-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
ברור שזה מה שישאפו לעשות, אבל איך ניתן יהיה להפריד, מבחינת התעריף, בין מכונת כביסה המחוברת לחשמל ההבייתי לבין טעינת רכב מאותו חשמל / מונה?
אני יכול להבין אם לעמדות הטעינה החזקות יותר יחייבו מונה נפרד (נניח שזה ישים), אבל יש מטענים איטיים מהחשמל הביתי "הרגיל"...
אני לא מומחה, אבל מניח שלא יהיה בעיה אם יקבלו החלטה לעשות תעריף נפרד. כמו למשל להכניס מכסות כמו שכבר קיים עם מים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
ברור שזה מה שישאפו לעשות, אבל איך ניתן יהיה להפריד, מבחינת התעריף, בין מכונת כביסה המחוברת לחשמל ההבייתי לבין טעינת רכב מאותו חשמל / מונה?
אני יכול להבין אם לעמדות הטעינה החזקות יותר יחייבו מונה נפרד (נניח שזה ישים), אבל יש מטענים איטיים מהחשמל הביתי "הרגיל"...
יתקעו לך מס על הנסועה (קילומטראז'). היום כבר קשה יותר לזייף מדי מרחק. זה אגרת גודש למתקדמים.
-
מזכיר לי את הויכוחים על הגז לפני כמעת 20 שנה.
אז ניסו להכניס את הגז ובהתחלה עשו רעש כאלו זה באמת מהפך.
ואז התחילו כל רואי השחורות, מהר מאוד המדינה תמסה את הגז.
הגז הורס רכבים, אין היכן לתדלק גז.
בדיוק כמו הוויכוח היום על החשמליות.
מה קרה בסוף כולנו יודעים. הגז תפס ולא מעט אנשים נוסעים על גז.
אבל עדין הרוב המכריע נוסע על בנזין, מהפכה זה ממש לא.
ואחרי 20 שנה עדין לא מיסו את הגז (כנראה בגלל כמות קטנה מאוד של משתמשים)
לעניות דעתי בחשמליות יהיה בדיוק אותו הדבר.
כרגע רכב חשמלי הוא נישה, לא פלח משמעותי בשוק.
ולדעתי בשוק הישראלי הוא ישאר כזה הרבה שנים.
מעט יגדל לא יותר.
למה? מאותה סיבה שהגז לא תפס.
מיעוט תשתיות (הטענה) מביא לחוסר נוחות בשימוש.
נוסיף על זה מעט מאוד מוסכים מכירים רכב חשמלי.
בקיצור רכב הנישה המושלם...
למי שזה מתאים, הוא חוסך הרבה מאוד כסף (ראה ערך חנן)
וגם נהנה ממכונית חשמלית (ויש ממה להנות)
אבל למי שאין יכולת להטעין בבית בחניה הפרטית (הרוב המכריע)
ותחנות טעינה רחוקות לו מהמסלול היום יומי שלו (שוב הרוב המכריע)
זה פשוט לא שווה לו את הבילבול מוח.
מכוניות חשמליות אולי בסוף יכבשו את העולם, אבל ישראל תהיה בין המדינות האחרונות שזה יקרה.
אף אחד כאן לא משקיע בתשתיות.
להערכתי לפחות 10 שנים יקח עד שיהיו תשתיות נורמליות לחשמליות.
ועד אז.. כל העולם יכול להיתהפך (ראה ערך קורונה)
-
פעם המוסכים כאן גם לא ידעו לטפל בגיר אוטומטי ובהגה כוח ובמתלים הידרו-פניאומטיים
אחר כך לא ידעו לטפל בהנעה 4X4 קבועה ובגיר רציף ובגיר רובוטי דו-מצמדי
היום כולם יודעים הכל.
קשה לטפל במכוניות חשמליות?.... זה טיעון לא רלוונטי. כבר היום מקצועות הרכב - מכונאות וחשמל ואלקטרוניקה ודיאגנוסטיקה הם כבר לא מקצועות-אין-ברירה לילד בן 15 שנפלט ממערכת החינוך. צריך ידע, צריך אנגלית, צריך הסמכה, צריך ללמוד. זה כבר לא סתם לפתוח ולסגור ברגים. תנבור קצת בקרביים של כל מכונית עכשווית של VAG למשל - ללא ידע מתאים אתה באמת לא יודע מה לעשות ומאיפה להסתכל על האוטו.
אז יהיו אנשי מקצוע שילמדו לעבוד על המכוניות האלה. זה יהיה שונה לחלוטין מהמוסכים שאנחנו מכירים היום. גם ענף המוסכים הולך לעבור מהפך אם לא טלטלה רבתי. כל המוסכים הקטנים האלה של ליפט אחד וללא מחשב דיאגנוסטיקה, עם "מנהל מקצועי" שלא יודע אנגלית ושוכר את תעודת ניהול המוסך שלו ממישהו, פשוט הולכים להיעלם. הכל יהיה "מרכזי שירות" לחלליות, עם דוקטורים בחלוק לבן ומחירי בית חולים פרטי בשווייץ.
גם תשתיות הטעינה יתפתחו - ומהר, פשוט כי לא תהיה ברירה - כי מי שיקנה אוטו חדש משנת 2030 ואילך, יקבל אותו רק עם מנוע חשמלי.
-
דרור, ראה מה כתבתי - 10 שנים לפחות
ועדין אני בטוח שזה לא תהיה הפיכה בין לילה, מכסימום מעבר.
יש כאן חסם של תעשיות המצברים.
זו הסיבה שהחשמלית עדין מדשדשת.
אם זה יפתר, ללא ספק תהיה מהפיכה.
רק שזה לא הולך להיפתר בקרוב.
עובדים על טכנולוגיות, כולם. אבל זה יקח זמן, הרבה זמן.
-
ייקח זמן, אבל יותר מהר ממה שחושבים. כי לא תהיה ברירה - רגולציה והכרח.
רכב חשמלי ייכפה עלינו.
וההשוואה לגז לא נכונה - המעבר לגז היה שיקול כלכלי נטו - השקעה כספית נכבדה במערכת הגז היקרה שלוקח זמן להחזיר אותה + בלאי/נזק מואץ אפשרי למנוע כתוצאה מה"דיאטה" הכפויה הזו - למי שזה התאים/מתאים, השקיע/משקיע בזה. למי שלא מתאים או שנקודת האיזון עד שעוברים מהשקעה לחסכון משמעותי פשוט רחוקה מדי - עדיף שלא יתעסק בזה. והכי חשוב - לא הכריחו ולא מכריחים אף אחד לעבור לגז.
לחשמל כן יכריחו אותך לעבור, אם תרצה או לא. ראה נורווגיה. 80% מהרכב החדש שם היום הוא חשמלי והם הכריחו - בצורה "רכה": הטבות מיסוי וחנייה לרכב חשמלי וצמצום מספר תחנות הדלק. וטבעת החנק שם הולכת וסוגרת על בעלי מכוניות עם מנועי בעירה. אין להם ברירה. כמובן שכל זה שיא של צביעות והתחסדות - נורבגיה היא ממפיקות הנפט הגדולות בעולם וחלק ניכר מכלכלתה מתבסס על מכירת הנפט המזהם למדינות אחרות.... אבל זו דרכם של בני אדם: צביעות, שקרים, התחסדות, תאוות בצע, כפייה.
-
מציע לכל מי שיש לו חברים עם אוטו חשמלי לשים שקע טעינה עם מונה צמוד.
שמתי לב על מוטיב שחוזר בחלק מהסיפורים שבעלי הרכבים ״מתדלקים״ חשמל מהשקע של המארחים שלהם.
מוזר, לא?
-
אהלן וסהלן. שיהנו.
אם כי, אין בזה הרבה טעם למעט אם מדובר בשהיה ממושכת של 24 שעות פלוס.
מקסימום הטעינה שאפשר למשוך משקע סטנדרטי זה 2-3.6 קילוואט. שקל עד שקל שבעים לשעת אירוח.
על העוגה שלהם אתה תוציא יותר, והאמת היא שזה גם לא ימלא להם יותר מדי את הסוללה, שהיא 50-100 קוט"ש.
אם תהיה אורח שלי אני אפנק אותך מטעינת ac תלת פאזי של עד 22 קילוואט מעמדת הטעינה. עליי.
-
אגב זה …
מתברר שיש חוקים חדשים ( בשבילי ) בחברת חשמל לישראל ..
פעם היה תעריף לילה מוזל לכולם. עכשיו חייבים לבקש שעון מיוחד ואז יש 6 תעריפים שונים.
לא בטוח שזה עדיף. לנו נראה שבאורח החיים שלנו עדיף להשאר עם מה שיש.
https://www.iec.co.il/homeclients/pages/tariffs.aspx
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mikyl
אני לא מומחה, אבל מניח שלא יהיה בעיה אם יקבלו החלטה לעשות תעריף נפרד. כמו למשל להכניס מכסות כמו שכבר קיים עם מים.
אז זה בדיוק מה שלא הבנתי. איך יפרידו את הצריכה על זרם-למכונית מהצריכה על זרם-למכונת הכביסה.
מכסה למיים זה פשוט יחסית - מקצים X קוב מיים לנפש וכל הצריכה העודפת עולה יותר. לפי מה לדעתך יחשבו את המכסה של חשמל? כל פיתרון שאפשר לחשוב עליו יעורר מהומות צודקות יחסית (לפי ממוצע ארצי / אזורי? לפי ממוצע הצריכה הביתי בשנים האחרונות? - לא שזה לא אפשרי, אבל אז ממסים גם את צריכת החשמל למכונת הכביסה למשל).
-
א. לא יעורר שום מהומות. אנחנו עם של כבשים פחדניות, שיוצא לרחובות כדי להדיח ראש ממשלה שאינו לטעמו (וזה בסדר, הוא גם לא היה לטעמי וגם אני הפגנתי), אבל לא כשהשלטון מתעמר בו ושודד אותו. יותר מוצדק ודחוף לדעתי לצאת לרחובות ולשרוף כל דבר שיש עליו סמל של המדינה, בגלל שעומדים למסות לנו את הקולה-זירו שמבחינתי הוא מוצר יסוד ומה פתאום הם נכנסים לי לצלחת ולכוס השתייה?... תיכף שרת איכות הסביבה המטורללת הזו שהיא גם טבעונית-מיליטנטית, תמסה גם את הסטייקים שאנחנו בולסים בכל שבועיים מתחת לברושים בנ.ג.?..... זה הרבה יותר גרוע מהכשרות הכפויה של החרדים!!! ועובדה - אני לא רואה את ההפגנות מתארגנות.
ב. למחות על מיסוי החשמל לטעינה של טסלה?....... אלה אלפי מכוניות יוקרה של 200,000-280,000 שקל שנכון לרגע זה, "מתדלקות" כמעט בחינם. למה אני ואתה צריכים לממן להם את זה?
ג. כמו שכתבתי קודם - אם כמו שאתה טוען שעלולה להתעורר בעיה למסות את הטעינה, ימסו את הקילומטראז'.
-
מה הבעיה? המונה יהיה על האוטו, לא על הבית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אז זה בדיוק מה שלא הבנתי. איך יפרידו את הצריכה על זרם-למכונית מהצריכה על זרם-למכונת הכביסה.
מכסה למיים זה פשוט יחסית - מקצים X קוב מיים לנפש וכל הצריכה העודפת עולה יותר. לפי מה לדעתך יחשבו את המכסה של חשמל? כל פיתרון שאפשר לחשוב עליו יעורר מהומות צודקות יחסית (לפי ממוצע ארצי / אזורי? לפי ממוצע הצריכה הביתי בשנים האחרונות? - לא שזה לא אפשרי, אבל אז ממסים גם את צריכת החשמל למכונת הכביסה למשל).
עמדת טעינה סוג 3 מנוהלת - כמו שהיו העמדות של בטרפלייס וכמו הרבה עמדות בחניונים - כוללת תקשורת לרכב. לא מתחילה להזרים חשמל לפני שזיהתה את הרכב. וכמובן את כרטיס האשראי של בעליו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
בשביל זה אתה צריך גם אוטו שמוכן להיטען רק מעמדה כנ"ל, אחרת תציב עמדה יפה כזו בחניה, ותטען אותו בכבל מוד2 מהמחסן.
-
https://m.calcalist.co.il/Article.as...paign=facebook
יש לכם מכונית חשמלית? המדינה רוצה לדעת מתי אתם טוענים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
פעם המוסכים כאן גם לא ידעו לטפל בגיר אוטומטי ובהגה כוח ובמתלים הידרו-פניאומטיים
אחר כך לא ידעו לטפל בהנעה 4X4 קבועה ובגיר רציף ובגיר רובוטי דו-מצמדי
היום כולם יודעים הכל.
קשה לטפל במכוניות חשמליות?.... זה טיעון לא רלוונטי. כבר היום מקצועות הרכב - מכונאות וחשמל ואלקטרוניקה ודיאגנוסטיקה הם כבר לא מקצועות-אין-ברירה לילד בן 15 שנפלט ממערכת החינוך. צריך ידע, צריך אנגלית, צריך הסמכה, צריך ללמוד. זה כבר לא סתם לפתוח ולסגור ברגים. תנבור קצת בקרביים של כל מכונית עכשווית של VAG למשל - ללא ידע מתאים אתה באמת לא יודע מה לעשות ומאיפה להסתכל על האוטו.
אז יהיו אנשי מקצוע שילמדו לעבוד על המכוניות האלה. זה יהיה שונה לחלוטין מהמוסכים שאנחנו מכירים היום. גם ענף המוסכים הולך לעבור מהפך אם לא טלטלה רבתי. כל המוסכים הקטנים האלה של ליפט אחד וללא מחשב דיאגנוסטיקה, עם "מנהל מקצועי" שלא יודע אנגלית ושוכר את תעודת ניהול המוסך שלו ממישהו, פשוט הולכים להיעלם. הכל יהיה "מרכזי שירות" לחלליות, עם דוקטורים בחלוק לבן ומחירי בית חולים פרטי בשווייץ.
גם תשתיות הטעינה יתפתחו - ומהר, פשוט כי לא תהיה ברירה - כי מי שיקנה אוטו חדש משנת 2030 ואילך, יקבל אותו רק עם מנוע חשמלי.
זה טיעון לא רלוונטי בעיקר בגלל שזה לא קשה.
מה כבר צריך לעשות שם שמכונאי סביר לא יודע לעשות?
כשזה באמת יקרה, יקרה למוסכים מה שקרה לפחחים. רובם פשוט יעלמו.
-
הייתי עד עכשיו לתאונה. בחורה שנסעה ישר ובחור שיצא מרחוב צדדי בלי להאט נכנס בה בצד, לא מהיריות גבוהות אבל הרכב של הבחורה טוטאל לוס, יונדאי משהו .. קטן. אולי i20 והבחור בפורד פוקוס ישן. קצת סריטות על הפגוש.
הסיבה שהפחחים נעלמו, היא כי את האוטו שלה לא שווה לתקן, אולי בליסינג אולי ביטוח .. את האוטו שלא לא שווה לתקן, נראה כמו אחד שלא נוהג לעצור בזכות קדימה ..
ותאונות כאלו גם לא היו קורות אם היה להם אוטו מודרני שעוצר לבד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
ותאונות כאלו גם לא היו קורות אם היה להם אוטו מודרני שעוצר לבד.
אל תהיה בטוח.
דווקא תאונה מהסוג שאתה מתאר, אם באוטו המודרני אין מערכת שיודעת לקרוא תמרורים ב-100% אמינות, זה ימשיך לקרות שוב ושוב ושוב.
מהמערכות האקטיביות שאני מכיר מההווה - כן, סטטיסטית זה כנראה עובד. יש פחות תאונות נזק. אבל זה לא מושלם - ואוי למי שיסמוך על זה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אל תהיה בטוח.
דווקא תאונה מהסוג שאתה מתאר, אם באוטו המודרני אין מערכת שיודעת לקרוא תמרורים ב-100% אמינות, זה ימשיך לקרות שוב ושוב ושוב.
מהמערכות האקטיביות שאני מכיר מההווה - כן, סטטיסטית זה כנראה עובד. יש פחות תאונות נזק. אבל זה לא מושלם - ואוי למי שיסמוך על זה.
הרדאר של הפורד היה עוצר אותו מלהכנס ליונדאי ... אין שום קשר לתמרורים.