שלא תתעלף בחתונה!
או מהנוגרה של אשתך הראשונה!
Printable View
שלא תתעלף בחתונה!
או מהנוגרה של אשתך הראשונה!
גם מניסיוני, "חברת המזרח" עוזרים שצריך.
ללא מילים,ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור הראל
אבל בהחלט כבוד למזרח!!!
נו, מה הפלא?
יש להם נקיפות מצפון על מה שבמשך שנים הם מכרו לאנשים תמימים...:lol:
קיבלתי גם טלפון (נעמיין איך השיגו אותו) לפני כשנתיים לבוא להחליף את מיכל הדלק.
התייעצתי קצת והחלטתי לוותר בשלב זה...הבנתי שנוגעים בכל מיני משאבות וכו'
ואני סקפטי שכמותי הולך לפי הכלל מה שעובד/נוסע עדיף לא לגעת.
יש לציין שמיכל הדלק שלי לא דולף , האוטו סתם שותה לי דלק בצורה מושחתת....
בכל אופן כבוד ל"מזרח" גם על זה וגם על זה שעוזרים ברישום צמיגים...
מחר אני מקווה לסיים את סאגת הטסט לשנה הקרובה.אני מצפה לטוב.
לטובת אור רוורס החלטתי להוסיף שני פנסים ריבועיים שפרקתי מהוונדורה ולהרכיב אותם מאחור.יש בעיית מיקום עבורם ,אך אקווה כי אמצא כזה ללא הצורך להתקין אותם בולטים מהגג ,בכדי של ייתקעו על עצים נמוכים. ההפעלה שלהם הינה באמצעות כפתור הפעלה נפרד ,כך שאם מישהו מסנוור אותך מאחור,אתה יכול לרמוז לו שיהיה נימוסי.
חיים אתה לא מתבייש ?
את זה כותב אחד שישן עם עוזון ו15 מחסניות ?
לדעתי תמתקן את העוזי לאחור ובמשיכת חוט אתה תשכנע אותו יותר :grin:
יש טסט,הכל חוקי כולל צמיגים 265,ובנוסף - שיחרור לנצח מבדיקת CO.
השבוע מתוכננת החלפת מיכל דלק,ולאחריו החלפת הקופלונג הדפוק שיש אצלי על הדרייבשאפט.
מחר, טיול שבת רגוע למדי בטווח הבינוני ,ללא התפערויות מיוחדות, בכדי להכין את הכלי לטיול במדבר יהודה ליומיים.
אני מבין מהרבה שלתוך הפרצה שמצאתי עבור בדיקות ה-CO נכנסים הרבה חברה ,וללנדרובר יש עיסוק מלא בהוצאת אישורים. מנהלת השרות שם שווה את משקלה בזהב,אפילו אם היא לא רזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
מזל טוב !!!!!! בשעה טובה ומוצלחת....
אני אצור איתך קשר לגבי האישורים והטלפונים... :-)
אמיר.
חיים / אמיר
אשמח אם תסרקו ותעלו את האישורים (דיפנדר/דיסקו) כתמונה לשירשור.
כך שכל מי שצריך יוכל להדפיס ולהצטייד באישור.
תודה
ניר
אשמורת אחרונה ,ואני חסר סבלנות בכדי לצאת קצת לשטח.
פעם ראשונה שה''ג'יפ'' (קשה לי לקרוא לזה ג'יפ עם כל הפינוקים שעדיין מפוזרים מסביב......)מתחיל להיות מסודר לטעמי.
דבר ראשון החששות מהכחולים צומצמו דרמטית ושאפילו עכשו עוד אין לזה סוף מוחלט.דבר שני,מחסן חלקי החילוף אמנם לא מלא לחלוטין ,אבל בכל זאת מתחיל להיות סביר. דבר שלישי ,אני מתחיל להתמצא יותר טוב בטכנולוגיה של הכלי,ומתחיל לסמוך על עצמי שאדע להחלץ לבד מתקלות בסיסיות.אמנם רק בעוד שנתיים אוכל להחלץ גם מתקלות כבדות ,אבל גם זה כבר משהו. דבר רביעי ,מערכת התמיכה ההיקפית של הציוד הדרוש מגיעה למיצוי ,לאט לאט ,וכל הדרוש - כמעט - כבר נמצא על הכלי.מים זמינים ובשפע, אוכל יבש לחירום לשלושה ימים לפחות - יש. כלי עבודה מכל המינים ,מאורגנים ממש טוב. אביזרי עזר למינהם,כגון מפות,פנסים,בגדים חמים, לבנים להחלפה,רצועות חילוץ,שאקלים, מצברים, וכו' וכו' מאורגנים במגירות לכל צורך.
הבעיה היחידה בינתיים ושעדיין פתורה בצורה מאולתרת זו הציליה,שממתינה לתקציב לא קטן בכדי להיות מוחלפת במשהו מתוכנן וחדש.אבל אני אופטימי שנושא יסגר בחודש חודשיים הקרובים.
בינתיים אני עוקב אחרי כל הצעות המכירה בכדי לרכוש חלפים רזרביים לפי הרשימה שלמעלה,היות ומתוך הכרת המטריה ,אם אתה הולך להחזיק את הכלי הרבה זמן ,כדאי לרכוש הכל שלא תחת לחץ התקלה ,היות ובמחירי הלחץ אתה משלם פי ארבע ממחירי פינוי מחסן ומאריך את שהות הכלי במוסך.גם אני מוכר ברבע מחיר חלקים מיותרים עבורי, פשוט מחוסר מקום איחסון.
קיבלתי מחבר,במסגרת פינוי מחסן, שני קרטונים מלאים בחלקי חילוף של רכבים שונים ,ובינהם פריט מאוד מענין של ג'ק מיכני קטן וקל להפליא. מחוסר זמן טרם בדקתי את האוצרות שיש בהם ובמיוחד אני סקרן לגבי הג'ק.
את החלקים המיותרים שממש חדשים בקרטון אני מייעד למכור כאן למי שבאמת זקוק להם,במחירי פינוי.
הייתי אמור לקבל השבוע מהייצור את חלקי האלומינוים שתוכננו למכסה המנוע, הדלתות והגריל החדש. אבל מחוסר זמן אפילו לא שאלתי אם הם בכלל יוצרו.
אחרי ההרכבה שלהם ,אתחיל להיות מרוצה גם מהמראה של הכלי הזה. כבר היום כשאני רואה בטטות כאלה על הכביש ,אני לא מאמין שהם בעצם אותו הדגם שאני נוסע עליו. ממש שונים לחלוטין.
טוב, אני יורד למטבח לארגן את האוכל הטרי לארוחת השטח הבאה.
מי לא מכיר את שערי הברזל שסוגרים את הדרך ומימינם ושמאלם ערימת עפר עם סכין גבוהה למניעת עקיפה של השער??
הגעתי לאחד כזה היוצא צפונה מהשטח הדרומי של אזור התעשיה בקיסריה.סתם רוע לב של מישהו לתקוע שם שער רק בכדי להציק לג'יפאים.הרי אין שם כלום בכדי למנוע כניסה או יציאה,שלא לדבר על השטח היפה כשלעצמו.
בבדיקה של הערימה החלטתי שניתן לעבור אותה מבלי להיתקע על הסכין עם שני גלגלים באוויר.
תוך כדי כניסה עם כח סביר ניזכרתי שיתכן ויש סלע מוסתר בתוך הערימה ואני עלול לפוצץ את הגיר והטרנספר.הפחד הזה שיתק אותי ברגע הקובע וכאשר האטתי ניתקעתי כמו שהיה צפוי עם גלגלים קדמיים המשמשים כוינטלטורים באוויר ועם גלגלים אחוריים כולל סרן וביצה - בתפקיד של מחרשה רחבה.
למזלי הערימה היתה טריה למדי ותחוחה.את החלק האחורי ניקיתי מעפר באמצעות האת החדשה שחגגה את ביתוק בתוליה,ומלפנים מתחת לגלגלים הקדמיים בניתי בסיס של אבן גדולה,עליו הצבתי את הליבר אהובי,והרמתי מהשלדה את שני הגלגלים הקדמיים מעל מטר באוויר.כשהג'יפ נשען על שני הגלגלים האחוריים ועל הליבר מקדימה,הנעתי לאחור ויצאתי בתנופה ממש בקלות יחסית.
בהתחלה היה לי רעיון לפוצץ את המנעול,אך במחשבה יצירתית נוספת החלטתי שזו עבודה קשה מדי לזקן כמוני,ואת העבודה הותרתי לבעל המנעול. פשוט - מילאתי אותו בסופר-גלו.
עכשו יפי-הנפש יעלו לפורום ויתחילו להתייפיף על חשבון מחאתי הקטנה.
שכחתי, אבל יש תמונות של התקיעה הזאת.
תמיד אני משווה עם הוואז,וגם עכשו אני רואה שבגלל מרווח הגחון האפסי של הדיסקו ובוודאי בגלל כל המכלולים הנמוכים שלמטה שהופכים את כל השטח התחתון לנמוך מאוד, אין לו כל סיכוי מול הוואז הרוסי שלעולם לא היה נתקע על תלולית מטופשת כזו,אפילו שהמנוע שלו מייצר פחות מחצי כח.
אין מה לומר,אני מעריץ את הטכניקה הרוסית שיודעת לפשט בעיות פשוטות,בעוד המערב מצליח להתקשקש עם מערכות סופר מתוסבכות שגם המחשבים שלהם לא יודעים לפתור. והתוצאה - דיסקו.
החלום הרטוב שלי ,זה לקחת שסי ובודי של וואז ולשים עליו רכבת הנעה של טויוטה.זה יהיה רכב השטח האולטימטיבי למשך כל המאה הקרובה.ועוד לחשוב שג'יפ רוסי כזה חדש ונוצץ עולה בשער המפעל 3,000 דולר.
מה מונע מבעדך לעשות את זה?
השאסי קצת קשיח מדי והסרנים חלשים ופרימיטביים, למעשה העתיקו אותם מפורד מודלAציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
טכנולוגיה מלפני המלחמה, באמת לא שוה את המאמץ.(לא נדבר על חלקי חילוף)
אם כבר, להלביש את הבודי על שלדת טויוטה, כמובן שחייבים לקצר את השילדה,
או להחליף את הסרנים, הרוחב מתאים.
חיים,
מהצצה בתמונות, ניראה כי יש לך עדיין את מיכל המיים השחור ברכב.
מניסיון הוא נוטה להתפוצץ, ואז התוצאה לא נעימה.
ממליץ בחום להחליפו בלבן או מאלומיניום (היה מי שייצר פעם).
רון.
מיכל המים הוא מנירוסטה ,וצבוע בצבע שחור. למה שהוא יתפוצץ???
חיים
לא ברור לי על איזה מיכל עניתה
רון התיחס למיכל שמשמש להתפשטות של מי הרדיאטור צינון של המנוע.
אם התיחסתה אליו מצוין אם לא והוא עדיין המיכל פלסטיק השחור, ההמלצה של רון ברת תוקף וחשובה.
אתם מתכוונים למיכל העיבוי?? אם כן המיכל הזה אמור להיות מוחלף במיכל אלומיניום מתוצרת עצמית וגם המיכל של הווישרים יקבל טיפול די פשוט. אני עומד להעיף אותו בכדי לפנות מקום לדברים יותר חשובים.
מחר בבוקר אני בלנדרובר לצורך החלפת מיכל הדלק.עכשו אוכל סוף סוף לעשות בדיקה של צריכת דלק בלי לסכן את התחנות כשאני ממלא דלק.
מחר גם אפגוש את פייגה האלמותית משרות לנדרובר.אני יודע כבר באיזה חליפה להגיע.
במקור הגיע הרכב לארץ עם צמיגים 205/70/16 והוחלף על-ידי ל-265/75/16.
עשיתי מספר חישובים והתברר לי להפתעתי כי היקף הצמיגים בין שני הדגמים הינו 16% יותר בצמיגים הגדולים.
זה אומר שכאשר הספידומטר שלי מצביע על 60 קמ''ש אני בעצם נוסע 70 קמ''ש. וכהשעון מצביע שנסעתי 200 ק''מ זה אומר שבעצם עברתי 232 ק''מ.
וזה ממש מאוד משמעותי מהרבה בחינות שקשורות לצריכת הדלק.
עוד משהו שיש לזכור.אם המנוע מפיק 180 כ''ס ,אז עם הצמיגים הגדולים אני בעצם מקבל ''תפוקה'' של 150 כ''ס בלבד. לא שאני צריך את ה-30 סוסים האלה,אבל טוב לדעת את המבנה הטכני החדש של הבהמה הזו.
תקנו אותי אם אני טועה.