-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
רק הערה קטנה לגבי הגבהה שמעל "2.
אנשים כאן נצמדים למה שפורסם ומצותתים את ה"תהליך פרטני" שמצויין בסעיף 17 של אותו מכתב. מדובר בהליך שנקרא type approval.
https://en.wikipedia.org/wiki/Type_approval
וגם
https://en.wikipedia.org/wiki/Motor_..._type_approval
או יותר מדוייק Individual type approval
מדובר בהליך לא פשוט אבל יישים שנעשה עד היום בארץ לרכבים שעברו שינויים מאסיביים שחרגו מהוראות ו/או טולרנסי ייצרן במגוון פרמטרים (בעיקר רכבים ממוגנים).
-
לגבי גובה הפנס. רעיון נחמד אבל אל תבנו על זה. זאת תקנה שמדברת על גבול שאסור לחרוג ממנו.
זה לא אומר שרכב מוגבה הוא חוקי.
-
לסופה ו cj יש מידת גובה גג בספר.
אסף.
-
יש גם אישור מהנדס רכב מנצרת תעשיות רכב על גובה של 203 סמ עד לגובה גג או נקודה הכי גבוהה בקשת המרכזית. שבאתי עם הנתון הזה לטסט (היות ואני פחות מ 199 סמ) הם התעלמו ממני. חוק לחוד מציאות לחוד. המציאות כרגע: לא רשום לך הגבהה ברשיון ויש לך סופה או סיקס אז אתה בחסות התקנון שהבוחן המציא באותו בוקר.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yehuda75
יש גם אישור מהנדס רכב מנצרת תעשיות רכב על גובה של 203 סמ עד לגובה גג או נקודה הכי גבוהה בקשת המרכזית. שבאתי עם הנתון הזה לטסט (היות ואני פחות מ 199 סמ) הם התעלמו ממני. חוק לחוד מציאות לחוד. המציאות כרגע: לא רשום לך הגבהה ברשיון ויש לך סופה או סיקס אז אתה בחסות התקנון שהבוחן המציא באותו בוקר.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
אני הייתי שולח למשרד התחבורה תלונה על הבוחן והמכון.
אם יש לך אישור מאת היצרן שהרכב לא מוגבה אז גם רב אלוהים מחופש לרב בוחן לא יכול להחליט שהרכב מוגבה.
ובלי שום קשר הייתי מפרסם את שם המכון כדי שכולם ידירו רגליהם משם.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
בהצלחה! נשמע כמו תהליך תקין במדינה תקינה.
עוד בסוף אגיע לבדיקות בטכניון ואתבע ע"י מכונים בעלי אמצעים וממון. אני אזרח פשוט, שומר חוק, עושה מילואים בכיף ואוהב את הארץ. אני לא טיפש ולא עומד לזמן אש אלי. אני אדאג להתיישר עם התקנון ובטסט הבא הופיע עם הערה מתאימה ברישיון לאחר כל התהליכים הנדרשים בחוק ובתקנון. התחביב הזה יקר לליבי ושום פקיד לא יקח את זה ממני.
לצאת למלחמה מתוך צדק והגיון - לא תודה!
והרכב שלי בכלל בגובה של מכסחת דשא, נמוך יותר מלנד קרוזר חדשה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
יואב
אם אני מבין נכון זה הליך יקר ולא פשוט.
לא משהו שכל רוביקון שרוצה קיט של 6 אינץ יעמוד בו. נכון?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
יואב
אם אני מבין נכון זה הליך יקר ולא פשוט.
לא משהו שכל רוביקון שרוצה קיט של 6 אינץ יעמוד בו. נכון?
אתה מבין נכון.
שמעתי שמועה, שהתארגנה קבוצה של בעלי רוביקונים שפועלת לאשר קיט של מעל 50 מ"מ מול נציגיה בארץ של מעבדה מחו"ל.
זה מן הסתם מצמצם עלויות. המכלולים בכל רכב, ה"קיט", יהיו חייבים להיות זהים על כל הרכבים. (לפחות עבור תהליך האישור לרישוי)
-
יש לך מושג סדר גודל כללי מאוד של עלות כזו?
בדיוק חשבתי על התארגנויות של בעלי רכבים זהים.
זה עלול להיות מעניין
-
לפי מה שאומר אחד מאנשי המקצוע הותיקים והרציניים בארץ בתחום שהוא גם בוחן מוסמך ויש לו פגישות תכופות ומהלכים במשרד התחבורע, התיאורים הפסימיים שלי הם מה זה עדינים....
לטענתו המציאות עולה על כל דמיון. במסדרונות המשרד שורר כאוס מוחלט בכל הנוגע לסיפור הזה ובקרב האנשים הרלוונטיים שמאחורי הנוהל החדש שולטים הבורות, חוסר האכפתיות והכסת"ח. משרד התחבורע לא ימהר למצוא פתרונות לעשרות אלפי כלי רכב באחד עשר החודשים שנותרו ל"הסדרה", והחל מ-1 במרץ 2018 כל הרכבים שאין עבורם קיטים מאושרים, כולל הלא מוגבהים, יצטרכו ככל הנראה תקינה פרטנית מפני שאף מכון רישוי לא יסכים להכניס אותם לטסט ללא הערה 2303 ברשיון. שזה אגב - לא חוקי לטענתו. הוא אומר שעלינו להקליט כל רב-בוחן שמונע מאיתנו להכנס לטסט (לא לעבור, רק להכנס - ולהיכשל כמובן. מה זה עוזר לנו בדיוק, לא יודע) ולא להתבייש לפנות למשרד התחבורע ולהתלונן. מכון כזה אמור להיסגר מיד. אני לא מאמין שזה כך, אבל זה מה שהוא טוען.
ואין מה להוסיף עוד. ג'יפוקליפסה. סליחה - ערב שירי משוררים ומספרי סיפורים. עם פרחים ובלונים.
המקסימום שנוכל לקוות לו - רק לקוות - הוא אחד מהשניים:
1. שיתווספו עוד ועוד "יצרנים" ומתקינים מורשים שיאשרו קיטים מורשים לעוד דגמי רכבים. זה כמובן קורה כבר עכשיו ויקרה גם בעתיד, אבל עד שיגיע קיט מאושר לדגם רכב ספציפי, הוא בפשטות - לא יוכל לעבור טסט. מאוד בפשטות. גם אם הוא סטנדרטי ונמוך, כי כל בוחן תמיד יוכל להגיד - לפי העין כמובן - שהוא "מוגבה", והנוהל לא רק מתיר לבוחן במקרה של ספק, להכשיל אלא ממש מורה לו לעשות כך. וגם אם יהיה קיט, אף אחד לא מבטיח לכם שהקיט הזה דווקא יהיה האופטימלי והמתאים לרכב שלכם. יש מצב שיהיו גם קיטים גרועים ממש והוא פירט בפני כמה דגמי קפיצי הגבהה 50 מ"מ שלטענתו הם "פח אשפה" אבל ככל הנראה רבים ייאלצו לרכוש אותם ולהיצמד אליהם כמו ח"כ לכסאו, כי זה מה שיהיה.
גרוע מזה - הוא המליץ לי בחום להמתין בסבלנות עם החלפת בולמי הזעזועים העייפים שלי, מפני שעדיין אין לדעת איזה דגם ומק"ט יהיו חוקיים במקרה שלי (סופה). אז חבל שאבזבז אלפים על בולמים איכותיים שבעוד שנה איאלץ לפרק ולשים במחסן. אז כמו שזה נשמע רע, כך זה יהיה רע - "בינתים תמשיך לנסוע על מה שיש, אפילו אם זה פוגע בבטיחות ושאלוהים יעזור לכולנו". ממש כך. עד שנדע מה מותר להרכיב.
זה אגב - מומלץ לכולם. לא למהר ולהתקין את מה שיש כרגע, כי יש מצב שתוך כמה חודשים יהיה מבחר גדול יותר.
2. מכיוון ששום דבר לא יזוז עד ל-1.3.2018, תקופת ה"הסדרה" תוארך עד למועד לא ידוע ומכיוון שבמשרד התחבורע אף אחד לא ממהר לשום מקום, ההסדרה כנראה תוארך אוטומטית פעם, פעמיים ועשר פעמים, מי יודע כמה ועד מתי.
אלה, אני חוזר ומדגיש - דברים שאנחנו יכולים רק לקוות להם. תמיד קיים הסיכוי שהם לא יתרחשו, ואז חלק גדול מאיתנו בצרה אמיתית. תקינה פרטנית יקרה עם כל מה שמשתמע מזה. גם לזה יהיו פתרונות כמובן, בכל זאת הראש היהודי ממציא פטנטים וקומבינות. אבל הם יעלו כסף. הרבה כסף.
בקיצור בועז, אני חושש שאף אחד לא יופתע כשבעוד פחות משנה כולנו נגלה, לאסוננו, שאני זה שצדק לאורך כל הדרך. ולא, ממש אין לי חשק לראות את התחת שלך בחוטיני, אלא פתרון שלא יוריד את כולנו לגובה הדשא ותוך כדי ישחוט לכולנו אלפים רבים (רבים מאוד) מהכיס תמורת חתיכת נייר.
-
ועדין אין מקום לבג'צ ?
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
דרור יש לך נטייה להקשיב לאנשים שמפיצים שמועות וזורעים בהלה לעתים לטובת רווח אישי, ואז לצטט אותם.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
דרור יש לך נטייה להקשיב לאנשים שמפיצים שמועות וזורעים בהלה לעתים לטובת רווח אישי, ואז לצטט אותם.
אסף.
+1
וזה רק בגלל שדרור חתום על הג׳יפוקליפסה בעצמו. קשה לו לשחרר ולהודות בטעותו.
שים לב דרור וצטט אותי ביוני 2018
״ מקצת הרכבים יקבלו הערה 2023 ברשיון.
כל השאר ימשיכו לעבור טסטים באותה הדרך שעוברים היום.
לכל מי שהיה טסט אתמול יהיה גם בשנה הבאה״
הייתי כותב עוד כמה משפטים שהשתחקה יפה להם אבל אתה מכיר את המדינה.
אין דבר העומד בפני הרצון גם אם מישהו על פלוס שש וגלגלי 40.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
+1
וזה רק בגלל שדרור חתום על הג׳יפוקליפסה בעצמו. קשה לו לשחרר ולהודות בטעותו.
שים לב דרור וצטט אותי ביוני 2018
״ מקצת הרכבים יקבלו הערה 2023 ברשיון.
כל השאר ימשיכו לעבור טסטים באותה הדרך שעוברים היום.
לכל מי שהיה טסט אתמול יהיה גם בשנה הבאה״
הייתי כותב עוד כמה משפטים שהשתחקה יפה להם אבל אתה מכיר את המדינה.
אין דבר העומד בפני הרצון גם אם מישהו על פלוס שש וגלגלי 40.
ועדיין בועז, אם זה הסטאנדרט .. זה לא טוב.
זה רע.
-
דברתי על זה אתמול עם קרובת משפחה. יש לה suv חדש דנדש של bmw. סטנדרטי לחלוטין. מעולם לא ראה שטח. צמיגי כביש. היא הייתה בשוק כשאמרתי לה שיש מצב שבעוד שנה כשהיא תצטרך לעשות טסט ידרשו ממנה את התקנה המטופשת הזו. היא לא מבינה למה היא צריכה להגביה רק כדי לעבור טסט. היא כמובן לא רוצה להגביה.
מצד שני היא סיפרה לי מה הולך בשוק הנדלן (היא עורכת דין בתחום הנדלן ולמשפחה שלה יש חברה קבלנית גדולה) אז כמה חרא שאנחנו אוכלים, שם זה פי אלף.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
למה אתה חושב שמישהו יבקש ממנה לרשום הגבהה? בגלל שדרור אמר?
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
דברתי על זה אתמול עם קרובת משפחה. יש לה suv חדש דנדש של bmw. סטנדרטי לחלוטין. מעולם לא ראה שטח. צמיגי כביש. היא הייתה בשוק כשאמרתי לה שיש מצב שבעוד שנה כשהיא תצטרך לעשות טסט...
תן לה כוס מים. טסט ראשון שלוש שנים אחרי עליית רכב חדש לכביש :rolleyes:
-
ברור לי שזה יסתדר בסוף. אנחנו חיים גיפים אבל 90% מבעלי הsuv במדינה הם כמו קרובת המשפחה שלי ורובם המוחלט אנשים בעלי אמצעים ושררה. ברגע שיעשו להם בעיות אני בטוח שמשרד התחבורע יקבל בראש.
חוץ מזה אני מזכיר לכם שנאמר לי שהסעיף של העין נועד כדי לאפשר לא לפסול. הסעיף הזה לא יעמוד במבחן בית משפט. אבל אף אחד לא מוכן לנסות.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
לאור כל הקישקושים החלטתי להציע את שרותי כמעביר טסטים.
אם הבעיה היחידה שלכם היא הגבהה ואם הרכב לא נראה מפלצת סטייל מועדון המליון אני אעביר לכם את הגיפ תמורת 300 שח.
מה איכפת לי לגזול מכם את הכסף ?
על טמטום משלמים ואני מוכן שתשלמו לי.
לא עברת ( בגלל גובה), לא שילמת!
-
דרור יפה כותב, בינתיים גם נשמעות טענות שסדנה ספיציפית היא זו שדחפה התקנות, כיוון שהרגישו שהם מאבדים השוק וככה הם יצליחו לשלוט בו (לא אציין איזה סדנה..).
רצים גם מחירים שונים ומשונים להסדרת ערכות של אותה סדנה אצלהם, כל מיני מקורבים אומרים שיסדרו מחיר טוב שם.
אף אחד לא יודע מה עושים עם רכבים ישנים וערכות ישנות.
ישראל במיטבה, הרגולטור מתערב ויוצר כאוס שהאזרח רק יצטרך לשלם ולשלם.
אם לא תהיה דחיה לגבי רכבים ישנים מעבר ל 1.3.18 אז הדרך היחידה לעבור טסט היא לפרק הכל ולשים ערכת זבל מאושרת, נראה לי לא שסביר לחלוטין שאין מקום לבג"ץ על זה, למרות מה שנאמר שעד היום כל הענף כולו והסדנאות היו עבריינים.