SUV פנטסטי למי שהפרוטה מצויה בכיסו, מפנק וחזק.
Printable View
SUV פנטסטי למי שהפרוטה מצויה בכיסו, מפנק וחזק.
אין לי הפרוטה,
יש כאן איזה נציג של לנדרובר שיכול לבוא לקראתי?
מרשים. ככה עושים מבחן אמיתי!
אני מניח שאף רכב אחר לא ייצא ממנו בזול....
אבל, זה כבר לא סרטון. זה פאקינג סרט עלילתי דרמטי באורך מלא. שעה תמימה. כמו שאומרים "טוב מכדי להיות אמיתי". חסרים לי רק טובים ורעים, טוויסטים בעלילה, נסיכה בלונדינית תכולת עיניים ותמימת מבט במצוקה, גיבור מסוקס ועז-רוח עם נפש מסוכסכת, קצת מכות, קרבות ירי ומרדפים וסוף טוב.
תראה לי קורא ישראלי ממוצע שיכול להחזיק מעמד עד סוף המבחן הזה..... אפילו אני נשברתי אחרי חצי שעה. את השאר נראה אחר כך.
האמת, ראיתי בהמשכים במהלך הסופ"ש. לפי מה שהוא אומר, הכדור חזר לידיים של מהנדסי לנדרובר. נראה מה יהיה.
בסוף רק ה-UAZ העתיק טיפס כמו מלך. למה ואיך? צמיגים.
בשורה התחתונה, בתנאים כאלה שום אלקטרוניקה מתקדמת לא יכולה לעקוף את הכללים הבסיסיים - והכל מתחיל מצמיגי שטח מלא. אחיזה ויכולת משיכה.
הסרט די עייף אותי... (מה לעשות, לא דובר את השפה).
חוץ מיזה הגיע הזמן להגיד את האמת בפה מלא:
הדיסקברי הזה לא מעניין אותי ואין מצב שאי פעם אני ארצה לקנות כזה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
באמת לא ברור לאיזה חלולי מוח הרכב הזה מיועד, לחובב המותג ששתי הפרוטות בכיסו יש ריינג' רובר.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
ריינג' רובר לדגמיו כבר מזמן הפך לסמלם של כאלה שמאוד לא אריסטוקרטים ובטח לא חובבי המותג.
לא נתחיל עם זה שוב, כולם יודעים באיזו סוג של אוכלוסיה מדובר. אלה חובבי שופוני, לא חובבי לנדרובר.
היצרן לא רוצה לאבד את הלקוחות האלה, למרות שיש להם מעט מאוד טעם - פשוט כי יש להם המון, ממש המון, כסף. אלה אותם לקוחות שמתלבטים בינו לבין מרצדס G-CLASS חדש והדבר האחרון שהם מחפשים זה שטח.
אבל מי שבאמת חובב של המותג ויש לו יכולת כלכלית כן יתעניין מאוד בדיפנדר החדש. לא בגלל איך שהנעילה הזו או האחרת עובדת. רוב חובבי המותג בעולם אינם דווקא עכברי שטח מסוקסים כמו שאתם בטוחים. יש תרבות שלמה סביב המותג הזה ולא כולה מתרכזת במעלה דרדרתי או בשלולית בוץ כאלה או אחרים. גם הדיפנדר הקלאסי מעולם לא היה מכונת עבירות בבסיסו אלא רכב לעבודה. זה הסקסאפיל שמסביבו שהפך אותו למה שהוא היום, גם מבחינתנו.
נסחפת לגמרי. זה אחלה SUV, רק צריך להבשיל קצת.
הריינג' ספורט הוא סופר ג'יפ, מניח שאתה מבין את ההבדל.
לגמרי!
אבל חובבי המותג האמיתיים, כאלה שנוסעים רק בלנדרובר מתוך עיקרון (ולא תאמין כמה כאלה יש. והם מחליפים לנדרובר בלנדרובר ויש להם רק מחמאות למותג, אז מה אם מנוע אינג'יניום התפגר להם בק"מ 5 ספרתי והרכבים מבלים חצי מזמנם במוסך, מבחינתם זה עדיין "אוטו מעולה" שאין לו תחליף. רק באירוע ההשקה המקומי של הדיפנדר כשלקחתי את הלקוחות לסיבובים, פגשתי ב-3-4 כאלה שמספרים את אותם סיפורים) בהחלט יתעניינו בדיפנדר החדש או שמחזיקים גם דיסקברי ליומיום, לצד דיפנדר אמיתי בגראז'.
להיות חובב לנדרובר אמיתי זה סטייט-אוף-מיינד. לטוב ולרע.
ראיתי את 10 הדקות האחרונות בסרטון. לקחו את הרכב למקום שלא מתאים לא ובגלל זה הוא נכשל שם. הרבה SUV היו נכשלים שם. בטח ובטח עם צמיגים חלקים
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אני לא יודע כמה מאיתנו נקלעו למצב שכזה.
אבל אני יכול להבטיח שבמצב הזה אתם לחלוטין לא בשליטה, וגם לא יכולים לכוון את האוטו בדיוק לקוליסים שאולי יעצרו אתכם ואולי לא.
אני לא מאחל לאף אחד לחוות את זה - כי אלה יהיו באמת השניות הארוכות ביותר בחייכם.
עצם ההחלטה לנסות ולטפס עליה כזו, במצבה החלקלק, עם צמיגים לא מתאימים שנסתמים אחרי מטר-שניים של נסיעה, דורשת הרבה מאוד אומץ ולא פחות מזה - טיפשות שקשה לי להסביר. במיוחד ברכב שעולה 700,000 שקל שלא שייך לכם וספק אם מבוטח (לידיעתכם - הרבה מאוד רכבי הדגמה כלל לא מבוטחים בביטוח מקיף) ושתצטרכו לספק הרבה מאוד הסברים משכנעים ביותר לכל פגיעה בו.
אני חושב שאתם קצת מתעלמים מהעובדה שמדובר המכשול גם קשה וגם מסוכן. אז נכון שהאואז עבר שם (עם צמיגים מתאימים ומשקל נוסף שלחץ את ההרכב לקרקע). הג'ימני עם צמיגים מתאימים נכשל על היעדר כוח.
אבל האואז והדפנדר החדש הם לא באותה קטגוריה בכלל. איזה SUV כן היה עובר שם?
עם כל הסופרלטיווים אפשר לומר הפה מלא!
הרכב כשל.
נכון, אולי לא היה צריך לנסוע שם במצב שהשטח היה...
נכון, הצמיגים לא הכי מתאימים...
נכון, אין ביטוח...
אז מה?!
לא הנהג כשל.
הרכב כשל ובגדול.
עכשיו, לך סמוך על המפלצת.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
אם היית לוקח סכין חד פעמי ומנסה לכרות איתו עץ גם היית מרגיש שהסכין נכשל? שאי אפשר לסמוך על הסכין?
לקחו את הרכב למקום שלא מתאים לו והסתכלו עליו נכשל. זה תכלס אותו דבר שעשו כשלקחו את הדיפנדר החדש למישלט 21 וצפו בו נכשל גם שם.
לפחות הבוחן במקרה זה השכיל להבין שאין לזקוף את הכישלון הזה לחובת הרכב. הרכב לא בנוי או מיועד לדברים כאלה. הוא מיועד לנסיעות כביש ברמת פאר, הידור וביצועים מהשורה הראשונה (ונכשל גם בזה מסתבר שכן הבוחן ציין שהרכב לא באמת מרגיש מפואר ושהמנוע חלש אבל זה כבר סיפור אחר) ולצד זה יכולת לטייל בשטח אבל בשום אופן לא בשטח קשה כל כך.
בשטח המתאים לו אפשר בהחלט לסמוך עליו
לפעמים אני נוסע על כביש 6 ובצד הדרך יש כל מיני פיסטינים טכניים עם גרייד של 40 מעלות וסלעים משולבים בדרדרת (ובחורף גם בוץ) וזה בהחלט עושה לי חשק להתמודד עם המכשול. אבל עם הרכב המתאים כמובן אחרת זו סכנת נפשות
גם לי היו אירועים מלחיצים עם abs, תמיד האוטו התעשת על עצמו אחרי כמה מטרים. גם אז זה היה עם חצי ברקס האופייני לabs. בסרטון זה נראה כאילו שהגלגלים מסתובבים חופשי לגמרי במשך עשרות מטרים.
חיאמר לזכות הרוסי האמיץ, שהוא אכן ציין שייתכן שעם צמיגים מעט יותר ראויים זה לא היה קורה, ושהרכב היה מחוץ לגבולות המעטפת.
בכל מקרה, אני לא הייתי מעיז לנסות את הטריק הזה גם עם רכב שלי וגם אם היה מבוטח ללא השתתפות עצמית... .
מעניין, ה AI של הרכב החליט לשחרר את הברקסים.
למה? ככה!
אולי הצמיגים?
אולי בעצם הרצפה עקומה?
אולי לחץ האויר היה נמוך מידי?
אולי לחץ האויר היה גבוה מידי?
אולי בגלל שהוא בכלל רוסי?
אז כן, אני מעדיף סכין יפנית על פני מסור AI.
למה?
כי אני מחליט מה תעשה הסכין.
ואם באם עסקינן,
אם לסבתא היו גלגלים אז היא היתה אוטובוס?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
מדהימה הפסיכולוגיה של איך מסבירים למה זה בעצם האואז אשם והל׳ר בעצם כן התכוון אבל הרצפה היתה קצת עקומה ... [emoji2361]
ומכל תרחישי השטח דווקא זה היותר סביר.
לא לנסוע לכמריר ולהתפלא למה הsuv משאיר שם חלקים. אלא לנסוע לטייל ברמה׳ג גם כשיש חורף. ולהתפלא למה הניבה העתיקה של איזה פסיכי עוקפת אותך ואתה תקוע בבוץ.
עוד מילה. לסבלניים .. הוא שוחט שם גם את הריינג׳ וגם את הג׳ימני והדאסטר.
ועוד יצירות מופת אחרות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אם לנדרובר היו דואגים לנאמני המותג אז היו עושים בדיפנדר אבולוציה ולא רבולוציה...
השינוי בסו קולד דיפנדר כל כך גדול שעלול להמיר גם חלק מנאמני המותג.
לדעתי הדיפנדר מנסה לפנות לקהל נוסף שמחפש SUV במהות שמתהדר ביכולות שטח עדיפות בפועל או עדיפות לכאורה רק בגלל השם שמודבק לו.
הסיפור כאן הוא נטו צמיגים.
כוח לא חסר לדיפנדר שם.
הבחור האוקראיני מציין במפורש שהצמיגים לא מתאימים ושהחתך הנמוך שלהם לא מאפשר להוציא מהם אויר בלי להזיק להם אבל בכל זאת הוא מנסה. (הכתוביות באנגלית מאוד ברורות, גם אם רצות מהר). גם הג'ימני שם נועל צמיגי AT. אמנם AT אגרסיבי יחסית של BF אבל זה עדיין לא צמיג שטח מלא. ההבדל בתנאים כאלה בין AT ל-MT (שלא לדבר על צמיגי שטח-ניילון טהורים אמיתיים, שמיועדים לשטח בלבד ולא לכביש, כמו שהיו על ה-UAZ) ממש קריטי.
זה חומר למחשבה לכל מי שבוחר צמיגים לפי הטיעון ההגיוני "ממילא רוב הזמן אני על כביש" וגם בגלל ש-SUV מפואר ויקר כזה שצריך גם לרוץ מהר ורחוק על כבישים מהירים בשקט ונוחות מלכותיים - אז לבחור צמיג HT או AT זה בסדר גמור ואפילו נכון ומתבקש, רק שייקח בחשבון שבתנאי קיצון כאלה, לא תהיה לו אחיזה. וכשאין אחיזה מגיעים בדיוק למצבים כאלה!.... אפשר לראות שהגלגלים מחליקים ושאכן המערכות האלקטרוניות יוצאות מדעתן במאמץ למצוא בדל אחיזה. זה היה נכון במשלט, וזה נכון שבעתיים בסרטון הזה.
וכאן אני בהחלט מצפה מהבוחן להבין שעם ביטוח או לא, הוא הולך על חבל מאוד דק. צל"ש או טר"ש. רק למזלו זה נגמר בטוב.
אני מסכים עם הניתוח שלך והדבר הכי מצער הוא שכבר היה להם את זה עם הדיסקו. להפוך את השושלת של הדיפנדר לשכפול של הדבר הזה זה היה, לטעמי, מיותר לגמרי.
אם היו נשארים עם דיפנדר קשוח, הגם שיהיה מפואר ואלגנטי אבל קשוח באמת, אז היה להם רכב ייחודי כמעט לחלוטין בעולם השטח. אלטרנטיבה מעניינת לג'י קלאס.
אבל הם בחרו לשכפל את הדיסקו ולקטוע במכה אחת שושלת של 33 שנים (ויש שיגידו 72 שנים)
לא מפתיע שלבעלים ההודי אין נאמנות לחובבי המותג. השיקול הוא מסחרי נטו. מי יודע אולי הם אפילו מוצאים קורטוב מתוק של נקמה לחרב את המותג הפטריוטי של האומה ששלטה בהם 300 ומשהו שנים
היצרן דואג לדבר אחד - למכור.
והוא יודע שעל כל "נאמן של המותג" שנוסע בדיפנדר חבוט יוצא מג"ב מודל 97' שישן באוהל מהוה ומתקלח מג'ריקן פעם בשלושה ימים, יש 10 כדורגלנים ונשותיהם/זמרים ים תיכוניים/אוליגרכים/אנשי עסקים עשירים - ששטח לא מעניין להם את השער ההקטנה שעל הביצה (שגילחו למשעי אחרי שקראו את שרשור הגילוחים), ש"טיול" אצלם זה להזמין את הסוויטה הכי יקרה במלון הכי מפואר ושמצב נזילות העו"ש שלהם מאפשר להם להחליף רכב חדש כל חצי שנה ומתלבטים בין דיפנדר חדש, ריינג' או מרצדס G.