-
תגובה: דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
שמעתי ממש לאחרונה הרצאה בנושא הבינה המלאכותית וה״מכונות הלומדות״ .
אחד מטיעוני ההגנה כנגד הפחד מעליונות המכונה היתה שמעולם שום תחזית אימים שנחזתה על ידי קבוצה רחבה לא התממשה....
אני עדיין מבועת ממה ששמעתי בהרצאה וגם מהיכרות רדודה עם טכנולוגית המכונה הלומדת והיכולת לחקות ( אם כי באופן חלקי עדיין) את רשת הניורונים במוח.
אם חוק מור ימשיך להתקיים אז ...
אמא׳לה
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
קודם תיישב סתירות וחוסר עקביות באמירות של אנשים קרובים יותר אלינו.
ואני לא מתכוון לפוליטיקאים. בוא נתחיל פה בפורום, אפילו בשרשור הזה [emoji6]
פייר? אין לי מושג למה\מי אדוני מתכוון...
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם חוק מור ימשיך להתקיים אז ...
אמא׳לה
אמאל'ה לא תעזור לך כשסקיינט יחליט שאתה מיותר.
אם חוק מור נכון ומדויק, נקודת הסינגולריות נמצאת כבר מעבר לפתחנו. ב-2045 ליתר דיוק.
לי זה כבר לא כל כך ישנה כי אהיה בן 79-80 (אם אגיע לגיל הזה אחרי כל הניקוטין והכולסטרול והאלכוהול) אבל מה שברור מעבר לכל ספק זה שאלה שעוסקים בפיתוח טכנולוגי ונמצאים בעיצומו של מרדף אובססיבי מטורף אחרי האקזיט הבא, כנראה מחרבנים את העולם לילדים של כולנו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לי זה כבר לא כל כך ישנה כי אהיה בן 79-80 (אם אגיע לגיל הזה אחרי כל הניקוטין והכולסטרול והאלכוהול) אבל מה שברור מעבר לכל ספק זה שאלה שעוסקים בפיתוח טכנולוגי ונמצאים בעיצומו של מרדף אובססיבי מטורף אחרי האקזיט הבא, כנראה מחרבנים את העולם לילדים של כולנו.
אני מאחל לך שזה לא יקרה לפני גיל 80, אבל כשהלב שלך יתחיל לפרפר או שאחד הסופפים שלו ידלוף או יתקע כמו תרמוסטט דפוק, תגיד למצנתר "לא תודה. החברים שלי האלו, רודפי האקזיטים, לא יקבלו את העונג לראות אותי חי עוד עשר שנים בזכות ההמצאות שלהם".
חוק מור, אגב, מזייף כבר כמה שנים טובות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני מאחל לך שזה לא יקרה לפני גיל 80, אבל כשהלב שלך יתחיל לפרפר או שאחד הסופפים שלו ידלוף או יתקע כמו תרמוסטט דפוק, תגיד למצנתר "לא תודה. החברים שלי האלו, רודפי האקזיטים, לא יקבלו את העונג לראות אותי חי עוד עשר שנים בזכות ההמצאות שלהם".
חוק מור, אגב, מזייף כבר כמה שנים טובות.
אז מצד אחד המיקרוצ'יפים החכמים יחזיקו אותנו בחיים.
ומהצד השני הרובוט שחותך סלט יפנה יום אחד ויכניס לנו את הסכין לגב.
יכול להיות ממש מעניין.
ובלי קשר - כמובן שאריכות חיים בלבד אינה ערובה לאיכות חיים... אתה רוצה לחיות לנצח? אבל זה ויכוח נפרד.
-
אינטל: "חוק מור" לא מת
http://www.themarker.com/wallstreet/1.3958548
-
יופי בועז, ועכשיו תחפש בגוגל "חוק מור כן מת" ותצרף את הקישור הרלוונטי הראשון. דרך מאד מעמיקה לנהל דיון :rolleyes:
דרור - כן, היה יכול להיות נחמד לחיות לנצח.
זה לא יקרה, אבל זה שהיום אנשים בני שבעים פלוס לא רק נושמים, לא רק בריאים, אלא נוסעים לבד, במדבר, בגרוטאות (אני לא אומר למי אני מתכוון יותר, לרכס או השמשוני) - זה נפלא. אני מתכנן בגיל שמונים לשבת מול המדורה, ליד הגלגל של הסבן. ואני עובד במה שאני עובד גם בשביל האקזיט, אבל גם בשביל שלמצנתרים יהיה קל לתקן את הלב הדפוק שלך כדי שתוכל לשבת איתי מול אותה מדורה, עם ז'יטאן בפה ונתח פרה מטפטף בין האצבעות.
בקיצור - תגידו תודה שאתם חיים בתקופה ובמקום שאתם חיים בו, שהוא כזה בזכות הטכנולוגיה. להזכירכם - זה פורום ג'יפולוג, לא פורום לרכיבה על סוסים וציד בחץ וקשת.
-
נמרוד,
להזכירך אני חי את חוק מור שנה שנה ומתפרנס מהטכנולוגיה של אינטל בין היתר.
הדיון לא מעמיק אלא קליל.
בכל זאת מדובר באתר ג׳יפים באינטרנט אז קצת פרופורציות... [emoji4]
לעצם העניין, גם אם יש או יהיו זיופים, מגמת הכפלת הביצועים שרירה וקיימת ואת היום שבו יהיו מכונות לומדות שמחקות את המוח האנושי אפשר כבר לראות מעבר לפינה הקרובה.
זה יקרה הרבה לפני שדרור יגיע לגיל 80...
עיקרון הפעולה כבר קיים וחסר רק כח מחשוב.
וזה בעצם השורה התחתונה והמעניינת בתת דיון שפתחנו.
מכונית אוטונומית נשמע פתאום הרבה פחות חדשני ומאיים
-
רק שהשבוע נבהלו בפייסבוק כי שני מחשבים עם בינה מלאכותית
החליטו לשפר קצת את האנגלית ועברו לשפה משלהם שהייתה יותר
יעילה. המחשבים כובו ונותקו. מסתבר שבגוגל זה קרה כבר לפני כמה חודשים.
אז האפוקליפסה של דרור על מכונת סלט נקמנית שנמאס לה לעשות
סלט קרובה יותר משחושבים כנראה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יופי בועז, ועכשיו תחפש בגוגל "חוק מור כן מת" ותצרף את הקישור הרלוונטי הראשון. דרך מאד מעמיקה לנהל דיון :rolleyes:
דרור - כן, היה יכול להיות נחמד לחיות לנצח.
זה לא יקרה, אבל זה שהיום אנשים בני שבעים פלוס לא רק נושמים, לא רק בריאים, אלא נוסעים לבד, במדבר, בגרוטאות (אני לא אומר למי אני מתכוון יותר, לרכס או השמשוני) - זה נפלא. אני מתכנן בגיל שמונים לשבת מול המדורה, ליד הגלגל של הסבן. ואני עובד במה שאני עובד גם בשביל האקזיט, אבל גם בשביל שלמצנתרים יהיה קל לתקן את הלב הדפוק שלך כדי שתוכל לשבת איתי מול אותה מדורה, עם ז'יטאן בפה ונתח פרה מטפטף בין האצבעות.
בקיצור - תגידו תודה שאתם חיים בתקופה ובמקום שאתם חיים בו, שהוא כזה בזכות הטכנולוגיה. להזכירכם - זה פורום ג'יפולוג, לא פורום לרכיבה על סוסים וציד בחץ וקשת.
אז כולם אומרים כמה טוב ובריא היה לחיות פעם. אבל האנשים הבריאים והחזקים האלה מתו בגיל ארבעים וחמש או חמישים משפעת.
היום תוחלת החיים היא מעט יותר משמונים, אבל אנשים חיים על תרופות ועל קוצבי הלב שלך.
אז באמת היה נחמד לחיות לנצח אם הגוף לא היה מזדקן. אבל זה לא יקרה מין הסתם. תוחלת החיים עולה בזכות הפיתוחים שלכם, והרבה יותר זקנים מאריכים ימים על תרופות ומכונות. מצד שני כבר לא עושים מספיק ילדים כמו פעם אז לא יהיה מי שיעבוד כדי לממן את הפנסיות לכל הזקנים האלה ושני המגזרים היחידים שמפציצים ילדים לא בדיוק מצטיינים בעבודה (כלומר - אלה לא עובדים בכלל ואלה עובדים אבל בשחור)
זה מאוד נחמד שתוחלת החיים ארוכה יותר - אבל יוצא לי קצת לראות כמה וכמה זקנים בני למעלה מתשעים - בוא'נה, ברור שאף אחד לא רוצה למות. אבל אני לא מתבייש להכריז שאני ממש לא רוצה להגיע לגיל כזה. לא רוצה להגיע למצב שמישהו צריך לדחוף אותי בכסא גלגלים ולהחליף לי טיטול. אלה לא חיים טובים שאני מאחל לעצמי. מעדיף להסתלק הרבה קודם.
ואם אתה, שכל כך מייחל למכונית אוטונומית ולשאר זוועות הייטק שישתלטו לנו על החיים - חושב שתוכל לשבת בעוד שלושים שנה מול מדורה בנגב ולהישען על הגלגל של הסבן שלך - אני אמנם מאחל לך מכל הלב שזה יתגשם - אבל חושש שאתה חולם בהקיץ. כי חלק מהחזון של מכוניות שנוהגות לבד זה גם לאסור עליך לנהוג בעצמך במכונית הישנה והמזהמת שלך. מקסימום תעשה מהסבן פסל סביבתי בחצר ותדליק לידו את המדורה. גם את נתחי הפרה המטפטפים תוכל רק לפנטז. כי הסטייקים האלה יהיו מבשר סינטטי משובט שגדל במעבדה - לא מפרה אמיתית שאכלה עשב באחו. אני שואל אותך - בשביל זה שווה להזדקן?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
אז האפוקליפסה של דרור על מכונת סלט נקמנית שנמאס לה לעשות
סלט קרובה יותר משחושבים כנראה.
אגב - ''מכונת הסלט'' למי שלא ראה את ''אני רובוט'' - זה רובוט ביתי לשימוש כללי או בעברית מדוברת - סנג'ר שעושה במקומכם את הכל. גם חותך ירקות לסלט בדייקנות ובמהירות שיא.
עד שהוא מתחרפן עליכם.
-
אז אתם אומרים שבינה היא דבר הרסני ,משמידה את מי שהיא מאמינה שמאיים עליה ,(עם דגש על מאמינה...), מתוך פחד/שיעבוד/שליטה ?
מזכירה לי את הבינה שפרצה לעולם בצורת ההומו סאפיאן.... או שאולי אנחנו בתור יוצריה "הנאורים" החדשים לא מסוגלים להשתלט על פחדינו ,ומטמיעים זאת גם בתוך נבכי האלגוריתמים שלה בצורת מגננות הרסניות ? או שאולי אנחנו רק סתם מפחדים ?
צריך לבקש מדאג וטוני שיקפצו רגע אחד 3000 שנה קדימה לתוך מנהרת הזמן .שיספרו לנו מה נסגר .
-
העניין בבינה המלאכותית שהיא תעשה רוב מה שהמח האנושי עושה רק ללא רגשות, יותר מהר ועם שיתוף ידע בין ״מוחות״ דומים בהרף עין.
אדם בניגוד למחשב לא יכול להעביר את המטען הלימודי שלו לאדם אחר בלי לאמן את האחר.
מחשב למחשב יעביר בהרף עין את הידע.
פחד הוא רגש שלא יהיה כנראה למכונות.
השרדות בוודאי כן תהיה להן
-
לא רגש ובטח לא מצפון.
רק יתרון חד משמעי ביכולות.
בני אדם יהפכו לעול ולטורח עבור המכונות החכמות.
אז המכונות החכמות והחזקות ייפטרו מהם.
כה אמר סקיינט.
-
סקיינט. אני, רובוט של וויל סמית'...
ראבאק, אם אתה מתעקש לחיות בסרט מד"ב עם רובוטים, אז לפחות תבחר נכון!
https://www.youtube.com/watch?v=3C8Slzx-Gpc
-
חזקקקק
זה יותר מתאים לי.
אבל ברצינות - סרטי מד''ב מעוררים מחשבות על העתיד.
יש שטויות ויש דברים שמפחידים. כי ביום שמכונות יתפסו את המושכות ויחליטו שבני אדם מיותרים - הן קודם כל יפסיקו לפתח עבורם קוצבי לב. לא ככה?...
אני בעד בני אדם.
טכנולוגיה צריכה לשרת אנשים ולא להיפך.
אני מאוד בעד התפתחות טכנולוגית בתחום שאתה עוסק בו.
באותה מידה שאני ממש נגד מכונית אוטונומית ובינה מלאכותית. אני נגד כל דבר שעלול להפוך בני אדם למיותרים. גם אם זה אומר שלא ניישב את המאדים במאה הזאת.
אם אלון מאסק בכבודו ובעצמו - האבא של מכונית שהיא גם חשמלית וגם אוטונומית (וגם בנויה רע שזה לא ייאמן) - חושש מהשתלטות המכונות עד כדי צורך לברוח בהיסטריה למאדים, מי אנחנו שנחלוק עליו.
לכן אני דורש שלבני אדם תמיד תישאר האפשרות והיכולת להוריד למכונות את השאלטר. לא רוצה מכונית שתנהג בעצמה כי זה יגיע ביחד עם איסור לנהיגה אנושית. לא רוצה מונית אוטונומית ואוטובוס אוטונומי ומשאית אוטונומית - כי המשמעות המיידית של זה היא מאות אלפי מובטלים. זה ברור לי שלאנשי הייטק שריח האקזיט באפם כנראה לא אכפת מפרנסת משפחתו של נהג משאית מחצור הגלילית או מירוחם. אבל לי כן אכפת. באמת צריך שלכולם יהיה אכפת - במיוחד בדרגים הגבוהים.
כי ביום שבו רובוט/מכונה יעשו את מלאכת פיתוח הגאדג'טים שלכם יותר מהר ויותר טוב ממך - גם למשפחה שלך לא תהיה פרנסה. ואז אפילו לנהוג במשאית לא ירשו לך. תקווה שעד אז תעשה עוד אקזיט או שניים.
דיר באלקום. בחיי. דיר באלקום. אל תהרסו את העולם הזה.
-
למה המכונית שלו בנויה רע?
-
איכות הבניה שלה נמוכה ביחס למכונית יוקרה (והיא מכונית יוקרה) ואולי אפילו ביחס למשפחתית רגילה שעולה חמישית ממנה.
למה? לא יודע למה.
לפי עדויות של משתמשים מחו''ל גם טווחי הנסיעה הפנטסטיים שטסלה מתיימרת להם לא בדיוק תואמים למציאות.
-
דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
אם כן כיצד זה לשיטתך שטסלה היא מכונית הנחשבת למוצלחת ומבוקשת מאוד...
שם, בארה״ב, היכן שיש את כל המבחר ובזול.
-
זה אף פעם לא תואם את המציאות. כל רכב.
אגב כולכם טועים. דואגים מרובוטים...תדאגו ממה שעובר על המדינה הזו והעולם בכלל. אני די בטוח שאם נשהו ישרוד אחרי מלחמת עולם 3 אז זיהום אוויר לא ממש יעניין אותו.