עידו
זו הייתה כוונתי ,כנראה בחרתי תמונה לא טובה מבחינת הזוויות אבל אם אתם מודעים
אני שקט
יוסי
דרך אגב אני אוהב את צורת העבודה שלך קבל חח גדול .
ומה עם קצת אלומיניום
יוסי
Printable View
עידו
זו הייתה כוונתי ,כנראה בחרתי תמונה לא טובה מבחינת הזוויות אבל אם אתם מודעים
אני שקט
יוסי
דרך אגב אני אוהב את צורת העבודה שלך קבל חח גדול .
ומה עם קצת אלומיניום
יוסי
תודה לכולם על הפירגון .
עידו
נ.ב האלומיניום מגיע בגדול:D:D:D
פרי יצירה מאת אומן דגול(במקרה שלנו עידו לוריה) היה לפעמים תלוי באותו חדר באותו מצב לזמן מה אפילו אחרי סיום העבודה המתוכננת .... עד שפתאום אותו אומן דגול חוזר הביתה בריצה מחיקי הטבע עם רעיון יצרתי כזה שהוסיף לציור\פסל שלו את הנגיעה האחרונה והקסומה....
אז במקומך ממש לא הייתי ממהר לאסוף את הבאגי אפילו אם עידו היה מודיע שהעבודה ה"מתוכננת" על הבאגי הסתימה... מי יודע אולי אחרי יום יומיים עידו יחזור בריצה אולי גם יחף מרוב התלהבות בכדי להוסיף עוד כמה "טאצ'ים" יפים ומתוחכמים ליצירה פרי ידיו (אילא רק אם ירדוף אחריך במקל ביסבול, אז תמהר בלהוצא אותה משמה)
כל הכבוד בעיקר על הניחושות ודביקות במטרה.
וסים
היום המיוחל הגיע :D אלומיניום והרבה , התחלתי עם החיפוי של תא הנהג/ נווט .
כמו שתראו בתמונות השתמשתי ב - DEZS לשם חיבור הפנלים לשלד של התא .
כל חזית התא גמורה .
עידו
וסים תודה על הערכה/ מחמאה.
עידו
D ZUS אלו הם מין ניטים שמחברים בחיבור מהיר את האלומניום לפלאטה שמרותכת לשלדה.
http://www.rallydesign.co.uk/images/DZUS02.JPGhttp://static.racingjunk.com/36/ui/7...-Fasteners.jpg
אלעד שלום
Dzus זה סוג של בורג שמשמש בתעשית המטוסים / רכבים / וכו' ,יש לו הרבה וריאציות וגדלים ,הוא עם נעילה עצמית ולא נפתח מוויברציות ,ה"אום" שלו הוא קפיץ, הישום שלו קל ונוח, או בקיצור מעולה .
כמעט שככתי יש לו גם חיסרון מחיר גבוה .
עידו
עידו שאלה ברשוצך :-)
מאחר והמחיר שלו מאוד גבוה, האם יש טעם שים אותו בלוחות שבעיקרון לא נפתחים על בסיס יומי או לצורך כלשהו?
צורך כלשהו זה למשל פלטות שמכסות את המנוע או רכיבים אחרים.
העבודה נראית נפלא :-) לדעתי חנן היה צריך להגיע אליך ישר ובלי כל התלאות בדרך :-)
מיכה שלום
דבר ראשון תודה.
התשובה לא , גם שלד צריך תחזוקה שוטפת ,וגם צמות חשמל ,צינורית מים/שמן וכו' ,מניסיון רכב ערום כמה שיותר נוח הרבה יותר לתחזוקה .ציטוט:
מאחר והמחיר שלו מאוד גבוה, האם יש טעם שים אותו בלוחות שבעיקרון לא נפתחים על בסיס יומי או לצורך כלשהו?
צורך כלשהו זה למשל פלטות שמכסות את המנוע או רכיבים אחרים.
500 $ של DZUS על רכב זה לא השקעה כזו גדולה בהתחשב בכך שלפחות 10 שנים שהרכב יחיה או יותר, לעומת תחזוקה לא נוחה /יעלה .
מיכה בתור אחד שבונה תחשוב שאתה צריך לרתך סדק בשלדה אבל פח חיפוי לא מאפשר גישה ?
אבל אפשר להתפשר על ברגים רגילים , ואני אומר להתפשר כי לבורג רגיל יש הרבה חסרונות בישום של חיפוי רכב כמו חוסר גמישות /שברים עקב וויברציות /פתיחה עקב וויברציות /החלפה של אומים-ברגים עקב בלאי ועוד.
עידו
למקרה שלא הייתי ברור אז התכוונתי לברגים רגילים. אני בדעה שחיפוי צריך לחבר בברגים ולא בריתוך.
היום המשך חיפוי תא נהג/נווט ,צד נהג חופה והתחלתי את צד נווט .
עידו
אם יורשה לי, חנן, המלצה - אם תרצה, אתה יכול לאטום את החיפויים בצורה אסטטית, איכותית, מהירה וקלה להסרה על ידי טייפ אלומיניום שמגיע אלינו מעולם התעופה -
http://www.aircraftspruce.com/catalo.../alum_foil.php
אהלן נמרוד
זה נראה מקצועי ביותר רק שאינני מבין איך מישמים את זה.
אשמח להסבר.
אני התכוונתי לאטום על ידי פס גומי צר, דביק בצידו האחד . קונים את זה בחנויות לציוד קירור ומיזוג אוויר.
תודה
חנן
וואו נראה מעולה, בהצלחה
תום תודה.
עידו
פשוט נהדר לראות עבודה ברמה כזאת בארצנו הקטנה:D...תמשיך כך!!
מחכה לעידכונים.
ארי.
אפשר הסבר לגבי המיתלה הקדמי ?
חוץ מעצמות עצה כפולות (שוות או לא ?) נראה מתחתיהן פלטות-מגן הנעות ביחד עם המתלים
מה זה ?
http://www.jeepolog.com/forums/attac...5&d=1263832800
פלטות לחיזוק והגנה.
השאלה אם מחיר העלאת משקל מערכת המתלים לא פוגע מידי בפעולתם ,
מקובל בתכנון מתלים להפחית למינימום את המשקל הלא מוקפץ.
היום הסתיים החיפוי של תא נהג /נווט ,צד הנווט קיבל חיפוי ,נשאר הגג, נוספו חיזוקים לשכבת השלדה של המשולשים העליונים ,הושלמו החיזוקים לתושבות במפסטוף .
עידו
מדביקים את זה. זה נייר אלומיניום, עבה יותר משמעותית ממה שיש לך במטבח, עם דבק בעל עמידות גבוהה יחסית לתנאי סביבה. אם אתה משאיר את הרכב בגימור אלומיניום מבריק (אני בעד!) אז פשוט על ידי הדבקה בקוים ישרים ומוקפדים של כל החפיפות, אתה אוטם את האוטו, וזה יראה חלק מקורי. זה כל הסיפור. כשאתה רוצה לפרק - סכין יפאנית. כשאתה מרכיב שוב - עוד כמה מטרים של טייפ חדש.
הבנתי אבל אין סיכוי שאני משאיר את זה בגימור אלומניום כיוון שזה מתחמם רצח.
תודה בכל אופן.
ואלומיניום צבוע בצבע אחר יתחמם פחות? או שאתה מתכוון להוסיך חיפויים מפיבר?