זה לא רמקול, זאת האוזן הקשבת של חנן לכל ליועצי הצפון...
גל שחם
Printable View
תגיד ברוך המיכל שמן הגה מרותך שם לשלדה או שזה רק נדמה לי .
קראתי את התגובות בעמודים האחרונים בשרשור והתפלאתי שלא הוזכר דבר על זה שבהרבה מאוד כלי רכב, משאבת הדלק נמצאת בתוך המיכל דלק, עם מתח חי, בזרם מספיק חזק לגרימה של ניצוצות בקלות רבה, וכל זה מוחזק על שני קונקטורים פשוטים שגם הם בתוך המיכל..
איך זה בטיחותי? מספיק שבטלטול חזק של הרכב, עם חצי מיכל מלא, מגיע גל חזק של דלק בתוך המיכל, ומזיז את החיבורים שבתוך המיכל... גם פה יש סיכוי מאוד קטן שזה יקרה אז איך זה יכול להחשב בטיחותי???
לי אישית זה תמיד משאיר טיפה דאגה על הלב בזמן נסיעה על הסמוראי שלי, ואני מאוד רוצה לעבור למשאבה חיצונית - או לסולר :), רק בשביל הסר ספק :)
תקני בטיחות של מכוניות מחמירים הרבה פחות מאשר של מכוניות מירוץ. ולאחר שכתבתי את זה, שים לב שבד"כ הקונקטורים נמצאים מחוץ למיכל. ואם יש קונקטורים בתוך המיכל, הם בחלקו התחתון. ניצוץ בתוך נוזל לא יכול להדליק אותו. רק ניצוץ באדי הנוזל יכול להדליק אותו.
אסף.
בנוסף לתגובה של אסף - בכדי שיהיה פיצוץ\אש צריך חמצן - בתוך המיכל (כאשר הוא סגור במכסה המקורי ) אין - מחוץ למיכל יש!
למנוע מאוורר יש בד"כ פחמים
ברוך ,אין לך מושג כמה שאתה צודק , לקח לי חצי יום למצוא בורג 7/16 אחד.ציטוט:
זה לא שהוא נמצא בחולון, כפר סבא או תל אביב.
דא"ג , אתם חושבים שהחרגול הזה מנסה להגיד לי משהו ?
והרי החדשות...
לקחתי בחשבון מרווח גחון במצב סטטי של כ 35-40 ס"מ,
במצב סגירה מלאה 10 ס"מ
ובמצב פתיחה מלאה ,כמה שיתאפשר.
התוצאות: סגירה מלאה אין שום הגבלה הרכב יכול לרדת עד הרצפה. פתיחה מלאה ,הרכב יכול לעלות כ 10 ס"מ ממצבו הסטטי ואז הזרוע מגיע לסוף המהלך שלה. אני יכול כמובן להגדיל את זה אם אקבע מרווח גחון סטטי קטן יותר.
סיכום , בגלל שכוח המשיכה פועל למטה אז הכניסה חשובה הרבה יותר מהיציאה :rolleyes:
ימים יגידו איך זה ישפיע על הנסיעה.
[quote=עידו לוריה;262611]שלום חנן
בדיוק.ציטוט:
נראה לי שהיוניבול העליון מגיע לקצה המהלך שלו ולא הזרוע כמו שכתבתה
[/[/quoteציטוט:
עם זה נכון אז אפשר לשנות לבית של היוניבול את הזווית ותקבל מהלך פתיחה יותר גדול .
לא רוצה אפילו לחשוב על זה.
בקיצור, זוית היוניבול לא טובה ומגבילה אותך בפתיחה, כמו שחששתי :rolleyes:
10 ס"מ פתיחה זה ממש ממש לא מציאה לרכב מירוצי מדבר כזה.
המתלה הזה היה צריך לתת לך בלי בעיה 33 ס"מ כניסה ו 18-20 ס"מ יציאה, אפילו 16 היה סביר.
היציאה חשובה בעיקר להתנהגות הרכב בסיבוב עם קרקע לא ישרה - אז יש למהלך היציאה חשיבות רבה.
מהלך יציאה של 10 ס"מ נשמע כמו - או אולי פחות - פאג'רו T2, וגם כמו כל ג'יפון עירוני או כל SUV. בטח לא כמו קלאס 1 או דומה לו.
נ.ב.
המצב חמור יותר = הרי אתה לא יכול לתת ליוניבול להגיע לקצה המהלך שלו, שאז יישבר או יקבל חופש תוך נסיעה קצרה אחת.
אם אתה מגביל אותו ברצועות הגבלה לפני סוף המהלך, אתה חייב לתת לפחות 2 ס"מ לפני הסוף, לאור הגמישות הקיימת במתלה וברצועות, ואז מהלך המתלה שלך הוא 8 ס"מ, וזה בלתי קביל לחלוטין.
לא נראה לי(כפי שכתבתי אי שם למעלה), שיהיה מנוס מחיתוך היוניבול והתקנתו מחדש בזוית הנכונה.
לא נעים אבל גם לא נורא - קצת עבודת מסגרות, פירוק והרכבה, והכל כמו חדש :cool:
אתה הרי לא מעלה על דעתך ליסוע ברכב כזה מושקע עם שילדה המאפשרת מהלך גדול, כשיש לך מהלך יציאה של 8 ס"מ.......:confused:
אתה צודק.
נראה לי שכדאי לי לקנות בתי מיסב חדשים ליוניבולים לפני שאני מחרב את הישנים.
אין צורך.
מה שצריך הוא כדלקמן:
1. לחתוך את היוניבולים עם מסגרת הברזל שמקיפה אותם, לאחר שהרכב הועמד על בוקים - תחתוך לא קרוב מידי לבית המיסב אלא כמה ס"מ רחוק יותר לכיוון הזרוע.
2. להשחיז היכן שצריך על מנת להציב אותם בפוזיציה הנכונה.
3. לתפוס אותם בפיקים כשהכל מחובר וכשהזוית של הציר ביחס ליוניבול היא *90 בקירוב, וכאשר הגיאומטריה הקיימת של המתלה נשמרת = לא לקצר ולא להאריך כלום.
4. לפתוח את הסנאפ-רינגס ולהוציא את המיסבים.
5. לרתך היטב את בתי המיסבים היקפית, כאשר הם סגורים על מנת ששפריצים לא ייכנסו לתוכם - הריתוך חייב להיות מקצועי ורציני.
6. לעטוף את איזור הריתוך בפלאח בריא שירותך מסביב ושימנע כל חשש לשבירת הריתוך ההיקפי.
7. לתת לעסק להתקרר לאט ובשקט.
8. להחזיר את המיסבים פנימה ולתת בגז.
אני לא מבין מה לא הבנת.
אתה לא חותך כלום בפלזמה. אתה חותך 3-4 ס"מ אחרי בית המיסב לכיוון מרכז הרכב, כלומר חלר מהזרוע המכופפת, ואת החלק הזה מרתך בזוית הנכונה לחלק הגדול של הזרוע.
מה לא ברור כאן???
אל תנסה לפרק את בית המיסב או לעשות נסיונות חסרי טעם להוציא אותו כמעט שלם ממקומו - לא תצליח וזה גם יהרוס אותו לגמרי, יעוות אותו וימנע הכנסת המיסב בחזרה.
אני אנסה לצייר את זה על התמונה של המתלה שלך ואשלח אח"כ.