תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
תגיד, נמרוד.
זה אתה כתבת את הכותרת של השירשור? קראת אותה?
אני גם לא זוכר שאמרת ליואב שהוא ... לא בדיוק מייצג.
איזה מזל שהמציאות שלי, כתובה פה...
בכל מקרה, מלבד בפוסט הראשון (למיטב זכרוני.. אני מוכן לבדוק), שבו אכן כתבת את המילה "ממוצע", שאינה עומדת בקנה אחד עם הכותרת, שכתבת ומהות הדיון שפתחת ומהמקור שלו, בכל יתר הפוסטים, מבלי להזכיר את המילה "ממוצע", טענת, שוב ושוב שטויוטה הרבה מעל כולם.
לא ממוצע אלה המון (עשרות אחוזים, היה מושג שהשתמשת בו) מעל כולם.
אתה גם הבאת כל מיני "ניתוחים" ו"הוכחות" שטויוטה הרבה יותר טוב מכולם (מכולם - לא מהרו ולא ממוצע. מכולם נדמה לי שאפילו אמרת "יפני או לא יפני").
ומי שאמר/ניתח משהו וניסה להפוך אותו למציאות... זה לא ממש אני.
אני זוכר, לדוגמא, מישהו שניסה להראות שטויוטה טוב יותר מכולם (בנייה והנדסה?), בהמצאות מחירון יצחק לוי ומחיר השוק.
ואני לא זוכר שהבאת את הסובארו ליאונה, כפאר היצירה בהסתמך על מחיר השוק שלה ושליטתה בו.
אז לגבי המציאות... אני די בסדר, נראה לי.
ותראה גם את הפוסט האחרון שלך...
הכותרת "אגדית" והתוכן "באמינות והוצאות תחזוקה ממוצעות נמוכות יותר יחסית לאלטרנטיבות".
אז אני כבר לא מדבר על המרחק בין "אגדי" לבין הוצאות תחזוקה יחסיות - אני כן מדבר על המחירים והתקלות שהעלו פה, שלא ממש מסתדרים. לא עם אמינות (ובטח לא אגדית) ולא עם עלויות (שדי ברור, שהן גבוהות.. יחסית).
אז בוא נגיד כך - וגם זה, רק על מנת לרצות את דורון:). תשנה את הכותרת למשהו כמו "טויוטה - פעם אגדה, היום לא כל כך" או "טויוטה, אגדת אמינות 4X4? - לא ממש" או " טויוטה - בממוצע... רכב טוב" ובא שלום על ישראל.
כיף???
ומה הבעייה אם להיות אישי?
הרוב פה תוקעים לעמית באופן אישי, כשהו רק פותח את הפה... למה להצביע עליו כאילו הוא הצובע?
ההתנצחות בינו לבין יואב... לא היתה חד צדדית.
ובשירשורים/פורומים אחרים, גם כן הוא מושך אש (ואני לא נכנס ל-בצדק או לא) אישית לחלוטין, ללא קשר לתוכן דבריו (וגם אתה השתתפת ואפילו נזפת בי כשאמרתי את זה... אבל שם זה באמת "שירשור שלך" וזכותך לבקש שלא להגיב בו ולהסיט.. למרות שכל השירשורים סוטים).
בכלל.
יש פה, בזמן האחרון, יותר מידי רגישות ותשומת לב והעלבויות על רקע אישי.
ככה אנחנו - אישיים.
לא רואה בזה בעייה בכלל (כל זמן שאין קללות ומכות... וגם זה כמעט היה פעם ואף אחד לא יצא להגנתי:().
אני גם לא מבין את הטענות על שירשורים לא "מועילים" וכו'...
מה רציתם, דיון "טויוטה אגדית, כן או לא " ושישה פוסטים של "כן" ועוד חמישה של "לא" וזהו?
ראבק - רק תלונות... ישראלים. שום דבר לא טוב להם.
ברנרד, לא שיניתי את דעתי מההודעה הראשונה ועד האחרונה, וכל בר דעת משועמם שיקרא את הדיון מתחילתו ועד סופו - או לפחות את ההודעות שלי... - יווכח בכך. וזה לא משנה כמה פעמים ובכמה מילים תכתוב אחרת.
ואני אחזור שוב על דעתי: לאגדה יש בסיס. לעניות דעתי, טויוטה אכן מייצרים מכוניות באיכות יצור והנדסה גבוהה, בממוצע, מיצרנים אחרים, וזה מתבטא מבחינת הצרכן באמינות. ולא, זה לא רק היסטוריה - זה נכון גם בדגמים הנוכחיים, ביחס למתחרים הישירים שלהם. לא בכל המקרים במידה שווה, ויש תמיד יוצאים מן הכלל, נפילות ותקלות סדרתיות. אבל לטויוטה יש פחות מליצרנים אחרים.
ואחרי שכתבתי שוב, ובפירוש, את דעתי, נגוון בכיוון אחר לדיון.
לא משנה מה ההגדרה של "יצרן הרכב האמין/איכותי ביותר" – הרי חייב להיות יצרן כזה. ברור שלא כל היצרנים זהים (מספיק להזכיר את אלו שבתחתית).
– אז בבקשה, נדב, עמית – אתם אומרים שזה לא טויוטה – אז מי כן?
רגע... למה רק נדב ועמית?
ומה איתי?
ולמה אתה לא ישן?
הונדה.
ולא שינית... רק התחלת להתנסח אחרת..
כמו שאמרתי, לבד מהדיסקליימר של ההודעה הראשונה שלך - ממה שאתה אומר, טויוטה מעל כולם (וזה לא ממוצע - תגיד אתה מי טוב יותר..) וההוכחה השכיחה שלך לכך הוא מחיר השוק והביקוש...
והנדסה טובה - זה לא כל כך מסתדר עם שברים בשילדה (וכן, שמעתי את התירוץ של דורון, בקשר לקפיצים..) ועם המתלים האלה (שאני לא חושב שזה תיכנון כושל - זה פשוט לא תיכנון - זה מה שהיה וזה מהשהרכיבו ו... זה מה שיצא) והדשבורד..
אלה ממש לא תקלות ייצור או חלקים תקולים - זה חוסר תיכנון (והתנערות לאחר מעשה) ושחיקה שלא עומדת בקו אחד עם .. איך אמרת, רכיבים מקבילים אצל המתחרים...
והגיר הרובוטי, שיצא לשוק בלי "שגמרו לעבוד עליו" (ולא, "אז הוא קצת חורק אבל מעביר הילוכים, לא?", זה לא שהרכב ממוצע... אפילו לא ממוצע) והריפודים המאפנים של הקורולה, עד לפני כמה זמן והכיסאות הקטנטנים (לא יודע למה דרור קורא לזה תיכנון יפני... לא כל היפנים כאלה)..
כלי רכב, שאם היו מתומחרים לפי ערך הרכב ולא ערך ה"שם", היה הרבה יותר זול.
יקר במחיר (קנייה ומחירה), זול באיכות החומרים (כן - פלסטיק קשה מחזיק פחות מאשר הרך/מרופד... יופי של חוכמה) ובתיכנון ועדיין ממוצע בשבילך.
נו... לפחות לא אגדי, כמו בכותרת (ובטענות שהביאו אותך לפתיחת השירשור הזה).
אני לא ישן כי אני קצת מערבה ממך.
הונדה. נגיד. חבל שלא מייצרים רכבי שטח [emoji3]
מערבה ממני?????
מערבה עוברים מפה - למה אתה לא עוצר לנוח... מבטיח לא להתווכח (תשאל את בועז, בארה"ב אני לא מתווכח..כל כך).
לא דיברתי על שטח.
בשטח אני הייתי מציע, כאמין, את הפטרול/טרופר בנזין (יענו ניסן/איסוזו) וה... רנגלר, לדורותיו (ג'יפ.. למי שלא עשה את הקישור).
- - - Updated - - -
הייתי מציע גם את ה-XJ אבל אני רואה אותם כ"כ הרבה... מוזנחים וחלודים (כואב הלב... אלוהים נותן אגוזים לאנשים בלי שיניים) ומשופרים בטירוף.... אבל החלודות שלהם... לא יכול להמליץ כמשהו אמין, למרות שהם ישנים ונוסעים (אתמול עבר אותי אחד, נשבע לכם.. לפי הרעש, אם יותר משני צילינדרים עובדים... אני רץ עם חוטיני..).
- - - Updated - - -
אה!!! ואיך שכחתי!!!
ריינג' רובר P38A... שיא האמינות.
שלוש וחצי שנים אחרונות:
- תקלות - אפס!!!
- עלות תחזוקה - אפס!!!
- בלאי - אפס!!!
- כל מה שעבד, לפני שלוש וחצי שנים - עדיין עובד!!!
נראה את יואב מראה כזו אמינות עם הטויוטה שלו.
נכון, אם משקללים את הכמה שנים שלפני, ההוצאות קצת עולות אבל עם כל יום שעובר ממוצע ההוצאות לשנה/חודש יורדות!!!
מה שנקרא - as we speak...
אז זהו, שביקשתי תשובות מאלו שאולי, עדיין, מתייחסים לדיון ברצינות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ואחרי שכתבתי שוב, ובפירוש, את דעתי, נגוון בכיוון אחר לדיון.
לא משנה מה ההגדרה של "יצרן הרכב האמין/איכותי ביותר" – הרי חייב להיות יצרן כזה. ברור שלא כל היצרנים זהים (מספיק להזכיר את אלו שבתחתית).
– אז בבקשה, נדב, עמית – אתם אומרים שזה לא טויוטה – אז מי כן?
או, סוף סוף שאלה נורמלית שהיתה צריכה להישאל מזמן.
אז לדעתי האישית, אין דבר כזה, לא יהיה דבר כזה, ברגע שתפנימו שהרכבים של היום הם לא הרכבים של פעם, תבינו שלא קיים דבר כזה, כל רכב מתקלקל, בכל רכב כמעט יש איזה פאק, מי שאומר שזה מתקלקל יותר וההוא פחות שיבדוק לעצמו חום, הכל (כמעט)תלוי איך משתמשים ברכב, כמה, מתי, איפה, מי מתחזק אותו וכיצד.
זאת היתה ונישארה דעתי מאז ועד היום.
ד"א, הקודם היה הטרופר, אני קורא לו אגדי, אתה יודע למה?
ניקנה במצב מקורי, שופר ושודרג, שימש אותי נאמנה 5 שנים, בחיים לא היה לי סולר במים, לא שברתי אף פעמון(ציריות מקוריות) וגם שהחלפתי ציריה בגלל תחזוקה היא היתה למקורית, יש אנשים אפילו שמרימים גבה כששומעים את זה(סוזי, שקנה ממני את אחת הציריות המקוריות שנישארו), פעם אחת מת מזרק, הוחלף בחדש מקורי, היו תקלות תחזוקה כמו רדיאטור וכו'.
נסעו איתי עוד כמה טרופרים באותה רמה של טיפול, לבודדים היו תקלות, אז מה עכשיו אני יגיד שירופר הוא הכי אמין ושיא השלמות? לא.
הוא תמורה מצויינת למחיר, והמחיר משקף את המציאות.
בטויוטה הוא לא.
למה אתה מתחמק נדב?
התשובה ש"כולם אותו דבר" לא מקובלת. כולנו יודעים שלא. בוודאי שלא כל המכוניות ולא כל היצרנים מייצרים באותה איכות.
"לא מייצרים היום כמו פעם..." - נכון לכל היצרנים.
וגם כל הסיפור של "זה תלוי בשימוש/טיפול/תחזוקה/מזל..." - לא רלוונטי. בממוצע כולם נחשפים לאותם המשתמשים, אותם המוסכים, ואותו המזל הטוב או הרע.
תציע מועמד רציני אחר לתואר "היצרן האמין ביותר", ככה לפחות הדיון יצטמצם לדיון השוואתי בין שני מותגים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
למה אתה מתחמק נדב?
התשובה ש"כולם אותו דבר" לא מקובלת. כולנו יודעים שלא. בוודאי שלא כל המכוניות ולא כל היצרנים מייצרים באותה איכות.
וגם כל הסיפור של "זה תלוי בשימוש/טיפול/תחזוקה/מזל..." - לא רלוונטי. בממוצע כולם נחשפים לאותם המשתמשים, אותם המוסכים, ואותו המזל הטוב או הרע.
תציע מועמד רציני אחר לתואר "היצרן האמין ביותר", ככה לפחות הדיון יצטמצם לדיון השוואתי בין שני מותגים.
נמרוד, אתה מוכן להסביר על סמך איזה בסיס נתונים אתה מבסס את התיזה שטויוטה הוא יצרן אמין יותר מיצרנים אחרים?
ובנוגע לרכבי שטח, מהרגע שטויוטה נטשו את הסרן החי מקדימה הם מייצרים מסות של רכבים משעממים ונחותים פונקציונאלית וממה שאני שומע במרשתת גם עתירים בתקלות. אותם רכיבים שיש בהם איזה עניין כל שהוא (למשל ה TC) הם מעתיקים באיחור מיצרנים אחרים ואם הם מנסים לייצר מתלה מתכוונן (ואפילו לא דינאמי כמו ב LR) זה מסתיים רע (ראה את ה 105 אמזונס)
ראה אלו תקלות אתה חוויתה בוויגו שלך שעבר בסה"כ 150000 ק"מ. מזגן, ציריות, תופי בלמים ועוד....דברים שלי לא זכורים בדיסקו שלי בק"מ הזה ועוד מדובר ברכב שנבחר בקפידה מתוך מאות רכבים שסקרת ובדקת בעיני מהנדס מכונות מנוסה וקפדן. ואני אומר לך ע"ס מידע שקבלתי ממקור ראשון, שים לב למזרקים ולגיר (הילוכים 3-4). לטובתך או יותר נכון לטובת חשבון הבנק שלך, כי בטויוטה אין OEM.
האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
עמית,
ב-105 אין מתלה מתכוונן, ואחד מדגמי השטח היותר מוצלחים וותיקים מאד הוא עם מתלה נפרד (לא הגיע לארץ).
אבל זה מצתרף לסיסמאות והטעויות וחוסר הדיוקים האחרים שלך, אז מה זה כבר משנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
למה אתה מתחמק נדב?
למה מתחמק? נכון, לא כולם מייצרים אותו דבר, ואם זה היה ככה אז באמת היה לנו משעמם.
טויוטה מייצרת באיכות יותר נמוכה מכולם ובייצור הכי המוני שיש, אפילו הודו בזה, למה ללכת רחוק? קח רכבים של הקונצרן מעכשיו וכאלה לפני 10-15 שנה, כולל פרייבטים, היו אמינים מאוד.
היום הכל נמוך, חלפים באיכות גרועה, החל מדשבורדים שמתפוצצים וכלה במנועים מערכות הינע וכו', אז נכון זה לא קורה לכולם, ופה ניכנס הנושא של מוסכים, המשתמשים עצמם, ומזל טוב או רע שהזכרת, אז יש כאלה שניצמדים להוראות טיפול של היצרן ויש כאלה שמחמירים כמוך(וגם כמוני דרך אגב, וזה בגלל שימוש אינטנסיבי), יש כאלה שמחליפים בולג'וינט כל שנה ויש כאלה שיסעו איתו 10 שנים.
ל 105 יש שני סרנים חיים. זה למעשה ל"ק 80 שהלבישו עליה בודי של ל"ק 100 (שבא במקור עם מתלה נפרד מקדימה).
אבל תמשיכו. זה באמת משעשע. לא ברמה של קורץ באואר ומק'קאליסטר, אבל מתקרב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
עמית,
ב-105 אין מתלה מתכוונן, ואחד מדגמי השטח היותר מוצלחים וותיקים מאד הוא עם מתלה נפרד (לא הגיע לארץ).
אבל זה מצתרף לסיסמאות והטעויות וחוסר הדיוקים האחרים שלך, אז מה זה כבר משנה.
נכון, טעות סופר ( בגלל תגובה קודמת אאל"ט ביחס ל 105 וצובר חנקן שכנראה מיועד לבולמים מתכווננים...) הכוונה לדגם 100 שמכונה אמזון.
ד"א, אני לא טוען שטויוטה יצרן לא טוב, טענתי היא שהאיכות הנתפשת גבוהה מהותית ממה שקורה במציאות ושאני לא מזהה איזה כיוון של מצוינות או מקוריות בטויוטה. הכל שבלוני ומשעמם ומתוכנן לייצור פשוט וזול.
כשטויוטה החליטה להיות מקורית כמו LR באיחור של 60 שנים ולפתח מתלה מתכוונן ל 100, זה הפך לחרטבונה רצינית.
זה שאתם נהנים לטייל בטנדר קבלנים עם תנוחת ישיבה וזוויות ראייה שמתאימות לטייח/תאילנדי/תפסן שמנקרים בשעת בוקר מוקדמת בדרכם לעוד יום עבודה נראה לי מאזוכיזים רציני....כשמדובר ברכב שנועד לטיול ברחבי ארץ ישראל...
וכן, אין ספק שטויוטה יודעים לנהל מצוין את המותג שלהם.
שים לב שגם אתה דורון, שנשמע כמבין עניין, הגעת לשלב של שכנוע עצמי ואתה מגדיר את האיטיות המוטורית כהנאה :)
למה אתה מלכלך, עמית?
טויוטה הצליחו לפצח את הנוסחה ולייצר מכונית שמדברת ללב - במקרה הזה, לליבם לאנשים ששונאים מכוניות.
כמו רוב הטויוטות, גם היא מגעילה לנהיגה. אבל היא אולי המכונית הכמעט היחידה במבחר שלהם שיש לה איזה שהוא ערך מוסף מלבד "אמינות".
במקרה הזה - צריכת דלק נמוכה ומסר ידידותי לסביבה. והיא עדיין מאוד אמינה. אני מתכוון כמובן לפריוס.
לטעמי המאוד אישי, כדי שאוטו יהיה "טוב" באמת, צריך שתהיה בו יותר מתכונה אחת. לא רק אמינות ולא רק ביצועים ולא רק נוחות אלא הכל מהכל.
ושוב לטעמי המאוד אישי (כי מה אני מבין בכלל, אין לי טויוטה ואני לא חולם על טויוטה) - אוי ליצרן שפריוס זה האוטו הכי טוב שלו.
דרור, מסכים איתך.
אני בנוגע לתחביביי אוהב להינות וכמה שיותר, יותר טוב ובכל פעם שאני מטייל עם הדיסקו אני נהנה מחדש.....וחוזר הביתה מבסוט עד העננים גם אם מדי פעם אני נאלץ לתקן פאקים טורדניים ואינפנטליים של מהנדסים דרג ז' בסוליהול שנימרוד ואסף טרם הספיקו לחנוך :)
בדיוק כפי שאני נוהג לבחור את רובה הצייד שלי כך שיהיה לי כיף להחזיקו בידיי ולמששו בהנאה גם על רכב השטח שלי אני לא מסתכל כעל השקעה אלא על מרכז צרוף של הנאה וכייף.
ושוב, ה LC שנמכר באה"ק אחל'ה רכב עם סחירות פנטסטית ואמינות ממוצעת (לדעתי) , אבל משעמם טיחו ומתאים לאוכלוסיה מזדקנת מנטאלית וגריאטרית שאין לה שום שמץ בסיסי ברכבי שטח ושברוב המקרים מנצלת את הרכב לקניות בסופר.
נדב צודק במשהו.
כל היצרנים אותו דבר?
כנראה שפחות או יותר כן. יש יוצאי דופן דווקא לרעה, אבל בסופו של יום היצרנים הם סהכ מי שמרכיב חלקים שמסופקים על ידי מבחר קטן מאוד של קבלני משנה.
קבלני המשנה של טויוטה מספקים גם לאחרים. מה שיפה הוא שתקלה בגיר של פז׳ו 607 תיתקל במבט מגחך עלה פראייר שקנה צרפתי, תקלה בגיר של טוארג תיענה בשמחה לאיד של המבינים שvag כבר לא מה שהיה ובטויוטה יתקנו בשקט בלי לספר כי זה לא יכול להיות... אבל בשלושתם יש אותו גיר aisin. (טויוטה) בדיוק ואותן תקלות בדיוק.
אני יכול לכתוב גם על מנועי פז׳ו 1.6 טורבו של 2009 עד 2011 שברור שמי שקונה צרפתיות מגיע לו לסבול, אבל זה בכלל מנוע של ב.מ.וו. ומאידך על טויוטה אייגו שעולה הרבה יותר מאחיותיה התאומות שמיוצרות על אותו פס ייצור רק בגלל הסמל על ההגה.
ובזה אני שוב אפרוש מהדיון המשעשע ומקווה שלא הרסתי.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
דרור, מסכים איתך.
בדיוק כפי שאני נוהג לבחור את רובה הצייד שלי כך שיהיה לי כיף להחזיקו בידיי ולמששו בהנאה גם על רכב השטח שלי אני לא מסתכל כעל השקעה אלא על מרכז צרוף של הנאה וכייף.
ושוב, ה LC שנמכר באה"ק אחל'ה רכב עם סחירות פנטסטית ואמינות ממוצעת (לדעתי) , אבל משעמם טיחו ומתאים לאוכלוסיה מזדקנת מנטאלית וגריאטרית שאין לה שום שמץ בסיסי ברכבי שטח ושברוב המקרים מנצלת את הרכב לקניות בסופר.
לא מבין מה טעם אתה מוצא בהשמצת הבעלים של טויוטה. וגם לא בטעמך בלצוד חיות....
1. כבעל LR אני מורגל בלהיות מושמץ.
2. בנוגע לצייד, לצערי כרגע מדובר רק בצייד מזיקים וליתר דיוק חזירים במסגרת פעילות שעיקרה עזרה לקהילה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אז זהו, שביקשתי תשובות מאלו שאולי, עדיין, מתייחסים לדיון ברצינות.
תחליט..
תשובות רציניות? חשבתי שאתה מתייחס לדיון/שירשור כשעשוע - בסיגנון "ישחקו הנערים מלפני...".
השאלה/דיון שלך הוא(/היה?) לגבי האמינות האגדית של טויוטה.
ולזכירך, הוא נפתח לאחר שמישהו "נעלב" מההשמצות שיש תקלה "סדרתית" בחלק מתלה ונטען שהרכב אמין בצורה בלתי רגילה.
לכן, הדיון פה הוא על טויוטה וכל הטיעונים "השליליים" היו רציניים, לדעתי.
זהו דיון של "בעד או נגד" טויוטה - איך הוא הפך למשהו של "אז תגידו מי יותר טוב"?
ולמה לטעון שנדב מתחמק?
טענו שטויוטה הכי אמין ואגדי ונדב הראה ש..לא נכון.
לשאלה מי אמין יותר - הוא ענה שאין לכך תשובה ברורה אבל תשובתו שהאמין ביותר הוא בהחלט לא טויוטה, נשארה בעינה והיא רצינית ורלוונטית וישירה, ככל שתשובה יכולה להיות.
וגם אין תשובה על דבר כזה "הכי אמין.
לבד כמה חסידי טויוטה, שמתעקשים להתעלם מהנתונים שמעלים פה וטוענים שטויוטה היא-היא הכי אמינה, אף אחד לא טוען שיש רכב/חברה (היום) שהוא/היא הכי אמין/אמינה.
פשוט לא יכול להיות כזה דבר, בין היתר, מהסיבות שאסף העלה גם בגין רמת המורכבות של כלי הרכב.
תראה רק איזו השוואה עשו באותו מגזין... ומי זכה..
איך בכלל משווים את התפוחים לענבים לאבטיחים ל..עוגת קצפת (הריינג', כמובן)?
פעם, כשרכב היה מורכב רק ממנוע, גיר, שילדה וגלגלים, ניתן היה "להשוות" אמינות. הכנסת לאחד מהמתמודדים חלונות חשמל או בקרת אקלים או TC(ישמור השם) ו... גמרת לו את ה"אמינות"...