-
2 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: באגי T1 של חנן גולומבק, פרויקט בתהליך
אתה למעשה צריך ל"הוציא" את החלקים המסומנים באדום, פחות או יותר.
כך תוכל להימנע מחיתוך מלא של החלק - די אם תחתוך עם דיסק את ה V החוצה, "תקפל" את שני החלקים שנותרו אחד לכיוון השני, תרתך ותחזק כמו שהסברתי לך למעלה, וזהו.
תאמין לי שגם אם לא תדייק על מ"מ, אתה לא תרגיש הבדל וממש לא יקרה כלום.
-
[quote=הצפרדע;262746]
אתה לא חותך כלום בפלזמה. אתה חותך 3-4 ס"מ אחרי בית המיסב לכיוון מרכז הרכב, כלומר חלר מהזרוע המכופפת, ואת החלק הזה מרתך בזוית הנכונה לחלק הגדול של הזרוע.
quote]
חשבתי על מה שאתה מציע אבל בגלל שעכשיו המיסב מרותך בקו ישר שממשיך את מישור הזרוע אז מה שאתה מציע יגרום לקיצור סך כל הזרוע וישנה את זוית הקמבר.
-
תגיד לי סתומי, למה אתה כל כך מרובע??
מה, למדת במקרה הנדסה בטכניון? :p ? :cool: ?
בשביל מה יש לך היים-ג'וינטים מתכווננים בצד שני?!?
ואם הכיפוף ידרוש מהלך קצת יותר גדול, מה הבעיה להוסיף שם תוספת ברזל קטנה של 2 ס"מ?
הרי הכל נעטף בסוף עם פלאח עצבני שסוגר הכל ומחזק את אמאמאמא של החיבור?
וחוץ מזה, אם גם למעלה וגם למטה יהיה קיצור של ס"מ, הרי הקיצור הוא בשני המקומות מה שלא ישנה את זוית הקאמבר, לא?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
וחוץ מזה, אם גם למעלה וגם למטה יהיה קיצור של ס"מ, הרי הקיצור הוא בשני המקומות מה שלא ישנה את זוית הקאמבר, לא?
מה פתאום למטה :shock: השתגעת לגמרי ? למטה הכל בסדר. אתה רואה שהיוניבול רותך כאן בזוית כלפי מעלה.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...2&d=1249204469
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
מה פתאום למטה :shock: השתגעת לגמרי ? למטה הכל בסדר. אתה רואה שהיוניבול רותך כאן בזוית כלפי מעלה.
מה שהצפרדע התכון להגיד לך זה פשוט להוציא את מיסבי הקצה באתאם לקיצור המשולש זה הכל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
huski360
מה שהצפרדע התכון להגיד לך זה פשוט להוציא את מיסבי הקצה באתאם לקיצור המשולש זה הכל.
אני יודע אבל לא בטוח שיש מספיק להוציא, את זה צריך עדיין לבדוק, כמובן שתמיד אפשר גם להעריך את האזניים שמחזיקות את הזרוע העליונה. בגדול אני לא אוהב את הפתרון הזה מכיוון שזה מעוות את הצורה של הזרוע. נחשוב ונחליט.
ברוך תודה רבה על העצות וכל הכבוד ש "עלית" על זה.
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
אולי אתה צודק, אבל זה לא נראה כך לפי התמונה שלמטה.
אני לא ראיתי את הרכב בעין, אבל לפי התמונות, אל תתפלא אם לאחר שהמיסב העליון יסתדר, תגלה שגם התחתון מגביל אותך, וגם בו תצטרך לטפל.
-
4 קבצים מצורפים
הנה היוניבולים במצב פתיחה וסגירה מלאה.
נראה לי שאין בעיה עם היוניבולים התחתונים, הרכב שוכב ממש על הרצפה בסגירה מלאה.
בפתיחה מלאה אפשר לראות שעדיין יש ליוניבול התחתון מקום והבעיה אכן רק בעליון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
הנה היוניבולים במצב פתיחה וסגירה מלאה.
נראה לי שאין בעיה עם היוניבולים התחתונים, הרכב שוכב ממש על הרצפה בסגירה מלאה.
בפתיחה מלאה אפשר לראות שעדיין יש ליוניבול התחתון מקום והבעיה אכן רק בעליון.
למה הכוונה ב"פתיחה מלאה"?
בתמונה הימנית שבה רואים את היוניבול בסוף המהלך, כמה פתיחה יש במתלה בס"מ?
אני מניח שלא מדובר על אותם 10 ס"מ עליהם דיברת קודם.
אם כן, אז יש לך בעיה.
אם המצב הזה הוא בפתיחה של נגיד 18-20 ס"מ, אז זה בסדר גמור.
הבעיה היא שאני לא רואה איך אתה יכול למדוד - ברגע שהיוניבול העליון משוחרר, אתה לא יכול לדעת בדיוק היכן להעמיד את ה UPRIGHT, ויכול להיות שמה שנדמה לך כפוזיציה נכונה, הוא בכלל סטיה די גדולה.
-
חנן, לא כתבת בדיוק כמה המהלך שמדדת בגלגל - כמה סגירה וכמה פתיחה עד שהמיסב העליון מגביל אותך?
ברור לפי התמונות האחרונות שהמהלך הכולל הזה נקבע על ידי המיסב העליון שבשני הכיוונים מגיע לקצה מהלך לפני התחתון.
יש לך כאן שתי נושאים: מהלך כולל, וחלוקה של המהלך לפתיחה וסגירה.
האוזניים בשלדה קבועות כבר. הנאבות על כל מכלוליהן סגורים. בלי לשנות את הרוחב הכללי, אז המהלך הכולל הוא עובדה גמורה, ולא תוכל לשנות אותו. אין לך מה להשוות לבאגים קלאס 1 אמיתיים - בהם גם המרחק בין האוזניים בשלדה קטן הרבה יותר, וגם הרוחב לרוב גדול יותר. המהלך הכולל שמדדת הוא נתון וזהו.
החלוקה של המהלך בין פתיחה לסגירה, כמו שזה נראה היא לא אידיאלית - אם מה שמקובל זה חצי-חצי עד עדיפות של 2/3 לסגירה, במקרה שלך יש משהו כמו 3/4 לסגירה. ומכיוון שגם המהלך הכולל לא גדול כמו שאולי היה ניתן לקוות, אז נותר מהלך פתיחה קטן מדי.
כדי לכוון את חלוקת המהלך, הדבר העיקרי שאתה יכול לשנות זה הזרוע העליונה. שינוי קטן של הזוית נדרש כדי להביא את החלוקה הזאת לאופטימום - אני חולק על ברוך, נדמה לי שהוא כתב לך לבנות כך שבמצב סטטי המיסב ממורכז בדיוק - זה לאו דווקא מדויק. זה תלוי איזה מיסב יגביל בסגירה ואיזה בפתיחה - אם העליון יגביל בשניהם, אז הזוית צריכה להתחלק על פי יחס הסגירה פתיחה. אבל יכול להיות שאחד מגביל בפתיחה ואחד בסגירה - זה דברים שרואים בצורה ברורה ביותר בתכנון הממוחשב, לעסתי את הנושא הזה בגרסאות מוקדמות של הTT של סרטינה ובגלל הקושי הזה להפיק מהלך מקסימלי מתצורת המיסבים הזאת, אפילו עם תכנון ממוחשב, בחרתי בתצורה החליפית של מיסבים שוכבים.
העצה שלי שונה קצת משל ברוך - אני הייתי מציע לך להזמין עוד זוג כוסיות ליוניבול ובאנגים למיסבים (בוא נגיד עוד 150$ סך הכל ביבוא מזוודה) ולבנות זוג זרועות עליונות חדשות, מדויקות. לדעתי זה בהחלט ביכולת שלך, את הריתוך הסופי אתה יכול לתת למישהו מקצועי יותר לבצע. לא רואה טעם בחיתוך וריתוך מחדש, הזרועות העליונות שלך הן בעלות מבנה נקי ואלגנטי עם מינימום של ריתוכים, זה צריך להיות ככה.
התיקון הזה אינו דחוף - יקח עוד חודשים להשלים את האוטו, וגם אם תגיע לנסיעות מבחן במצב הנוכחי לא יקרה כלום (עם רצועות הגבלה). אחרי שתבנה זרועות חדשות מדויקות, שיעבדו גם בשטח בצורה מיטבית, תוכל להסב את הישנות לאותה זוית כמו שברוך הציע והן ישמשו כספיירים.
שאפו לברוך שזיהה את הבעייה עוד בשלב המוקדם, שים לב שמדובר על תיקון עדין ומדויק של מספר מעלות בלבד למשולש העליון - זה ממש fine tuning. אני חושב שבסך הכל בוצעה עבודה טובה, אפילו טובה מאד בהתחשב ביכולות, ואם יש לקח מהותי בתכנון המתלה הקדמי הוא שנקודות העיגון בשלדה יכולות וצריכות להיות קרובות הרבה יותר אחת לשנייה. בעיקרון, צירי הזרועות התחתונות צריכים להיות הכי קרובים שאפשר, אפילו מתלכדים אחד על השני בדיוק (כמו במכוניות פורמולה אחת). אין לזה חסרונות מבחינת גיאומטרית מתלה ( לעומת זאת זה כן מציג אתגרים מבחינת חוזק השלדה).
*
-
מסכים להערה של נמרוד לגבי מיצוב היוניבול - לאו דוקא צריך אותו ב *90, ורצוי להציב אותו בהתאם למהלכים - לדוגמא, אם יש לך 2/3 פתיחה ו 1/3 סגירה תוכל להציב אותו ב - *60, וכו'.
לגבי ההצעה לתיקון - המלצתו של נמרוד בהחלט הנדסית מקצועית וראויה, אלא שהגישה שלי בענינים אלה - כידוע - שונה במידה רבה, ואני רואה בחוזק ובתפקוד נושא הרבה יותר חשוב מהנושא של "ככה צריך לעשות לפי הספר"(ואין ב"ספר" שום דבר רע, נהפוך הוא), מה גם שבשיטה שלי הביצוע יהיה יותר זול והרבה יותר מהיר.
בכל זאת להביא עוד יוניבול קאפס, באנגים, לבנות זרועות חדשות כולל כיפופים מקצועיים ומדוייקים וכו', יעלה לך חבילונת.
-
חנן,
לכשתחליט מה אתה עושה בעניין, אני יותר מאשמח לעזור בביצוע, אצלי בסדנה לא תהיה בעיה לבנות זוג זרועות כאלה, שיהיו איכותיות, חזקות ומדוייקות דיין, או לבצע את השינוי שהציע ברוך בצורה הטובה ביותר.
אתה יודע איך למצוא אותי...
קובי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
והרי החדשות...
לקחתי בחשבון מרווח גחון במצב סטטי של כ 35-40 ס"מ,
במצב סגירה מלאה 10 ס"מ
ובמצב פתיחה מלאה ,כמה שיתאפשר.
התוצאות: סגירה מלאה אין שום הגבלה הרכב יכול לרדת עד הרצפה. פתיחה מלאה ,הרכב יכול לעלות כ 10 ס"מ ממצבו הסטטי ואז הזרוע מגיע לסוף המהלך שלה. אני יכול כמובן להגדיל את זה אם אקבע מרווח גחון סטטי קטן יותר.
סיכום , בגלל שכוח המשיכה פועל למטה אז הכניסה חשובה הרבה יותר מהיציאה :rolleyes:
ימים יגידו איך זה ישפיע על הנסיעה.
נמרוד היי
כפי שכתבתי והראתי בתמונות בתגובה הזאת, סה"כ המהלך בערך 50 ס"מ. כאשר השארתי 10 ס"מ מרווח גחון בסגירה מלאה של המתלים.מעשית היוניבולים מאפשרים לי להוריד את הרכב עד הרצפה ממש. המיסב העליון מגביל אותי רק בפתיחה של המתלים, כשהו מגיע לקצה התנועה שלו, למיסב התחתון עדיין יש מרווח תנועה.
לכן נראה לי שמה שאעשה זה לחתוך כמו שברוך אמר את החלק העליון של הזרוע העליונה משני צידיה קרוב לקצה שלה חיתוך של כ 75 אחוז מקוטרה ואז אתחיל לכופף את הזרועות עד שאקבל זוית שדומה לזוית של הזרוע התחתונה, אחבר בפיק ואבדוק, אם זה טוב אז אפרק את הזרועות וארתך סופית כולל חיזוקים . אם לא, אחזור על החיתוך עד שתתקבל הזוית הרצויה.
בדקתי גם את מיסבי הקצה הקרובים לשלדה ונראה לי שיש לי מספיק הברגה על מנת למנוע את שינוי זוית הקמבר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
חנן,
לכשתחליט מה אתה עושה בעניין, אני יותר מאשמח לעזור בביצוע, אצלי בסדנה לא תהיה בעיה לבנות זוג זרועות כאלה, שיהיו איכותיות, חזקות ומדוייקות דיין, או לבצע את השינוי שהציע ברוך בצורה הטובה ביותר.
אתה יודע איך למצוא אותי...קובי
קובי היי
תודה על ההצעה אבל לשנע כרגע את המפלץ אל מחוץ לחצר שלי זה פרויקט בפני עצמו, כך שאת השינוי אעשה אצלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
למה הכוונה ב"פתיחה מלאה"?
בתמונה הימנית שבה רואים את היוניבול בסוף המהלך, כמה פתיחה יש במתלה בס"מ?
אני מניח שלא מדובר על אותם 10 ס"מ עליהם דיברת קודם.
אם כן, אז יש לך בעיה.
אם המצב הזה הוא בפתיחה של נגיד 18-20 ס"מ, אז זה בסדר גמור.
הבעיה היא שאני לא רואה איך אתה יכול למדוד - ברגע שהיוניבול העליון משוחרר, אתה לא יכול לדעת בדיוק היכן להעמיד את ה UPRIGHT, ויכול להיות שמה שנדמה לך כפוזיציה נכונה, הוא בכלל סטיה די גדולה.
ברוך
פתיחה מלאה כלומר הזרועות למטה עד הסוף והרכב למעלה. במצב הזה אני מקבל מרווח גחון של 10 ס"מ יותר מהמרווח גחון במצב הסטטי. סה"כ כ 50 ס"מ.
בתמונות היוניבולים לא משוחררים, הכל מחובר למקום עדיין לא עשיתי כלום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
נמרוד היי
לכן נראה לי שמה שאעשה זה לחתוך כמו שברוך אמר את החלק העליון של הזרוע העליונה משני צידיה קרוב לקצה שלה חיתוך של כ 75 אחוז מקוטרה ואז אתחיל לכופף את הזרועות עד שאקבל זוית שדומה לזוית של הזרוע התחתונה, אחבר בפיק ואבדוק, אם זה טוב אז אפרק את הזרועות וארתך סופית כולל חיזוקים . אם לא, אחזור על החיתוך עד שתתקבל הזוית הרצויה.
שינוי זוית הקמבר.
הצעה: אחרי שאתה תופס את הפיק בזוית הנכונה (פיק חזק) או אפילו תן תפר מלמעלה.
תחתוך את החיזוקים עם דיסק חיתוך (יש כזה דק ממש) בעדינות לא לחמם יותר מידי את העסק שם.
לרתך את הכל ואז להוסיף חיזוקים כמו שצריך (בזוית כמו למטה).
-
חנן, אולי אתה יכול להגדיר מרווח גחון יותר קטן, ועל ידי כיוון של הקפיצים להעביר עוד כמה ס"מ מהסגירה לפתיחה. מבחינת קאמבר לא נראה מהתמונות שתהיה לך בעייה. הכווונה שלי היא שבמצב סטטי הזרוע התחתונה תהיה ישרה פלס (אולי זה המצב כרגע, לא ברור לי מהתמונות).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
קובי היי
תודה על ההצעה אבל לשנע כרגע את המפלץ אל מחוץ לחצר שלי זה פרויקט בפני עצמו, כך שאת השינוי אעשה אצלי.
חנן, התכוונתי יותר להביא את המשולשים, לא את כל הכלי. את כל המדידות ותכנון העבודה נעשה, כמובן, על השלדה אצלך בחצר.
קובי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
חנן, אולי אתה יכול להגדיר מרווח גחון יותר קטן, ועל ידי כיוון של הקפיצים להעביר עוד כמה ס"מ מהסגירה לפתיחה. מבחינת קאמבר לא נראה מהתמונות שתהיה לך בעייה. הכווונה שלי היא שבמצב סטטי הזרוע התחתונה תהיה ישרה פלס (אולי זה המצב כרגע, לא ברור לי מהתמונות).
חשבתי על זה אבל את זה נוכל לקבוע מאוחר יותר לאחר השינוי. בשלב זה מהלך הפתיחה הוא באמת לא לעניין במיוחד לאור העובדה שאני חייב להוריד עוד כמה סנטימטר לטובת אורך חיי היוניבולים.
אתה מתכוון שאולי אפשר לעשות את זה בלי כל שינוי ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
חנן, התכוונתי יותר להביא את המשולשים, לא את כל הכלי. את כל המדידות ותכנון העבודה נעשה, כמובן, על השלדה אצלך בחצר. קובי
קובי תודה אני אקח את זה בחשבון.