איכס.
Printable View
איכס.
למה? אם השק אטום?
אבל נראה לי יותר פתרון בסגנון trasharoo על הדלת האחורית.
אסף.
לא צריך מתקן הרצועות מיועדות לזה.
https://images.app.goo.gl/UuAgrsK1qu1xdf6z5
אסף.
אגב מטפטף, אני מכיר צייד (חוקי דווקא) עם פגוש שהופך למנשא.
תחשבו על משהו בכיוון
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
פעם, ג'יפולוג הוציאו כיסוי גלגל עם שק.
אולי לקראת המפגש הבא שיהיה כזה מותאם גם לטנדרים?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
זורק רעיון,
להוציא את הגלגל ספייר ממקומו מתחת לארגז (אמרנו טנדר לא?) , ולתכנן לשם מנשא מתאים.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
הותקן המד-וואקום/אינדיקטור פילטר.
פילטר דנסו מקורי, שלפי הלוח טיפול אמור להחזיק בתנאי עבודה כ-40k.
כרגע, אחרי 20k בשנתיים וחצי, רכב עם שנורקל.
כ-שליש מה-ק״מ בשטח עצמו ולא ״בדרך לשטח״, ואחרי ״מנערים חובטים קצת״ (שחרר לא מעט אבק), האינדיקטור מציג ירידה של כ-שליש בתוך תחום העבודה התקין.
איפסתי ובדקתי שוב, אותו הדבר.
בקצב נביעה הנוכחי זה מביא את הפילטר להזדקנות לפני שיהיה סתום, אז יוחלף.
מדגיש את הצורך בשגרת אחרת לרכב שנוסע מעט.
סיכום לא מחייב של השנה הראשונה.
והדבר הראשון והחשוב הוא שהטנדר החזיר אותי לשטח ובזה הוא עושה במאה אחוז את הדבר עבורו רכשתי אותו. טיולים גדולים וטיולים קטנים וטיול שטפונות ספונטני וגיחות שטח של שעתיים אחרי הצהריים בדרך מאי-שם חזרה הביתה ועוד ועוד. אני מאוד שמח שנפל לי האסימון שמאז שיש לי רכב צמוד של העבודה אני לא מטייל מספיק, וכך החלטתי וביצעתי מהלך.
הטנדר הוסיף בשנה 23000 קמ. יותר ממה שתיכננתי כי אני נוסע בו גם במסגרת העבודה יותר ממה שתיכננתי שיהיה.
צריכת הדלק הממוצעת גבוהה ממה שתיכננתי - כ 9 ק"מ לליטר ולא משנה איך נוהגים.
הבלאי המצטבר גבוה ויקר אבל כנראה סביב ה 200000 קמ אין דרך לחמוק מבלאי מצטבר, אני תקווה שהפעם הבאה שיהיה צריך לגעת בדברים שתיקנתי תהיה עוד 3 שנים נגיד, במשמרת של הבעלים הבא.
תקלות, בניגוד לבלאי, לא היו - פרט לתקלת הרפאים במערכת ההזרקה שכנראה נבעה בסופו של יום מפילטר סתום טרם זמנו.
הצמיגים שרדו יפה במצבם השחוק, בלי לשים לב הם מחזיקים לדעתי כבר מעל 40 , אפילו 50 אלף קמ. בוחן רישוי שהציץ בהם אומר שיש להם עוד הרבה בשר (הם רגילים לצמיגי כביש).... אבל אחרי הטסט הקרוב אני אחליף אותם. המידה פנטסטית ואני מאוד שמח על ההמלצה שהבעלים הקודם קיבל על המידה הזו .
אחרי כמה וכמה טיולים - אני לא מצליח להבין איך יוצאים לטיול בהרכב משפחתי מלא עם SUV עם תא מטען בעומק 70-80 ס"מ.... אני רואה את החברים שמעמיסים מגדלים על הגג, מסדרים טטריס של ציוד ואז פורקים הכל מחדש כדי להוציא גרביים להחלפה.... אין תחרות לגישה מכל הכיוונים לתא המטען של טנדר, בגודל שמכיל בנוחות ובנגישות כל מה שצריך לטיול.... יהיה קשה לחזור לSUV, וכן, יש סיכוי שזה יקרה עוד שנתיים- שלוש .
ובואו נדבר רגע על הפיל שבחדר. טנדר כרכב משפחתי בעיר. תרשמו לעצמכם - אין שום בעיה. בכלל. גם ככה לכל מיני חורים ששם רק מכונית קטנטנה מסתדרת, נוסעים באופניים או בתלת אופן. לכל שאר הדברים הטנדר קצת מסורבל אולי ולפעמים צריך עוד רוורס אחד אבל זו לא הסיבה לבחור ברכב אחר. וכן. הג'ינג'ית לא סובלת אותו. לא בגלל הגודל אלא בגלל הרעש והטירטור, והפלסטיקים האפורים של רכב עבודה תאילנדי....
מבחינת דיגום לשטח מתוכנן רק להתקין את הקומפרסור, ולסדר תאורה בארגז שלא על בסיס פנס. חוץ מזה טוב לי מאוד הסידור של ארגז רב שימושי בלי מיתקונים ובלי ארונות. היתרון של טנדר הוא שאפשר גם להוביל בו ספה מרמת אביב למרכז העיר, וגם קטנוע שבמקרה נפל תחת היד וגם חלון לזגג בדרום העיר. את כל זה אי אפשר לעשות עם ארגז סגור או עם חדר ארונות מתנייע.
זהו לשנה הראשונה, את העלויות ראיתם כמה תגובות אחורה - נשארו עוד שנתיים או קצת יותר, אני מקווה שהפיק של ההוצאות לא יחזור...
אסף.
ראיתי את סידור הארגז שלך לפני שבוע. נוח זה לא היה לך. לא כמו עם פתחים ייעודיים יותר. אני לא מדבר על ארגז דופן או מגירה, כי ביקשת.
אתה לא רוצה שיהיה מקובע? אחלה, תתכנן שיהיה שליף.
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
דווקא יחסית לג'יפים הכל נגיש ברגע. כדי להוציא רצועה ושאקלים מהארגז ציוד כשהיה בה צורך - וזה היה בטיול כשהארגז עמוס בציוד - לקח לי דקה אחרי שגמרתי לצלם את הטנדר האחר שעמד בשפ"צ.
רק ההייליפט לא יצא כי הידקתי חזק מדי את האום.....
אסף.
לא נריב,
אבל אם לא לוקחים הרים של שטויות, suv מספיק למשפחה של 4 נפשות* גם בלי גגון. הגגון משמש לקרשים.
מה זה שטויות?
ארגזי חלקי חילוף,
טאבון/סאג'
מקרר.
יש מאחורה מדף והכל מסודר ככה שכל מה שצריך נגיש. מקסימום מוציאים פריט אחד בלבד לפני הפריט המבוקש (ערכת כלים מאחורי הצדנית, ערכת חילוץ מאחורי ארגז האוכל וכו....). וכל זה בלי מגירות ושיטות סידור "מתוחכמות".
*גילוי נאות,
המשפחה המדוברת היא המשפחה שלי. ילדים קטנים ואשה ספרטנית.
ואני ההפך הגמור של זה. יש יותר מבחור אחד שבמקום להיגרר לכביש בלי היגוי המשיך טיול בזכות חלק חילוף (תפוח) שהייתי מחזיק קבוע. מצד שני אכן נאלצתי להחליף לקפיצי shd. וביצועי במנוע הלא קיימים לא עזרו במיוחד.
טנדר ברזנט או כל רכב שטח מדוגם לדעתי שחונה סתם ברחוב הוא מטרה נוחה ל"צעירים". בחודש הבודד שבו הפאגרו עבר מחניה תת קרקעית לרחוב הוא "איבד" פנס לד קדמי וכיסוי גלגל. אז מה? כל פעם לפרוק ציוד ולהחזיר? אין לי גב לזה וזה מסרס גיחות ספונטניות לשטח. החלק האחורי של הדיפנדר הוא עם דלתות שחף בשני הצדדים ומנעול צילינדר בריא. אחלה שבעולם. אם היה לי טנדר טיולים ככה הייתי מדגם אותו אבל אני לא קבלן שיפוצים.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
מקרר ל-4=אותו נפח כמו מקרר.
מה זה הרים של שטויות?
4 שקי שינה/מצעים, זה נפח.
תיק בגדים אחד לכולם זה נפח.
מזרונים, גם אם מתנפחים מעצמם ומתקפלים קטן זה נפח.
אוהל ל-4 זה נפח..
ואת כל זה אתה לא מכניס בתא המטען, אלא בונה במגדל מגוחך על הגג.
אז או שאתם חיים בשטח על קרקרים.. וישנים עם שמיכת סקביאס ומזרון יוגה, או שאני לא מבין מה ניסית להגיד.. כי לפי מה שכתבת אתה מטייל חד-יומי.
בשתי מילים- אתה טועה.
שקשים/שמיכות/כריות נכנסים בדחיסה בצ'ימידן א' צבאי.
עוד תיק חדר כושר קטן לבגדים להחלפה+תיק כלי רחצה. ארבעה מזרוני ספוג 5 ס"מ (בערך)שמקופלים בזוגות זה לתוך זה, שולחן מתקפל, תיק הליכה ליום, מנשא לתינוק, מחצלת ואוהל ל6 אנשים, נכנסים מעל המדף. כל ציוד האוכל, כלי העבודה והחילוץ למיניהם מתחת למדף (שהוא בעצם שולחן בבניה עצמית במידות המדויקות של הבגאז', ובגובה של הצידנית). עוד ג'ריקן מים נוסף, וצידנית רכה לנשנושים לרגלי המושב האחורי באמצע.
שאר מיני ציוד תחובים בכל מיני פינות ותאים.
כשאני מערים מגדל בחוץ, זה רק במקרה שהבגא'ז מלא בפיילה עם עצים מנוסרים, ומשיקולי מרכז כובד. כבר הרבה זמן שלא עושה את זה אלא זורק שני משטחים על הגג ומפרק אותם בשטח.
סליחה,
יש גם מוט טלסקופי שנקשר תמיד לצד הגגון, מכיוון שהוא ארוך מדי ומפריע בפנים.
כמובן,
שאם אתה טוען שאני גוזמאי, זאת זכותך.
רצוי שתפתחו שרשור ניפרד או שתפצלו מכאן...
דורון, כל מה שהזכרת/ם- מזרונים, שמיכות, מצעים, אוהל, ניכנס לתיק גג ועולה לגג, זה קל, זה נוח, אז אם לתיק כזה אתם קוראים מגדל מגוחך...
בתא מטען ארגז כלים, תיק חילוץ בשליפה, צידנית/מקרר.
אז אם בין לבחור בין תיק על הגג לבין טנדר ונסיעה לדרום של 3+ שעות...
אני בוחר ב suv המפנק עם קרוז קונטרול בכל פעם, את הטנדרים נטשתי בערך ב 2006, אם... רק אם...אני יחזור לטנדר זה יהיה אחד פול סייז....
כל אחד והבחירה של מה טוב לו.