בכל מקרה - תרגיש טוב !
Printable View
בכל מקרה - תרגיש טוב !
תודה לכל המנחמים,בינתיים אני רק שווה יותר לתעשית המיחזור הסינית עקב כמויות הנירוסטה הגדלות באזור הלב.
חיים תלמד קצת את תחום הסטנטים, זה לא שונה בהרבה ממה שאתה מכיר באלומיניום. אולי יהיו לך רעיונות חדשים. :D
אם באמת יבואו כל כך הרבה כלים ,והאנשים יירצו להסתובב ברגל בינהם ולהכיר אחד את השני ,לבדוק את הכלים ולשתות משהו ביחד- זה חייב להיות במקום עם צל טבעי על כל השטח ולא בשמש של חודש יוני.
נראה לי שאתה לא מכיר את החורש הזה באופן פרטני ולכן אתה כנראה מסויג.
זהו - הפור נפל.
אני מזמין 8 טרמוסטטים אלקטרונים לכל צרכי בדיקת החום ברכב ובסביבתו.מדי החום יכולים להתכוונן לצפירת אזעקה לפי הטמפרטורה הרצויה בהתאם למיקומו. הטרמוסטטים האלה בודקים טמפר' בין מינוס 50 לפלוס 150 מעלות צלסיוס.הם כמובן דיגיטליים ועלותם המשוערת תהיה 200 ש''ח ליחידה.
הצג הוא מלבני במידות 70/25 מ''מ ואצטרך לבנות פנל מיוחד בכדי להלבישם עליו בצורה מסודרת.
אלה הנתונים שהם אמורים לתת.
1. חום ראש מנוע ימין.
2. חום ראש מנוע שמאל.
3. חום שמן מנוע בקרטר.
4. חום שמן גיר.
5. חום שמן טרנספר.
6. חום מים ביציאה מהרדיאטור.
7. טמפרטורת סביבה חיצונית.
8. טמפרטורת סביבה בתא הנהג.
יש לדעתכם מה להוסיף???
אני בטוח שלא תיקח את זה אישית...
אבל במושב של כיסא הנהג - בדיוק מתחת לעכוז.
אם אנחנו כבר מודדים כל טמפרטורה אפשרית בתאי הרכב ומחוצה לו...
הרגשתי צורך להשתתף בשרשור, לכזו הרמה להנחתה הייתי חייב להגיב.
חיים, אתה יודע שאני אוהב אותך ומאחל לך המון בריאות ואריכות ימים :D
נתראה במפגש.
הכי חשוב זה לא לשכוח לחבר את כל חיישני הטמפרטורה ל-"data loger" וכמובן לתוכנת אנליזות תרמיות טובה כמו fluint על מנת לקבל מפה תרמית של פרופיל הטמפ' בכל מילישניה.
בעזרת הנתונים החשובים הללו תוכל בקלות להימנע משבירת ציריות ושאר מחלות לנד רובר.מיותר לציין שגם תצרוכת הדלק תשתפר פלאים,והרי לך מוצר זלמנסון משובח.....:-)
הכל בהומור ללא כל כוונה לפגוע או להעליב,להיפך,אבל אני באמת חושב שזה מוגזם.
רוב האינפורמציה שתאסוף תהיה חסרת משמעות עבורך ואפילו תבלבל ותטעה אותך ואתה עשוי להיכנס למצב של "היסטרזיס",אתה לא יודע מהי הטמפ' התקינה של שמן המנוע ומהו הטולרנס המתאים ויתכן והנקודה בה תבחר למדוד לא תראה את הטמפ' האמיתית בגלל התנגדויות טרמיות בדרך בכל נק' ונק'.
שני מדידים,אחד לכל ראש זה מעל ומעבר לדעתי.ניתן בשקט להסתפק באחד ולוודא שמערכת הקירור תקינה לחלוטין(מה שכבר עשית אם אני לא טועה)
איתי.
זה בסדר כל ההסתלבטויות עלי. אני רק מבקש שלא תמחקו את מה שכתבתם כאן,היות ולאחר ההתקנה של כל המערכת הזו ,תוכלו לקבל ממני ייעוץ ללא תשלום והתקנות בתשלום גבוה. ראו הוזהרתם.
רעיון בונה ...
אפשר אולי לחבר את כל החיישנים האלו לנאונים עם כמה צבעים בתחתית המרכב ...
לפי חום המנוע ישנו הנאונים את הצבע בין אדום לירוק לסגול לורוד וכחול ושאר צבעי החשק.
ככה תוכל להיות מולטי קולור באופן אוטומטי בזמן הנסיעה ...
זה מוצר זלמנסון שכל נהגי ההונדה השחורה ו/או פראדו קצר שחור יקנו בכסף מלא !
....
ו ... שמור על הבריאות ! לאט לאט
לדעתי המפרט המושלם
שעון חום ראש ימין
שעון חום ראש שמאלי
שעון חום שמן מנוע
שעון חום שמן גיר
כל השאר מיותרים
שאלה ליודעי דבר.
8 הטרמוסטטים שצוינו למעלה מאפשרים התרעה על נקודת חום קריטית. נא הציעו את המעלה הרצויה בכל שעון - ככזאת שתפעיל את האזהרה.
השעונים יגיעו בשבוע הבא ואולי יותקנו לפני ההשקה.
בקשר ל-instrument console, כמה רעיונות:
http://home.halden.net/discovery/pics/binnacle2.jpg
ואפשר גם:
http://home.halden.net/discovery/pics/dashpod2.jpg
אשמח להצטרף אלייך בבניה, והעיקר - תרגיש טוב ;)
אין איזה מכשיר שיודע להתחבר לכמה רגשים במקביל ולתת אזהרה כשאחד מהם עובר תחום מוגדר?
הודעה דחופה לחברים באתר.
מפגש ההשקה יידחה בכחודש מהסיבות הרגילות של חוסר חלקים חיוניים וחוסר זמן לביצוע ההתקנות ההכרחיות בג'יפ.
על המועד החדש תצא הודעה נפרדת.
עד היום טרם קיבלתי את מיכל המים החדש המיועד להיות פגוש אחורי וכן עבור מים חמים למקלחת. השעונים החדשים שהזמנתי אולי יגיעו השבוע ואולי רק בשבוע הבא. הציליה אמנם תהיה מוכנה היום לאחר השיפורים אך אוכל לקחת אותה רק ביום שישי ויש עליה עדיין עבודה וצורך בניסוי הקמה.
התנצלותי מעומק לב לכל אלה שתיכננו להסתלבט על הכלי ועלי במשך השבת הקרובה.
נא להפיץ את הבשורה המרה לכולם בכל הזדמנות,למרות שבטוח שכמה יתקשרו אלי בשבת לשאול למה אין אף אחד במקום.
אולי מנהל הפורום יעשה באנר קטן בנושא למשך הימים הקרובים??????.
ורק שלא תגידו שזה לא היה צפוי..................
כל החלקים שפורקו מהרכב יימסרו חינם לכל דורש במהלך החודש הקרוב.
מושבים 6 ו-7, חלקי פלסטיק , כיסוי אחורי לתא מטען, חיפוי דלת אחורית ,וישר אחורי,ועוד ועוד- הכל אפשר לקחת בתאום מוקדם.
ושרק תיהנו.
חיפוי דלת אחורית אומץ ויחליף את הבלוי שלי. תודות לחיים.
אתמול הגיעה הציליה המתוקנת. לפחות לפי החבילה הארוזה ,היא הרבה יותר ידידותית מבחינת המשקל. אם נוסיף לזה שהיא גם מחולקת לגג בנפרד משלושת הדפנות ,הרי ההרכבה שלה צריכה להיות ממש נוחה מבחינה תאורטית.
בשבת אעשה נסיון הרכבה בתצורה המתוכננת שלה - 90 מעלות לעומת הרכב. יותר מאוחר אתקין בפגוש האחורי עוד נקודת עגינה ,ואנסה להרכיב אותה לפי ההצעה של גלעד ב-45 מעלות.
כל החלקים המיותרים של הרכב אמורים להיזרק בימים הקרובים אם לא תגיעו לאסוף אותם במיידית - ראו הוזהרתם ואל תגידו ''חבל שזרקת'' כבר בשבוע הבא.
היום אני עתיד לבנות את הציליה החדשה בפוזיצית ''קיץ'' שלה.
תמונות בהמשך.
סוף סוף אחרי שנה של ניסיונות ,שגיאות והצלחה בסוף ,יש ציליה סוף הדרך.
תמונות יהיו כאן כשאמצא מי שיעלה אותן - הכל כרגיל.
אתמול הגיעו בהפתעה 10 טרמוסטטים דיגיטליים שיש בדעתי למקם בדש-בורד את רובם ברגע שאגמור לייצר תושבת שטרם תוכננה עבורם.
אני נוטה להשתמש באריזה המקורית שלהם העשויה מפלסטיק מוקצף ואיכותי שמסביבו אתקין קופסת אלומיניום.
היום אתחיל לחשוב כיצד לעשות זאת.
הרגשים שהגיעו מתאימים לטמפרטורות של עד 80 מעלות בלבד ונאלצתי להחליף את חלקם לרגישות של 150 מעלות. אתמול הגיעו החדשים. בינתיים התחלתי בחיבור חוטי החשמל בינהם כך שאצטרך רק הזנת חיובי ושלילי אחד עבור כולם.המיקום קצת בעייתי היות וזה תופס אורך רציני על הדשבורד,והקיבוע דורש גם מצב שניתן לפרק את אחד מהם בלבד בכדי שאפשר יהיה לבצע החלפה במידת הצורך.עוד לא ירד לי האסימון על שיטת הקיבוע.
בינתיים ,אני חושב על חופשה בת שלושה ימים לפחות ואפילו ארבעה, של זולה במקום נידח,במיוחד לאחר שהאוהל הסעודי בנוי לתפארת.הרעיון הוא להתמקם במקום מוצל עם מים נקיים של נחל זורם והמועדף ביותר זה משהו מידברי עם נוף לסוף העולם.זה אמנם לא תחליף למסע חוצה מדבר אך זה בוודאי חוסך הרבה דלק יקר. מה עוד שבאמת אני מעדיף הפעם הסתלבטות ומנוחה שקטה.
יש למישהו רעיון בונה???
חיים - השתגעת לגמרי? אתה רוצה להתקין 10 תרמוסטטים עם 10 תצוגות שונות על הדש בורד?
חפש (אני בטוח שיש) "מח" שיודע לקרוא כמה רגשים המקביל ולהתריע כשאחד או כמה מהם עוברים סף מסוים. בטוח יעלה פחות מ-10 נפרדים
גלעד
גלעד, תרגע - בינתיים רק 8 רגשים, אבל אולי אוסיף עוד שניים. אבל רק אולי.....
חיים,
מרוב שניסית להפשיט את הדיסקו ולעשות אותו יותר "טיפש" אתה בסוף מתקרב להגדרה של חללית..
זו לא אשמתי. רכב שטח שניבנה עם שעונים של פיסטה. לך תאמין.
חיים, תענוג לקרוא את ההודעות. אני לומד כאן על הדיסקברי יותר מאשר בשנתיים שהיה אצלי.
מה שכן - היית צריך לקנות דיפנדר או ויטרה ארוכה (מקום למיטה) כן, למרות מחיר הקנייה הנמוך.