תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ויחד עם זאת..
בארה"ב קל מאוד לקנות נשק, שלאזרח רגיל אין שום צורך בו ואין שום סיבה לקנות אותו ולהחזיק בו - לא להגנה עצמית ולא לספורט ולא לציד.
מה זאת אומרת "אין צורך"?
לאדם אין צורך בשום דבר חוץ מלחם ומים.
למה אתה צריך 2 מפלצות V8?
למה אתה צריך בית 2000 SQF?
לאזרח יש זכויות בחוקה, אחת מהם זה זכות לרכוש ולשאת נשק. נקודה.
צורך או שימוש מיועד אינו ניתן לעירעור ע'י המדינה או כול גוף אחר,
אתה מודע ל OPEN CARRY?
לכול אזרח יש זכות מלאה בחוק (ברוב המדינות) להסתובב עם נשק גלוי, מי עושה את זה? טמבלים אבל זה לא אומר שזה לא חוקי או שזה צריך להיות לא חוקי.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
לגבי הפאלפל והחומוס, צודק. לא ברור איך הם מצליחים להרוס את זה שם.
תפסיקו להכליל
כשתבוא ניקח אותך למשה
http://shawarmavegas.com/
אפילו הכיעור של המקום ושל העובדים אוטנטי ב1000%
רק אחרי זה תוכל לתת דעה
ברנרד,
מה שאתה מתאר שהולך בתערוכות אולי קרה בעבר הרחוק עם " חבר של חבר"
במציאות והיום ( וכבר לפני שנים) זה לא קיים בעליל.
קח את עצמך ולך לתערוכה ונסה לקנות בלי ניירת, נראה אותך.
1. בלי ID מקומי אתה לא יכול לקנות, כלומר אם יש לך ID מניו גרזי אתה לא יכול לקנות בניו יורק, פנסילוניה וכולו
2. בתערוכות כול כלי נבדק בכניסה ויציאה, בלי ניירת לא יתנו לך להוציא אותו
אבל עוד פעם הכול שטויות, עם מעל ל3000000000 כלים אין כול דרך לאכוף כלום וכול חוק חדש לא עושה כלום חוץ מלהקשות על האזרח שומר חוק, זה לא מדינה בגודל בול שאפשר לשלוט על האוכלוסיה, מדינה ענקית, אוכלוסיה ענקית, כמות אדירה של כלים בידיים פרטיות, 99.9% מהם שומרי חוק ולא עושים שטויות. ממש לא סוף העולם.
החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
בארה״ב עוד לא יצא לי להיות אבל הקטע של הנהיגה מוכר היטב מארופה.
לוקח כמה שעות להסתגל לפניות ובכלל להבין מה זה המעויין הצהוב הזה שפה בכלל חא קיים.
אפילו על נהיגה כזו בצד שמאל התגברתי ( בקפריסין) והיה לי בכלל קשה לחזור לימין בישראל רק אחרי עשרה ימים.
הדבר היחידי שהרג אותי ממש זה שאין רמזורים במד השני של הצומת.
בשביל לראות את הרמזור שלך אתה צריך לזכור לעצור 2 מטר לפני המקום שאתה רגיל בארץ ואם כבר יש אחריך רכב אכלת אותה.
אם זה לא ערבי הם לא יצפצפו ואז אתה מתחיל לנחש אם בכלל היה שמאלה ברמזור או לא ומתי תורך.
חוקי התנועה לכאורה אוניברסלים אבל גם כאן אנחנו שונים...
לגבי הכבלים, מכמה חברים שברילוקיישן בסאן פרנסיסקו-
כולם עם אינטרנט.
הולו שמולו וכל מיני קישקושים בעשרים דולר
- בצמתים סואנים הם כן מציבים רמזורים מיוחדים לפנייה שמאלה ואחרי שאתה נוסע שם קצת, קשה לך להבין למה צריך רמזור לפנייה ימינה, השיטה שלהם עובדת.
- מחירי הסלולר פה כרגע זה באמת קצת הזוי , אבל זה פיצוי קל על ההפקרות ששררה לפני שנתיים.מפעילים שמתלבשים על הרשתות הקיימות ולא צריכים לתחזק אותן מתחרים באלו שכן צריכים ומשלמים כנראה מעט מדי עבור השירות .
- כמו שג׳ו אומר - שאתה תשאל למה צריך כזה גדול ?
בישראל, כמו בארה״ב ומסתבר שכמו באירופה - קניית נשק לא חוקי היא מאד פשוטה, אף אחד לא מכחיש את זה. מי שנתפס נענש אבל המלחמה היא אבודה אז אפילו לא מנסים. לאירופה זורמים ארסנלים של נשק מהגוש הקומוניסטי לשעבר, לישראל זורמים מהגבולות הפרוצים , מבתי חרושת בשטחים, גניבות אדירות מצה״ל, גניבות מאזרחים הן לחלוטין בשוליים ואחרי הכל מדובר פה ושם באקדח מסכן ולא בנשק לפיגוע המוני. הבעיה תמיד היא שהמדינה נלחמת בשומרי החוק, באלו שלא מעוניינים להחזיק נשק לא חוקי , באלו שלא מעוניינים לבצע פשעים אלא רק להגן על עצמם במקרה קיצון, באלו שאפשר לשייך אליהם את הנשק במידה ובוצע בו שימוש פלילי .... באלו שיש בקרה על מידת מסוכנותם לציבור ...
ברנרד מסכים איתך בקשר לאוכל אבל אם מחפשים מוצאים. בסופו של דבר חוץ מלחם מצאנו את כל מה שרצינו. קרמבו תעשה לבד.
יופי.
כולם חכמולוגים.
כולם יודעים איך "להסתדר".
ממש גיליתם את אמריקה..
עמחיי'ה.
ג'ו.
נתחיל מההתחלה - מה זה הקובץ הזה? איך לנהוג בנאבדה? יש לי כזה hard copy, על איך לנהוג בניו ג'רזי. אז???.
וגם אני יודע איפה לקנות מוצרים של אוסם וכשביקרנו איזה חבר בצפון ניו ג'רזי אפילו הביא לנו שווארמה מצויינת (כמו שפעם היתה בקרליבך אבל עדיין לא ברמה של שמש - ולא תבלבלו את המוח, שוב, עם הואדי בחיפה...) וגם החומוס היה מעולה.
ברור שיש, למי שיודע למצוא.
אני מדבר על חומוס רגיל של סופר, שקונים בקופסה שקופה (אלה דווקא זהות לישראל - נראה לי אותו מפעל מייצר לכולם את הקופסאות) ושמים במקרר.
אני מדבר על להיכנס לסופר מרקט ענק עם מליון סוגים של.. כל דבר ואין להם קוטג' איכותי.
וברור לי לגמרי שהם קונים ומוכרים לפי הטעם המקומי... אם לא שמת לב, בין השורות של "אין פה מוצרי בסיס איכותיים", אני למעשה "יורד" על הטעם המקומי.
לדוגמא.
החברים האמריקאים (חברים של חברים) מתים על החומוס המקומי מהסופר.
רק כשטעמו חומוס אמיתי (מרמלה - הבאתי איתי כמה פעמים) הבינו שהם אוכלים חומר משמר בצבע של חומוס מקולקל/יבש..
ועל איזה קרמבו אתה מדבר? הממבו ההוא שיש לפעמים? זה לא קרמבו!
קרמבו יש רק אחד - של שטראוס.
ורק טעם אחד - וניל.
והבסקוויט צריך שיהיה קריספי - יענו, אחרי שבוע, כשהוא סופג לחות מהקרם, הוא כבר לא שווה.
כזה עוד לא מצאתי פה, של שטראוס - תאיר אותי.
ואני מכיר את כל האופציות של אינטרנט במקום כבלים וקריאה משותפת ופעילות "איכותית" עם הגמדים במקום טלוויזיה ונטפליקס והולו ושמולו במקום NBC וHBO יש לי טלווזיות חכמות (3) עם חיבור ישיר לרשת ואינטרנט מהיר לאללה (75MB)... מכיר.
ויש לי חבר בארץ ששולח לי סרטים (גם סיפור... אני אעלה אותו בהמשך) ואת כל הסדרות שאני רוצה ולא רוצה - ולחבר בכלל אין כבלים..
מכיר הכל - לא רוצה.
רוצה כבלים בטלויזיה. בלי "להסתדר"..
ומוכן לשלם..
רק אומר לכם שפה, בארה"ב, זה עולה פי כמה יותר מאשר כבלים בארץ.
ורמזור מיוחד לשמאלה יש והרבה - הם התחילו ללמוד שזה, אעפעס, קצת מסוכן הטריק הזה של שמאלה בלי רמזור. זה רק מחריף את הבעייה במקומות שאין רמזור מיוחד - למה לבלבל?
והפנייה ימינה... גאונית.
כמו העצור לכל הכיוונים - לא יעבוד בארץ..
והנשק...
נו באמת - ברור שנשק שנמכר/מוחזק/נעשה בו שימוש שלא לפי החוק... זה לא חוקי וזו עבירה חמורה..
מדברים פה על הקלות שניתן לעבור את העבירות החמורות האלה.
אם יש אפשרות לקנות 18 M-16 (או איך שהוא נקרא עכשיו) אז הפיתויי למכור איזה אחד במחיר גבוה פי עשר ממה שקנית, כדי לגמור את החודש... זה לשים מכשול בפני עיוור.
ואני בטוח, שכשכתבו את החוקה ואת הסעיף הספיציפי הזה, לא בדיוק חשבו על נשק שיורה אלף כדורים בדקה וגם מקלע 0.5 לא היה אז במלאי ובחיים לא חשבו על הפטנט ההוא, שמאפשר לירות קליע מתפוצץ בקוטר של 10 סמ'... נו, אתה יודע - כזה לאו או RPG..
לא לזה התכוונו.
וכן.
אני יודע מה זה open carry.
למי שלא יודע - זה רשות לשאת נשק גלוי (יענו מעל החולצה), בניגוד לאיסור (החמור!!) לשאת נשק מוצנע/מוסתר (יענו מתחת לחולצה).
אבל כמו כל חוק, איך אתה יודע?
כאילו - כשמישהו עובר באדום, אתה יודע שהוא עבר על החוק. כנ"ל כשמישהו פורץ לבית של מישהו אחר או מוריד לו בומבה ולוקח לו את הכסף/אייפון.
איך אתה יודע שהבחור לידך עובר על החוק של נשיאת נשק מוסתר?
אתה אפילו לא יכול לבדוק אותו, אם אין לך "חשד סביר" - אתה יודע שהוא פושע ומסתיר נשק, כשהוא שולף אותו ושודד את הבנק.. עד אותו רגע הוא "אזרח שומר חוק" כמו כולם, עד כמה שאתה יודע...
חוק דבילי שמתאים למערב הפרוע, בעיירות שאסרו על נשיאת נשק והיו צריכים סנקציה חמורה נגד המסתירים...
כאילו... נשק גלו זה בדר וברור שהוא גם חוקי...
במסגרת הסידרה ההיא של NG, היה פרק על רוצחים שכירים (לא משהו זוהר - אלה של הכנופיות והקרטלים - פרחחים עם נשק ובלי כבוד לחיי אדם) - אתה מת ממה שהם מצליחים להכניס למתחת למכנסי הטרנינג שלהם... מדהים - ולא רואים כלום מבחוץ.
אז כאילו open carry אומר שזה בסדר ללכת עם המקלע ההוא בהצלב אבל מתחת למכנס זה "לא חוקי"...
יופי.
וכן - "צריך".
יש כאלה שצריכים מכונית V8 כי... זו מכונית וזה מה שהם רוצים/צריכים.
מה צריך בחור בן 18 (יש להם גם כל מיני הגבלות גיל לכל מיני סוגי נשק - יש חוק) תמ"ק + 10 מחסניות over size?
הרי לדבר כזה, בניגול לטנדר V8, יש רק מטרה אחת - להרוג.
נכון, גם עם הטנדר אפשר להרוג אבל זו לא המטרה שלו - למה עוד יכול לשמש התמ"ק? לפתיחת בקבוקי בירה (הו!!!!! עוד דבר מעצבן ששכחתי - תכף ניגע בזה...).
ג'ו - הוא לא צריך את זה.
במיוחד שעם שינוי קטנטן הוא הופך לקטסטרופה שיורה יותר מאלף כדורים לדקה (כעיקרון, כל כלי הנשק האוטומטיים "מוגבלים" לחצי אוטומט... יענו שלא יירו צרורות.. כעיקרון).
לא - הוא לא צריך.
אבל עזוב אותך - אני מסכים איתך. זו לא הבעייה.
הרוב המוחלט של מחזיקי הנשק, עושים את זה באחריות ולפי החוק ומי שלא שומר על החוק, החוקים לא כ"כ מרתיעים אותו.
יש מצב נתון של חוקה ואני לא חושב שצריך לשנות אותה - החוקים הקיימים די מספיקים (בקושי... אי אפשר להתכחש לקושי שהחוקה יותרת) רק צריך למצו אדרך מוסכמת לאכוף אותם...
לפני שאני שוכח את העצבים שזה הזכיר לי - עוד דבר שהמציאו האמריקאים... רק כדי להציק.
הבירה!!
לא את המשקה עצמו (נדמה לי שזה היה קיים עוד כשהיוונים שלטו בעולם.
הפקק!!!
הקרציות האלה רצו להקל על ולקצר את הליך שתיית הבירה (זה שיש בירה בפחית, זה בכלל חילול קודש מבחינתי - ולמרות שהיה פה פעם ויכוח/דיון בנושא, אני בכלל לא מתכוון להתייחס לזה) והמציאו פקקים שנפתחים בסיבוב - לא צריך פותחן.
לפני ש"גיליתי" את הפטנט הזה, מאוד התרשמתי איך בסרטים הגיבור פותח את הפקק ביד... אשכרה גיבור.
ממש לא מזמן (אני איטי כזה) גיליתי את הסוד - פקק שנראה רגיל אבל נפתח בחצי סיבוב - פטנט עולמי!!!
אממה... אין ממש תקן לפטנט הזה והוא, הפקק, נרא כמו שאמרתי כמו פקק רגיל, שפותחים עם פותחן.
בדאלק, שהתלהב מהיכולת הפתאומית שלו לפתוח בקבוקי בירה עם היד, מנסה לעשות רושם על חברים ולפתוח להם את הבירה, עם היד... רק כדי לגלות שהפעם זה פקק רגיל... נקרעה היד... סבל שלא יתואר... ההשפלה.. וגם כואב ביד.
המפגרים האלה לא יעשו פקקים שונים לפתיחה בסיבוב (אתם יודעים, פקקים חלקים שניתן לתפוס ולסובב).. לא. הפקק נראה אותו הדבר ועד שאתה מתרגל שאתה פשוט מסובב את הפקק עם היד... פתאום מגיע בקבוק עם פקק, שנראה אותו הדבר בדיוק, אבל לא נפתח בסיבוב - צריך פותחן...
גם אין שום סימון על הבקבוק, שייציין פותחן או לא פותחן..
ויש מליון סוגים של בירות - לך תזכור איזה בירה מגיעה עם איזה פקק..
דפוקים.
ותכף ג'ו יסביר לכולם שהיכולת להבדיל בין פקק מסתובב ל"פקק של פותחן" (כמו גם היכולת לפתוח בסיבוב "פקק של פותחן") היא מה שמבדיל גברים אמיתיים מכל יתר הנמושות... כמוני..
כתבתי מהר, לפני שנגמרת הסוללה בלאפטופ... בסוף אני אעבור ליוגה 2 החדש, שמחכה... עוד מעט..
אז יש כל מיני טעויות הקלדה ... מצטער.
גם דילגתי על כמה הסברים.
לטובת מי שלא מכיר:
open carry זו הזכות לשאת נשק "גלוי". כל אחד (שרשאי להחזיק נשק) רשאי להסתובב איתו ברחוב אבל באופן גלויי - שכולם רואים את הנשק (ויכולים להיזהר מהבחור..).
זו גם הסיבה שרואים הרבה "גיבורים" שהולכים עם האקדחים/רובים כאילו שהם באיזו סצנה מ"הטוב הרע והמכוער"... הם לא מנסים לעשות רושם, הם פשוט שומרים על החוק.
להסתיר נשק או לשאת נשק מוסתר אסור וצריך לזה רשיון מיוחד ומי שעובר על החוק הזה, צפויי לעונש קשה - זו עבירה חמורה.
הבעייה היא - איך תדע אם יש לבחור מולך נשק מוסתר?
הפתרון - לא תדע.
זו אחת הסיבות שהשוטרים האמריקאים ניגשים לכל אדם (גם בעבירת עישון במקום ציבורי) כמעט, כאילו יש לו נשק מוסתר.
חלק "מהפרוטוקול" של תישאול חשוד/נבדק הוא "האם יש לך נשק מוסתר" - פשוט אין לך איך לדעת את זה ואסור לך לעכב סתם ככה על מנת לבדוק.. גם אם הבחור הוא עבריין אלימות ידוע.
בנוסף לכל אלה, אין להם את המודעות ההיא, של בדיקות אנשים.
כשהגענו לפה, הגמדים היו בהלם כשנכנסנו לקניון ואף אחד לא בדק ולא פישפש לנו בתיקים "מה, אבא, אף אחד לא שומר עלינו פה?".
לא יעלה על הדעת לפגוע בזכות הפרט פה, שלא יפשפשו בו ובכליו, אם לא עבר עבירה...
יש מקומות שזה מתחיל להשתנות - כמו למשל במכביה שנערכה פה לפני חצי שנה ב-JCC... כולם היו צריכים למסור תיקים לבדיקה. אנשים היו בהלם "זה כמו בשדה תעופה".
והסבר קטן על ה-JCC.
Jewish Community Center. כשמו כן הוא - מרכז יהודי.
המון חוגים וכנסים והרצהות בכל מיני נושאים ו... חדר כושר ענק ומשוכלל ובריכות (פנימית וחיצונית) ואיסור האפלייה אומר שכל מי שרוצה יכול להירשם.. גם לא יהודים - ויש המון כאלה.
ואם ליהודים יש עוד קשר לישראל והם ביקרו בארץ ומכירים את הנוהג הזה למשש לך בתיק ולפעמים אפילו על הגוף, בכניסה לכל מיני מקומות, לגויים לא תמיד יש ידיעה או מודעות כזו.
בקיצור.
לפני כמה חודשים התקיימו ב-JCC משחקי מכבי העולמי - כמו המכביה אצלינו, רק קצת יותר קטן. קצת.
האבטחה בכל המגרשים ובמיוחד ב-JCC שריכז הכל, היו ברמה גבוהה מאוד.. משהו כמו בקניון איילון.
בכניסה לקחו את התיק לחיפוש ושאלו אם יש עליך נשק - הכל מנומס ויעיל.
חלק מהגויים (ואם אתה כושי... בכלל מתנכלים רק לך - בלי שום קשר שהזקן היהודי הלבן שלפניך עבר את אותו ההליך... "זה בגלל שאני שחור?!?!!!!!"), שרשומים לחדר הכושר ולבריכות ולאולמות הכדורסל (יש שם איזה 5 ליגות, שרצות בכל המחוז - לחובבים) לא כ"כ הבינו למה הם צריכים לתת לזר לבדוק מה יש להם בתיק, משום שהם לא טסים לשום מקום ולא מבינים למה צריכים לפגוע להם ב- "rights" שלהם...
מזל שכל הזמן היה שם שוטר (ישב בחוץ בניידת... הופיע רק כשהיה צריך.. באמת) ש"הרגיע" אותם ו"הסביר" שכדאי שיעשו מה שהמאבטחים מבקשים אחרת הוא "יצטרך לבדוק למה הם לא משתפים פעולה...".
ודווקא לחם יש פה.. הרבה וטוב.
המון סוגים וכמעט בכל סופר יש מאפייה ולחמים ובאגטים טריים.. ממש "לחם ארז" בכל סופר.
גם גבינות שמנת בכל מיני טעמים יש - טעים מאוד...
בטח מפה הגיעה גבינת "פילדלפיה" ששנים אנחנו קונים בשופרסל...
ומיץ תפוזים בכל מיני רמות של סינון.
ואבוקדו, שלא ברור איך עובד הפטנט שלהם - לא צריך לחכות ימים עד שיהיה "מוכן". אתה קונה אותו קשה כמו אבן ולמחרת, מכסימום יומיים, הוא מוכן למריחה.
ותפוחי אדמה - מליון סוגים.
ועגבניות - 1/2 מליון סוגים ודווקא רובם טעימים... כמו של "פעם".
ושום - ענק ועדיין עם טעם.וגם לא "עושה בעיות" להתקלף - יותר טוב מבארץ.
אבל הרי אותנו, היהודים/ישראלים, לא מעניין מה יש.
אין קוטג' - זה מה שחשוב!
הזדמנות לחזור לכתבה שכתבתי כאן בתחילת 2010 על הביקור שלי בקליפורניה...
http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
ולמי שלא בא לקרוא את הכל הנה ציטוט מסוף הכתבה...
" בדרך אני מהרהר, מנסה להבין מה עושה את האמריקאים כל כך גדולים,. נראה לי שזה הסדר, המשמעת, החינוך לכבוד הדדי. האמריקאים מכבדים את המורשת שלהם, את האבות המייסדים ובאופן כללי את המדינה שלהם. שלא תחשבו שאני חסיד עיוור של השיטה האמריקאית - אפשר בהחלט לראות את המשמעת גם באור שונה.. בבתי הכלא של ארה"ב יושבים עשרה מיליון אסירים, כך קראתי, וכשאני נוסע ברחבי קליפורניה אני בהחלט מרגיש את מה שהאמריקאים מרגישים כשהם יוצאים מהבית - פחד. משומרי החוק. בכל קרן רחוב ובכל כביש רואים שוטרים, קשוחים למראה, נוסעים במכוניות אמריקאיות גדולות בשחור ולבן, מוכהות חלונות. אתה אומר לעצמך "עם החברה האלה עדיף לא להסתבך".
כן ברנרד, קרמבו של שטראוס, מגיע בארגז של 12, עולה כ7-8$ לזיכרוני.
וואללה.
שלח לינק ואני קונה 3 בשבוע..
יקר אצלכם הקרמבו.
נעשה בארטר על מילקי?
חכה. נראה קודם אם הקרמבו באמת... קרמבו..
תגיד לי? ירדת מהפסים?
$15 עבור 6 קרמבו?!?!?!?
ולזה אתה קורא "יש בארה"ב"?
הרי הוא מקבל הזמנה ושולח OVERNIGHT מישראל - ככה אני גם יכול להזמין קוטג' מישראל..
עצלן, יש הרבה יותר זול-חפש
כשקראתי את הפוסט ה"ספונטני" ההוא של ברנרד (עם האוכל בסופרים) האנשים האחרים ברכבת הסתכלו עליי מוזר, לא בטוחים אם אני עובר שוק אפילפטי או סתם התקף צחוק קשה במיוחד. הזכיר לי נשכחות. האוכל הוא אחד הנושאים שתיכננתי לגעת בהם אם יצא לי לחלוק פה את רשמיי בהזדמנות, רק שבינתיים לא מצאתי את הזמן לשבת ולכתוב על זה.
אישית הייתי פחות רגיש לטעם הקוטג', הטרידה אותי יותר העובדה שכמעט כל ביקור בסופר בחוף המזרחי הצריך משחק של חתול ועכבר בחיפוש אחרי מזון אמיתי - לא מעובד, לא "על בסיס", לא מתרכיז ולא מטוגן בשמן. אני מקפיד לשמור על תזונה בריאה כשאני בדרכים, ובשום מדינה בעולם זה לא היווה עדיין אתגר כמו בארה"ב. מקרה קיצון: וויסקונסין, סטייט שידוע בתעשיית מוצרי החלב שלו (וגם בבירות בוטיק ובפירות יער, אבל זה לדיון אחר) , ואע"פ כן כשחיפשתי שם חמאה בסופר ראיתי ארבעה סוגים של "ממרח חמאה" וסוג אחד מסכן של חמאה אמיתית שעלה פי שלוש. אמת דיברו בספר Fast Food Nation כשקבעו שבארה"ב זול יותר לאכול זבל ולא כל משפחה קשת יום יכולה להרשות לעצמה מוצרי מזון טבעיים או בשר/ירקות טריים. וזה מבלי להיכנס לסוגיית גודל האריזות.
רוויתי נחת בעיירות עשירות עם חנויות בסגנון של Whole Foods, בסופרים של הלטינים בלונג איילנד ובחנויות של הרוסים בברוקלין. שאר הזמן זה היה מאבק עיקש למצוא את ה-3% מוצרים הטבעיים בחנות, לשלם עליהם עשרות עד מאות אחוזים פרמיום ולאכול כמו בן אדם. ואל תספרו לי שלא ידעתי איפה לחפש, ביליתי שם שלושה חודשים והספקתי להכיר היטב את המבנה של חנויות המזון, מהשכונתית ועד הוול-מארט. אגב וול-מארט, ברנרד הזכיר פה שיש מבחר של אלפי מוצרים בחנויות הגדולות, אבל זה לא סוד שרובם מיוצרים ע"י 4-5 קונצרנים גדולים שמחזיקים בעשרות מותגים כל אחד, כך שבסופו של דבר כל השפע והמבחר הם לא יותר מאשליה שיווקית.
לגבי הנהיגה... הכל נכון, אבל אתם עדיין נמושות. את הקטע של התנועה החוצה ממול והפניה החופשית ימינה יש גם באירופה, זו לא סיבה לקבל התקף לב. רוצים סיבה אמיתית? נסו לנהוג כמה ימים בטאיפיי או בבואנוס איירס ואז נדבר. אם תעשו את זה על דו"ג אז בכלל...
מה שמוביל אותי באלגנטיות לנושא הבא: עקב חופשת סמסטר והזדמנות לכרטיסים זולים במיוחד שקיבלתי לאחרונה, אני טס בקרוב לשבועיים באזור קליפורניה ונוואדה (נבאדה?). הטיול אינו בקטע של חיי לילה/מוזיאונים/אטרקציות של תיירים אלא יותר בסגנון הרגיל שלי - תצפיות אנתרופולוגיות ונסיון להבין איך אנשים חיים בחוף המערבי, ע"מ להבין אם שווה לחפש שם הזדמנויות מקצועיות בגמר הלימודים. אם יש לכם המלצות למקומות או ארועים ששווה לבקר בהם, אשמח לשמוע. בעיקר דברים שמישהו מקומי היה עושה - מועדון סטנדאפ טוב, הופעה חיה, ברביקיו המוני וכיו"ב. מודה לכם מראש.
אין לך מה לחפש "חיים אמיתיים" במערב.
לפי מה שג'ו אומר ובן מתאר, החיים האמיתיים זה במזרח - במערב רק עושים חיים וחוגגים.
אפרופו חוגגים..
בן - מה עם התמונות?
ובקשר לסופרמרקטים - הזמנים השתנו, לעומת מה שאתה מתאר.
אני בד"כ לא קונה בוולמארט אבל זה נכון גם לו ולדומיו - עכשיו יש הרבה יותר מודעות ל"מעובד" ויש חלקים גדולים מאוד של "אורגני" ו"ללא תוספות מלאכותיות"..
באיזור שלי יש כמה חנויות של Whole Food ושל Wagmans ושל Rastelli שהן "יאפיות" ובריאות כאלה (איזה בשר!!!!) וגם Tradre Joe's וכמה של Shoprite ועוד כמה Walmart Supercenter (שזה כמו סופרמרקט ענק.. רק הרבה יותר גדול... הרבה יותר!!)
ויש גם כמה וכמה חנויות ענק "סיניות" ואיזה כמה מעדניות יהודיות עם ימבה אוכל אשכנזי.. חיוור כזה, עם המון שום (אח"כ מתפלאים שקוראים לנו "יהודים מסריחים"...)
כל אחד יכול למצוא מה שהוא רוצה... בגבולות הטעם המקומי, כמו שג'ו ציין.
באזור ניו-ג'רזי לא ביליתי הרבה (לא היו לי שם לקוחות), וממילא לא היה לי זמן לעשות סקר מעדניות. בסופר-סנטרים של וולמארט דווקא יצא לי לבקר, בהחלט מרשים (במיוחד בטנסי, אחלה נשקיה), אבל המחלקות האורגניות היו סמליות באותה תקופה (לפני 7-9 חודשים) והציעו מבחר דל למדי.
יש לי תחושה שבקליפורניה אין בעיה כזאת. בקרוב נגלה. ;)