תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
מהכנרת לאילת בשש שעות?בדיוק כמו שהיינו עושים עם הסובארו שנת 83!
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
מהכנרת לאילת בשש שעות?בדיוק כמו שהיינו עושים עם הסובארו שנת 83!
אם עוצרים בזמן הטעינה לאוכל ומנוחה זה לא סוף העולם.
זה מוסיף לו כשעה נסיעה
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d3d44c288d.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
זה לא בדרך. זה כאן, עכשיו. למיטב ידיעתי נמכרו בחודשים האחרונים מעל ל3000 רכבים חשמליים. זה לא מספר אנקדוטלי. זה בוודאי לא המספרים של הפלואנס, הזואי או הליף.
בנוסף, יש קצב היסטרי של הצגת דגמים חשמליים חדשים. השבוע מושקים/הושקו האיוניק 5 והנירו.
נכון, זה עדיין לא פתרון לכולם. זה פתרון לחלקנו, והחלק הזה הולך וגדל בקצב מהיר מאוד.
אני מודעה שישנם בארץ אנשים עם חניה פרטית. איזה אחוז מסה"כ נוהגים? 3000 רכבים חשמליים? אני לא יודעה על איזה תקופה בדיוק אתה מדבר, אבל מתחילת השנה נמסרו יותר מ190000 רכבים חדשים. אז כן, 3000 זה לא בדיחה. אבל מכאן עד "זמנם של מנועי הבעערה הפנימית הגיע לקיצו" דרך מאוד ארוכה.
אם היצרנים הגדולים הודיע שיפסיקו לפתח מנועי בערה פנימית.. מי אנחנו שנתווכח..?!
צריך להיות בת יענה רצינית כדי לטעון אחרת.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ראשית, צריך להשוות את המספר 3000 ביחס למספר של הרכבים שנמכרו באותם חודשים שבהם היה היצע של רכבים חשמליים עם טווח סביר, ולא מתחילת השנה. אם תעשה את זה תראה שהיחס ישתנה.
אבל מה שיותר חשוב: המספר הזה מבטא את ההיצע המוגבל. לא את הביקוש. הציבור רוכש כל רכב עם טווח של מעל 400 ק"מ שהיבואן/יצרן מצליח להביא לישראל, וגם מזמין חצי שנה קדימה את כל הכמות שצפויה להגיע.
המצב הוא שיכולת הייצור לא מתקרבת לביקוש, ואז יצרנים שיש להם גם רכבי בנזין מקצים לישראל כמות קטנה מאוד, ומעדיפים למכור באירופה כדי להפחית את הקנסות שהם חוטפים באירופה על רכבי הבעירה הפנימית שהם מוכרים. הם מספקים לישראל כמויות זעירות, וגם זה כנראה רק בשביל לשמור על תדמית, או אולי ג'סטה ליבואן :)
טסלה לא בעניין של דלק נוזלי אז היא לא משלמת קנסות, אבל היא פשוט לא עומדת בקצב.
עוד דבר: רכבי ה400 פלוס ק'מ טווח הם לא רכבים זולים. הכמות שבכל זאת נמכרת מהם למרות המגבלות מרשימה מאוד, ומעידה על פוטנציאל המכירה ליום שבו היצע טוב, מחיר עממי וטווח גבוה יפגשו, בוודאי כשגם רשת עמדות הטעינה המהירה תתעבה עוד.
אני חושב שמתחילים לראות עכשיו את מה שכתבתי עליו בעבר: המסה תלך לכיוון הזה כשהיא תראה שהשכן שלה חוסך כסף עם החשמלי שלו, ולכן כל הדיונים על שמירת כדור הארץ כן/לא, זיהום, מחלות וכו' הם אולי חשובים, אבל הם לא מה שיצור את המגמה החדשה.
עדיין קשה לומר שכשאתה מוציא 200000 ש"ח אתה חסכן גדול,אבל זה סוג של תירוץ טוב למנהלת החשבונות.
עם זאת, רוב תושבי גוש דן כנראה לא נוסעים הרבה ולכן סביר להניח שדווקא אלו שסובלים הכי הרבה מהזיהום יהיו האחרונים לעבור לחשמל. כמובן שעניין החניות הפרטיות הפחות נגישות לא יתרום למעבר הזה. זה כנראה לא יפתר מהכיוון הזה, אלא מהכיוון של האצת מהירות הטעינה, ברכבים ובעמדות ושיפור הפריסה-תהליך שקורה כל הזמן.
לא רואה את עצמי מחזיק רכב מתחת ל 400 קמ.
אלא אם הוא יחליף את הרכב השלישי ויהיה מאוד מאוד זול.
מזל שיש לליסינג עוד שנה+ בשביל לקבל החלטות.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
רק שהוא נסע דרך הבקעה.. בכביש 90, זה הרבה יותר משעה הפרש.
כרגע ההטענה זולה מאוד. מי שנוסע הרבה אבל למרחקים בינוניים והטווח לא פקטור מפריע מבחינתו, שיעבור לחשמלית כבר עכשיו ויחסוך המון כסף.
אבל המכוניות החשמליות יהפכו לרוב מהר מאוד. ואז המדינה כבר לא תוכל להתעלם מהתפוגגות הכנסותיה ממיסוי על דלקים, ותמסה למוות את הטעינה. זה לא יעלה לכם אגורה אחת פחות מלמלא מיכל דלק. איך יעשו את זה? הם שוברים את הראש על זה כבר עכשיו, ברגע זה. תהיו בטוחים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
רק שהוא נסע דרך הבקעה.. בכביש 90, זה הרבה יותר משעה הפרש.
נסיעה נטו.
אני לפחות על נסיעה כזאת עוצר פעמיים
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כרגע ההטענה זולה מאוד. מי שנוסע הרבה אבל למרחקים בינוניים והטווח לא פקטור מפריע מבחינתו, שיעבור לחשמלית כבר עכשיו ויחסוך המון כסף.
אבל המכוניות החשמליות יהפכו לרוב מהר מאוד. ואז המדינה כבר לא תוכל להתעלם מהתפוגגות הכנסותיה ממיסוי על דלקים, ותמסה למוות את הטעינה. זה לא יעלה לכם אגורה אחת פחות מלמלא מיכל דלק. איך יעשו את זה? הם שוברים את הראש על זה כבר עכשיו, ברגע זה. תהיו בטוחים.
הדבר היחיד שמטריד אותי כרגע הוא האם מחירי הדלק צפויים לעלות או לרדת בטווח הקרוב/ רחוק? כל שאר הספקולציות המחשמלות ברורות .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני חושב שמתחילים לראות עכשיו את מה שכתבתי עליו בעבר: המסה תלך לכיוון הזה כשהיא תראה שהשכן שלה חוסף כסף עם החשמלי שלו, ולכן כל הדיונים על שמירת כדור הארץ כן/לא, זיהום, מחלות וכו' הם אולי חשובים, אבל הם לא מה שיצור את המגמה החדשה.
.
בגלל סוגיית התשתיות זה עדיין נישה בארץ.
וישאר נישה של דיירי פרברים וערי לינה במגורים צמודי קרקע או חניות פרטיות במגדלים, כל עוד עוד לא יהיו עמדות טעינה עירוניות.
כל עוד זה זול, מי שנוסע הרבה והמגבלות (טווח נסיעה, תשתיות טעינה מגוחכות) פחות קריטיות עבורו, יכול רק להרוויח.
אבל אם ההצלחה של טסלה היא סימן לבאות וחלקן של החשמליות מסך מכירות רכב חדש ימשיך לזנק, משרד האוצר לא יתעלם מזה. ביום שאלה יהיו רוב המכוניות החדשות על הכביש, זה לא יעלה אגורה אחת פחות מאחזקת רכב עם מנוע בעירה.
https://www.motor1.com/news/523878/t...ts-production/
תרשו לי דווקא פה לשתף משהו קצת אופטימי לנו חובבי הרכב והג'יפים (אם לא רלוונטי בכלל, אפשר למחוק :-) ). לפי הקישור הנ"ל
טויוטה (הבנתי אחרי מאזדה וניסאן) מחזירה לייצור חלקים של רכבים קלאסים ובהם ה FJ האגדי. זה נכון שלארץ זה פחות רלוונטי כי לא נמכרו פה כאלה לצערנו בזמנו - ויש רק כמה יחידות אספנות עד כמה שאני מכיר.
אבל, בכל זאת זה מחמם את הלב לדעת שלמרות כל הצרחות על חשמול( ועל כך שיאסרו מכירה של רכב חדש (משנה כך וכך) מונע במנוע בערה פנימית והפחדים על עוד איסורים והגבלות ולסגור וכו'), עוד ועוד יצרנים מצטרפים לתמיכה בתחביב של רכב אספנות\ישן כדי שנוכל להמשיך מהרכבים שאנחנו רוצים או אוהבים בכלל ומהג'יפים הישנים בפרט. כלומר, נכון לעכשיו - יש עתיד לתחביב הזה.
לאמריקאים ולאירופים תמיד הייתה תמיכה ענקית מבחינת חלקים, אבל נחמד לדעת שהתמיכה הזו רק הולכת ומתרחבת.
אני חייב שוב לכתוב שהרעיון של רכב חשמלי כשלעצמו לא מפריע לי. אבל אני מסכים ממש עם דרור על מה שכתב לגבי הצפיפות וגוש דן והפיתרון הנכון הוא תחבורה ציבורית.
יותר מפריע לי כל הכתיבה של הנבואות השחורות על כך שיאסרו עלינו לנסוע ברכבים שלנו שאנחנו אוהבים,ייאסרו לטייל וייכלאו אותנו בבית (נשמע מוכר?)
זה נותן רעיונות מטופשים לאנשים הלא נכונים . עוד יותר מפריע זה שכבר כותבים על הנבואות האלה ועוד מקבלים אותן כבר בהכנעה מראש, ועוד אומרים שאף אחד לא ייעשה כלום, לא יגיב - "אין מה לעשות". זה משהו שצריך להשתנות.
סליחה אם משהו מהמשפטים האחרונים נשמע חתרני מדי, הייתי חייב לפרוק (שוב...) - בכל זאת יש לנו זכויות כבני אדם :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
כל היצרנים הגדולים? טויוטה דווקא לא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה בעיה? יעשו תעריף שונה לטעינת רכבים. ראיתי את זה עם גז באיטליה.
לא אמרתי *כל*...
אבל כשקונצרן אחד מודיע שהפסיק להשקיע בפיתוח במנוע בעירה פנימית, אחד כזה שהשקיע בפורמולה1 בפרט ובספורט מוטורי בכלל....זה ברור לאן זה הולך.
מנוע הבעירה הפנימית דועך, גם לא נראה שיש לו לאן להתפתח יותר מדי... אם חוד החנית של סגמנט הביצועים נכנס מזמן לתחום החשמלי, פרארי, למבורגיני, פורשה, לוטוס.. אפשר להבין בין השורות שמיצו...
בחייאת אפילו בדקאר נתחיל לראות את המכוניות על שלט האלו...
נ.ב טויוטה שמוכרת לדעאש ושות' אפשר להבין שהיא מושכת את הזמן... אבל אי אפשר לעצור את הזמן.
אז גם אם עוד לא הגיע לקיצו... הגיע לעשור האחרון בחייו.
ובשביל קצת אופטימיות, (:
https://www.facebook.com/15576207345...4838040840348/
https://www.facebook.com/15576207345...8483513142467/
https://www.facebook.com/15576207345...9504237373728/
https://www.facebook.com/15576207345...5962447727907/
יש גם לזכור שרכב חשמלי זה טרנד בעיקר באירופה וארה"ב. לא יודעה מה קורה באסיה. בספק רב לגבי דרום אמריקה ואפריקה. מה יהיה, יוותרו על השווקים האלה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mikyl
מה בעיה? יעשו תעריף שונה לטעינת רכבים. ראיתי את זה עם גז באיטליה.
ברור שזה מה שישאפו לעשות, אבל איך ניתן יהיה להפריד, מבחינת התעריף, בין מכונת כביסה המחוברת לחשמל ההבייתי לבין טעינת רכב מאותו חשמל / מונה?
אני יכול להבין אם לעמדות הטעינה החזקות יותר יחייבו מונה נפרד (נניח שזה ישים), אבל יש מטענים איטיים מהחשמל הביתי "הרגיל"...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
תפריד בין פרסומי אירופה/מערב לשאר העולם שהוא עדיין הרוב.
חשמלי נראה כמו הכיוון הטרנדי הנוכחי.
זה רחוק מאד מלהיות פתרון עולמי.
יש עדיין לא מעט מדינות בלי חשמל יומי רצוף במרכזי האוכלוסיה, ולא רק בהודו ושות׳.