הייתה לי את אותה תופעה בדיוק, ואז שמתי לב שהמאורר של המזגן לא עבד בצורה סדירה (פעם כן ופעם לא ובהספק נמוך).
החלפתי לשני מאווררים קטנים יותר.. ומאז הטמפ' חזרה למצב הרגיל.
עידן
Printable View
הייתה לי את אותה תופעה בדיוק, ואז שמתי לב שהמאורר של המזגן לא עבד בצורה סדירה (פעם כן ופעם לא ובהספק נמוך).
החלפתי לשני מאווררים קטנים יותר.. ומאז הטמפ' חזרה למצב הרגיל.
עידן
"שחור, רגיל, עולה כמה שקלים ולא שווה כלום" = גומיות ללנדרובר, קפה שחור עלית, ויוני היה מוסיף כאן הערה שמטרתה להעליב עדה שלמה :lol:ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור הראל
אחרי התפרעות בצריכת הדלק בשבועות האחרונים,השבת מתוכננת זולה מושלמת ב''בקעת האינדיאנים'',מה שמבטיח שקט ,בדידות וארוחת צהריים של צלי בשר מעורב בעוף המתבשל 4 שעות מתחת לאדמה,וצריכת דלק של 5 ליטר.היין כבר מתקרר לאיטו ,ואת האוהל הסעודי אקים ברבע שעה. העיקר שלא תהיה רוח - מה שהכי שנוא עלי בטיולי שטח.
ואין סיכוי בעולם לגלות את המיקום הסודי של ''בקעת האינדיאנים''.
שבת של זולה הפכה לפרשת חילוץ עצמי שבקושי רב הגיע לסיומו הטוב.
במסגרת שיוטי על דיונות רטובות לאחר גשם קל ,חיפשתי הפתעות בשקעים נחמדים שניקרו על דרכי.לאחד מהם ניקלעתי במצב של אין קדימה אין אחורה ואין לשום צד.לאחר טחינת המרחב המצומצם שהיה לי 6 מטר קדימה ו-7 אחורה הבאתי את השטח למצב כשיר לזריעת חיטה אחרי חריש עמוק.
כשהבנתי שאסיים את הקיץ בבור הזה לקחתי פסק זמן של 5 דקות למחשבה.לאחר מכן העזתי להוריד את לחץ האוויר בגלגלים מ-15 ל-8 אולי 9 PSI שחררתי מעט משקל - כיוונתי את הגלגלים לעבר מעלה מטורף של הדיונה ,לקחתי ''תנופה'' של 6 מטר - ועליתי לצד השני שלה כשאני לא רואה כלום מלפני,-כנהוג בבהמה שמגרש כדורגל משמש אותה כמכסה מנוע.
אחרי שהדופק חזר להיות סדיר- משהו כמו 20 דקות - גיליתי שמיכל המים האחורי,השנוא על כולכם נותר אי שם מאחור. לאחר שמצאתי אותו אני מתכוון לבנות חדש עם זוויות נטישה הרבה יותר סבירות.
הסתפקתי בבקבוק יין כתחליף הוגן לארוחת צהריים של שבת.
לא נעים לי להגיד לך "אמרתי לך"ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
אז לא אגיד זאת ,
הוכחת נחישות ונחלצת, וזה מה שחשוב
אני מקווה שהבקבוק יין היה אחרי ששבת הביתה ולא לפני
קטונתי ללמד את החכמים/מנוסים/זקנים ממני (בחר את הנכון) אבל לחץ אוויר של 15psi בחול זה הרבה, גם אם ירד גשם .
ההבדל בין 10 ל 15 הוא משמעותי באיחוד בגודל הצמיג איתו אתה נוסע כמובן גם 8ו 7 PSI באים בחשבון.
ואולי זה היה סתם תירוץ לפתוח בקבוק יין טוב??
בברכה יואב
ירידה בלחץ מתחת ל-12 PSI מסכנת את הישארות הצמיג על הג'אנט בלחץ צידי ויכולה לרוקן את שארית האוויר במקרה של פירפור הגלגל.
תיכננתי והכנסתי לייצור פגוש אחורי חדש הכולל מיכל מים של 35 ליטר.אני מקווה שאניני הטעם באתר יגידו הפעם מילה טובה על הפתרון החדש.
בעוד שבועיים תבוצע ההתקנה.
שכחתי להוסיף את הצימוק שבעוגה.
במיכל החדש הוספתי צינור אלומיניום לכל אורכו שיעביר דרכו את המים החמים של הרדיאטור ,יחמם את המים שבמיכל לצורך מקלחת ויעזור לקרר את נוזל הקירור בימי הקיץ הבאים עלינו לטובה.ברור שאוסיף גם ברז בכניסה שיוכל להפסיק את סיבוב מי הקירור על כל היקף הרכב בימי חורף שאין צורך לחמם בהם את המים או לקרר את המנוע.
בינתיים הזמנתי את הציליה החדשה שתהיה מוכנה בשבוע הבא.שטח גג הציליה הוא 4.25 / 4.25 והגובה שלה מתחיל ב-2.30 ויורד בשיפוע עד 1.90 מטר.הצבע שלה הוא כחול עמוק עם שתי דפנות לבנות שיאפשרו החדרת אור מהצד.תיכננתי אפשרות לפתח כניסה מכל ארבעת הפינות על פי תנאי השטח שיהיו במקום ההצבה.
הסיפור הזה ממש יקר ורק הציליה ללא כל המערכת שמסביבה כגון מוטות עיגון.גומיות שמרלינג,עמודי פלדה טלסקופיים וכו' מתקרב מאוד ל-2,000 שקל.
במחיר עלות כזה לא ניתן לנצל את הידע שהצטבר למשהו מסחרי ,היות ומחיר המכירה יהיה -.3000 ש''ח לפחות.
אבל מי שירצה סיוע בבנית דבר דומה אשמח להנחות אותו כיצד לעשות זאת.
חיים
מזמין אותך לבדוק שוב את הקישור של השימשוני לחימום מים ע"י מחליף חום שניתן למקם אותו בתא המנוע.
אני הייתי נמנע מלמשוך את מי הקרור של המנוע לחלק האחורי של הרכב, מערכת שכזאת מגדילה משמעותית את הסיכוי לתקלה ולאיבוד נוזל קירור דבר שה V8 שלך מאוד לא אוהב ומאוד רגיש אליו....
חיים במחיר שנקבת לצלייה אפשר לקנות בערך 70 מ"ר שמשונית, לא נכנס לך לכיס אבל נראה לי עלות מוגזמת בעליל אם זה רק ליריעה עצמה
אני הייתי הולך בכלל על רשת צל שחורה שגם מספקת צל וגם מאפשרת אוורור נורמלי של האיזור המוצל ולא הופכת אותו לחממה כמו שמשונית. גם המחיר הרבה יותר זול.
גלעד
הציליה אמנם מכילה 60 מ''ר בשטחה (4.25+2.0+2.0X4.25+2.00+0.75 ועוד חפיפות של 10 ס''מ בכל ההיקפים ועוד חפיפות בין החלקים עצמם).כך יוצא שרק החומר עולה -.1000 ש''ח .לזה יש להוסיף עבודות הלחמה של כמה עשרות מטרים לפי 10 ש''ח למטר ועוד כמה עשרות טבעות לפי 2.50 ש''ח ליחידה -והינה אנחנו בלמעלה מ-.1400 שקל. לזה תוסיף מ.ע.מ ואנחנו ב-1600 שייח.
אלה המחירים במפעל היצרן בעוגנפלאסט.
לגבי האיורור - הוא מתוכנן להיות מהפשלה/הרמה/או ליכסון של חלקי יריעות בכיוון הרוח.
רשתות צל הם באמת זולות יותר אך הן לא מגינות מרוח וגשם מה שעושה אותן מובטלות חצי שנה.
עניתי לך בשרשור על הצליה.
חיים
מצטרף לדעתו של ערן - המנועים ומערכות הקירור ב LR הם מראש נקודת תורפה. למה להעלות את הסיכונים/ סיכויים לתקלות ???
שלמה
לגבי הציליה, ליפני פסח, הרכבתי על גגון שיצרתי לטרופר קצר, ציליה 3X3 מ' שעלותה 600 ש"ח ללקוח.
המבנה פשוט ונוח לתיפעול.
בגדול, היא יכלה להיות גדולה יותר אך זה מה שהוא רצה.
מה הבעיה הגדולה של המדבר?
שהוא מלא שמש...
אז נכון, היא לא מגינה מגשם, לא מגינה מרוח (חיסרון אמיתי) ולא נותנת פרטיות.
אבל מה לקוח נורמאלי רוצה?
לשבת בצל ולשתות כוס קפה, להנות מהנוף שיש מסביב ולדפוק ארוחת בשרית מטורפת.
ציליה מורכבת שחוסמת רוח, מגינה מגשם, מבודדת מזרים ויורה במבריחי סמים זה בהחלט לא מה שהוא מחפש.
די ברור לי שאם תיצר כאלה, יהיה לך יופי של רווח מהמוצר והמון לקוחות שימצאו פיתרון לאחת המצוקות הגדולות.
לא עוד חיפושים אחר עץ השיטה המושלם!
חומר חיובי למחשבה.
סוף סוף חזר המפלג משיפוץ והוכנס מיד למאגר החלפים.הסטרטר עדיין לא הוחזר לי מהשיפוץ ואני ממש מודאג לנוע ללא סטרטר רזרבי.
אולי השבת אוותר על טיול ואצבע את הרכב לפני שהצבע יתייבש בקופסא.
אם זה יקרה אמתין להגעת הציליה החדשה ונקבע תאריך להשקת האלומיניום.
זה עניין יחסי לגודל הצמיג ומשקל הרכב.ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoav21
לסמוראי זה הרבה, לאוטו של חיים זה מספיק נמוך כדי לא לקלף צמיג בסיבוב.
גם בשיא הקייץ נסעתי בדיונות עם רכב ששוקל 2.3-2.5 טון עם צמיגי 31 בלחץ 14 קדמי-22 אחורי.
חוץ משיפועים שגם עם 5PSI המנוע החלש של הגמל לא היה עוזר הרכב נסע בלי בעיה.
צודק. אבל מה עם תמונה?ציטוט:
נכתב במקור על ידי עודד זנטון
אסף.
היום הכנתי את הרכב לצביעה ,ומחר מתוכנן לסיים אותה. נקווה שלא תהיה רוח,שזה האסון האפשרי כאשר צובעים.
בינתיים גיליתי נזילה שנראית ממשאבת המים. אמנם היא לא גדולה אך טיפטוף כזה עלול להפוך לנזילה רצינית דווקא בשטח.
עם משאבת מים לא מתעסקים וקונים חדשה אם אין לך משהו שבין כה וכה לא עלה כסף.מה המחיר של משאבה כזו היום?. אני מניח שלג'קי יש במלאי.
עושה רושם שאני הולך להחליף גם את הרדיאטור באותה הזדמנות.
רשת צל שניקנתה בחנות לחקלאים במחיר של 65 שח למטר רבוע. ועוד 6 ניטים מפלסטיק לחבלים ... במחיר 2 שח ליח'ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
שני עמודי עץ שמצאתי באיזה מקום. שני בזנטים שחילצתי מהאדמה בדרום לפני שנה וכמה מטר של חבל ניילון שנפל לאיזה גמל בנחל אשבורן ....
הכי צל שיכול להיות בהכי פחות כסף והשקעה.
לי זה מספיק. ( 3 על 4 )
מצטער שאין תמונה קרובה יותר אבל זה מה שמצאתי.
( 2 נקודות למי שיודע איפה זה צולם )
עלות משאבת מים 300-400 ש"ח,תחליף רצועה בהזדמנות חגיגית זוציטוט:
דרור הראל
למנהלים - מזמין אותכם להעביר את נושא הצילילה לשרשור הרלוונטי.
גיא מן הסתם התכוונה ל 65 ש"ח ל 12 מטר מרובע....
אכן כן
צודק, טעות שלי.
אתמול והיום עסקתי רק בצביעת הג'יפ. הבן שלי עשה את העבודה הסופית עם הפיסטולט לאחר שעבדתי יומיים בכיסויי דבק על היקף הרכב. לילד הזה יש שתי ידי זהב והוא עובד עם שתיהן כאילו היו ידיים ימניות.הצבע יצא מדהים ולא הייתי מקבל כלום יותר ממצבעה מקצועית. הגוון יצא אפור/ירוק/כחול עכבר עם ניצנוצי פנינה בשמש,אבל ללא הברק של צבעי רכב - אלא חצי מט - משהו משהו.
באותה הזדמנות כיסיתי את המדבקות של ל.ר. כך שעכשו הוא גם לא מזוהה בשום מקום.
צילמתי מספר תמונות שאני מקווה להעלות אותן בהקדם.
חיכיתי ליום הזה מרגע רכישת הגרוטאה,ועכשו אני ממש מבסוט מהתוצאות בכלל.
עלות הצבע והטינר כולל בדי שמיר לליטוש - -.210 שקל ושני ימי עבודה מלאים.
בשבוע הבא תהיה ציליה ,ואז נקבע מועד להשקה. אתם מוזמנים להציע תאריך ומקום.
אפשר להשתמש בשירותיו?ציטוט:
אביגדור
בשבת מתוכננת פריסת הציליה החדשה ,שכרגע לפחות נראית ממש ענקית במציאות לעומת מה שחשבתי. ייתכן גם שהמוטות עיגון הרגילים שלה לא יעמדו במשקל ותהיה בעיה לייצב אותה. בכל מקרה אקח איתי יתדות נוספות לשלוש הרגילות ונקווה לטוב.
עכשו נישאר לקבוע את יום ההשקה ואת המיקום הנח ביותר לעינין.
אתם מוזמנים להציע.
טשקנט ?
את היום אתה תקבע חיים. מציע התראה של חודש לפחות כדי שמירב חברי האתר יוכלו להתכוונן. את המקום גם אתה תקבע על פי השיקולים הרגילים של בעל לנדרובר (קרבה לכבישים לטובת גרירה, שיקולי איכות הסביבה - אסור לטפטף שמן בשמורות טבע, וכן הלאה).