חולץ.
Printable View
חולץ.
חברים, תניחו לשרשור הזה לשמש למטרתו.
מצטער שאני צריך להעיר ל VP על החריגה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אמיר/ דרור/ אבנר
בבקשה פצלו את הדיון משנה הזה החוצה.
מה יגידו אזובי הקיר.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הם לא יכולים להגיד, הם מתפוצצים מצחוק :-)
https://imagizer.imageshack.com/v2/1...922/KazVZ3.jpg
תקציר למי שלא רוצה לקרוא את הכול: בעת נזק (מכאני-תוספת שלי, כדי להבדיל מההצפה שדוברה כאן קודם) חמור לסוללה יש להטביע את הרכב.
אז עדיף לטבוע בשלולית ולחסוך מים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני חושש שהבנת את המשפט הפוך מכוונת המשורר.
כן, הניסוח מבלבל, אבל הם כותבים להשתמש במים שאינם מי מלח. מים כגון מי ברז, באר או אגם.
משפט אח"כ הם כותבים להשתמש בברז כיבוי אש.
אנגלית אני מבין.. זה נראה כמו עוד מקרה של תרגום משפת מקיר דאינה אנגלית.
נפוץ למדי במדריכי שימוש מהמזרח.
משהו לא הסתדר לי כי מצד אחד כותבים לא מים עם מלחים,ומצד שני נותנים דוגמא של מים שפירים ״מתוקים״..
ועדיין,
זה ברשימת דרישות של מוסכים מורשים היום?
בריכה במוסך?
בד"כ יש איזה אבקה יבשה כמו בכיבוי אש של ארונות חשמל
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
לאיזו מטרה הבריכה,
קירור או בידוד מהסביבה?
המים משמשים כמוליך שמפרק את החשמל מהסוללה. צריך לחכות 3.5 ימים כשהרכב במים.
בקיצור.... לצבוע בכחול ולזרוק לים (כינרת) הפך להוראה רשמית של היצרן....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ולנסוע מספיק מהר הביתה בשביל להספיק לשתות את זה [emoji4]
נשמע לי אחלה ביזנס בשביל מושבניקים (אייל ??) שיעמידו עמדת טבילה כזו בחצר.
יש לי בור מוכן בדיוק במידות למכירה.
ונדמה לי שמישהו מהאתר כבר התקשר פעם ורצה לקנות אותו.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...078241b771.jpg
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בחייאת חנן, תעשה לי את הסופ"ש...תראה את האיור של האוטו בג'קוזי.. אני חייב...https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1131b1d2c9.jpg
זה יכול להיות ג'קוזי רק עם המנוע בנזין עובד.... אחרת אין בועות [emoji23]
אגב,
מי שקונה אוטו כזה או נוכח בזירת תאונת דרכים שיקח בחשבון שצוותי הצלה, במיוחד כבאים, נזהרים ואף נמנעים מלהתקרב למכוניות מסוג זה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אשמח אם תצרף אותי שמי ירון והבה אני מקיבוץ מעוז חיים (עמק המעיינות) בעל קיה ספורטאז' וגישה לטרקטורים.
0505959668
[email protected]
שלום,
אני חבר בקב' הווטסאפ ומבקש לנצל במה זו ולהודות על היוזמה והניהול המהודק של מנהלי הקבוצה ועל העמידה העקשנית על עקרונות השימוש בפורום הזה. ויחד עם זאת אני מבקש להציף מקרה שאירע היום.... א. העלה לאתר בקשה לעזרה בחילוץ של חברו שאינו נמנה על חברי הקבוצה, הוא שקע במעבר מים ברכב עם ילדים קטנים כחצי שעה לפני השקיעה. חבר אחר בקבוצה העלה קישור "לתופעת טבע", ואז א. הועזב מהקבוצה. וטוב שכך כי הוא פעל בניגוד לכללי הקבוצה.
אבל... אני חושב שצריך למצוא מנגנון שיאפשר חריגה מכללי הקבוצה כגון הפניה ל"תופעת טבע", וחזרה לדממת אלחוט, או פתיחת קב' חלופית שתנוהל ע"י אותו חבר שהעלה את המקרה, ואולי יש עוד פתרונות....
צריך לזכור שלא כל בעלי הג'יפים מכירים את האתר, ונושא הג'יפאות לא בראש מעייניהם אבל הם כנראה אוהבים את שבילי הארץ ומדי פעם יוצאים עם משפחתם ל"טיול שטח" ואני מפרגן להם כל כך. היום עלה בדעתי שיתכן ואנו עוברים (מבחינה ערכית) על חוק "לא תעמוד על דם רעך"
חוק זה הופך את החובה המוסרית של עזרה לזולת לחובה הנובעת מחוק. העובר על הוראת החוק עונשו קנס.
החוק נחקק בעקבות הצעת חוק פרטית של ח"כ חנן פורת. בעת שהובא החוק לקריאה שנייה ושלישית נימק ח"כ פורת את יוזמתו:
לא היינו נזקקים לחוק הזה אילו באמת היינו במצב שבו המוסר הטבעי, שלפיו אדם הרואה אדם אחר שנמצא במצוקה לנגד עיניו, לא היה מהסס, היה טורח ומציל, גם אם הדבר הזה היה עולה לו בהוצאות מרובות של ממון ואפילו בסיכון של גוף. חשבנו בכל זאת, על רקע מקרים מצערים מאוד שהיו בשנים האחרונות ועל רקע רצון לקבוע נורמה שמעגנת את המוסר היהודי, הקובע "לא תעמוד על דם רעך", שאינך יכול לעמוד מנגד בשעה שאתה רואה את חברך נמצא בסכנה, וחברך הוא אדם באשר הוא אדם, יהודי כגוי, כל אדם באשר הוא, גדול, קטן, איש, אשה, עליך להושיט לו יד ולהציל אותו.
מה אתם אומרים?...
דעתי היא שאפשר לפנות בהודעה אישית לאחד ממנהלי הקבוצה, להציג לו את המקרה הספציפי ולקבל/לא לקבל אפשרות לחרוג.
לדעתי, כחלק מההכנה ליציאה לשטח צריך לתכנן גם את אפשרויות היציאה, כולל מחשבה על האופציה להתקע ואיך תצא מהתקיעה: רצועות, את חפירה, טלפון סלולארי ולמי להתקשר
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
דעתי היא שיש מיליון קבוצות חילוץ ושמה שמייחד את הקבוצה הזאת היא החוקים הנוקשים ואכיפתם.
ככה אני יכול להשאיר אותה על רועש ולא להשתיק אותה כל סופש.
יישר כוח למנהלים.
אם היה כאן מקרה חירום אמיתי(רכב ששקע במים במרכז הארץ, גם אם יורד חושך, זה עדיין לא מקרה חירום, ולא נשקפת שום סכנה לאף אחד), אז ברור שהיה מקום להגמיש את החוקים, ואני גם מאמין שזה מה שהמנהלים היו עושים. אבל לא זה היה המקרה.
זאת, כאמור, רק דעתי.
אז מה זה מקרה חירום..? ילד שקר לו זה לא מספיק חירומי? גם אם תתקע בנקודה הכי נידחת בנגב באישון לילה הסורים לא על הגדרות והכל יכול לחכות לבוקר, אבל לבלות ערב או לילה תקוע בשטח זה לא נעים בכללי ועם ילדים בפרט... בסיטואציה של "סכנת חיים" אמיתית כנראה שהמענה שאני ואתה נוכל לתת הוא לא מספיק.
יאיר.
גם פותח בקשת החילוץ וגם מושא החילוץ הם חברים שלי.
לצערי, לא הייתי זמין היום ללכת ולחלץ בעצמי.
בכל מקרה, הדין לכולם הוא אותו דין.
יש כללים לקבוצה וכולם יודעים שעליהם לעמוד בהם.
בועז ואני דיסקסנו שוב את הכללים בעיקבות אירוע ההתהפכות של שחר סופה החלטנו שלא משנים את הכללים כרגע.
לביא
אני מבקש לחזק את ידיו של לביא.
לעיתים כמנהלים עלינו להרחיק חברים, דבר שיוצר לנו כמנהלים גם אי נעימות .
אבל, אנחנו מחויבים לנהוג באופן שווה מול כולם... גם אם אתם חברים.
מבקש לציין שדווקא מהחברים הייתי מצפה יותר לא להכניס אותנו לפינות האלו. זה לא נעים לנו.
לסיום,
*** אני מבקש מכל מי ששוקל לפרסם קריאת חילוץ עבור מישהו אחר, שיפנה לאחד המנהלים בפרטי להתיעץ לפני שהוא מעלה הודעה. ***
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זורק רעיון/שאלה. ....
האם במקום להעלות הודעה לבקשת חילוץ של אותו "הוא חבר שלי אבל לא חבר בקבוצה"
הוא מראש היה מעלה רק לינק הצטרפות לקבוצה חילוץ חדשה, ייעודית.
והקבוצת חילוץ הייתה מותראת רק בהודעה אחת יחידה (כל שאר היה בקבוצה הייעודית)
האם זה היה מתקבל על דעת המנהלים?
אני לחלוטין מבין שגם זה הפרת החוקים, אבל האם זה היה "עובר"?
שקלנו והחלטנו נגד.
כרגע הקבוצה מונה 240 אנשים.
זה אומר ש 240 משפחות שמוחתן מופרעת.
אוקי, אם זה כבר נדון, מעולה.