג'פס מבחינתי דומה יותר לדאסטר מבחינת המתאר המיועד מאשר לג'יפ טיולים שמסוגל להתמודד בקלות גם עם קטעי עבירות קשים. אי אפשר בג'פס לנסוע לאט על הטורים, גם לא בראשון, בעליה תלולה עם מדרגות. ואז נשברים לו צלבים...
אף אחד לא מתכנן לעלות את עשוש אן וורדית בציר מבצעי של כוחות רגילים.
שניה ...
אני לא השוויתי עם גפ׳ס כרכב שטח. אלא רק כקונספציה של גיר.
כרגע בדסטר יש פיזור לא הכי טוב של הילוכים. הראשון קצר מידי להתחיל בכביש. למעט עליה תלולה ..
אבל אם התחלת בראשון אז אין מה לעבור לשני כי הוא קרוב מידי. ולהתחיל בשני זה לדעתי לא הכי בריא למצמד. לפחות תחושה כזאת.... מפחידה.
:D
אנא הסבר דורון...
לא כתבתי שאי אפשר לעשות עבירות עם ג'פס. אבל זה לא יהיה באלגנטיות והנוסעים עליו לא ירגישו "בנוח" אם תיקח אותם חצי מהטיול למדרגות סלע והצלבות. קצת הצלבות/מדרגות וזה כבר חגיגה של מכוונים ומייעצים. לא מאוד שונה מהדאסטר.
תישאר על שבילים, גם משובשים, וגם קצת מסלעות, אבל ללא שיפועים קיצוניים/מדרגות/הצלבות קשות/דרדרת- הג'פס יככב. דומה לדאסטר.
ג'פס מול דאסטר. דיון מרתק... ;)
לאן הגענו...
נסעתי הרבה בגפ״ס שהיה עמוס בציוד במשקל העצמי שלו.
עבירות קשה לפעמים, בלי מרכאות.
ונכון אין low, וזה היה בעוכריו לא פעם ולא פעמיים, כשהיית צריך משהו מהיר יותר מראשון קצרצר.
נכון, נשבר לא מעט, אבל כמעט תמיד תוקן בשטח.
לגמרי לא הבנתי את ההקבלה לדאסטר.
באמת השוואה מוזרה.
אבל אסף התחיל...
ואני עניתי.
בערך את מה שאתה כתבת.
אבל אם אתה מתעקש-
ההקבלה היא לשטח המחיה הנוח של הרכב. שניהם מתנהגים טוב ומתוכננים לצליחת שבילים ודרכים משובשות.
זה שלקחת את הג'פס לעבירות זה לא אומר שהוא הרגיש שם נוח (למשל כמו שההיילקס שלך מרגיש שם נוח).
כמו שזה שגיא וחבריו אונסים את הדאסטר בעשוש לא אומר שהרכב מרגיש שם נוח.
אל תשכח שמה שאתה וחבריך עשיתם איתו זה באמת היוצא מן הכלל. בשביל זה כתבתי כוחות רגילים (ולא יחידות מיוחדות).
ואם לחפש מכנה משותף- לשניהם אין LOW.
ולשניהם מתלים נפרדים.
ואיכשהו, שניהם נכנסו כאן לדיון... :p
רק. קטע של עשוש ...
זה לא אני !!!!!!
לקחו את זה ברצינות ....
ואותי האשימו שאני עלול לגרום למישהו לקחת את הדאסטר רחוק מידי ... חחחח
https://www.4x4.co.il/#i/article/11389