תגובה להודעה: רכב ראלי 4x2 של ברוך טולידאנו
מה שאתה רואה בארה"ב זה לא חזית ולא בודי של טנדר סטנדרטי אלא משהו דומה שעשוי קרבון ופיברגלס. זה גם מתפרק יחסית מהר וממש לא זול.
אם פורד או ג'נרל מוטורס ישלמו עבור חסות, אני בטוח שברוך ישים על הרכב כל מה שהם ירצו. כרגע אין לזה לא צורך ולא הצדקה. העבודה שרפי עושה יפיפה.
שלום לכולם
תודה על הפירגון על איכות ומקצועיות העבודה.
ערן
גם אם נתקין חיפוי של טנדר מצוי (כמובן אחרי שינויים) עדיין נאלץ לחפות את חלקו העליון, הרי ארגז של טנדר הוא נמוך.
בניגוד לרכבים האמריקאיים שאצלם החלק האחורי בנוי שונה (תקנונים ומבנה רכב שונים) אצלנו החלק האחורי מאוד גבוהה ולכן גם החיפויי.
לגבי גלגלי הספייר.
גם באמריקה הגלגלים גלויים, אך שם הם שוכבים ולכן פחות רואים אותם.
שוב, בניית הרכב בקונספט שונה.
לגבי חסויות
בצער רב אני מודיע כי את יבואני הרכב בארץ זה לא מעניין.
אתה חושב שאת הונדה מעניינת הצפרהונדה, אחלה פרסומת הייתה יכולה להיות להם, אבל הם לא "זורקים" לכיוון שלנו, והאמן לי שניסינו.
תבדוק טוב גם מה סוג ה"חסות" שמקבלים המיצובישים בארץ ותבין את דבריי.
רפי
למעט סובארו בעזרה ליובל מלמד אין שום עזרה בכלל למעט יבואני הטרקטורונים .
למעט 'גאתוס' ו'ד.נ. כל גדר' שתומכים כבר שנים באופן כמעט מלא בשי שמעוני בארץ ובחו"ל אין היום אף ספונסר אמיתי בתחום הג'יפים בראלי-רייד.
כל השאר הם ספונסרים בתחפושת, כלומר, או שהנהג או שהנווט הם עובדים (ולרוב גם בעלים או מנכ"ל או בני משפחה) בחברה / במוסך שפורש את 'חסותו' על הרכב שברוב המקרים גם בבעלותם.
יותר טוב מכלום, אבל לא רחוק מכלום.
ובלשון מרטין לותר קינג, אני חולם על היו בו חברת רכב תקצה 10% מתקציבי הפרסום שלה למתן חסות לרכב או לליגה.
רבותי,כל הספונסרים- גדולים כקטנים- עושים זאת מתוך אהבה לספורט ומתוך ההבנה כי זו הדרך שלהם לתמוך בספורטאים ולקדם את הספורט. יש המון ספונסרים בתחום - חלקם מתחום הרכב ממוסכים וצמיגיות, ועד סדנאות שיפורים וספקי ציוד מירוצים, חלקם לא קשורים בכלל - לפעמים על בסיס קשרים אישיים ולפעמים לא. למרבה הצער היבואן היחיד שחשוב לו להיות על הבמה של הספורט המוטורי הוא סובארו, אחרי מספר שנים שגם כלמוביל יבואני מיצובישי ויונדאי תמכו מאחורי הקלעים במספר קבוצות וגם בחזית הבמה (תמכו בעונת תחרויות שלמה, זוכרים? ).
זה המצב רבותי, וכל אחד מאיתנו יכול לתרום כדי לשנות אותו. איך? למשל- כשהולכים לקנות צמיגים, תהיו מוכנים לשלם כמה אגורות יותר ולקנות אותם אצל צמיגאי שתומך במתחרה זה או אחר. זה נכון לכל דבר, ולא רק דברים שקשורים לרכב. אל תשכחו לומר לו שהגעתם אליו בגלל שהוא תומך בספורט שאנחנו אוהבים (ראיתי את השם שלך על המכונית של... במירוץ) - זה חשוב, זה יתן לו מוטיבציה. בקיצור - העדיפו את הספונסרים של הספורט המוטורי.
אסף.
יש בארה"ב משפט שרץ בעולם ה-Motorsports שאומר -
If you want to make a small fortune, start with a big one.
וככל שאילו שמדברים על החוסר בספונסרים יפנימו את זה יותר מהר, ככה יוטב להם.
ברמת הספורט המוטורי הכמעט ולא קיים בישראל, זה שבכלל קיימים ספונסרים זה נס.
מוטי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זה המצב רבותי, וכל אחד מאיתנו יכול לתרום כדי לשנות אותו. איך? למשל- כשהולכים לקנות צמיגים, תהיו מוכנים לשלם כמה אגורות יותר ולקנות אותם אצל צמיגאי שתומך במתחרה זה או אחר.
ולמה לא לשלם פחות מלקוח רגיל ? הרי הגענו לספונסר בזכות הפרסום... לא ?
אני יכול להעיד במעט אמנם אבל ככה לפחות זה קורה באירועים שאני הייתי שותף להם וזה הגיע מיוזמת הספונסרים עצמם - הם אומרים "לקוח שיגיע כתוצאה מאירוע שלך, יקבל מחיר זול יותר."
זו צריכה להיות הנורמה אסף. לא יודע איך עושים את זה הלכה למעשה בחיבור בין דופן הTT לבין הספונסר, אבל בטוח שמיטב המוחות יוכלו למצוא לזה פתרון.
אתה מדבר על אירועים שכלמוביל נתנה להם חסות ? אתה יודע שבאחד האירועים הם סגרו מכירת שני רכבים ? באירוע עצמו!
אי אפשר לומר שהפרסום והמימון לא עובדים (זה מסר לכל אלה שנתקלו בסירוב מצד המממנים), צריך רק לדעת להציג את הנתונים בצורה נכונה ויפה לנותני החסות. רכב מתוחזק כראוי עולה לא מעט ומימון בתחום הזה עוזר להביא תוצאות יפות מאד עד רמת הפודיום ומכאן גם פרסום.
לא משנה מאיזה תחום המממנים באים ולדעתי כאן גם טמון המפתח להצלחה, בדיוק בגלל שרוב נותני החסות המוכרים לנו היום, מכירים את התחום, יותר קשה להוציא מהם ממון.
דווקא אלה שאינם קשורים באופן ישיר ולרוב רק רואים איזו תכנית טלוויזיה או קוראים על אירוע במגזין ומריירים, הם אלה שכן יתנו ממונם, כי הם רואים את התוצאה בעיניים מבלי להכיר ואו להיות מעורבים בפוליטיקה והג'יפה של התחום.
לכו לחברות תקשורת, לכו לחברות הייטק (כן, גם היום במצב הרע של המשק), לכו לבעלי תחנות דלק ומסעדות דרכים - חלקכם בטח קוראים את זה ומגחכים אבל אחרי שתנסו, תופתעו. והכי חשוב, תבואו מוכנים!
4 קבצים מצורפים
תראו איזה יופי המתלים עובדים - כאן קפיצה קטנה שמדגימה את אורך המהלך מקדימה ומאחורה, מהלך שמאפשר לבלוע באמפים, חריצים ומהמורות כאילו לא היו שם בכלל.
כמו כן מצורפת טבלת הזמנים של 4 סיבובי המירוץ האחרון באמציה, המלמדת שאלמנט המזל תמיד נמצא במירוץ ויש לו השפעה גדולה - אם המירוץ היה מסתיים בסוף הסיבוב השלישי, הרכב היה מנצח בהפרש ש כ 6 שניות, אלא שהפנצ'ר ברביעי אכל את כל הדירוג.
אבל כמו שאומרים, אם לסבתא שלך היו גלגלים, הכל היה נראה אחרת.....
1 קבצים מצורפים
הצלם של נאזימה עושה יפיפיה. תראו את הגלריה של המירוץ באתר שלו.http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1241596377
1 קבצים מצורפים
WOW!!! רק עכשיו מצאתי את התמונה ב NAZZIMA - פשוט צלם מדהים.
תראו איך שרשראות ההגבלה עדיין לא מתוחות עד הסוף, מה שאומר שיש לו עוד הרבה מהלך פתיחה במתלה האחורי.
סה"כ המהלך מאחור הוא כ 85ס"מ = "33.5.....לא רע בכלל
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1242033617
אין לך איזה ברזל לרתך ? כל היום רק מחפש תמונות של הכתום המהמם שלך ?
זהו, כבר אין כסף וגם אין עבודה.
אז מה נשאר? להתרפק על הברזלים :cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
מה שאתה רואה בארה"ב זה לא חזית ולא בודי של טנדר סטנדרטי אלא משהו דומה שעשוי קרבון ופיברגלס. זה גם מתפרק יחסית מהר וממש לא זול.
קרבון,פיברגלס,קלקר לא משנה אני מניח שהבנת לאן אני חותר
אם פורד או ג'נרל מוטורס ישלמו עבור חסות, אני בטוח שברוך ישים על הרכב כל מה שהם ירצו.
דבר ראשון לרפאל לפי דברי ליזרד אם הם ישלמו כסף וכסף טוב תוכל לעשות את ההתאמות הנדרשות כדי שהרכב יראה כמו טנדר? יש לי הרגשה שכן.!;)
דבר שני אף אחד לא ישלם לא לך ולא לברוך במיוחד בארץ שהספורט בחיתוליו כלום לפני שהוא יראה מול עיניו רכב שמזכיר את אחד מהרכבים שהוא מוכר בארץ.אין שום סיבה לא לתכנן או להתאים רכב ליכולת למצוא ספונסר מאשר לבנות חיפויים שמזכירים טנק עד כמה שהם נעשים במקצועיות
כרגע אין לזה לא צורך ולא הצדקה.
אני לא בטוח שברוך עשיר כמוך ליזרד ולא נראה לי שהוא בדעתך .כל שקל שהוא יוכל להכניס לכיסו על מנת להחזיק את המפלצת הזאת יהיה מבחינתו הצדקה
העבודה שרפי עושה יפיפה.
ונ.ב הצפרדהונדה לא דומה לשום הונדה שאני מכיר זה שברוך קרא לה ככה בגלל המנוע לא אמור למשוך אליו לא ספונסר ולא את הונדה ספונסרים צריכים משהו שקשור אליהם שמזכיר את המוצר שהם מוכרים
שלום לך ערן
לגבי ההונדה
מה יותר טוב ליבואן כמו מאיר (יבואנית הונדה בישראל) שמנוע הונדה (לרכב כביש) מפגין כאלו יכולות בשטח, תחשוב על זה טוב טוב מבחינה שיווקית.
לגבי הטנדר.
1. פיבר/קרבון ושות' יקרים בטרוף ובלתי ישימים לידיים שלא מקצועיות בהן. פח מאוד ישים בידיים שלי :):):).
2. לאכזב אותך, הספונסר יקבע את תצורת הרכב ולא הרכב את הספונסר - ראה ערך עידו והמיצובישי/שברולט שהחליפה סמל קדמי רק בגלל הספונסר ולא להיפך וכל קשר בין הרכב לספונסר נשאר רק בסמל :):)
3. בגלל המבנה של מערכת הקרור בלתי אפשרי להפוך את הרכב לטנדר "נורמלי" - זה לבנות את כל תחת הרכב מחדש.
עדיין אני חושב כי הרכב נראה שונה ממה שאנחנו מכירים בארץ ולדעתי האישית וה"בלתי משוחדת" הוא גם יפה.
רפי
תיקון רפאל ידידי למיטב ידיעתי שברולט לא מסייעת לעידו והשינוי בסמל זה היה כי לעידו שיעמם ורצה לשחק במשהו מה גם שהמנוע כבר לא מיצובישי אלא שברולט אולי מהאוטו הזה נלקח המנוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפאל
שלום לך ערן
לגבי ההונדה
מה יותר טוב ליבואן כמו מאיר (יבואנית הונדה בישראל) שמנוע הונדה (לרכב כביש) מפגין כאלו יכולות בשטח, תחשוב על זה טוב טוב מבחינה שיווקית.
כי זה רק מנוע אנשים לא קונים מכוניות לפי המנוע שלהם (אני יודע שזה יפתח דיון בפני עצמו) אבל רובם קונים מכוניות לפי העיצוב האמינות והחבילה השלמה . ד.א. יש עכשיו בפורמולה 1 מקרה דומה בראון גיפי שמנצחת את כל המרוצים עם מנוע של מרצדס זאת עדיין בכל ערוצי הטלויזה מכונית בראון ולא מרצדס שהמנוע שלה לב המכונית מניע אותה (נכון יש עוד קבוצה של חברת מרצדס) אבל אפילו לה אין אינטרס לתת ספונסר למכונית "שרק" המנוע שלה נמצא שם
לגבי הטנדר.
1. פיבר/קרבון ושות' יקרים בטרוף ובלתי ישימים לידיים שלא מקצועיות בהן. פח מאוד ישים בידיים שלי :):):).
2. לאכזב אותך, הספונסר יקבע את תצורת הרכב ולא הרכב את הספונסר - ראה ערך עידו והמיצובישי/שברולט שהחליפה סמל קדמי רק בגלל הספונסר ולא להיפך וכל קשר בין הרכב לספונסר נשאר רק בסמל :):)
זה בדיוק מה שכתבתי רק במילים אחרות וכנראה שהוא יקבע את התצורה קרוב ככל האפשר לאחד הדגמים שהוא מפיץ בארץ.
3. בגלל המבנה של מערכת הקרור בלתי אפשרי להפוך את הרכב לטנדר "נורמלי" - זה לבנות את כל תחת הרכב מחדש.
עדיין אני חושב כי הרכב נראה שונה ממה שאנחנו מכירים בארץ ולדעתי האישית וה"בלתי משוחדת" הוא גם יפה.
רפי
באמת שהכוונה שלי לא היתה לבקר את הרכב הספציפי הזה או את אחד האנשים שתרמו לבנייתו
המחשבה היתה בגדול על עיצוב רכבים לאפשרויות פרסום נרחבות .
ערן, אני חושב שחיפוי הוא רק חיפוי לכן אפשר בסופו של דבר להרכיב מה שרוצים ובאיזו צורה שרוצים. לא משתלם לבנות חיפוי של טנדר סדרתי כלשהו כי העבודה יותר מסובכת ויקרה מאשר "סתם להלביש פחים". אם יהיה ספונסר שירצה שהרכב יראה X או Y, אני בטוח שזו לא תהיה בעיה לעשות את זה, אם הוא יתן את הכסף.
ערן
אנשים בארץ לא קונים רכב בגלל....... (כל הסיבות שרשמת)
אנשים בארץ קונים רכב כדי "שיראו שיש לי יותר גדול"
אנשים בארץ קונים רכב בגלל "שלשכן שלי יש כזה"
אנשים בארץ קונים רכב "כדי שיהיה לי יותר טוב מהשכן ממול"
אנשים בארץ קונים רכב מהיבואן שנותן את ההנחה הגדולה יותר.
אנשים בארץ לא קונים רכב !!!!!
אפקט ההעדר מכיר ?
עובד מצויין בענף הרכב.
לעניין
לא נפגענו בכלל, להיפך אני שמח כי אנו מנהלים דיון שיכול לעשות רק טוב לתובנות שלנו.
אני עדיין טוען כי הספונסר יחליט כייצד הרכב יראה - כמובן בהתאם לסכום החסות, ולא שאנחנו נחליט איך יראה הרכב כדי שאולי יגיע הספונסר ואני לא מדבר על אסטטיקה, רק על הצורה החיצונית והסמל על הגריל.
לנושא מנוע ההונדה
אמינות ? אחלה פרסומת.
יכולת ? אחלה פרסומת.
גורם למשיכה של אנשים לבוא ולראות ? אחלה מקדם מכירות.
לקחת מוצר שנבנה למטרה מסויימת, לבצע בו שימוש למטרה אחרת ועדיין שהוא יעמוד בה בכבוד רב - זו אחלה פרסומת.
מה עשתה סובארו עם הפורסטר שכל קשר בינה לבין המקור הוא מערכת ההנעה בלבד והצורה החיצונית (וגם זה ...) ?
אתה באמת חושב שזה אותו רכב מבחינת יכולות - לא.
אבל זה מקדם שיווקי אדיר.
רפי
ליזרד אתה באמת חושב שבארץ משהו יתן לך כסף כדי שתבנה לו משהו?
יש דבר שנקרא המחשה מהמילה מוחשי אנשים רוצים לראות בעיינים מה הפוטנציאל של רכב כזה ולבחון בצורה יסודית את התועלת הרווחית מדבר כזה (אתה יודע מה אולי אפילו מספר מרוצים ללא חסות) במיוחד לאור העובדה שהספורט המוטורי בארץ לא חוקי לצערנו ויש רבים שבכלל מתנגדים לרכבי 4X4 הנזק התדמיתי לפעמים יכול להיות גדול יותר (בוא נעזוב את זה כרגע) אי אפשר לעשות את זה בצורה של "תן לי כסף ואבנה לך" במיוחד שזה לא בא מיוזמתם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפאל
ערן
אנשים בארץ לא קונים רכב בגלל....... (כל הסיבות שרשמת)
אנשים בארץ קונים רכב כדי "שיראו שיש לי יותר גדול"
אנשים בארץ קונים רכב בגלל "שלשכן שלי יש כזה"
אנשים בארץ קונים רכב "כדי שיהיה לי יותר טוב מהשכן ממול"
אנשים בארץ קונים רכב מהיבואן שנותן את ההנחה הגדולה יותר.
נניח שאתה צודק עדיין כמו שאמרתי מדובר על "חיצוניות" מה שרק מחזק את דבריי.
לעניין
לא נפגענו בכלל, להיפך אני שמח כי אנו מנהלים דיון שיכול לעשות רק טוב לתובנות שלנו.
אני עדיין טוען כי הספונסר יחליט כייצד הרכב יראה - כמובן בהתאם לסכום החסות, ולא שאנחנו נחליט איך יראה הרכב כדי שאולי יגיע הספונסר ואני לא מדבר על אסטטיקה, רק על הצורה החיצונית והסמל על הגריל.
מסכים אתך כמובן במסגרת האילוצים של השלדה ומערכות ההינע ולכן אני אומר שלהגיד שאי אפשר עכשיו לשנות רכב כזה או אחר בגלל בניה כזאת או אחרת זו טעות
לנושא מנוע ההונדה
אמינות ? אחלה פרסומת.
יכולת ? אחלה פרסומת.
גורם למשיכה של אנשים לבוא ולראות ? אחלה מקדם מכירות.
לקחת מוצר שנבנה למטרה מסויימת, לבצע בו שימוש למטרה אחרת ועדיין שהוא יעמוד בה בכבוד רב - זו אחלה פרסומת.
קח דוגמא את הפריז דאקאר מיצובישי מול פולקסווגן לשניהם מנועים אמינים בעל יכולות אדירות
פחות או יותר שניהם מושכים קהל אבל עד לשנה האחרונה בכל שיחת סלון או בין חברים תמיד היה עולה המשפט "בואנה מיצובישי פאג'ארו האלה תותחים בעשור האחרון הם ניצחו כמעט את כל מרוצי הדאקאר" את מי זה מעניין מה יש מתחת למכסה הרי זה ברור שזה לא אותו רכב הם רואים בחיצוניות את הפאג'רו נקודה.
מה עשתה סובארו עם הפורסטר שכל קשר בינה לבין המקור הוא מערכת ההנעה בלבד והצורה החיצונית (וגם זה ...) ?
אתה באמת חושב שזה אותו רכב מבחינת יכולות - לא.
אבל זה מקדם שיווקי אדיר.
אתה שוב פעם מחזק את דבריי שהחיצוניות היא החשובה ואת האזרח הקטן לא מעניין בכלל מה יש מתחת למכסה מנוע
והמשפט האחרון שלך מסכם את העניין משפט מפתח.אין סיבה לבנות רכב שאין לו את האפשרות להיות מקדם שיווקי אדיר
אלה אם אתה עשיר כמו ברוך ;)
רפי
חברים, שחררו לי בבקשה את השרשור מהגיגי הספונסרים והשיווק.
אם זה ממש מענין אותכם, וזה בסדר, אנא פתחו שרשור חדש בנושא.