-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ובכלל, אם חושבים ממש רחוק, אתם תצטרכו עמדה איטית לכל חניה.
כנראה שזה הדבר הנכון וגם לא כל כך רחוק, מדובר על מפעל בהקמה וייקח זמן עד שיאוכלס. והתכנון אמור להספיק לעשרות שנים.
אני הייתי מעדכן את התכנון כך שבכל החניות יהיו עמדות איטיות או בינוניות, ובחניות האורחים יהיו עמדות מהירות.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
תשובה לאסף א. :
זו בדיוק השאלה שעליה אני לא מעוניין לענות :)
כי, אני מניח שיש כאן עניין סטטיסטי. אתה מניח שלא כולן יעבדו בתפוקה מלאה, אחרת דרישות התשתית יהיו גבוהות מאוד ולא יעילות.
יש למיטב ידיעתי גם עניין של ניהול עמדות ממוחשב, כשמדובר בעמדות רבות. זה מאפשר לפקד עליהן להוריד הספק, ע"פ העומס הכללי.
מציע להתייעץ עם אנשי מקצוע.
ואם בכל זאת אשחק ראש קטן ואענה על זה בלי לחשוב, אז 10 עמדות 22kw, דורשות תשתית של, נו, 220 kw.
-
צריך לומר: עמדות הac הן לא עניין יקר, יחסית. באיזור ה2000 ש"ח למשתמש בודד. מניח שניתן להוזיל עלויות ברכש מסיבי, וכשהתשתית נבנית עבור כולן ביחד בשלב בניית החנייה והבית או המפעל.
-
היתה לי שיחה מעניינת לפני יומיים עם בחור שעובד בתחום הרכבים החשמליים, למרות שאני לא באמת מכיר אותו או את הידע שלו בנושא הוא העלה דבר מענין;
אומר שאחת החברות הסיניות (GAC) הצליחה לפרוץ דרך עם חומר חדש graphene שיודע להיטען הרבה יותר מהר מכל מה שאנחנו מכירים והקיבולת שלו הרבה יותר גדולה.
הבעיה כרגיל היא עלות הייצור נכון להיום.
אז חיפשתי ומצאתי כתבה כללית בנושא..
https://www.azonano.com/article.aspx?ArticleID=5655
אם זה אמיתי זה בהחלט ימשיך את המהפיכה ויענה לכולם על בעיית מהירות הטעינה, הקיבולת, המשקל הנוסף ברכב...
-
זה לא חומר כל כך חדש, היו לי סוללות כאלו לפני שנתיים-שלוש, לא החזיקו מעמד יותר מדי זמן. אולי מאז הטכנולוגיה השתפרה.
-
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...721a0163cd.jpg
לא חדש ..
ובכל מקרה יש מלא נסיונות עם מלא חומרים …
שום דבר מהפכני בנתיים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
סוללה מהטיסנים?
-
-
חנן, עד כמה פרקטי להתחבר עם כבל מאריך לשקע רגיל אצל מארחים שעושים אצלם שבת? כמה וואט?
-
פרקטי.
התקן הישראלי מגביל חיבור רכב חשמלי לשקע ביתי לשעתיים.
אני לא אומר לזלזל בזה, אבל כן הייתי משתמש בfeature שיש בכבלי הטעינה (ובחלק מהרכבים זה ניתן להגדרה ברכב עצמו. זה קיים באיוניק5) להגבלת הזרם, ומוריד אותו לעד 10 אמפר (2.2kw) . בזרם כזה הייתי פחות דואג מחיבור להרבה שעות.
-
אני חיברתי לא פעם את הרכב שלי לכבל טעינה איטית עם כבל מאריך אצל ההורים שלי לכל הלילה, לא היתה בעיה. דאגתי להתחבר לשקע
16A, שהכבל המאריך יהיה קצר ככל הניתן, פתוח לגמרי ועובי חוטים 2.5. בנוסף מדי פעם בדקתי שהשקע עצמו לא התחמם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני מוחה על זה.
שים לב שברגע שהתחלתם לצלול לתוך המונחים הטכניים של חשמל, נושא שאני לא מבין בו כלום ושום דבר, אני שותק....
...ואתה בעצמך אישרת כאן שזה בדיוק המצב במכוניות חשמליות אחרות שזקוקות לעד 20 שעות כדי להיטען מחשמל ביתי רגיל, מה שהופך אותן ללא-רלוונטיות.
.
אתה כותב שאתה שותק בדברים שאתה לא מבין בהם, ובהמשך אתה לא שותק בכלל.
אני לא רוצה להיות נבזה, אז אני אסביר:
אני משתדל במהלך כל השרשור הזה להביא את כל הצדדים של הנושא. בעד, נגד ובכלל. נדמה לי שבכל השרשור הזה לא ניתן למצוא דעה שלי, לכאן או לכאן, אולי חוץ מהעובדה שבסוף קניתי רכב חשמלי.
אז בין כל הנתונים הבאתי גם את נתון הקצה שציטטת. רכב סיני ספציפי, עם סוללה גדולה, של כ64kwh, וטעינה חד פאזית, שאם תיישם אותה בבית עם מע' חשמל לא משודרגת ותרצה לטעון סוללה מ0 למאה, זה יקח כ20 שעות.
זו בדיוק ההגדרה לנתון קצה ואומר למה.
1. זה הרכב עם טעינה חד פאזית עם הסוללה הכי גדולה שיש.
2. מי שיש לו רכב כזה כנראה ישדרג את מע' החשמל.
3. אנשים עם רכב חשמלי לא מחכים שהסוללה תתרוקן ל0. זה לא רכב עם מנוע בנזין. הם מתחילים כל יום עם סוללה מלאה. זה קל ונוח.
4. מי שמשתמש על בסיס יומיומי ברכב שטווח הwltp שלו לא גדול לפחות ב50 אחוז מהנסועה שלו, עושה טעות, לדעתי.
5. אם בכל זאת קרה המקרה החריג ואתה מתקרב לסוללה ריקה, תמלא בדרך, לפחות חלקית, בעמדת טעינה אולטרא מהירה. עניין של דקות ספורות.
אז לקחת את נתון הקצה הזה שהבאתי בהגינות וממנו להכריז שמדובר ברכבים שהם הונאה ושהם לא פרקטיים, זו הטעייה. הם לגמרי מתאימים למי שלומד את הנושא, יודע מהי הנסועה האופיינית שלו, ומקבל החלטה מושכלת. לסירים האלה יש מכסים שמתאימים בול. עובדה שיש מאות בעלים של הדגם הזה מרוצים.
ולגבי האמירה שלי על ה"נתון" של מיכה. אני עדיין משוכנע שאם לא הייתי עוקץ בנושא, מתישהו היית שולף אותו ומכריז שאנשים חייבים לשדרג את מע' החשמל בביתם בעשרות אלפי שקלים. כתנאי לרכישת רכב חשמלי. אני משתדל להביא את הנושא לשולחן על היתרונות והאתגרים שבו ואמירות כאלה פשוט מזיקות למתעניינים. מנסיוני אני סבור שכמעט כל בעל רכב חשמלי יצטרך שדרוג חשמל בבית, אבל העלות האופיינית שלו היא 5000-7000 ש"ח. לא זול, אבל כחלק מעסקת רכישה של רכב סופר חסכוני, זה סכום שיצליח להחליק בגרון של הרבה מתעניינים.
חג שמח.
-
אני רק שאלה ..
אמרתם ( אי שם פה בשרשור ) שהחיסכון של הרכב הזה מחושב שנתית ( לאף אחד פה אין את זה כבר שנה ) כ 3000 שח.
הוצאה חד פעמית של 7000₪ לטובת הרכב אומרת שעד אמצע השנה השלישית. אתה עדיין בהפסד ( ולא מחשבים כמה נסיעה / נסועה יש נזניח את זה כי ממילא היית נוסע בכל רכב שהיית קונה ..
עוד נגיד שאתה קונה את הרכב בכסף שלך. וזה לא רכב זול מלכתחילה ..
אני עוד לא רואה את החיסכון הגדול פה.
בעיקר כשזה דורש ממני לשנות את החיים שלי.
( אני כדוגמה .. לא דוגמה טובה כי מזה מספר חודשים הנסועה שלי אפסית )
אבל בביג פיקצ׳ר …
-
אני לא אמרתי דבר כזה.
זה עניין אינדבידואלי של נסועה, ושל דגם רכב ספציפי, מן הסתם.
אני עם הרכב מה27 באוגוסט. כשלושה שבועות. עברנו את ה5000 ק"מ. כ450 ש"ח בחשמל, שכחציו הוטען במקום העבודה.
-
לא אמרתי שאתה אישית.
אפשר לחפש את זה ..
-
אל תשכחו הסיבה למעבר לתחבורה חשמלית היא קודם כל ולפני הכל לעצור את ההתחממות הגלובלית.
תחבורה שבפני עצמה לא פולטת CO2 ומזהמים אחרים היא תנאי הכרחי (אבל לא מספיק) ליעד הזה.
זה משתלם פחות או יותר לא בגלל שזה עקרונית זול יותר, אלא בגלל שממשלות בכל העולם מסבסבות את זה - כי אחרת זה לא יקרה. המיסוי נמוך על חשמל לעומת דלק, והמיסוי נמוך על הרכב. ברור מאליו שזה זמני, ובסוף העשור כשרוב המכוניות יהיו חשמליות עלות הנסיעה תעלה, ותחזור להיות דומה (או פחות, או יותר, מאיפה לי לדעת) למה שהיא היום. בתקציב המשפחתי המצב יהיה כמו עם מכוניות בעירה פנימית - אבל בלי הבעירה ובלי הזיהום.
-
זה לא משנה. תעשה את החשבון ותחליט אם מתאים לך או לא.
יש מי שיתאים לו, ויש מי שלא.
לגבי הרכב עצמו: רכבים מסוימים, כגון הקורסה, הם בפירוש יקרים משמעותית מהמקבילים הבנזיניים שלהם.
רכבים אחרים, לא. האיוניק 5, בהתחשב במימדים שלו ובחווית הנסיעה בו, הוא לא רכב יקר מהחלופות. אפילו זול.
-
נכון להיום אין לי איפה לטעון כזה אוטו אז הוא לא על הפרק.
נמרוד, אתה זוכר שהפקת חשמל מלכלכת ..?
פחם / גז / פלוטוניום /….
אולי באפריקה. אבל מלכלכת.
רוח / גלים וקקי של פרות לא יכולים לתת מענה מספיק לעולם שלם שרעב לחשמל.
מעבר לזה, ההתחממות הגלובלית לא תשים לב שמעבר לאירופה כל שאר המדינות עדיין שורפות מיץ דינוזאורים ?
-
גיא - כתבתי שתחבורה ללא פליטות היא תנאי הכרחי - אבל לא מספיק. התנאי השני הוא יצור חשמל נקי כמובן. ושני התנאים צריכים להיות גלובליים.
מה שלא הכרחי זה שהכל יקרה ביחד, בבת אחת, ובכל העולם.
-
אז למה לא למצוא שיטה לייצור חשמל קני קודם ואז להעביר את העולם לזה ?
מה הפואנטה לגמור את כל מלאי הליטיום על סוללות חצי אפויות כשכל הזיהום עדיין פה ?
הסדר הפוך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אז למה לא למצוא שיטה לייצור חשמל קני קודם ואז להעביר את העולם לזה ?
מה הפואנטה לגמור את כל מלאי הליטיום על סוללות חצי אפויות כשכל הזיהום עדיין פה ?
הסדר הפוך.
לדעתך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אני רק שאלה ..
אמרתם ( אי שם פה בשרשור ) שהחיסכון של הרכב הזה מחושב שנתית ( לאף אחד פה אין את זה כבר שנה ) כ 3000 שח.
הוצאה חד פעמית של 7000₪ לטובת הרכב אומרת שעד אמצע השנה השלישית. אתה עדיין בהפסד ( ולא מחשבים כמה נסיעה / נסועה יש נזניח את זה כי ממילא היית נוסע בכל רכב שהיית קונה ..
עוד נגיד שאתה קונה את הרכב בכסף שלך. וזה לא רכב זול מלכתחילה ..
אני עוד לא רואה את החיסכון הגדול פה.
בעיקר כשזה דורש ממני לשנות את החיים שלי.
( אני כדוגמה .. לא דוגמה טובה כי מזה מספר חודשים הנסועה שלי אפסית )
אבל בביג פיקצ׳ר …
אני עם 10K ק"מ בשלושה חודשים שיש לי את הרכב. עלות חשמל של כ 800 שקל עד כה.
כמה ממוצע מחשבים צריכת דלק/עלות לרכב רגיל? - אם נשווה ביחס לרכב סטנדטי וניקח ממוצע של 1 ל 15, ומחיר דלק של כ 6 ש"ח, אז יוצא שחסכתי עד כה סביבות 4000 שקל, פחות 800 נקבל חיסכון של 3000 שקל בעיגול לרעת החשמלי.
נכפיל את זה ב 4 - נקבל כ 12K שקל חיסכון שנתי רק בדלק, על זה תוסיף עלויות של טיפולים כמה שבא לך בהתאם לרכב.
אם הרכב כחדש עולה סביב 192K שקל (אני מדבר על טסלה בסיסית, מה שאני מכיר) מול רכב דומה סטנדרטי שעולה כ 140, אז ייקח כ 4 שנים להשלים את ההפרש. כל החישובים שעשיתי הם לרעתי מול רכב סטנדרטי.
זה בביג פיקצ'ר...ואם אני טועה בחישובים שלי תרגישו חפשי לתקן אותי.
דרך אגב אצלי מבחירה אישית לא מדובר על הדגם הבסיס ואני לא מצפה להשלים את הפער ב 4 שנים.
-
אלעד, אתה משווה את הטסלה המדהימה שלך למה? לקורולה?
הטסלה לא היתה הבחירה שלי, אבל אתה עושה לה עוול גדול. היא לא דומה לשום דבר אחר ב140k ש"ח, ואולי גם לא ב200k ש"ח.
-
אני מסכים, אבל מנסה להשוות הוצאות כרגע לא את הרכב עצמו
-
אבל אתה כן מכניס את עלות הרכב לתחשיב להוצאות, אז למה להשוות דווקא לרכב שעולה 140k ש"ח? נסה למצוא רכב אחר כלשהו שמזכיר באיזה צורה כלשהי את מימדי הרכב וחווית הנסיעה בו, ותעשה את ההשוואה אליו.
אני סתם אזרוק שני שמות בשליפה: אולי קאמרי? או סונטה?
תפוחם לתפוחים, וכו...
-
אתה לא יכול בשלב הזה לערוך השוואה ממשית מול שום מנוע בעירה מהסיבה הפשוטה שאינך יודע אפילו לנחש מה תהיה ירידת הערך.
זו גם הסיבה שאף חברת ליסינג כיום לא מכניסה אפילו את קצות אצבעותיה לסוג הרכבים האלו למרות לחץ גדול הן מהיבואנים והן מהנהגים.
-
מסכים. יש עוד המון פרמטרים עתידיים שאנחנו לא יודעים, כמו למשל כל מה שקשור לרגולטור ולמיסוי עתידי.
אני לא יודע לומר שזה נכון, אבל אני החלטתי בינתיים להתעלם מהם.
ספציפית לגבי ירידת הערך, אני מתעלם מזה, כי אנחנו לא מוכרים רכבים. כשאנחנו מחליפים את הרכבים לי ולטלי אנחנו משאירים את הרכב הישן לבנות.
-
[QUOTE=wonderd;960067 מול רכב דומה סטנדרטי שעולה כ 140,
בלי לשים לב, רכב חדש היום עולה 150-160.
אני מדבר על קרוסאובר וכו׳, לא סופר מיני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אתה כותב שאתה שותק בדברים שאתה לא מבין בהם, ובהמשך אתה לא שותק בכלל.
אני לא רוצה להיות נבזה, אז אני אסביר:
אני משתדל במהלך כל השרשור הזה להביא את כל הצדדים של הנושא. בעד, נגד ובכלל. נדמה לי שבכל השרשור הזה לא ניתן למצוא דעה שלי, לכאן או לכאן, אולי חוץ מהעובדה שבסוף קניתי רכב חשמלי.
אז בין כל הנתונים הבאתי גם את נתון הקצה שציטטת. רכב סיני ספציפי, עם סוללה גדולה, של כ64kwh, וטעינה חד פאזית, שאם תיישם אותה בבית עם מע' חשמל לא משודרגת ותרצה לטעון סוללה מ0 למאה, זה יקח כ20 שעות.
זו בדיוק ההגדרה לנתון קצה ואומר למה.
1. זה הרכב עם טעינה חד פאזית עם הסוללה הכי גדולה שיש.
2. מי שיש לו רכב כזה כנראה ישדרג את מע' החשמל.
3. אנשים עם רכב חשמלי לא מחכים שהסוללה תתרוקן ל0. זה לא רכב עם מנוע בנזין. הם מתחילים כל יום עם סוללה מלאה. זה קל ונוח.
4. מי שמשתמש על בסיס יומיומי ברכב שטווח הwltp שלו לא גדול לפחות ב50 אחוז מהנסועה שלו, עושה טעות, לדעתי.
5. אם בכל זאת קרה המקרה החריג ואתה מתקרב לסוללה ריקה, תמלא בדרך, לפחות חלקית, בעמדת טעינה אולטרא מהירה. עניין של דקות ספורות.
אז לקחת את נתון הקצה הזה שהבאתי בהגינות וממנו להכריז שמדובר ברכבים שהם הונאה ושהם לא פרקטיים, זו הטעייה. הם לגמרי מתאימים למי שלומד את הנושא, יודע מהי הנסועה האופיינית שלו, ומקבל החלטה מושכלת. לסירים האלה יש מכסים שמתאימים בול. עובדה שיש מאות בעלים של הדגם הזה מרוצים.
ולגבי האמירה שלי על ה"נתון" של מיכה. אני עדיין משוכנע שאם לא הייתי עוקץ בנושא, מתישהו היית שולף אותו ומכריז שאנשים חייבים לשדרג את מע' החשמל בביתם בעשרות אלפי שקלים. כתנאי לרכישת רכב חשמלי. אני משתדל להביא את הנושא לשולחן על היתרונות והאתגרים שבו ואמירות כאלה פשוט מזיקות למתעניינים. מנסיוני אני סבור שכמעט כל בעל רכב חשמלי יצטרך שדרוג חשמל בבית, אבל העלות האופיינית שלו היא 5000-7000 ש"ח. לא זול, אבל כחלק מעסקת רכישה של רכב סופר חסכוני, זה סכום שיצליח להחליק בגרון של הרבה מתעניינים.
חג שמח.
אם אתה לא נבזה אז בבקשה אל תשפוט אותי רטרואקטיבית על מה שלא עשיתי ואפילו לא חשבתי לעשות.
את כל היתר כתבת מהפוזיציה של מהנדס אלקטרוניקה שעובד בסטארט-אפ המוביל בישראל בתחום הרכב החשמלי והאוטונומי. בנוסף, אתה אולי הלקוח היחיד בישראל שרכש רכב חשמלי מתוך הבנה ולאחר בדיקה מעמיקה באמת של מפרט ותכונות וחי את הנושא לעומקו כפי שאולי רק בודדים בישראל בעלי הבנה לעומק של הנושא כמוך. אתה מצפה מכל רוכשי רכב חשמלי הממוצעים ללמוד ולהבין את כל זה?... אתה לא שם לב שאתה מדבר איתם סינית?.... הם מאבדים אותך אחרי שלוש מילים בערך.
מה שמעניין את רובם זה רק להיות הכי טרנדי ומעודכן - אלה הקליינטים של הטסלה בעיקר. מה שמגניב אותם זה הטכנולוגיה ה"מגניבה", נטולת התכלית, כמו תפעול של כל האוטו דרך מסכים, הפתיחה של תא כפפות או דלת באמצעות אפליקציה, הפלוצים. העובדה שזה לא באמת אוטו אלא גאדג'ט. הם לא יודעים אפילו איזה גלגלים המנוע החשמלי שלהם מסובב ואפשר גם להבין איזה מין נהגים/ות אלה... אני מצטמרר כשאני יודע שבידיים שלהם יש תאוצה ל-100 בפחות מ-5 שניות. אני תוהה עד כמה הם מסוגלים לשלוט בדבר הזה.
אחרים באים מהגישה הפרקטית. עוברים לרכב חשמלי כי טעינה משטקר עולה הרבה פחות מתדלוק בבנזין - שזה משהו שמלבדו אני לא רואה את התכלית שבכל הטררם הזה של הבהלה לחשמל. אז לאלה אני הכי מתחבר.
כמובן יש גם את המטורללים המיליטנטים שבאים מהאג'נדה הירוקה/סביבתית. אישית אני מאמין שסיפורי הזוועות על השפעות מעשה ידי האדם על האקלים זו הונאה אחת גדולה, ושלכל מחקר בנושא אפשר למצוא מחקר שכנגד שאומר את ההפך, שגם אם כולנו ננהג במכוניות חשמליות עדיין לא טיפלנו במזהמים הגדולים באמת, אבל תמיד אפשר יהיה להמשיך להאשים את המין האנושי והעיקר שהטכנולוגיה התקדמה ומישהו הרוויח מזה. אבל נעזוב. זה נושא לדיון אחר.
המשותף לכולם: חוסר מושג בכלל בכל מה שכתבת על מושגי יסוד בחשמל, מהאות הראשונה עד לאחרונה.
אז אתה בא בטענות לכתבי הרכב שלא מבינים על מה אתה מדבר?... בא רוכש של מכונית חשמלית לאולם תצוגה עם 200,000 שקל ביד. איש המכירות שכנראה בעצמו לא יודע כלום וחצי כלום (נתקלתי באחת מנשות המכירות הטובות, לא משנה של איזה מותג, שאין לה בכלל רשיון נהיגה. והיא מוכרת מכוניות, כן?...) צריך עכשיו לדחוף לו אוטו, אתה מצפה שהוא יגיד לו שעכשיו צריך גם לשדרג את מערכת החשמל בבית או בבניין כולו ושזה עולה כך וכך אלפי שקלים?..... את זה הוא יבין כבר לבד אחרי שקנה ולא תהיה לו ברירה.
אז אני שואל אותך - זה לא סוג של עוקץ?....
אני מאמין שבעתיד, אפיל והקרוב, בניינים חדשים כבר ייבנו עם מערכת חשמל מתאימה לטעינת עשרות/מאות מכוניות. אבל עד אז, אני חושב שזה משהו שחשוב שהלקוחות של רכב חשמלי כיום יידעו מראש.
עולם הרכב אולי עובר עכשיו מהפכה ותמיד טוב להיות מעודכן, אבל אנשים משלמים המון כסף על אוטו כזה שהוא שונה מאוד מכל מה שהכירו עד היום - והם מוכרחים לדעת במה זה כרוך ולמה הם נכנסים.
אם הייתי עובד עדיין בתחום הנפסד הזה, "עיתונות רכב", מין הסתם הייתי נאלץ להתעניין וללמוד את הנושא ואז אולי הייתי יוצא למסע צלב בעניין הזה. כי אם יש דבר שמקפיץ לי פיוזים ומדליק אותי זה לחשוף מלכים עירומים, לשחוט פרות קדושות ולהציג טרנדים מטופשים בשיא עליבותם.
-
היה אחד בעיתונות הרכב שאהב לשחוט פרות קדושות והבין המון ברכבים, קראו לו רוני אהרונוביץ, ועדיין אני קורא אותו מדי פעם בנטקאר למרות החוסר סבלנות המשווע על גבול הגסות רוח לקוראיו.
אבל לא נראה לי כיוון בריא…
Asaf-a
אסף.א