הפינות החדות של החריצים עלולות לתרום להצתה מוקדמת.
אסף.
Printable View
הפינות החדות של החריצים עלולות לתרום להצתה מוקדמת.
אסף.
זה פלוס יצירת נקודות של תערובת מתערבלת ולכן עם עודף אנרגיה.
ככה לפחות המומחים טוענים...
אסף.
סופ"ש האחרון היה שמשי כראוי, בחמישי הגיעו החלקים שהזמנתי, אז לעבודה.
התחלתי בשישי לאחר ניקוי כהלכה עם דגריזר של לוקטייט שקניתי ב ל.כ. ועושה עבודה פלאית, בבדיקת מובילי השסתומים עם השסתומים החדשים שקניתי. כצפוי, המובילים של שסתומי הפליטה במצב רע, הרבה חופש, וצריך להחליף.
קובץ מצורף 106748
לפי הספר - נדרשים כלים מיוחדים של VW, ענייני קירור כאלו או אחרים ובקיצור.. כאב ראש.
במקום זה, לקחתי מברז, הברזתי בחלק העליון של המוביל הברגה פנימית M10, הברגתי בורג פנימה ודפקתי עם פטיש 2 קילו בעזרת השסתום הישן על פדחת הבורג המוברג בתוך המוביל, את המוביל החוצה. כשהמוביל יצא והשסתום כבר לא ארוך מספיק, הברזתי עוד כמה מילימטרים כדי להעמיק את הבורג במוביל ועוד שתי מכות והוא בחוץ.
קובץ מצורף 106749קובץ מצורף 106750קובץ מצורף 106751
את המוביל הטרי הכנסתי קצת עם היד ואז בעזרת השסתום הישן והמוביל הישן בתור כלי, בעזרת פטיש גומי, עד המדרגה שמחזיקה את המוביל במקום.
קובץ מצורף 106753קובץ מצורף 106752קובץ מצורף 106754
אחרי זה - הוצאתי את משחת השלייף והמקל התואם, גם הם אספנות, ועברתי לשלב התאמת השסתומים.
קובץ מצורף 106755
לאט לאט, בקצב המוזיקלי של הדלקת אש בעזרת שיפשוף מקלות, ככה זה נראה באמצע הדרך:
קובץ מצורף 106756
אני חייב לומר שבאיזשהו שלב זה נהיה מעייף. והמברגה כבר היתה מונחת על השולחן, אתם יודעים, דברים מתחברים בראש, ולמרות שזה לא בדיוק לפי הספר, זה עובד... שתי דקות עם המברגה במקום 20 דקות ידניות...
קובץ מצורף 106757
לאחר מכן הפכתי את הראש לראש להזרקה, על ידי קדיחה והברזה של מקום לחיישן טמפרטורה, ובדקתי שהוא נכנס יפה.
קובץ מצורף 106758
שבת בבוקר. המצב התדרדר במהירות מרכב מניע ונוסע לזה:
קובץ מצורף 106759
הרכב הזה לא בנוי לעבודה בתוך תא המנוע, בכלל. בטח לא שהחלפת ראש - ולכן הדבר הנכון הוא לעבוד כשהמנוע בחוץ.
אני אציין גם שבשל נסיבות כאלו ואחרות, אני לא יכול להשאיר שום דבר חצי מפורק או מפורק - מה שפירקתי בתחילת היום חייב להיות סגור בסוף היום כי אני עשוי להיקרא ולעזוב הכל מהידיים, ואולי זה ייקח הרבה ימים עד הפעם הבאה שיהיה לי פנאי. לכן החלטתי שבניגוד לכל הגיון, אני לא מוריד את הראש השני (ותאמינו לי זה חבל כי באמת כבר הוצאתי את המנוע) ואני לא מטפל בשום דבר שלא חיוני לחלוטין - לא ליקוק של צבע ולא החלפה של שום דבר שהוא לא ברמה של טיפול גדול (שגם הגיע הזמן לעשות).
קובץ מצורף 106760
בזמן העברת סעפת הפליטה גיליתי שאחד מהגוז'ונים של הראש ה"חדש" כבר עבר תיקון עם סליל, והוא לא במידה סטנדרטית,
קובץ מצורף 106761
וגם שאחד מהגוז'ונים של הנדנדים לא במצב משהו (אבל אליו אפשר לגשת בקלות גם כשהמנוע יהיה מורכב) - חוץ מזה הכל עבר ממש חלק.
מה שיפה (ולא צילמתי עדיין, שהראש הישן נראה ממש יפה במבט ראשון. עד ששמים לב שחסר חומר בתא השריפה. בצורה מושלמת ויפה. האלומיניום החסר נמצא בפורט הפליטה שכבר פתחתי פעם בעזרת בני - רואים איך האלומיניום ממש נזל לשם.
בכל מקרה, בערב, המנוע מורכב לחלוטין, כבר עם הראש המוחלף, מוכן להתקנה חזרה באוטו.
קובץ מצורף 106762
החלטתי בכל זאת לא להתקין אותו באותו יום, כי חייבים להחליף את כל צינורות הדלק, וממילא להכניס את המנוע זה לא משהו שעושים בחושך - זה לוקח חצי שעה ועוד שעה לחבר הכל, ועוד סדר גודל דומה לכוון שסתומים, הזרקה והצתה - אפשר לגנוב את הזמן הזה איזה יום אחרי העבודה או בסופ"ש קרוב.
מתקדמים... עד למפגש מועדון החיפושיות ומקוררי האוויר ב15.4 ואם לא יהיו הפתעות - הכל ינגן.
אסף.
להוציא מנוע בחצי שעה.....
הלוואי אצלי
להכניס זה חצי שעה. להוציא קצת יותר. וגם זה אחרי הרבה תרגול לצערי...
אסף.
קשה,לא קשה,עם הרבה צער או בלי...תמשיך לתאר את מעלליך ,זה אולי יצליח להוציא לי את הג'וק מהראש בצורת נבלת CARRERA RS אספנות על בוקים אצלי בחצר.
דרך הגב יש סינכרו למכירה אצלנו .
עידו
אבל עם מנוע בצד הלא נכון.
אסף.
אז תסע ברורס [emoji12]
עידו
עידו, לרגע נפתחו לי העיניים.
אסף תודה על ההרגעה :) נגמרו לי החניות.
אגב יש סינכרו חדש בחבר'ה, תתעדכן עם בני...
מה כול כך רע במנוע קדמי ?
עידו
מראש הוא בנוי הרבה פחות מאסיבי, יותר קשה להגביה וכו' וכו'.
אבל בתכלס? זה פשוט לא זה.
מה הגרמנים מחפפים :rolleyes: איזה בחור שם צריך לתת את הראש :)
עידו
תוך 30 שנה גם הוא יהיה קלאסיקה מבוקשת.
אסף.
יש כבר אחד שמקבל יחס אספני. הסינכרו השחור התחיל פרויקט שיפוץ שאפתני.
Sent from Um Melabes
אז ככה...
בהרכבה של הראש, נתקלתי בגוז'ון של הפסנתר של צילינדר 3 - שאי אפשר להדק עליו את האום. שורה תחתונה הפסנתר לא נצמד למקום והאום מסתובבת חופשי - גם ההברגה הרוסה וגם הקנה שרוט.
היום אחרי השבתה מאונס של שבועיים, ניגשתי לעניין במלוא המרץ, עם אומים חדשות וגוז'ון מהראש ה"ישן" - לא היה קל... למען האמת השטות הזו לקחה איזה שעתיים. אבל הצלחה. בזה למעשה הסתיימה עבודת החלפת הראש, סגרתי הכל- צנרת, חיווט, הרבה עבודה... ונשאר רק לכוון שסתומים. בפעם הבאה.
קובץ מצורף 107261
על הדרך כבר החלפתי שמן ופילטר וטיפלתי בכל מיני נזילות שהיו, וגם פילטר אוויר חדש (הישן מעיד כאלף עדים על נסיעות השטח שהמסכן עובר)..
מפה לשם, מונחים על השולחן זוג פנסים שהזמנתי והגיעו בכלל בשביל הפרוייקט "האחר". אבל לא יודע למה, זה נראה מתאים יותר כאן. אז ניסינו... נראה לי שיישארו.
קובץ מצורף 107260קובץ מצורף 107259
אסף.
זה לד? או קסנון?
לד.
אסף.
קישור? יצרן ודגם?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk