אני במקומך הייתי חושב פעמיים או שלוש,
זה רק כתבה אחת שתגרום לך לבדוק את הפרטים - לא רק להאמין למה שאומרים בחדשות
https://www.miok.co.il/blogs/MTIx_%D...93%D7%A2%D7%AA
Printable View
אני במקומך הייתי חושב פעמיים או שלוש,
זה רק כתבה אחת שתגרום לך לבדוק את הפרטים - לא רק להאמין למה שאומרים בחדשות
https://www.miok.co.il/blogs/MTIx_%D...93%D7%A2%D7%AA
שמת לב שזהו משתמש חדש שאף אחת מהודעותיו לא קשורה לג'יפים?
מה עושים ?
הולכים לקבל בוסטר כל כמה חודשים ?
או מוותרים על זה ומה שיהיה .. יהיה ?
חוץ מ"שים מסכה ואל תתקהל" לאף אחד אין תשובה מוסמכת לתת לך.
גם לא הרופאים ובוודאי שלא הפוליטיקאים.
כולם מגששים באפלה, משנים הנחיות פעמיים ביום, יורים מהמותן באוטומט בתקווה לפגוע במשהו. או במישהו.
זה לא מה שאני מתרשם שקורה.
אין הנחיות פשוטות. ולא עקביות.
דוגמאות יש מלא.
הבת שלי בגרעין עם החברים מהקומונה. נחשפה במסגרת הפעילות הרגילה לחבר מקומונה אחרת שהתברר הוא מאומת כמה שעות אחרי הפעילות.
הלכו להבדק ( באוטובוס ציבורי ). שניים יצאו חיוביים. הם נשארו בקומונה עוד יממה וחצי לפני שההורים באו לפנות אותם. בנתיים נסעו כולם להבדק ( באוטובוס ציבורי ) עוד פעמיים.
הכל הנחיות מלמעלה.
אמנם הילדה מחוסנת כפול 3 .. אבל ראבאק. באוטובוס ציבורי ?!
דוגמה נוספת.
הייתי השבוע בחו׳ל ( אירופה כלשהי ).
לא נדרשת בדיקה לפני הטיסה. ובגלל שלא עברו 72 שעות. לא נדרשה בדיקה גם בטיסה חזרה.
רק אחרי הנחיתה. התשובה השלילית הגיעה אחרי 4 שעות.
אבל באירופה נחשפתי למי יודע מה … במטוס ( לשני הכיוונים ) רוב האנשים היו ללא מסכה .. היום אני קצת משתעל ( אתמול הייתי בסופר ובדאר - אני שלילי )
חברים ומשפחה מהתחביבים ומהעבודה חולים על ימין ועל שמאל .. כרגע מהקבוצה של אשתי ושלי יחד משהו כמו עשרה אנשים. ( אח שלי ליובי מאתמול ואולי גם אשתו למשל והם היו בפיקניק משפחתי בשבת )
לי זה נראה מאד לא עקבי ..
למרות זאת אני כן חושב שאלך להתחסן פעם רביעית אם יפתחו את קבוצת הגיל שלי.
רוצה לשמוע משהו שירגיז אותך עוד יותר?
אחיינית שלי נמצאה חיובית בבסיס. סימפטומים והכל.
שלחו אותה לבידוד בבית. מהבסיס בדרום באוטובוס לרכבת, משם ברכבת עד אזור הבית ומשם נאספה ע"י ההורים.
נחשפה במהלך הנסיעה לכמה עשרות? מאות? בני אדם.
וזה צבא ההגנה לישראל כן? הגוף שפיקוד העורף הוא חלק ממנו...
עצם זה שאין זמן מוגדר בין החשיפה לבדיקה הופך את כל הסיפור למיותר.
ולא נדבר בכלל על יעילות הבדיקה.
אני מחוסן 3, אין לי בעיה לקבל זריקה פעם בחצי שנה.
הבת שלי מחוסנת, שניה בכיתה (הראשונה בת של מנהלת מחלקת קורונה...).
מרגיש שאף אחד לא יודע מה לעשות, אז אני לוקח אחריות ומשתדל לנהוג בהגיון.
יש אחריות אישית ויש לזרוק את האזרחים לכלבים. כרגע אנחנו יותר כמו כלבים. לא מענין את אף אחד אם מחר ימותו פה 20 אלף איש או שיסתבר של 200000 יש תופעות לוואי חמורות. פשוט לא מענין.
אחריות אישית על מה? אתה חושב שכל האזחים יכולים להחליט מחר שהם לא הולכים לעבודה? שלכולם יש פריווילגיה להשאיר ילדים בבית ולהגיד לבוס -אני בבידוד מניעתי - תסתדר. יותר סביר שהתשובה שיקבלו תהיה - שלום ולהתראות.
נ.ב. וכל זה בלי להתיחס לעובדה שלעשות אנטיגן או לא , נותן לך אותה רמת ידיעה על הדבקות בנגיף.
יש כאן משהו חדש שקצב ההשתנות שלו גבוה מאד.
אין בסיס מידע או נסיון לאף אחד בעולם מה לעשות.
היכולת שלנו לצמצם נפגעים כרגע היא מסיכות בחלל הציבורי וחיסון ברמה האישית להגנה והפחתת סיכוי הדבקה והפצה.
לי אין בעיה לקבל חיסון בוסט כל כמה חודשים עד שהחרא הזה יתייצב.
מבחינתי זה לא שונה מנסיעות בעבר לאזורים מוכי חולירות שנדרשנו לקחת תרופות מניעה ע״ב יומי/שבועי, או חידוש (!) חיסוני פוליו/צהבת/דנגי/טיפוס.
אז ידעתם/היה אכפת לכם מי יושב לידכם באוטובוס המקומי או נושם לידכם בחוץ?
חבר ישראלי שגר באוסטרליה שלח רק אתמול ״באוסטרליה זה יותר גרוע״.
אני כל שנה מקבל חיסון שפעת. אז לא אכפת לי לעשות מזה טקס שכולל גם עוד שניים שלושה חיסונים לקורונה, אבולה (רק שימצאו דרך לעשות את זה משולב).
חצי שנה זה כבר די מציק,
מניח שכמו רכב מתיישן. חלק יעשו טסט חצי שנתי, חלק יתייאשו ויקבלו הורדה מהכביש במקרה עם הסיכוי הנמוך שבו יתפסו אותם... (מניח שלמכור זה לא אופציה כאן, ומעבר לאספנות לא גורר איתו הטבות...).
כידוע, הישראלים הם עם צייתן שומר חוקיים...
אם זוכר נכון, הסגר השלישי (או אולי הרביעי?) היה בדיחה (עצובה).
כבר מזמן שמים את מבטחינו בחיסונים. זה עבד לא רע עם וריאנט הדלתא.
עם האומיקרון, הקלפים נטרפו מחדש.
כרגע הנחת העבודה שהוריאנט גורם למחלה קלה (בטח למחוסנים). האופטימיים מקווים שזה הוריאנט שיסיים את המגיפה.
עוד שבוע שבועיים ניהייה יותר חכמים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
כן. מתברר שישראלים דיי עם שומר חוקים.
כבר יש הנפצות על ואירנט חדש, חזק כמו דלתא, מדבק כמו אומיקרון (סעמק למה אומי למה?).
ולא מהיום....
דברים פרק ט
כִּי עַם-קְשֵׁה-עֹרֶף, אָתָּה.
ז זְכֹר, אַל-תִּשְׁכַּח, אֵת אֲשֶׁר-הִקְצַפְתָּ אֶת-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, בַּמִּדְבָּר: לְמִן-הַיּוֹם אֲשֶׁר-יָצָאתָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם, עַד-בֹּאֲכֶם עַד-הַמָּקוֹם הַזֶּה, מַמְרִים הֱיִיתֶם, עִם-יְהוָה.
ח וּבְחֹרֵב הִקְצַפְתֶּם, אֶת-יְהוָה; וַיִּתְאַנַּף יְהוָה בָּכֶם, לְהַשְׁמִיד אֶתְכֶם.
ט בַּעֲלֹתִי הָהָרָה, לָקַחַת לוּחֹת הָאֲבָנִים לוּחֹת הַבְּרִית, אֲשֶׁר-כָּרַת יְהוָה, עִמָּכֶם; וָאֵשֵׁב בָּהָר, אַרְבָּעִים יוֹם וְאַרְבָּעִים לַיְלָה--לֶחֶם לֹא אָכַלְתִּי, וּמַיִם לֹא שָׁתִיתִי.
י וַיִּתֵּן יְהוָה אֵלַי, אֶת-שְׁנֵי לוּחֹת הָאֲבָנִים--כְּתֻבִים, בְּאֶצְבַּע אֱלֹהִים; וַעֲלֵיהֶם, כְּכָל-הַדְּבָרִים אֲשֶׁר דִּבֶּר יְהוָה עִמָּכֶם בָּהָר מִתּוֹךְ הָאֵשׁ--בְּיוֹם הַקָּהָל.
יא וַיְהִי, מִקֵּץ אַרְבָּעִים יוֹם, וְאַרְבָּעִים, לָיְלָה; נָתַן יְהוָה אֵלַי, אֶת-שְׁנֵי לֻחֹת הָאֲבָנִים--לֻחוֹת הַבְּרִית.
יב וַיֹּאמֶר יְהוָה אֵלַי, קוּם רֵד מַהֵר מִזֶּה--כִּי שִׁחֵת עַמְּךָ, אֲשֶׁר הוֹצֵאתָ מִמִּצְרָיִם: סָרוּ מַהֵר, מִן-הַדֶּרֶךְ אֲשֶׁר צִוִּיתִם--עָשׂוּ לָהֶם, מַסֵּכָה.
יג וַיֹּאמֶר יְהוָה, אֵלַי לֵאמֹר: רָאִיתִי אֶת-הָעָם הַזֶּה, וְהִנֵּה עַם-קְשֵׁה-עֹרֶף הוּא.
יד הֶרֶף מִמֶּנִּי, וְאַשְׁמִידֵם, וְאֶמְחֶה אֶת-שְׁמָם, מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם; וְאֶעֱשֶׂה, אוֹתְךָ, לְגוֹי-עָצוּם וָרָב, מִמֶּנּוּ.
טו וָאֵפֶן, וָאֵרֵד מִן-הָהָר, וְהָהָר, בֹּעֵר בָּאֵשׁ; וּשְׁנֵי לוּחֹת הַבְּרִית, עַל שְׁתֵּי יָדָי.
טז וָאֵרֶא, וְהִנֵּה חֲטָאתֶם לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם--עֲשִׂיתֶם לָכֶם, עֵגֶל מַסֵּכָה: סַרְתֶּם מַהֵר--מִן-הַדֶּרֶךְ, אֲשֶׁר-צִוָּה יְהוָה אֶתְכֶם.
יז וָאֶתְפֹּשׂ, בִּשְׁנֵי הַלֻּחֹת, וָאַשְׁלִכֵם, מֵעַל שְׁתֵּי יָדָי; וָאֲשַׁבְּרֵם, לְעֵינֵיכֶם.
אתמול בוסטר מס' 2(4). היום סמרטוט כרגיל.
מה שמפחיד זו העייפות הבלתי מוסברת/(או שכן), מרגע שהתחלתי להתחסן.
ישן הרבה, המוטיבציה לעיסוקים אחרים ובבית המלאכה ירדו ל-0. לפמים מרגיש כאילו יש קצרים במוח, מבולבל ולא מפוקס.
לפני החיסונים הייתי מתעורר וקם ב-5 בבוקר ורץ למכונות להספיק לעשות משהו... עכשיו, נאדה. חוסר הוודאות מה יהיה ואיך זה יגמר לפני ששיגמור אותנו, זה המצב הגרוע מכל.
אומי הזכיר מוטציה חדשה מדבקת כמו אומיקרון ומסוכנת כמו דלתא, אלא שאני קראתי שהיא קטלנית יותר מהדלתא.
לכן, שימרו על עצמכם. חבשו מסיכות, המנעו ממפגשים לא הכרחיים, איכלו אוכל בריא ומזין והצטיידו בהרבה תקווה לעתיד טוב יותר.
ערוך....
כל פעם הסיפור הזה. כותב תגובה, עולה גיבריש, ובקשה נוספת להתחבר. אפילו לערוך אי אפשר.
יש לי חשד שהביטול של הבדיקה השניה אחרי חזרה לארץ מגיע בגלל סיבה כלכלית ( מחיר הבדיקות ) או מלאי ( נגמרו הבדיקות ) או עומס אמיתי / מדומה על המעבדות שעובדות על זה ..