תגובה: מתחילים מחדש: צ'רוקי (XJ) ידני מודל '96 כרכב טיולים
בעניין הסרן המחייך-
זה מעניין. סה"כ לא שמעתי על הרבה צ'ירוקים(עם 31-33) עם דנה 30 שמחייך.
כפי שדורון רשם, סופות ממוגנות עובדות איתו וזה עובד בסדר גמור.
יש לי תחושה שהחיזוק על הסרן יצר עומס נקודתי כלשהו בנקודת החיבור והסרן התעקם.
שיקול נוסף בהחלפה ל44-
דנה 44 כבד יותר מדנה 30. לא יודע להצביע על מספרים, אבל מדובר על עשרות אחוזים לדעתי.
התושבות של זרועות הרדיוס העליונות בXJ סובלות מספיק קשה עם דנה 30 ועברו אצל חלקנו כבר אי אלו ריתוכים וחיזוקים.
תשלב את זה עם סרן כבר יותר, ועם מרווח לקרקע נמוך יותר שיגזור הרבה יותר מכות ישירות על התושבות ויש לי תחושה שזה בכלל יגזור את דינן של התושבות ויחייב פתרון קיצוני יותר(קיט זרועות ארוכות, חיזוקי שלדה מאסיבים וכו')
קח גם את זה בחשבון התקציב שלך.
לדעתי-
ברלי פרסם בזמנו סרנים מTJ(מתאים בדיוק לXJ), היה שם סרן דנה 30 קדמי עם יחס 4.1.
אם עדיין רלוונטי הייתי קונה ממנו את הסרן ומתקין - מעביר את הציריות וכד'. בעלות יחסית קטנה אתה מחזיר את הצ'ירוקי לעבודה.
חלקים מהסרן הישן(ציריות, קורונה-פניון, נאקלים וכד') אתה יכול למכור וככה בכלל העלות תצטמצם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נמרוד,
בסופות הצבאיות יש דנה 30 היי-פיניון רוורסקאט מקדימה.
זה לא דנה 30 רגיל.
עובד בזויות טובות יותר והקורונה-פניון חזק קצת יותר.
Slowly..
דורון מה זה רגיל?
בסופה ממוגנת יש סרן של סופה רגילה שהוא סרן של YJ רגיל, שהוא גם הסרן של XJ וZJ למעט התושבות, שהוא - ובכן - רגיל, במובן הרגיל של המילה "רגיל".
אבל הנה אני נגרר לדיון קטנוני על פרטים, אז סליחה נדב.
נמרוד (או מי מהמנהלים שקורא..), אפשר לגזור את פיסת הדיון הזו ולהעביר אותה לשרשור הייעודי על הסרן ...
מתחילים מחדש: צ'רוקי (XJ) ידני מודל '96 כרכב טיולים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
דורון מה זה רגיל?
בסופה ממוגנת יש סרן של סופה רגילה שהוא סרן של YJ רגיל, שהוא גם הסרן של XJ וZJ למעט התושבות, שהוא - ובכן - רגיל, במובן הרגיל של המילה "רגיל".
אבל הנה אני נגרר לדיון קטנוני על פרטים, אז סליחה נדב.
כשהדיון הוא על אפשרויות לסרנים ואתה טועה בדגם אז הצד השני הוא הקטנוני..
ברור. מאד נוח.
בסופה ו xj סרן רברס קאט. בtj וzj סרן שהוא לא רברס קאט כמו גם ב cj. עכשיו מה זה ה'רגיל' ומה לא..... לא משנה.
אסף.
ב- TJ גם Reverse cut, לא יודע לגבי ZJ.
נדב אני חושב שאתה עושה טעות. לדעתי אתה צריך להחליף לאותו סרן 30 רברס קאט. עם ה44 אתה מוסיף משקל ומנמיך את האוטו ועדיין אתה נשאר עם אותן נקודות חולשה... כאמור, ההבדל המשמעותי בין השניים הוא החוזק של הקורונה פיניון אבל לא זה מה שנהרס לך.
אם תשאל אותי, הסרן שלך עבר התעללות כלשהי לפניי הקדנציה שלך, וכל החיזוקים הותקנו אחריי. תביא האוזינג של סופה, תבנה אותו טוב וחזק והוא יחזיק לך לנצח.
אם אתה מחליט לשדרג ל44, הייתי שוקל לעלות לצמיגי 35" בשביל לפצות על החסרונות.
ב xj וב zj אותו דבר מלפנים.
אני די מופתע מזה שאתה מופתע שהתחיל לחייך. את האוטו שלי רכשתי עם חיוך צמיגים וגובה מקוריים והשטח שלו היה בין כיכר המדינה לדרך פתח תקווה בתל אביב.
בכלל ה 30 ידוע בעולם במזגו המחוייך ולכן יש חיזוקים עבורו מפה עד טימבקטו וחזרה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ב- TJ גם Reverse cut, .
\
לא נכון.
ב-TJ הביצה מצד שמאל אבל החיתוך של שיני הקורונה הוא רגיל והפיניון נמוך. כמו ב-CJ.
רוורס קאט ופיניון גבוה יש רק ב-YJ/סופה, XJו-ZJ.
יש אפשרויות שונות מאשר ?
HP=Reverse cut
LP= Standard cut
בסך הכול במשפחה יש 3 רכבים שהסרן הקדמי שלהם יתאים 1:1 בלי פבריקציה
XJ,ZJ,TJ
כל השאר זה פבריקציה כזו או אחרת או אפטר מרקט. חלק מהמודלים ידרשו גם החלפת סרן אחורי בשל שינוי מעגל חלוקה , רוחב וגם מעבר לגאנטים 16 בגלל הדיסקים.
ב- 33 זה לא ממש משנה אם אתה ב 15 או 16 . יש לך יותר גומי ממה שאתה צריך אם כי אני מבין למה כיום אתה דבר ראשון בודק את הגומי [emoji6]
יש לך כאן מידע מפורט מה יש בעל אחד מהגיפים.
שים לב שחלק מאלו שמתאימים בלי שינוי הם LP בזמן שאצלך יש HP
https://www.hkoffroad.com/pages/xj-z...le-information
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
עדכון מהלילה: אחרי שימוש מינימלי בהנעה הקדמית בחצייה של נחל אוג (שביל שחור) החלטנו לחזור על עקבותינו. עוד בדרך לתחנת הדלק באלמוג התחיל להתגבר הרעש מההנעה הקדמית למרות שהיינו ב- 2h. עברתי על כל הצלבים ועל הדרייבשאפט הקדמי ולא מצאתי שום חופש.
יצאנו בכל זאת לדרך והרעש שכך וחזר לרמתו הרגילה, עד שהגענו כמעט עד הבית, ואז הפך לחזק משמעותית ומורגש גם בידית ההילוכים. את מאות המטרים האחרונים התגלגלנו באיטיות והגענו בשלום הביתה.
עכשיו אפשר להכריז על השבתה מוחלטת עד לתיקון הסרן, כך או אחרת. הדרך למוסך כבר תהייה על גרר ככל הנראה ...
ואני אומר חכה עם המוסך.
קח את הזמן, באיזי, גם ככה חם מדי לטייל. תרים את הרכב באוויר ותתחיל לבדוק בעצמך.. תוריד מכסה דיפרנציאל ׁ(רק מכסה) ותראה מה קורה בפנים. תבדוק מה המצב של המייסבי גלגל ושל כל החברים שלו שמסביב.. מניח שתגיע לממצאים מסוימים וה"רעש" הוא משהו פשוט לתיקון.
https://www.youtube.com/watch?v=mxluDLJ6eNY
זה לא מסובך, זה רק דורש קצת תעוזה וזמן פנוי.
אמרת שגם ככה למוסך הוא יגיע על גרר.. במקרה הכי הכי גרוע תחסוך למוסכניק שלך קצת עבודה של פירוק.
אז הנה, הכל מורכב וחזרנו לכשירות עם נעילה אוטומטית וטראנספר עם יחסי העברה סטנדרטיים.
אחרי סיבוב קצר לחרבת אום אל חמם (שטח טרשי עם קצת מדרגות נחמדות, שום דבר אקסטרימי), עושה רושם שהגיר החדש מפצה על יחסי ההעברה בטראנספר, וההילוך הראשון במצב הנמוך מספיק איטי ומדוייק עבורי. לפני כן לא השתמשתי בכלל בהילוך הראשון במצב הנמוך. מצד שני אפשר לנסוע בנינוחות בלי לחזור למצב היי (30 קמ"ש שקטים ב- 2000 סל"ד).
עכשיו לא נותר אלא לטייל [emoji846]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...db237f1ae2.jpg
מדהים!תהנה
Sent from my Redmi 6A using Tapatalk
עדכון אחרי סופ"ש מדברי:
א. נעילה אוטומטית זה לא בשבילי. פגיעה ועומס יתר בהיגוי, התקתוקים מרעידים את כל הרכב ובטח לא תורמים לאורך חיי המכלולים השונים מסביב, שלא לדבר על עומס של נעילה כשלא צריך. זה פתרון זול ונותן מענה של נעילה, אבל לא בשבילי. זה לא יהיה חלק מפתרון הקבע.
ב. הטראנספר המופחת עדיף. היו לפחות 2 מקומות שעליתי יותר מהר ממה שרציתי. עדיף לעצור יותר פעמים בטיול מאשר לעלות באלימות רבה מדי איפה שלא צריך. בעצם עדיף אטלס ...
נדב מה נשבר בטרנספר הקודם? אין מצב להציל את גלגלי השיניים?
נשברו שיניים. אפתח אותו מתישהו לראות בדיוק מה ..
זה כנראה סימן שיש שם יותר מדי עומס.
לגבי הנעילה הקדמית האוטומטית אני לגמרי מסכים איתך וציפיתי שזה יגיע מהר.
אני עם נעילה אוטומטית אחורית וב low המרכזי נעול ואז האוטו כבר לא מקשיב מאוד להגה ( טרנספר 242).
פתרון זול כאמור שנותן עבודה אבל מקריב נוחיות תפעולית.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הקיט 4:1 של Terra-low לטרנספר 231 ידוע כבעייתי ורגיש.
למעשה, זה יפה מאוד שהחזיק מעמד עד כה.
לגבי הנעילה הקדמית - עניין של טעם, הרגלים והעדפות.
מנסיון, זה לא רק פתרון זול שנותן עבודה כמו שצריך, אלא גם מאוד-מאוד אמין לאורך שנים ארוכות. מבחינתי אף נעילה נשלטת לא יכולה להתחרות באמינות של נעילה אוטומטית.
אבל אין כאן ויכוח. לא אוהב, לא צריך.
אין ויכוח לגבי האמינות של הנעילה, טיפשה ופשוטה.
השאלה מה זה יעשה לאמינות של שאר המכלולים מסביב - ציריות/צלבים, תיבת הגה, חיבור של תיבת ההגה לאין-שילדה. יותר מדי מכלולים עובדים בעומס מוגבר בגלל הנעילה הזו, כולל מפרק כף היד שלי. בטוח שזה לא עושה להם טוב.