זה רעיון מעניין אבל מעבר לפן הפרקטי והבטיחותי זה לא מתאים לאופי של האוטו.
Printable View
זה רעיון מעניין אבל מעבר לפן הפרקטי והבטיחותי זה לא מתאים לאופי של האוטו.
דרור, תשאיר קצת מים ליוני.
- - - Updated - - -
אורי, לדעתי, אם זה טוב לסנטה פה זה מספיק טוב גם לcj.
בועז, אפשר להוסיף עוד הגנות, אבל אם הייתי בונה כזה לעצמי, הייתי מוותר עליהן. במקור, זה מגיע עם מגוון הגנות ממוחשבות אבל ליישום המדובר אני לא מוצא טעם.
מנוע חשמלי שמושך סנדל עם כבל זה גיבוי נפרד מצויין למערכת הבלימה הראשית, שהיא הידראולית.
חנן מה צריך כדי להפעיל את זה ידנית בצורה פשוטה ביותר? איך נראה המעגל החשמלי?
לא יודע, לא בשבילי... כל אחד בסוף מחליט מה מתאים לו... חשבתי שאת החשמל תשאיר לטויוטה... (:
מים, אבק ובוץ בגיפ הולכים ביחד... חשמל פחות לטעמי.
מעבר לזה שעם בלם יד ניתן גם לווסת את השימוש... מפסק חשמלי זה on/off...
מה לגבי מתיחה של הכבל?
ואם הרפידות רטובות אותו מהלך של המנוע החשמלי גבולי.. ועם היד אפשר להוסיף עוד מתח.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
שאלות נכונות אורי. עבורי הן עדיין תיאורטיות, אבל זה כיוון מחשבה מעניין.
אתה חייב להסכים נמרוד שלמרות התרפקות על העבר, הברזל והנוסטלגיה...
הקידמה, הפלסטיק והחשמל משתלטים על גיפולוג... מהחברים ולעיתים בהובלת המנהלים (:
חחח... לא לא.
אבל זה לא נושא הדיון .. שיחררתי (:
במקור יש שם בקרה אלקטרונית שמבקרת את הזרם כדי לדעת מתי לעצור, והיא גם דואגת למשוך יותר או פחות לפי השיפוע, וכשאתה מעל מהירות מסוימת היא מפעילה קודם כל את בלמי השירות, וכו' וכו'. לא רלוונטי לנו.
אני הייתי עושה חיבור ישיר למנוע, ופשוט מקשיב לו. שומעים מצוין שהוא גומר את החופש בכבל ומתחיל להתאמץ. אם תרצה ללכת עוד צעד מיותר או שניים קדימה, אז אפשר לחבר מד זרם, או בקרה פשוטה שתעצור לפי הזרם.
על הדרך, כשחנן שוחט לך מנגנון כזה מאיזה סנטה פה שהלכה לעולמה, אולי שיארגן לך גם איזה מנגנון בלימה אוטונומית או איזה קישקוש פוליטיקלי-קורקטי דומה שיספק לכם המון שעות התעסקות.
אולי תתקין גם שילוב חשמלי לטרנספר? למה ידית מכנית אם אפשר לחצנים חשמליים?...
יודע מה? תסבך את זה עוד קצת עם משהו נשלט ע"י ארדואינו....
וברצינות - למה זה טוב הקישקוש הזה?....
אני מבין חנן, שאצלך זה חלק מהעבודה וזה בסדר. מכוניות מודרניות וכל מיני מכלולים מיותרים שלהן שנכפים על לקוחות שלא מבינים כלום, מכוחם של חוקים ותקנות בלהבלהבלה, אבל למה לקחת אוטו קלאסי כמו CJ7, ג'יפ אמיתי, מכני, פשוט וטוב של פעם, ולקלקל אותו עם זה?...בלם יד צריך להיות בידית בין המושבים, משהו שיאפשר לך לעשות איתו צלחות כמו שצריך. מכני, עם כבל. שלא מתקלקל. בלי חשמל, בלי אלקטרוניקה, בלי קורוזיה במגעים ושאר מרעין בישין.
התחרפנתם לגמרי. אתם כבר לא ג'יפאים. בחיי.
הנה, הרמת להנחתה, קיבלת.
אני כתבתי כבר שזה הכל תיאורטי, עד שלב ההנדברקס יש עוד זמן. בכלל שאלתי מה דעתכם על סילר בהברשה?
למה הברשה ולא התזה? בגלל שצריך ציוד מיוחד? אני מניח שפיסטולט רגיל לא יעבוד בגלל הצמיגות של החומר.
סופר7, מגיע בטיובות, שחור/לבן וניתן לצביעה ומיועד לשימוש הזה.
לא כל צבע תופס על סופר 7. מנסיון.
דברים כאלה עושים עם בוסטיק.
עדיף בטיובה.
האפשרות להכניס החומר לתוך התפר או ליצור עובי, נוחה יותר.
גם הגימור יראה עדין יותר.
אם תרצה הפנייה למחסן יבואן למוצרי פחחות בצפון, בשמחה.
תזכיר לי איזה יסוד בחרת.
שאפו על הקצב!
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
תן המלצה, כמובן.
הנה הדגמה של השאלה ובעצם גם התשובה.
https://youtu.be/717UrDRA81A