זו סתם הודעה בכדי לעגל את מספר התגובות בשרשור הזה ל-500 עגול.
ודרך אגב - אנו מתקרבים מאוד ל-30,000 צפיות בשרשור הזה בלבד.
וואלה השתגעתם.
Printable View
זו סתם הודעה בכדי לעגל את מספר התגובות בשרשור הזה ל-500 עגול.
ודרך אגב - אנו מתקרבים מאוד ל-30,000 צפיות בשרשור הזה בלבד.
וואלה השתגעתם.
הרבה ספידומטרים מזייפים כלפי מעלה מה שאומר שעם צמיגים גדולים יותר אתה ברוב המקרים מתקרב לאמת ולא ההיפך.ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
תבדוק עם GPS עם קליטה טובה בנסיעה בכביש את הספידומטר מול מדידת המרחק והמהירות של הGPS.
כן ,זה נכון. אני לא צריך בשביל זה GPS ,היות ונתפסתי כבר 29 פעם במהירות מופרזת ותמיד זה היה כ-10% פחות ממהירות הספידומטר.............
בשביל מה יש כחולים??
חיים
אני מניח שאינך מתכוון לבטל לגמרי את מערכת התזת המיים לשמשות ולמגבים - גם בג'יפ קשוח ומסוקס זו מערכת חיונית לשטח - למשל ניקוי נתזי בוץ וכו' בעת מעבר שלולית בוץ אתה מאבד לחלוטין את שדה הראיה קדימה ללא מערכת מיים המסייעת לניקוי השמשות.
במקום להעיף את מיכל המיים לווישרים כמו שאתה מכנה אותו תחשוב איך דווקא לייעל את המערכת ולגרום לשפריץ מיים יותר חזק ויותר יעיל - טוב גם לניקוי האבק המצטבר במדבר.
שלמה
כן אתה טועהציטוט:
אם המנוע מפיק 180 הצמיגים מקבלים הרבה פחות ,
ואלו חישובים תיאורטיים בלבד,
נניח שהיו לך 180 סוסים לפני 13 שנה אתה חושב שעדיין הם שם??
אתה לא חושב שכמה מתו בדרך?
אתה בטוח לגבי המידה האורגינלית?ציטוט:
כשקניתי את הרכב הוא היה עם צמיגים אורגינלים (כמעט כביש מלא) של מישלין 235/70/16
205 נשמע קטן קטן.....
כמו כן לגבי הסוסים צודק מאיר 180 כ"ס זה היה מזמן מזמן....וגם אז הסוסים האנגלים שמפיק המנוע האמרקאי עייפים בצורה מעוררת חשד....
205 זה של סמוראי , נראה לי שחיים הקיש בטעות.
חבר'ה - שום טעות .הרישום בפרוש 205/70/16, ואני קורא מידות צמיגים כבר 40 שנה . ולגבי המנוע - הוא ממש חדש על דעתם של טובים ממני בהרבה ,ומי ששומע אותו יכול להבחין בקלות שיש כאן 180 סוסים אצילים עם תחת מבריק מרוב בריאות.
לגבי הוישר האחורי והמיכל של מתיזי השמשות - אין כל צורך בהם בראיית עלות/תועלת. בשביל שימוש של פעמיים בשנה יש לי את הברז במנוע שמתיז שיגעון כשיש בוץ רציני. לכן דינם לעוף.
היום הותקן מיכל דלק חדש עם צנרת חדשה של פתח המילוי וניקוז עודפים. המשאבה נשטפה בסולר ונוקתה יפה לפני ההרכבה.השרות שקיבלתי בלנדרובר בפירוש VIP ,כי אולי לא שמו לב לשנת הייצור של הכלי.
הכי יפה היה כשכל עובדי החברה הגיעו לראות את מערכת הזיווד החדשה כולל פינת הקפה ,המטבח שנפרש, ומערכת המים ההיקפית. וזה עוד לפני שהם גילו את חדר השינה.חכו עד שיהיו וילונות ורודים על החלונות.
היום ישבתי עם המתכנת וסיימנו את ליטוש התיכנון של הגריל החדש מנירוסטה ויתר החלקים מאלומיניום מרוג.יתכן מאוד שחלקם יהיה מוכן ליום שישי זה ואם לא אז בטוח ליום שישי הבא.
אני כבר מת לזרוק את הגריל הפלסטי בטקס היסטורי.
את זה בדיקת מחשב יכולה להוכיח, אם זה באמת מעניין.ציטוט:
כעת אפשר לעשות סיכום ביניים לגבי העבודות שיש עדיין לעשות על הכלי במהלך 2008.
1. הוספת שנורקל לאחר החלפת בית הפילטר בחדש או באחר מאלומיניום.
2. החלפת הקופלונג בדרייב שאפט האחורי.
3. החלפת הציריות למחוזקות בשני הסרנים.
4. החלפת כל הגומיות במוטות הרדיוס.
5. הרכבת חיפויי האלומיניום על מכסה המנוע,מבחוץ ומבפנים- כולל הזרקת פוליאוריטן.
6. שיקום/החלפה של כל המנעולים ברכב.
7. בנית ציליה טלסקופית בגודל 4/4 מטר שאולי נפתחת חשמלית.
8. בנית מיכל אוויר למערכת הקומפרסור החשמלי.
9. החלפת מיכל העיבוי מפלסטיק לאלומיניום.
10.סילוק מערכת מתיזי השמשות.
11.השלמת ניקוי הרכב מיציאות חשמל מיותרות במיוחד בחלקו האחורי ובפנסים הקדמיים.
12.הרכבת רשתות על הפנסים הקדמיים למניעת נפילתם האפשרית.
13.סילוק הפלסטיקים המחזיקים את הוינקרים הקדמיים,ובניה של תמיכת אלומיניום.
14.צביעת הרכב בצבע שחור/כחול מט במה שנשאר ללא חיפויי אלומיניום.
15.בנית גג אלומיניום נוסף מעל לקיים.אולי מיריעת PVC מוכספת?
16.תוספת 6 שעונים לקריאת כל נתוני המנוע.
17.השלמת חלקי חילוף כבדים,כגון גיר, טרנספר,סרנים וכו'.
18.החלפת הרדיאטור בחדש ,בבנוי ייעודי לפי מפרט טרופי.
20.בנית ברז חשמלי להחלפה בין מצברים.(ברז יאכטות)
21.שידרוג מושבים קדמיים לבעלי תנוחת ישיבה הניתנת לכיוונון מרחק/גובה/ זווית.
22.החלפת הצופר בהגה ותוספת צופר אוויר לחירום.(אני יודע - לא חוקי..)
23.בנית מערכת חשמל חליפית ברכב לקויל ולמודול ההצתה.
24.שיפוץ משאבות קידמיות של הברקסים.בדיקת משאבות אחוריות.
25.החלפת הגומיות בשמשות הקבועות סה''כ 6 חלונות.
26.פתרון הגנתי חשמלי למניעת גניבת הרכב.
27.פתרון החימום למים עבור מקלחת שדה.
28.הגבהה זמנית של האגזוז בעת מעברי מים גבוהים.
29.פתרון נח לבעית גירוז פיטמות בתחתית הרכב.
30.תוספת מיכל דלק בתחתית הרכב - לפחות 30 ליטר.
זה מה שרשום לי היום.אני מניח שיתווספו דברים נוספים במהלך השנה,כך שסיום הפרויקט יהיה אולי ב-2009.
25.
ראשית אני קובל על השעות בהן אתה כותב... ;-) .
לגבי סעיף 27, סיפרו לי פעם על בחור נחמד שליפף צינור מתכת על האגזוז של הנגמ"ש שלו.
על גבי הטובה הוא קיבע ג'ריקן ובקצה התחתון של הצינור (אגזוז של נגמ"ש הינו אנכי בחלקו הגלוי)שם ברז.
לטענת המספר שהיה חבר לצוות, תמיד היו מים חמים בשפע. כל שנדרש לעשות היה לנסוע עם הגגמ"ש והמים היו מתחממים.
חשבתי שזה יכול להיות קצה חוט לרעיון..
עשיתי את הפתרון הזה על יונימוג - לצערי זו אגדה אבל לא עובד במציאות.
עוד רעיון לחימום מים, למטוסים (למטוסי קרב יש בודאות ) יש "ראידאטור" שמעברים דלק בתוך כמות שמן שמחממם קצת את הדלק ומקררת קצת את השמן .
במטוסים זה היה קטן אבל אתה יכול כמובן להיות יצרתי ולהגדיל את הרדיאטור לאחד של רכב .
ולהשתמש במים של המנוע לחימום 90 -100 מעלות ובמים שלך לקירור .
ציטוט:
אין קשר בין יחס העברה להספק. אותם 180 כ"ס שהיו, אם היו, נשארו במקומם גם לאחר שינוי הצמיגים ו/או יחס ההעברה.ציטוט:
חנן, בטוח שאתה צודק,אך משהו קורה מבחינת ה''סחיבה'' של הרכב אם הגלגלים גדלים.אז תסביר לי מה המשהו הזה.
שלמה, הרכב מגיע עם איזה שהוא ציפוי פנימי שלא קיים אצלי,לכן אני מוסיף חיפוי מאלומיניום דק גם מבפנים היות והוא מאוד רחיץ.לגבי הפוליאוריטן אני עדיין לא סגור.
מערכת מתיזי השמשות ממש לא שימושית אצלי והיא תופסת המון מקום חשוב בתא המנוע.
חנן, בטוח שאתה צודק,אך משהו קורה מבחינת ה''סחיבה'' של הרכב אם הגלגלים גדלים.אז תסביר לי מה המשהו הזה.
שלמה, הרכב מגיע עם איזה שהוא ציפוי פנימי למכסה המנוע שלא קיים אצלי,לכן אני מוסיף חיפוי מאלומיניום דק גם מבפנים היות והוא מאוד רחיץ.לגבי הפוליאוריטן אני עדיין לא סגור.
מערכת מתיזי השמשות ממש לא שימושית אצלי והיא תופסת המון מקום חשוב בתא המנוע.
צביעת הגג בלבן במקום חיפוי נוסף הוא רעיון ממש נכון,ואני מקבל אותו. תודה.
הגבהה זמנית לאגזוז מאפשרת גם לעמוד או לרדת בטורים של המנוע כאשר האגזוז מתחת למים.זה היה אצלי בעבר אך ממש לא השתמשתי בו לכן העינין ישקל שנית והוא כרגע בעדיפות י''ז.
בלייר - לגבי חימום המים ,הרי זה מה שאני עושה כאשר אני מעביר את מי הרדיאטור בצינור דרך מיכל המים האחורי.
אתמול הגיע הגריל הקדמי מהנירוסטה ,והוא ניראה פיצוץ מדהים.אני רק מקווה שהוא יתלבש טוב על החזית ואז הרכב ייראה אחרת לגמרי.
גם חיפויי מכסה המנוע הגיעו יחד עם 4 חיפויים מוקטנים לידיות הדלתות.
אני כבר מת להרכיב אותם ,אבל היום פתאום נוחתים עלי לקוחות שרוצים ארגזים חדשים שלא יכולתי לדחות את הפגישה איתם.
צילומים בדרך.
ניראה לכם הגיוני שמיד אנו חולפים על 30,000 כניסות לשירשור הזה?????????
חיים
החיפוי הפנימי של מכסה המנוע בדיסקו הוא חיפוי שנועד לבידוד אקוסטי.
מנוע הבנזין לא ממש זקוק לבידוד אקוסטי - א. לא מרעיש ומטרטר כמו הדיזל ב. אני אישית מאד אוהב את נהמת המנוע הבשרנית של V8 .
לכן, חיפוי הפנים של מכסה המנוע באלומיניום לא ייתן לך שום יתרון או תועלת. אם כבר תחפה באיזו שהיא יריעת בידוד אקוסטית.
או קבל רעיון - אם אני זוכר נכון את המבנה של מכסה המנוע - יש קורות עם שקעים ביניהם - נסה לחשוב על התאמת כיסוי אלומיניום - כך שתווצר דופן כפולה עם חלל אחסנה נגיש - אפשר לאחסן שם כלי עבודה שאינם בעלי נפח גדול, כמו סט מפתחות, מברגים וכו - אחלה מיקום ונגיש בדיוק במקום שצריך אותו.
שלמה
שלמה, הכל כבר מורכב.
היום הרכבתי את החיפוי החיצוני והפנימי של מכסה המנוע ויצא ממש עשר.
היותר חשוב, שהרכבתי את הגריל נירוסטה וניפטרי לנצח מהפלסטיק הרעוע שיש בכלי הזה. אני גם מקווה שכמות האוויר שעשכו ניכנסת למנוע כנראה הוכפלה ,וכאן באמת זה מאוד חשוב.הצורה של זה מהממת לטעמי,מה שאומר שארז לפחות יעריך את הכיעור שהוספתי לכלי.
בנוסף ,ובשביל הגימיק הוספתי את ארבעת לוחיות האלומיניום מסביב לידיות הדלתות וגם הן מוסיפות משהו- לפחות משקל.
עכשו צריך לתכנן את המשך הפרויקט.