מוט המייצב הוא אחד מהחלקים המרכזיים במערכת המתלים, אם תוסיפו אותו רק לאחר תהליך הכיול הכיול ישתנה לא כך?
Printable View
מוט המייצב הוא אחד מהחלקים המרכזיים במערכת המתלים, אם תוסיפו אותו רק לאחר תהליך הכיול הכיול ישתנה לא כך?
באירוע הנ"ל הרכב לא עבר עדיין שום כיול, למען האמת רק עכשיו אנחנו מתחילים להבין את הנושא של בייפאסים וכו...
כך או כך כאשר נכנסתי לסיבוב במהירות איטית או ע"י סיבוב ההגה, זווית הגילגול היתה מורגשת, אבל הרכב לא הרים גלגל או העביר תחושה של סכנה לרגע. לעומת זאת בכניסה לסיבוב ע"י העברת מישקל והחלקה (לא ע"י ההגה) הרכב כמעט ולא הראה זויות גילגול.
ההמלצה של מהנדסי הפרוייקט, לכוון את הרכב ורק בסוף להוסיף את המוטות המייצבים. הכיוון הוא של כל מערכת המיתלים היא בשיכוך, בבאמפים ובגיהוץ השטח. המוט המייצב צריך לעבוד במצבים קיצוניים של העברת משקל ואין קשר בינו לבין עבודת המיתלים.
מה שמשך לי את העין זה הקאמבר החיובי הרציני בגלגל הקדמי-קיצוני לפניה... למרות שיש סיכוי שהתמונה מקצינה את המציאות, זה עדיין נראה כמו המון קאמבר חיובי.
אגב, לפי מיקום האצבעות של הנוסע, כדאי מאוד להוסיף ידית (מה שנקרא Oh Shit Handle) במקום קצת יותר בטוח בתוך הקוקפיט.
מוטי
לירן שאלה נוספת, כאשר מותקן מוט מייצב הוא משנה את צורת ספיגת המהמורות
לצורך המחשה , רכב נוסע על שביל כאשר גלגל שמאל סופג במהירות סלע בגובה 20 ס"מ, כאשר לא מותקן ברכב מוט מייצב לא תהיה השפעה ישירה על הגלגל שבצד ימין(זה שלא ספג את הסלע) אבל אם כן קיים ברכב מוט מייצב הוא ישאף להרים את גלגל ימין בדיוק באותה מידה כמו שגלגל שמאל שהיה מושפע מהסלע עלה, מכווה שהייתי מובן
בכל אופן ברור לחלוטין שיש הבדל מהותי בין עבודת המתלה אשר מושפעת ממוט המייצב לבין מתלה שלא מושפע, השאלה שלי היא אם לא כדי להתקין בכל זאת את מוט המייצב כדי להיות מדוייקים יותר לגבי הכיול של המתלה, אולי אחרי התקנת מוט
אתן עוד דוגמה, כאשר לירן ינהג ברכב הוא יעשה את כיול המתלים בעיקר לפי תחושה אישית מה שאומר שיכולות להיות טעיות בכיול רק משום שהוא הרגיש את הרכב בצורה מסויימת אבל אותה הרגשה לא דומה למצב שברכב מותקן מוט מייצב
המייצב ידרש שינוי בכיול, לא עדיף למנוע את זה?
בכל אופן זאת הייתה הדרך שאצלנו בסדנה כויילו הרכבים
לפי הבנתי, התופעה הזו מצביעה על שילוב של קפיץ רך עם בולם "חזק" (בכניסה/ביציאה או בשניהם). כך קורה מצב שכאשר ההגה מסובב לאותו כיוון הרבה זמן הקפיץ נכנע לכוחות והרכב רוכן. לעומת זאת בהטיות מהירות כמו אפל קונטרה אפל, הבולמים מרסנים את תנודות המרכב והרכב נשאר יחסית ללא זוויות גלגול.
נוסף על כך, העדר מוטות מייצבים הם חלק מהסיבה לכך שגלגלים לא מתרומיים ואולי גם לתחושת הבטיחות, אני לא בטוח שהתחושה הזו מוצדקת.
אני שותף לדעה שיש לכייל את המתלים עם כל מרכיבי המערכת, המוטות המייצבים משפיעים באופן ניכר על התמודדות עם מהמורות, זוויות גלגול והתנהגות הרכב בסיבובים (חלוקת אחיזה בין הסרנים).
נדב
הכל בסדר חברים... אבל קודם לחץ אוויר, קבועי קפיץ, גובה קוילאוברים, כיול בולמים, ורק אז נכנס המייצב לתמונה, בשביל שלא יפריע קודם. גם המייצב צריך כיול, מיינד יו, ומבחינתי, רצוי לששחק עם מה שפחות משתנים בכל זמן נתון.
אסף.
לירן מה ישנים או סתם דממת אלחוט:confused:
תמונת ,סרטים ,או שפורום הבונים נעשה חסוי;)
עידו
אם מישהו חשב שלרג העבודה נפסקה, טעות בידיו...
אנחנו עובדים על הרכב ללא הפסקה, מטפלים בריג'קטים, מחליפים את הברגים הפשוטים לברגים חזקים, בונים את פאנל הניווט, וכו....
בקרוב, יהיו סרטונים ותמונות, כרגע אנחנו מבזבזים את הזמן בעבודה קשה.
1. מאיפה אתה יודע לאיזה נסיעת מבחן הרכב יצא, ומה למדנו מהנסיעות הללו ? כנראה יש מספיק ניסיון להבין מה צריך להזיז, לחזק לשנות וכו...
2. את כל הבניה הראשונית של הרכב עד כה, ביצענו עם ברגים סטנדרטים 8.8 פחות או יותר.
ידענו שנצתרך לפתוח לסגור הרבה את הברגים הללו ולכן בחרנו בברגים זולים יחסית וללא אום נעילה. אחרי הנסיעות הראשונת, אנחנו בטוחים במערכות ולפני מירוץ ראשון בקרוב אנחנו זקוקים לברגים יותר טובים וחזקים.
אני עוקב אחריכם מקרוב, ומקבל דיווח על כל צעד ושעל שלכם.
אחרי הכל, אני חייב לפתח הבנה מלאה לגבי דפוס הפעולה שלכם :idea:, על מנת שבמירוץ הראשון או מאכסימום השני שבו נשתתף ביחד, אוכל לנגוח בכם ולהוריד אותכם מהמסלול:shock:, באלגנטיות ובלי שאף אחד ידע שזה אני :mrgreen:
רק תזכורת להבטחתם, נשארו לכם עוד 16 יום לסיים את החלפת הברגים :-D
הפעם אין תרוצים.:evil:
להתראות בארוע באחה של היימן בתחילת החודש.:cool:
ממליץ לכל הצלמים והכתבים להגיע ! יהיה הרבה הרבה חדש ביום הזה.
בזמן האחרון התרכזנו בהכנות למירוץ.
כמובן שלא הספקנו להכין ולכוון חצי מהדברים שרצינו, אבל אנחנו מופיעים למירוץ הקרוב ומקווים שכל המערכות יעבדו היטב.
כל הברגים ברכב הוחלפו לברגים חזקים ואומיי נעילה טובים. הותקנה מערכת הניווט, התקן ארגז כלים גדול 2 מטפים רצועות גובל מהלך ועוד.
היות והגאנטים בידלוק שהזמנו עדיין לא הגיעו לארץ, אחנו יוצאים עם 2 גאנטים ספייר של ההמר אשר היו על הרכב בזמן בנייתו, הם גם כבדים וגם במידה יותר גדולה - 37 לעומת 35.
כמו כן סיימנו את בניית המוטות המייצבים האחוריים אבל לא הספקנו לבדוק את תפקודם בשטח.
היות והמירוץ הוא חורפי עם סיכויים לגשם ובוץ, בנינו בימים האחרונים מכסה מנוע ודלתות זמניות....
להלן התמונות :
בהצלחה לירן!!!
לירן, התחלת מלחמה פסיכולוגית ?
היית חייב להראות את האורך של רצועות הגובלים ?
גם אם תחבר את כל הרצועות שלי ,לא תקבל אורך כזה...
יצא נפלא.
יאללה,ניפגש מחר.
בהצלחה.
גל שחם.
בשעה טובה ובהצלחה!