תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
הרדאר של הפורד היה עוצר אותו מלהכנס ליונדאי ... אין שום קשר לתמרורים.
אל תהיה בטוח בזה. הסטטיסטיקה של המערכות האלה מעודדת מאוד, אבל הדברים האלה עוד לא עובדים ב-100% מהתרחישים. אתה עדיין עלול ליפול מחוץ לסטטיסטיקה החיובית.
אביזר בטיחות הכי חשוב ברכב זה נהג. גם לטסלה 3 עם אוטופיילוט שלה כבר ישנם הרוגים. מערכות בטיחות אוטומטיות לפעמים נותנות תחושות ביטחון כוזבות, במיוחד לנהגים צעירים שעדיין לא צברו מספיק ניסיון ואין להם ותגובות אינסטינקטיביות בדם. לא סתם בסמלת בזמן מסירת רכב מחתימים שידועה לך שמערכת אייסייט לא מחליפה את הנהג.
אני יודע שמערכת בלימה אוטונומית כמעט גרמה לי לתאונה קשה.
מאז,
או אוטו טיפש לחלוטין ועדיף כזה שבנוי כמו טנק. או אוטו חכם לחלוטין שבו בהגדרה אני לא עושה כלום חוץ מלהקליד יעד.
חמי ניצל ממוות וודאי עקב זה שהיה לא חגור. ניצל בשן ועין, מילולית, אבל המשיך לחיות טוב עוד 30 שנה עד למותו בשיבה טובה.
זה לא גרם לנו להפסיק לחגור.
צריך להיזהר מאוד מאוד עם האנקדוטות המסוכנות האלה.
הקורא הנבון ידע להתעלם מהן ולהתייחס לסטטיסטיקה מוכחת בלבד.
זה אמנם אנקדוטלי אבל התרחיש שבו אתה סומך לחלוטין על זה שהרכב יעצור בגלל שהרכב לפניך עוצר ברמזור אדום, ואז הרכב שלפניך עובר מסלול נגיד כדי לפנות שמאלה - גרם עד היום להרבה מכוניות להיכנס לצומת בפול גז ברמזור אדום. זה תרחיש רע. אנקדוטה או לא - דורש מהנהג להיות נהג.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
הנהג חייב בשלב הזה של האוטונומיה להישאר נהג.
אני מתקשה להאמין שיש כאן גולש שלא מודע לזה, ולא ראיתי פה אף דעה אחרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מעולה, תודה.
לחיוב ניתן להגיד שירידת הקיבול לאורך השנים איטית ממה שנהוג להשמיץ פה, ולשלילה שבמדינה חמה כמו שלנו הירידה גדולה יותר מאשר נגיד בצפון אירופה.
כתבה חשובה מאוד, גם למי שעדיין לא בתהליך קניית רכב חשמלי. יתכן שתחסוך לכם בהמשך הרבה אלפי שקלים.
https://www.geektime.co.il/everythin...ers-in-israel/
חנן, מכירים אותך... אם באמצע בניית העמדה העצמית נגמר לך האיזולירבנד תרים טלפון יש לי תמיד בתא כפפות.
בנוגע לבחור שנסע לאילת ולקח לו 6 שעות- אני גר בקצרין, 435 קמ מאילת, הסוללה שלי נטענת לכ 550 קמ נסיעה, בפועל תורידו 20% בערך לטובת מהירות גבוהה, מזגן ועקיפות מדי פעם, מבטיח לכם שאני מגיע לאילת ללא עצירה. אני בתור מי שיש לו אפליקציה רואה איך כל יום מתווספות תחנות טעינה בכל המדינה, פשוט שטף של עמדות בכל חור.
בנושא אחר - לפני יומיים הגיעה עוד אנייה עם 2000 רכבי טסלה מכורים מראש, אני צופה שבשנה הבאה הכבישים יהיו מוצפים בחשמליות ולא רק טסלה כמובן.
המחיר של טסלה (/האיוניק 5 לצורך הענין) כמו שציינו פה לא נמוך ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו, יחד עם זאת אני רואה מי נמצא בקבוצות הפייסבוק והווטסאפ ואלה לא עשירים בלבד..אלא כל עם ישראל, אנשים לוקחים הלוואות על ימין ועל שמאל בלי אבחנה בכלל כשהם טוענים (אולי בצדק) שההחזר החודשי על הרכב מכוסה ע"י הפרש העלות בדלק. לא זוכר אם כתבתי את זה קודם - אבל בבדיקה אתמול, בממוצע של 4500 קמ, יוצא שהעלות שלי היא כ 8.5 אגורות לק"מ, כולל מעמ... אני באופן אישי חוסך 1500 שקל בחודש בערך.
נושא אחרון לא יודע אם מענין אבל ראיתי שהתייחסו לנושא פה - נושא התאונות;
היתה כתבה בטלויזיה על בחור שעשה תאונה בירושלים כי הטסלה שלו עצרה ללא סיבה באמצע הנתיב, הבחור מלכלך על טסלה בכל מדיה שהוא מגיע אליה.
אחר כך פירסם את הסרטון שמוקלט אוטומטית של המצלמה הקדמית והאחורית, לשיפוטכם:
מצלמה אחורית:
https://www.facebook.com/705454626/v...0632268167509/
מצלמה קדמית:
https://m.facebook.com/groups/130805...26329001056936
הקישור לפוסט בפייסבוק ומוביל לסרטון, לא יודע איך לקשר ישר לסרטון עצמו:
https://www.facebook.com/groups/1308...26329001056936
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מציע לכל מי שיש לו חברים עם אוטו חשמלי לשים שקע טעינה עם מונה צמוד.
שמתי לב על מוטיב שחוזר בחלק מהסיפורים שבעלי הרכבים ״מתדלקים״ חשמל מהשקע של המארחים שלהם.
מוזר, לא?
אני מטעין אצל ההורים שלי במושב במהלך הלילה, להם זה עולה עוד 20-30 שקל לארח אותי, לי זה נותן שקט בדרך הביתה..
אני לא מסכים עם ההשוואות לרכבים שנוסעים על גז כי שם הרכב הוא בנזין במקום, פה אין בנזין מראש.. וכמו שכתבתי - עמדות הטעינה מתרבות מיום ליום, המחוקקים כבר מתחילים לשים לב לנושא עמדות הטעינה בבניינים וגם כשבונים בית חדש כבר מכינים חשמל מתאים לעמדות טעינה.
אני גם יכול לכתוב שבהתחלה שללתי לגמרי את הדברים שחבר אמר לי - הוא נוסע כבר כמה שנים על חשמלי (התחיל היברידי, עבר לזואי ועכשיו טסלה) - הוא אומר שבחיים לא יחזור לרכב בנזין/סולר. עכשיו, אחרי חודש וחצי בסה"כ אני מתחיל לחשוב כמו החבר.. רכב בנזין/סולר יכול להישאר בשביל הנשמה/התחביב או כל תירוץ אחר שתרצו, אבל החשמלי זה כבר עולם שאין חזרה ממנו. לדעתי.
מי שקורא פה ולא נסע עדיין ברכב כזה, אני ממליץ לו לנסות. שובר את כל החוקים שאנחנו מכירים. שוב - לדעתי.
אלעד.
אני נוטה להסכים, והייתי רוצה להניח שהרכב המשפחתי הבא שלי בעוד שנתיים שלוש יהיה חשמלי. כמובן שזה יקרה רק אם נעבור דירה (חוק ההסדרים כפי שהוא מאלץ אותי הלכה למעשה לצאת מהעיר ב 2024 אבל עוד יש הרבה מתנגדים...) או שהעירייה תעשה מהלך ותתקין המון עמדות טעינה.
אבל במפעל החדש שאנחנו בונים - ביקשתי מראש להכין תשתית לעמדות טעינה. זה היה לפני שנתיים ולא הבינו מה אני רוצה שלא לומר התייחסו לזה כגחמה מוזרה. עכשיו כל מי שמעורב נושם לרווחה שלא לומר שחלקם מתגאים בזה שאפילו את עמדות הטעינה לקחו בחשבון.
מה שאני רוצה לומר זה שברור שמי שנוסע במחיר של אגורות לקילומטר לא יחזור למנוע שריפה פנימית. ויש לזה עוד הרבה יתרונות חוץ מהמחיר.
אנחנו חוזים במו עינינו במהפכה של ממש.
חצי מהמכוניות בעולם היו חשמליות לפני קצת יותר ממאה שנה. אז רק לעשירים היה רכב חשמלי ולעם היה רכב רועש ןמזהם. נראה לי שאנחנו בדרך לחזור לנקודה ההיא די מהר רק שהפעם גם העם ייסע בחשמלי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לצערי, לא השכלתי לראות קדימה לפני 7 שנים כשבנו לי את הבית. דאגתי לחשמל תלת פאזי לכיריים אינדוקציה, דאגתי לחשמל תלת פאזי לקומפרסור מאחורי הבית. לא דאגתי לחשמל תלת פאזי לחנייה.
ועכשיו אני בתהליך של התקנת עמדת טעינה. נראה מה יהיה. אם יהיה צורך לפרק רצפה כדי להעביר קו בריא מארון החשמל שבתוך הבית אל החנייה. טינופת, כסף ועוגמת נפש. או שאוותר על התענוג ואסתפק בלקחת כבל נוסף מהשקע של הקומפרסור אל החניה. זה רק 16 אמפר אבל זה יספיק ל11 קילוואט לאיוניק שממילא לא יודע לקבל יותר מזה בטעינת ac, אבל מה יהיה עם הרכב הבא, או שאולי יהיו לנו שני חשמליים?
אז למי שבונה בית: אל תהיו כמוני. תחשבו קדימה, בגדול. בכתבה מומלץ להעביר כבל, גם אם הוא לא מגיע מתשתית תומכת, שמתאים ל40 אמפר. אם יבוא יום ותצטרכו תוכלו לשלם לחברת חשמל להגדיל את החיבור בלי להרים את הבית והחצר.
אולי אפילו שני כבלים ל40 אמפר? לפני בניית הבית זה כסף קטן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
בנוגע לבחור שנסע לאילת ולקח לו 6 שעות- אני גר בקצרין, 435 קמ מאילת, הסוללה שלי נטענת לכ 550 קמ נסיעה, בפועל תורידו 20% בערך לטובת מהירות גבוהה, מזגן ועקיפות מדי פעם, מבטיח לכם שאני מגיע לאילת ללא עצירה. אני בתור מי שיש לו אפליקציה רואה איך כל יום מתווספות תחנות טעינה בכל המדינה, פשוט שטף של עמדות בכל חור.
אם לאיש אחד מאותו טווח כמוך לקח מעל 6 שעות, ו"מוכן לספר את הסיפור", ואתה מניח שייקח לך פחות, אז אתה מחזק את העניין צורת הנהיגה כגורם משפיע על הטווח.
אני, כמו אחרים, רואים אנשים עם רכב חשמלי נוהגים בכביש כמו זקנות בדמי-ימיהן.
או מזדחלים עם חלון פתוח בכבישי גוש דן גם בבוקר.. עם היברידי ועם טסלה.
אני לא נוסע מהר, בכלל לא.
ואיכשהו עם יותר ויותר טסלות ורכבים חשמליים שאני רואה בכביש, הן תמיד נוסעות לאט.
מעניין למה.
העניין הוא פחות תפוצת העמדות טעינה- לזה יכול להיות פתרון די פשוט ואני בטוח שיהיו עמדות.
העניין העיקרי הוא זמן טעינת טווח הנסיעה, ומרווח הטעות למצב שלא תכננת בדרך.
כמו "סתם" תאונה/מטען שנפל על הכביש או פקק בכביש 6 בגלל גורם עלום שמוסיף לך פתאום כפול זמן שהייה על הכביש.
או נסיעת לילה (אורות) משולבת עם פקק ומזגן..
וזה לא תרחיש צוללת בוואדי, זה אמיתי וקורה כל הזמן.
אז אם היעד שלך מתחת לחצי טווח נסיעה בפועל, אז אין לך בעיה.
אבל כל יעד מעבר לחצי טווח מעמידה אותך בבעיה משמעותית כי לא בטוח שבכלל תוכל להגיע לעמדת טעינה.
רכב חשמלי מסתמן כעתיד (הקרוב) של הרכבים, כרגע זה גם יותר זול לאחזקה, לפחות עד שחברת חשמל תצעק שאין לה חשמל (כי כבר מגמגמים את זה מידי פעם), והמדינה תגבה תעריף שונה לרכבים (מתבקש ונכון).
אבל זה עדיין נישה, עד שהתשתיות והטעינה ידביקו את או לפחות יתקרבו לרכב סטנדרטי.
בנוסף,
"נישה" זה לא מעט בגלל קהל היעד.
על כל מזמין רכב חשמלי יש לך את מעמד הביניים מינוס בארץ שאין לו בכלל רכב חדש, והם ממש לא בכיוון של הרכבים האלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לצערי, לא השכלתי לראות קדימה לפני 7 שנים כשבנו לי את הבית. דאגתי לחשמל תלת פאזי לכיריים אינדוקציה, דאגתי לחשמל תלת פאזי לקומפרסור מאחורי הבית. לא דאגתי לחשמל תלת פאזי לחנייה.
ועכשיו אני בתהליך של התקנת עמדת טעינה. נראה מה יהיה. אם יהיה צורך לפרק רצפה כדי להעביר קו בריא מארון החשמל שבתוך הבית אל החנייה. טינופת, כסף ועוגמת נפש. או שאוותר על התענוג ואסתפק בלקחת כבל נוסף מהשקע של הקומפרסור אל החניה. זה רק 16 אמפר אבל זה יספיק ל11 קילוואט לאיוניק שממילא לא יודע לקבל יותר מזה בטעינת ac, אבל מה יהיה עם הרכב הבא, או שאולי יהיו לנו שני חשמליים?
אז למי שבונה בית: אל תהיו כמוני. תחשבו קדימה, בגדול. בכתבה מומלץ להעביר כבל, גם אם הוא לא מגיע מתשתית תומכת, שמתאים ל40 אמפר. אם יבוא יום ותצטרכו תוכלו לשלם לחברת חשמל להגדיל את החיבור בלי להרים את הבית והחצר.
אולי אפילו שני כבלים ל40 אמפר? לפני בניית הבית זה כסף קטן.
הכתבה מתעלמת מהעובדה שטעינה מהירה מקצרת את חיי הסוללה, ביחס לטעינה איטית. נראה לי ה 16 אמפר סבבה לגמרי בתור פיתרון קיים.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
טעינה מהירה זה טעינת dc מ50 קילוואט ומעלה. זה בכל מקרה לא סדרי הגודל של טעינת ac ביתית.
לסבר את העין: האיוניק בנוי לקבל 350 קילוואט. 10.5 קילוואט מטעינה ביתית זה לא מה שאמור לדגדג לו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
העניין הוא פחות תפוצת העמדות טעינה- לזה יכול להיות פתרון די פשוט ואני בטוח שיהיו עמדות.
העניין העיקרי הוא זמן טעינת טווח הנסיעה, ומרווח הטעות למצב שלא תכננת בדרך.
כמו "סתם" תאונה/מטען שנפל על הכביש או פקק בכביש 6 בגלל גורם עלום שמוסיף לך פתאום כפול זמן שהייה על הכביש.
או נסיעת לילה (אורות) משולבת עם פקק ומזגן..
וזה לא תרחיש צוללת בוואדי, זה אמיתי וקורה כל הזמן.
אז אם היעד שלך מתחת לחצי טווח נסיעה בפועל, אז אין לך בעיה.
אבל כל יעד מעבר לחצי טווח מעמידה אותך בבעיה משמעותית כי לא בטוח שבכלל תוכל להגיע לעמדת טעינה.
דורון, אתה נכנס גם היום ללחץ כל פעם שמד הדלק מגיע לחצי? ואם לא, אז מה ההבדל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
דורון, אתה נכנס גם היום ללחץ כל פעם שמד הדלק מגיע לחצי? ואם לא, אז מה ההבדל?
כמה משאבות דלק יש על הכבישים, ובאיזו פריסה?
כמה זמן יקח לנו להגיע לרמה הזו עם עמדות הטעינה?
Sent from my SM-G998B using Tapatalk