-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
היה אחד בעיתונות הרכב שאהב לשחוט פרות קדושות והבין המון ברכבים, קראו לו רוני אהרונוביץ, ועדיין אני קורא אותו מדי פעם בנטקאר למרות החוסר סבלנות המשווע על גבול הגסות רוח לקוראיו.
אבל לא נראה לי כיוון בריא…
Asaf-a
אסף.א
מקלדתו וליבו של אהרנוביץ תמיד היו שוים.
עיתונאי הרכב האמיתי היחיד שהיה בישראל אי פעם.
אני מעריך אותו מאוד. מאוד-מאוד אפילו. למרות התוקפנות שלו.
אבל זה נושא לדיון אחר.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
דרור, יש לי הסכמה מלאה לכל מה שרשמת. אם יש כאן עניין של "עוקץ" (לא בטוח שהייתי מגדיר את זה ככה. יותר כמו התיישרות עם נורמות נמוכות לאנשי מכירות של שליטה בחומר) אז הוא של היבואן. לא של היצרן. הרכבים עצמם מתאימים, למי שהם מתאימים.
-
אתה זה שזרק כאן פצצה. אז אל תנסה עכשיו להקטין את האפקט שלה.
"מתאימים למי שהם מתאימים".... נו, בחיאת.
שוב - הלקוח הוא זה שמשלם אבל לא יודע מה מתאים לו. מי יתאים לו את האוטו המתאים?....
"עיתונאי הרכב" שלא יודע את ההבדל בין קילוואט לקילו עגבניות, אבל מזמרר טקסטים קאט-פייסט מהחומר היחצ"ני?
"איש המכירות" שרואה מול העיניים רק את העמלות שלו?
מי יודע להתאים ללקוח את האוטו המתאים חוץ מאשר התאמה לתקציב הנתון שלו?....
אני מבין וכבר הפנמתי שרוצים להעביר אותנו בכוח למכוניות חשמליות.
אבל היי, הן צריכות להתאים לכולם. להתאים גם לתשתית החשמל לא הכי מתקדמת - שהיא התשתית ברוב בנייני המגורים בישראל. ורוב אוכלוסיית ישראל חיה בבתים משותפים, לא בוילה עם חצר וגינה. ואם זה עדיין לא מתאים לרוב הלקוחות, אז סבלנות. אולי האוטו החדש שאתם רוצים לרכוש עכשיו עדיין לא צריך להיות חשמלי אלא רק זה שיבוא אחריו?....
כן חשוב שאנשים שמוציאים עכשיו 200,000 שקל, כן ידעו מה מתאים להם ומה לא.
נראה מי יהיה עיתונאי הרכב שיהיה לו אומץ להרים את הכפפה הזו.
-
שיקרא פה וישאל. זו בדיוק הסיבה שאני מעלה את כל הפרטים האלה.
ומי שלא... כבר כתבו על זה שמי שחמור יאכל קש.
- - - Updated - - -
גם היילקס 95 לא מתאים לכל אחד. לא כשהוא יובא לכאן ובטח לא אחרי 26 שנים. הוא מתאים למי שהוא מתאים.
-
חבל לי רק שמי שיאכל את הקש אלה הלקוחות.
אחד מאחרוני עיתונאי הרכב האמיתיים נמצא בפורום הזה. אולי הוא ירים את הכפפה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
גם היילקס 95 לא מתאים לכל אחד. לא כשהוא יובא לכאן ובטח לא אחרי 26 שנים. הוא מתאים למי שהוא מתאים.
נכון.
רק שאת מגרעות ההיילקס קל מאוד לציילן ולכתוב.
קל גם לכתוב למי הוא מתאים ולמי לא.
אבל להבדיל מרכב חשמלי, אף אחד לא מנסה לכפות על אחרים את ההיילקס בכוח. אפילו לא חסידיו הנאמנים ביותר.
אני מצפה שיקום מי שיכתוב על כל מכונית חשמלית את האמת לאמיתה.
כמה זמן באמת ייקח להטעין אותה בתשתית ביתית. מה הטווח האמיתי. כמה יעלה להחליף סוללה. למי היא באמת מתאימה ולמי לא, כמו שידעו לכתוב על היילקס.
במה זה כרוך באמת, ובבקשה - את האמת ורק את האמת. מעבר לסופרלטיבים על עולם ירוק מלא בציפורים ופרפרים ונקי מזיהום. אני יודע שזה קשה בעידן הפוליטיקלי-קורקט, כשהשקר הוא אמת והאמת היא שקר, והכל עטוף בצלופן מרשרש וסרטים של דיפ-פייק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני מבין וכבר הפנמתי שרוצים להעביר אותנו בכוח למכוניות חשמליות.
אבל היי, הן צריכות להתאים לכולם. להתאים גם לתשתית החשמל לא הכי מתקדמת - שהיא התשתית ברוב בנייני המגורים בישראל. ורוב אוכלוסיית ישראל חיה בבתים משותפים, לא בוילה עם חצר וגינה. ואם זה עדיין לא מתאים לרוב הלקוחות, אז סבלנות.
בכפר-סבא היה קמפיין שמי שקונה רכב חשמלי, העירייה תדאג לו לעמדת טעינה סמוכה לביתו. מעניין מה נהייה עם זה ...
-
כפו. ברור שכפו. כפו טכנולוגיות. לא דגמים ספציפיים.
אם לא היו כופים הסופה עוד היתה מוזנת ע"י מאייד, הג'ימני היה ללא esp וההיילקס 95 היה ללא חגורות בטיחות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בכפר-סבא היה קמפיין שמי שקונה רכב חשמלי, העירייה תדאג לו לעמדת טעינה סמוכה לביתו. מעניין מה נהייה עם זה ...
בפארק רעננה הסמוך, היה בזמנו שלט שבישר על חנייה בחינם בכחול-לבן למכוניות היברידיות וחשמליות. מכוניות רגילות היו חייבות בתשלום.
זה בדיוק סוג של כפייה "רכה". עוד מתנה לעשירים שיש להם כסף לרכב חדש ויקר, אז שגם לא ישלמו על חנייה....
לא יודע מה עם זה כיום, אבל אותי זה מגעיל. ממש כמו הדרישה של בעלי הטסלה שישמרו להם מקומות חנייה ליד המטענים. תנהלו את צריכת המיץ בסוללה שלכם ואל תבואו בטענות לאחריםשזקוקים לחנייה בדיוק כמוכם וממש לא עובדים אצלכם.
-
זה פחות רלוונטי לכפר-סבא, שבה ברוב אזורי המגורים המדרכות אפורות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ממש כמו הדרישה של בעלי הטסלה שישמרו להם מקומות חנייה ליד המטענים. תנהלו את צריכת המיץ בסוללה שלכם ואל תבואו בטענות לאחריםשזקוקים לחנייה בדיוק כמוכם וממש לא עובדים אצלכם.
שוב, לפחות כשמדובר במטענים מהירים, לא מדובר במקומות חניה, אלא בעמדות טעינה, למרות שזה נראה דומה. זו לא חניה, לא לרכבי טסלה ולא לרכבים בנזיניים או חשמליים אחרים. גם עמדת תדלוק היא לא חנייה.
מעניין אם היית שמח לשמוע את המשפט הזה מבעל רכב חשמלי שחסם לסופה שלך את עמדת התדלוק. את הדרך היחידה שלך לחזור הביתה מטיול, עוד כך וכך שנים, כש98 אחוז מהרכבים יהיו חשמליים.
בעצם זה לא מעניין. התשובה ברורה.
יחד עם זאת, ראיתי כבר קריאות פומביות של בעלי רכב חשמלי לחברות שממקמות את המטענים לשים אותם במקומות פחות נחשקים במגרש החנייה, כדי לצמצם את המוטיבציה של המנוולים לחנות בעמדות האלה.
-
מוזר שאף אחד לא מזכיר זאת אבל אני נתקל המון פעמים בתחנות דלק בתדלוק עצמי, בעיקר בשרון/ עמק חפר, שלידם יש חנות נוחות או בית קפה וכל עמדות התדלוק תפוסות על ידי רכבים חונים ללא נהג ואקדח תדלוק במשאבה. הנהגים הולכים פשוט לקניות או לקפה.
-
מאד מקובל בועז בעולם הרחב שאתה לא מפנה את העמדה עד שאתה לא משלם.
פעם ניסיתי לפנות ולחנות בצד כי חשבתי שזה מתחשב.
היתה תקרית כי חשבו שאני מנסה לברוח בלי לשלם.
לא רואה בזה בעיה.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
8 שנים ו 200K ק"מ אחריות בטסלה... לא ממש אכפת לי כמה זה יעלה.
דרך אגב, לא זוכר אם כתבתי לכם ולא בטוח שזה קשור דווקא לתצורה חשמלית אבל הרכב הציל אותי מתאונה בטוחה בשבוע שעבר - מבחינתי עשה את שלו.
-
https://www.motortrend.com/features/...rail-off-road/
אמיצים. או תרגיל יח''צ. או גם וגם.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
8 שנים ו 200K ק"מ אחריות בטסלה... לא ממש אכפת לי כמה זה יעלה.
.
איכפת לך מאוד, גם אם אתה עדיין לא יודע את זה. לא רק ממחיר הסוללה, אבל גם מאורך חייה, שזה אחד הדברים שמדובר עליהם בסרטון הזה.
אז רואים בסרטון שהסוללה כנראה תרד במחיר וכן, שהיא כנראה לא תיגמר לפני הרכב, כמו שכתבנו בעבר, אבל:
בתיאוריה, אם כל הדיווחים האלה יתבררו כשגויים והסוללה כן תאבד טווח במהירות, אז ראשית אתה תסבול מטווח ירוד עד לאותו רגע שבו הסוללה תדעך לנקודה שבה היא מוחלפת באחריות- כנראה 70 אחוז. שנית, השמועה תופץ והרכב יהיה בלתי סחיר.
אגב, לפי הדיווח שלך על הקילומטראז שאתה עושה אתה הולך לאבד אחריות על הסוללה בעוד 5 שנים. יתכן שתמכור את הרכב בעוד שלוש שנים, אבל כאמור, הנושא כן יעניין את הרוכש שיקנה ממך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
איכפת לך מאוד, גם אם אתה עדיין לא יודע את זה. לא רק ממחיר הסוללה, אבל גם מאורך חייה, שזה אחד הדברים שמדובר עליהם בסרטון הזה.
אז רואים בסרטון שהסוללה כנראה תרד במחיר וכן, שהיא כנראה לא תיגמר לפני הרכב, כמו שכתבנו בעבר, אבל:
בתיאוריה, אם כל הדיווחים האלה יתבררו כשגויים והסוללה כן תאבד טווח במהירות, אז ראשית אתה תסבול מטווח ירוד עד לאותו רגע שבו הסוללה תדעך לנקודה שבה היא מוחלפת באחריות- כנראה 70 אחוז. שנית, השמועה תופץ והרכב יהיה בלתי סחיר.
אגב, לפי הדיווח שלך על הקילומטראז שאתה עושה אתה הולך לאבד אחריות על הסוללה בעוד 5 שנים. יתכן שתמכור את הרכב בעוד שלוש שנים, אבל כאמור, הנושא כן יעניין את הרוכש שיקנה ממך.
הדגם של הרכב והסוללה הזו יצא לשוק כבר בסוף 2016 תחילת 2017, כך שיש ניסיון עם זה וכשמדברים על ירידת טווח של כ 10% לכ 400k קמ, אז אני מבין שזה מניסיון בפועל ולא צפי על בסיס ניסויים וחישובים..
אם הסוללות החדשות יוזלו כמו שמעריכים ויהיה אפשר להחליף ברכבים שלנו, אז העסק לא כזה נורא.
מה לגבי הסוללות של ההיברידיות כיום? גם לגביהן בהתחלה היה חשש כבד של עלויות, מה קרה איתן?
-
שלא תבין לא נכון. אני לא צופה בעייה עם הסוללות של הרכבים החשמליים, אבל זה לא בגלל האחריות. זה בזכות הטכנולוגיה.
לגבי ההיברידיות הרגילות, למיטב ידיעתי כמעט ואין התיישנות של הסוללות, בטח לא אלו שהן ליתיום. הסוללות שם לא עוברות יותר מדי סייקלים ובטח לא סייקלים שמתקרבים אל הקצוות: 0 ו100 אחוז.
פלאג אין היברידי: בעייה אמיתית וכבדה של התיישנות, לפחות בחלק מהדגמים. הטכנולוגיה מכתיבה שהסוללות עוברות המון סייקלים יחסית לנסועה וכל סייקל הוא מ0 ל100 אחוז וחזרה. רובן ככולן עדיין באחריות ובינתיים היצרנים סופגים את זה. אחרי זה? להערכתי תהיה בעיה לא קטנה עם הסחירות שלהם. המחיר שאני מכיר לסוללה של אחד מדגמי הפלאג אין: 35000 ש"ח, אבל עברו יותר משנתיים מאז שעבדתי בתחום הזה.
-
אני נותן קצת יותר קרדיט לרוכשי המכונית החשמלית.
עובדה היא שכאשר הטווח היה קטן מאוד לפני שנים, ועלות החשמל היתה גבוהה, לא היתה הסתערות.
ראה ערך בטרפליס לפני עשור...
אנשים אולי לא מבנים בטכנולוגיה או בקילוווטים, אבל בכמה זה עולה לי הם כן מבנים.
החיסכון בעלויות הנסועה ברור מאוד, כך גם באלו תנאים יתקבל.
לא בדקתי, אבל אני מהמר שרוב קוני מכוניות חשמליות הם בעלי חניה פרטית.
רוב ההטענה תהיה בבית בלילה.
ולכן זה משתלם להם.
זו הסיבה להסתערות על טסלה, טווח גדול מאוד אמינות מוכחת של הרבה שניםהגדגטים לדעתי זה רק בונוס.
אם לי היתה יכולת להטעין בבית ללא ספק ביתי קונה רכב חשמלי.
וזה בדיוק מה שיקרה. 30% מהבתים בארץ פרטיים, זה לב השוק של הרכבים החשמליים.
עוד מספר שנים גם בתים משותפים יכנסו למשחק,
ככל שירבו חשמליות יהיה יותר קל וזול להתקין עמדת טעינה גם בבתים משותפים
-
בטרפלייס נפלו בגלל החזירות שלהם, לא בגלל שום דבר אחר.
העלויות היו גבוהות כמו ברכב רגיל לא כי החשמל יקר וגם לא כי החלפת סוללה היתה רעיון רע ויקר (נהפוכו, רעיון מעולה) אלא כי בטרפלייס תמחרו את זה ביוקר כי הם היו חזירים.
גם למכונית עצמה, רנו פלואנס ZE, היו המון חסרונות מובנים. היא היתה מכונית הרבה פחות טובה מרנו פלואנס רגילה וגם הרבה פחות טובה ופחות שימושית מכל מכונית רגילה אחרת.
כמו שכתבת - הלקוח הישראלי לא מבין גדול במכוניות, אבל בכסף הוא מבין טוב מאוד. כשהוא רואה שנדרש ממנו לשלם הרבה ולקבל מעט, הוא נעלם. בהתאם, הלקוחות של בטרפלייס היו רק כל מיני "סביבתנים" הזויים, שבחרו בה למרות שהיתה לא כלכלית ולא שימושית אלא כסוג של אמירה והתרסה והיו מוכנים לשלם המון רק כדי להחצין את האג'נדה ההזויה שלהם. איבדו את כספם, המסכנים.
היום זה כבר לא ככה, הטכנולוגיה התקדמה. המכוניות החשמליות של היום טובות משמעותית מהרנו של בטרפלייס. אולי למעט ניסאן ליף שהיא באמת רכב עלוב. אבל הסרטונים של הבחור הזה, אפעס.... מריחים קצת כמו תעמולה לחשמליות בכלל ולטסלה בפרט. ישראלים הם לא פראיירים - אף אחד לא יקום ויתנדב להיות פרזנטור של מישהו או של משהו ללא תמורה - אז אני מציע לבדוק ככה סתם, רק בשביל הספורט, למי הוא קשור ומטעם מי/מה מופקים הסרטונים האלה ומי משלם לו עבור ההצגה הזו. בעברי הרחוק מאוד, הרבה לפני תקופת העבודה בעיתון ובעיתונות הרכב, היו לי נגיעות ומעורבות בעולם הפרסום, ואם יש משהו שאני לא אוהב ולא נותן בו אמון, זה כל סוג של דבר שמריח כמו פרסומת. זה עולם צבוע ומזויף של שקרים.
לא בדקתי את כל הנתונים שהוא מדבר עליהם, חלקם/רובם כנראה נכונים וזה בסדר. רק שמנתונים שפחות נוח לו לדבר עליהם כי הם לא מתאימים לאג'נדה שהוא אמור לקדם, הוא כנראה מתעלם. למשל?....
לא מעניין אותי כמה עולה סוללה בארה"ב, אלא כמה היא עולה כאן בישראל.
האם כל מקרה של החלפת סוללה אכן מכוסה ע"י הביטוח או שיש סייגים והגבלות (בטוח יש. הנה, רק לפני שבוע, חנן חשש להיכנס עם האיוניק 5 לשבילים של נחל דליה מבת שלמה לכיוון הברושים, שבילים שרוב/כל הג'יפונים 2X4 וגם חלק מהפרייבטים הרגילים, נוסעים בהם בקלות - כדי שהיא לא תחטוף מכה בסוללה. מכה של 100,000 שקל - כי יש סיכוי שהביטוח יתנער?...אולי בטענה של "שימוש לא סביר ברכב"?....) אז אם סוללה עולה 100,000 שקל, זה חצי מהאוטו. בניסאן ליף לדוגמא, הסוללה נטו עולה כמו האוטו קומפלט (כולל סוללה) שזה הזוי, לא?....
העיקר זה ש"הוא מאמין" שמחירי הסוללות יירדו. אמונה זה נפלא אחי. מי שמאמין לא מפחד.
אבל שוב - אני חי בישראל. המציאות כאן משתנה חדשות לבקרים ויכולה להפתיע מאוד. הייתי מעדיף להסתמך על נתונים ונסיון ולא על אמונות - כי כאן נולדתי וכאן אני חי ואני יודע איך מדינת ישראל תנהג במכוניות החשמליות כשיהוו פלח שוק רציני - הן ימוסו למוות ואחזקתן לא תעלה אגורה אחת פחות ממכוניות רגילות.
לכן דווקא היום, כאשר "תידלוק" של מכונית חשמלית עולה פחות מעשירית משל מכונית רגילה, אז דווקא היום זה הזמן לחשמלית חדשה. אפשר לנסוע בה הרבה בזיל הזול ו"לדפוק את המערכת" של המדינה כל עוד זה אפשרי - ובמחיר הזה חברים, זה אשכרה דופק את המערכת - משהו שאני אישית רואה בו סוג של מצווה. אפילו קדושה.
לגבי סוג הלקוחות - אכן כרגע זה נוח ומתאים למי שגר בבית צמוד קרקע עם חנייה פרטית שהוא יכול להתקין בה עמדת טעינה בלי לקבל רשות מהשכנים. גם המכוניות עצמן יקרות להחריד - הן יקרות בהרבה מרכב רגיל למרות שמוטל עליהן מיסוי מופחת מאוד. כאשר המיסוי יושווה, הן יהיו יקרות משמעותית. כלומר - זה עניין לעשירים/אמידים. וכדי שזה יתפוס, צריך מכוניות פשוטות יותר וזולות בהרבה, וצריך תשתית שיהיה אפשר לפרוס בכל חניון של בית משותף. ומה יעשו אלה שגרים בשיכונים ישנים להם אין מגרשי חניה משותפים אלא חונים ברחוב? בכל 4-5 מטרים תתקע עמדת טעינה על המדרכה? לא מעשי.
מי שבאמת חושב על איכות הסביבה והפחתת זיהום, היה צריך לתת את הדעת על הנושא הזה והיה מבין שהפתרון הוא לא בלהעביר את כולנו למכוניות חשמליות שיהיו תקועות בפקקים וספק אם אי-פעם נוכל לספק להן תשתית מתאימה, אלא להשקיע את מירב המאמצים בלהעביר אותנו ביומיום לתחבורה ציבורית טובה. כולל בשבתות וחגים. שרק היא תשאיר בחנייה מאות אלפי מכוניות ותשחרר את הפקקים - וגם תנקה לנו את האויר.
אבל כולם עכשיו מסונוורים מהטכנולוגיה ומהפלוצים ומהגאדג'טים, ולדבר על תחבורה ציבורית זה-מה-זה-לא-סקסי.....
-
לאף אחד לא איכפת ?!
https://www.ynet.co.il/news/article/hkjappq11f#autoplay
לפי הכתבה לפחות משהו במשרד התחבורה איכפת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
בוא אני אתן לך שוב דוגמה מעצמי..
גר בפריפריה הרחוקה, עלה לי הרבה כסף לתחזק רכב.
ניסיתי לעבור לתחבורה ציבורית - העסק זול בהרבה.. אין מה להשוות, אפילו יותר זול מהדלק של החשמלית שלי היום.
אבל...45 דקות נסיעה ברכב פרטי, צריך לצאת ב 07:15 כדי להגיע ב 08:00 לעבודה.
בתחב"צ הייתי צריך לצאת מהבית בשעה 06:15, כדי לעמוד בתחנה לאוטובוס שייקח אותי חצי דרך, אחר כך לרוץ ריצת אמוק כי האוטובוסים לא מתואמים לצד השני של הכביש כדי להמשיך עם האוטובוס הבא, בחלק גדול מהפעמים הייתי מפספס ומחכה חצי שעה בתחנה לאוטובוס הבא.
ואז, עם טיפת מזל, הייתי מגיע ב 08:15 לעבודה.
הדך חזרה עוד יותר הזויה - יוצא מהעבודה 5 דקות לפני הזמן כדי לא לפספס את האוטובוס היחיד בשעות האלה עד לחצי הדרך, שם מחכה 3/4 שעה לאוטובוס הבא (גשם/שמש תלוי בעונה).. ומגיע שעתיים אחרי כן הביתה. קיצר סיוט. החזקתי שנה וקצת בזכות הקורונה והחל"תים הפסקתי עם השטות הזאת.
-
אתה מביא מקרה קצה של עבודה בפרפריה והגעה למרכז העיר לעבודה.
מקום המגורים שלך לא נבנה כלל לתחבורה ציבורית, וזו בדיוק הבעיה !
הרבה ישובים בארץ (בארצות הברית קוראים להם סברבן) נבנו ממחשבה שכולם ישתמשו ברכב פרטי.
וככה זה גם נראה... אתה מצפה שהאוטובוס יבוא לקחת אותך מהבית עמוק עמוק בתוך הסברבן ??
ועל זה בדיוק מדובר בכתבה.
זה בדיוק מה שהם מנסים לתקן באיחור של עשר שנים
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
אתה מביא מקרה קצה של עבודה בפרפריה והגעה למרכז העיר לעבודה.
מקום המגורים שלך לא נבנה כלל לתחבורה ציבורית, וזו בדיוק הבעיה !
אני לא מבין את ההתעקשות שלך לגונן על התחבורה הציבורית בארץ, ולהסביר לכולם שהם לא באמת נדפקים.
אני גר בטווח שמכונה בגיאוגרפיה העירונית ״עיר לינה״, בטווח קרוב יחסית למרכז.
בלשון העם, ב״שולי המרכז״.
חד משמעית חתך המיקום שמיועד לפזר את האוכלוסיה מחוץ למרכז הצפוף.
יש תחבורה ציבורית, ואפילו די יעילה לנקודות הפריקה המרכזיות, אבל מהן והלאה זוועה.
ברכב, זה כ-50דק מדלת לדלת כולל פקק של כחצי מהדרך.
בתחבורה ציבורית במצב אופטימלי,בלי פספוסים ובלי איחורים (התכופים למדי של התחבורה הציבורית), זה יוצא כפול זמן, במקרה הטוב.
-
בכתבה כתוב שלפי נתוני משרד התחבורה רוב העובדים עובדים במרחק של פחות מ5 ק"מ מהבית ובזה הם רוצים להתרכז.
לא יודע מאיפה הנתונים הללו, בכל מקום עבודה שעבדתי בו הרוב הגדול עבד במרחק של הרבה יותר מ5 ק"מ מהבית.
-
מוני זה חרטא.
אתה היחיד שאני מכיר שגר קרוב לעבודה. חוץ מנדב שעובד מהבית.
לגור בחיפה שהיא שיא הפרפריה .. זהה למשל לירוחם ולעבוד ברעננה. למשל … משהו שעשיתי 12 שנים. אומר למשל לנסוע שעה וחצי בפרייבט. לכל כיוון. או שעתיים 40 באוטובוסים. 2 לכל כיוון. או קרוב ל 3 שעות כל כיוון באוטובוס ורכבות ( 2 לכל כיוון )
80 קמ. כל כיוון.
זה נשמע לך זמנים הגיוניים ? תחבורה ציבורית נורמלית ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
שוב, לפחות כשמדובר במטענים מהירים, לא מדובר במקומות חניה, אלא בעמדות טעינה, למרות שזה נראה דומה. זו לא חניה, לא לרכבי טסלה ולא לרכבים בנזיניים או חשמליים אחרים. גם עמדת תדלוק היא לא חנייה.
.
איך מבדילים בין עמדות טעינה?
הזכירו כבר את כפר סבא. אז העירייה שמה עמדות טעינה ליד בתי ספר. ובעצם יש פחות 2 חניות לרכבים רגילים.
זו אמורה להיות הטענה איטית למורים עם רכב חשמלי או הטענה מהירה?
-
ככה זה נראה באפליקציית plugshare:
הכתומות הן מהירות, dc, והירוקות הן איטיות, ac.
https://imageshack.com/i/poXZFQvLj
בגדול, עמדות הdc הן גדולות. מעין ארונות עבים. אם אתה רואה עמדה בגודל של מזוודת low cost או פחות מזה, זו עמדה איטית.
מה שיכול לבלבל אלה עמדות ac שהושמו בתוך ארונות צרים וארוכים. אין צורך בכל הגודל הזה, אבל זה עניין של עיצוב, כנראה.
הבדל נוסף: אם אתה רואה עמדה ללא כבלי הטענה, היא בוודאות עמדת ac.
אם אתה רואה עמדה עם כבלים, רוב הסיכויים שהיא dc, אבל לא בהכרח.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ככה זה נראה באפליקציית plugshare:
הכתומות הן מהירות, dc, והירוקות הן
...
הבדל נוסף: אם אתה רואה עמדה ללא כבלי הטענה, היא בוודאות עמדת ac.
אם אתה רואה עמדה עם כבלים, רוב הסיכויים שהיא dc, אבל לא בהכרח.
מעניין. תודה על ההסבר המפורט.