תגובה: רכב המסעות האולטימטיבי במזרח-התיכון.הטויוטה 75 של רכס.
אני רוצה להוסיף עוד נדבך לתחרות. כי אורכה של רשימת הציוד כשלעצמה לא יכול להיות קריטריון בודד. ותחרויות שליפת מפתח 9/16 גם לא לעניין.
אז הנה, לשני המתמודדים הקיימים וגם למתמודדים שיבואו - ואני מקווה שיבואו - כדי שיהיה יותר מעניין.
כל אחד ייתן לנו עכשיו יצירה אחת שתתאר מסע. פרוזה, שיר, תצלום, לא משנה מה. משהו שאפשר להעביר באינטרנט וייתן עומק מעבר לצד הטכני של המסע. משהו שיספר על מסע, נוסע, ורכב מסעות. ולמשתתפים שעדיין לא משתתפים - אל חשש, הכל הולך, לא הכשרון הוא שנשפט אלא ה"משהו" שאפשר לפעמים לומר במשפט אחד בודד או בפריים מדוייק. תבחרו טוב, רק יצירה אחת נכנסת.
(ככה גם מושכים זמן עד ראש השנה ומעלים את רמת הדיון מעל לגועל נפש שעדיין צף מדי כמה תגובות)
אסף.
הבנתי שרכס מציע נגרר, מתמודדים אחרים חסרי סיכון?
אכן.
זה הוא שיזם את התחרות (בלי להתכוון... ככה נדמה לי) ותרם את הפרס, ויישר כוח על זה.
אסף.
אסף הרמתי את הכפפה אני חושב שזה רעיון מצויין
אני מעלה סיפור מסע שכתבתי ב- 2007 ופורסם בהגה בשטח בזמנו
ועוד כמה פורומים בחו"ל די ממצא את מה שכתבתי קודם כולל גם צד מסחרי והוא אגב שולי בסיפור
סיפור הדרך מתאר מסע חוצה אירופה ומפגש מיוחד של אהבה למותג. שאני עושה די בקביעות
שונה ממסעות אחרים שאני עושה כול השנה ובכול זאת מיוחד.
תמונות אצרף בנפרד אי אפשר ביחד עם המלל
המסע הזה היה עם דיסקברי שבנתים נגנב על תכולתו
היום יש אחר דומה
להלן הכתבה:
יומן מסע בילינג 2007.
דרך אירופה הקלאסית בג'יפ.
כתב סמואל דימנט
"לאנדרומניה" מחלה חשוכת מרפא הגורמת לנדבקים בה להגיע למקומות מרוחקים
בהם כל המהות היא : קפיצים,...בולמים,...כננות...פגושים...ועו ד חלקי מתכת עבור חולי שטח...אכן מחלה קשה וכאשר הסימפטומים הופיעו גם אצלי אז... נסעתי,
והשנה "קצת" העליתי את דרגת הקושי בהשוואה לשנה שעברה שיהיה מעניין .
כמדי שנה בתקופת הקיץ פגשתי נהירה בעיצומה אלפי פרטים עושים את דרכם לנאת המדבר Billing Aquadrom נראה שבתקופת היובש זהו מקור המים היחידי שכן אחרת אין הסבר הגיוני מדוע כולם נוהרים לשם ובכן גם השנה יצאתי לבדוק את מהות החוויה עוד יותר מקרוב.
מסתבר שהתופעה מוכרת וידועה, המטרה הייתה להגיע בין הראשונים שכן כאשר כל העדר מגיע קשה לך לפלס דרך אינך יכול למצוא מקום מרבץ קרוב למים , קרוב ל"אקשיין".
חברים כשאני מתאר את המסע הקטן הזה שלי כך אני "רואה" אותו כך בצורה הציורית הזו אני יכול להסביר איך אדם גומע מרחקים עצומים כאלו ללא הינד עפעף עם ברכב באופנוע , אופניים ואפילו ברגל מאיפה יש לנו את הצורך הזה , ואיך זה שכולם נעים לעבר מקורות מים עם זה אגם,ים,נהר, או סתם שלולית בוץ שנוצרה עקב גשמי זעף שירדו בזמן קצר במקום אחד שנקרא Billing Aquadrom שנמצא צפונית ללונדון .
להלן סיפור המסע, שונה אבל מיוחד בדרכו.
ולפני כן גילוי נאות בדומה לבני שיבטי המכובדים גם אני
עושה את דרכי לעיתים תחת כותרת מסחרית שכן כך המסע יוצא לפועל אחרת הייתי כותב לכם על יום טיול לכינרת לא שחלילה ישמע שהכנרת אינה מכובדת שכן אני שותה ממימיה
ואין יורקים לבאר ששותים..........
ובכן ידידי אני יוצא למסע של כמעט חודש ימים אשר בראשיתו זו ריצה מטורפת לבילינג על מנת לתמוך במשווק האנגלי של מוצרי חברת "טריפנט" שבבעלותי.
ובהמשכו טיול חוצה אירופה וחזרה ארצה.
אנחנו יוצאים עם רכבנו המדוגם במוצרי החברה עם כל הפתרונות האפשריים
ליציאה למסע חובק עולם.
להלן תוכנית המסע :
12.7 יציאת רכב מנמל חיפה
16.7 טיסה לאתונה
רכבת לפיראוס
16.7 יציאה לפטרס
עלייה על מעבורת שייט בים האדריאתי כ-32 שעות
הגעה לוונציה בבוקר ה-18
יציאה לכיוון נמל תעופה Malpensa צפונית למילאנו אוסף את דור בני.
יציאה לכיוון Callies שלחוף תעלת למאנש מהלך של 1400 ק"מ
19.7 מעבורת לדובר שבאנגליה
19.7 נסיעהלבילינג מהלך של 250 ק"מ הגעה משוערת 22.00 שעת סגירת השער !!
20/21/22.7 מפגש לאנדרובר השנתי הגדול בעולם
23/24.7 לונדון
25.7 אוספים את אורלי בפריס
26/27.7 פאריס
28/29/30.7 חוצים את צרפת שווצריה
31.7-2.8 חוצים את האלפים
2/3.8 וונציה
4/5.8 מעבורת חזרה ליוון
6.8 העלאת הרכב לאניה בפיראוס
9.8 הגעה לחיפה
ובקצרה:
מה-16.8 בבוקר ועד ה-19.8 בלילה מרחק נסיעה של 1800 ק"מ מעבורת אחת 32 שעות נטו והשנייה 90 דקות נטו שלושה וחצי ימים לדבר הזה שמתוכם יום וחצי רביצה במעבורת
כך שנישאר לך לגמוע מרחק של 1800 ק"מ ביום וחצי! בר-ביצוע תיאורטי כן,
מעשי עוד נראה, מטורף לחלוטין מי צריך את זה, אני התחייבתי להגיע בזמן
ואז התחילו הבלת"מים ולמי שלא מכיר את השפה הצבאית הבלתי מתוכננים.
הדבר האחרון שאתה רוצה שיקרה זהו איחור, שלך, של חברה משלחת של כלי שייט
פקקים בדרך וכן הלאה ובכן רבותי כשמתכננים נא לא לשכוח ואני מדגיש זאת במיוחד לעצמי שאנחנו יוצאים למסעות בתקופת הנדידה כן כמו בטבע גם אצלנו יש פקקים ואיחורים
אז במקום להתחייב להגעה בשלמות (פרק בפני עצמו) בשעה יעודה קח את הזמן תנוע לאיטך ותגיע כשתגיע אמר ולא עשה , צריך להגיע בלילה שבין ה-19-20.08 התערוכה מתחילה בבוקר ה-20 אז חייבים .
מרגע זה ואילך אני זוכר רק רביצה על סיפון מעבורת עם עוד 1800 פליטי מדינות שונות עם 1100 רכבים מסוגים שונים בבטן האוניה המדהימה הזו נעים במהירות 25 קשר (41 ק"מ)
בשיא "הממהרים", בשיא התנועה בצמוד אלינו עוד כמה עשרות ספינות אניות וכולם נעים במהירות האיטית הזו לוונציה המדהימה. אני זוכר לאחר מיכן רק את ההגה את הבן שלי
לצידי שמזמן איבד עניין מהטיול המדהים שהובטח לו ליום הולדתו ה-18 אני זוכר שפתאום יורד גשם ופתאום שמש מסנוורת שהיא אפשר להינעל על תחנת רדיו נורמאלית משהו כמו 13 תדלוקים יום לילה יום לילה פתיחת מג'ולינה (אוהל גג) מתוך שינה חרדה מתמדת שהדיסקו הוותיק הזה יגיד לי שמע חמודי לא שאלת אותי אני משתדל אבל דחילק תוריד קצת את הרגל היא צמודה לרצפה וזה קצת מחניק לי.
אני זוכר שמרוב איחורים , פקקים, ואי עצירה למנוחה לעיתים תכופות יותר מצאתי את עצמי
מנווט למקומות נחמדים אבל איך להגיד מאיפה אתם צצתם פתאום לכל הרוחות.
ראו חברים לא פעם יצאתי למסעות ארוכים יותר, מאתגרים יותר מי שעושה את ראלי (מסע הנווט) חרמון אילת שזה כ-740 ק"מ שטח ביום אחד מבין שאפשר לעשות הכול אחרי כן
שניה לפני הרדמות .
אתם פשוט לא מבינים מה זה לנסוע ישר על כביש מהיר ללא מהמורות בשיירה עם אלפי משאיות , קרוונים וקמפרים במהירות זחילה 1800 ק"מ ביום וחצי זה סיוט לא קטן.
אמרנו עמידה בזמנים אז כל פעם שיש פיגור בתכנית עוברים למספר שתיים,
קיצורים דרכים חלופיות ועוד קצת בגז, חברים שמכירים אותי יודעים שאני מאוד מתוכנן זהיר
וגם עומד בתוכנית אז המשכנו והמשכנו עד שהגענו השעה הייתה 21.45 הצלחנו להגיע בזמן שלמים מרוצים הראשון שפגשנו בשער הוא מיודעי חברי המוסכניק שלי שגיא אידלסון
מין אללה נפל לי הבחור הזה שהייתי כל-כך זקוק לו באותם רגעים מספיק להציץ בבטן הרכב
בכדי להבין שהרבה שמן "כלשהו" איננו כבר.
הבנו שנינו שההכנה שעשינו בטרם, הייתה מצוינת הבנו גם שלוותיק הזה שעוד נהללו בהמשך היה מספיק שיעשה את חצי הקילומטרים שעשה ביום אחד רק בכדי להוריד את רמת הסיכון לשבירה סיכון מחושב אבל מסוכן איני חושב שאעשה שוב את הדרך הנפלאה הזו בלוח זמנים מטורף שכזה.
אז הגענו למקווה המים הענק הזה שנקרא Billing Aqudreme
למשווק שלנו קוראים סימון שיחד עם אישתו ליז הם מנהלים עסק בשם Devon 4x4
הם מגיעים כמדי שנה בשיירה עם צוות של 14 איש 2 טריילרים 3 משאיות קלות
ו-3 ג'יפים שגוררים עגלת מטבח ועוד 3 דיפנדרים מדוגמים להפליא שלא יתלכלכו בדרך.
כל השיירה הזו פורסת בצורת מחנה קאובוייס מהמערב הפרוע שמחכה להתקפת הנייטיבס
בכל רגע הכול מוקף בגדר ובכל בוקר מפשילים את יריעות האוהלים מציגים לראווה את מרכולתם ולעת ערב מורידים את המסך ואז מתחיל המשתה הגדול שבו להערכתי כל פרט שותה בממוצע כ-3 ליטרים של משקאות שונים בעלי ריחות וטעמים ממקומות נידחים וכשהצחוקים וההסתלבטות ההדדית בעיצומה אתה שומע מכל צידי המחנה שהשבטים השכנים נוהגים כמוך וההילולה גוברת ככל שאתה מטביע את יומך הארוך בבירה והולך לישון מבסוט הנהירה/שעטה הייתה שווה מקווה המים הזה באמת מיוחד במינו.
ואז חשכו השמיים !!!
כשהגענו אתמול בלילה עדכן אותנו סימון שלמחרת צפויים ממטרים וכדאי שנתמקם "נכון"
יעני התכוון לא בעמק /גומחה וכ"ו חשבתי שהאלכוהול שבגרונו מדבר אליי וכנראה שלא ייחסתי לזה משמעות מיוחדת עד שהתעוררנו בבוקר השעון הראה על 7 בבוקר בחוץ נראה כמו 7 בערב השמיים פשוט חשכו וכך גם עיננו.
שמענו שבארץ הראו בחדשות את השיטפונות הקשים ביותר שהיו לבריטים במהלך ה-100 השנה האחרונות עשינו את המיטב לא להיות בחדשות גם כן , המיטב אני כותב זה לתפוס מחסה, לעגן, לשדל לקוחות שהשלולית בחזית אינה עמוקה כל-כך ושהרכבים מצויידים בשנורקל מהטיול הקודם ושהמשוטים אצלי ברכב משום שאני סוחב גם קיאק למסעות שלי ושהוא לא נועד לשייט מהרכב לאוהל המטבח ובטח לא להעברת לקוחות מאוהל לאוהל
בקיצור שימחת בית-השואבה , ואז התחלנו באמת לשאוב ולדחוק ולייבש רק היה חסר שנקים מגדל ואז הייתי מרגיש כמו בעמק החולה בתקופת מגדל וחומה. אכן חוויה מיוחדת במינה ולזה רצתי כמו מטורף ?!
הבריטים אינם מתרגשים ממזג האוויר כך נאמר לי יותר מפעם בשנה שעברה כשהצגנו את מרכולתנו בפעם הראשונה ראינו תוך כדי השתוללות איומה של סופת טורנדו (כך זה הרגיש)
איך עצים קורסים מוחצים מכוניות וקרוון אחד והבריטים/הלקוחות עומדים מחזיקים את אוהלי התצוגה שלא יעופו בנונשלנטיות בריטית טיפוסית לא מוצאים הגה ומחכים עד יעבור זעם והוא אכן עבר אחרי 20 דקות הכול שב לקדמותו והם המשיכו בקניות כאילו כלום קצת צער על הדיפנדר של השכן שהחזיר את נשמתו לבוראו והפך לערימת גרוטאות חוץ מיזה כלום היה ונגמר נאקסט מדהים.
הפעם זה היה "קצת" שונה ראשית זה נמשך יומיים שלמים ומה שהתחיל כדשא גזום להפליא הפך במהרה לבוץ שהזכיר לי את הבוץ מפסטיבל "וודסטוק" שגדלתי עליו
למעט משחקי הבוץ של ההיפים של אז זה נראה אותו הדבר ,
המבקרים הלכו על בטוח
בשבילי האספלט הרוחביים ואנחנו עשינו פעולות הצלה לתערוכה החשובה ביותר בתחום ה 4x4 מפגש לאנדרובר שנתי מפגש שמביא כל שנה כ-600 מציגים מכל רחבי העולם
כ-5000 מכוניות חונות בתנוחות קמפינג שונות ומדי יום נכנסים עוד 3000 מכוניות ובסך הכל כ-300.000 מבקרים בשלושה ימים זה הרבה בכל קנה מידה קחו בחשבון שהמבקרים מכוונים לקנייה הם באים לקנות לא לטיול בפארק.
וכשהם לא מתקרבים לדוכנים אנחנו עושים פעולות ייאוש כמו לרפד את הבוץ בנסורת עץ וכשזה לא עוזר מביאים קש מאחת החוות באזור ואז כשהמקום נראה כמו רפת בקיבוץ
הג'נטלמנים ניאותו להיכנס הרבה זמן לא נשאר אז הם חטפו את הרוב ביום אחד לשמחתנו ,
ניצלנו, חשבנו שנחזור עם הכול הביתה אך לא כך האמפרייה הבריטית הוכיחה שוב שגם בזמנים קשים (וגם רכים) הם נרתמים "לעזרה" .
ובכך תמה לה התערוכה ואז התחיל הטיול זה שהובטח לבן שלי ליום הולדתו ה-18 זוכרים?!
יכולתי לכתוב עוד דפים רבים על חוויות שונות ומשונות שעברנו בבילינג אבל כותרת הכתבה היא המסע באירופה דרך בילינג אנגליה ואת זה סיימנו.
ברוכים – הבאים לחלק המהנה ביותר של המסע ומה מחכה לנו:
לונדון יומיים
דובר ומעבר תעלה חזרה לקליאס, נסיעה לפאריז אישתי מצטרפת אוספים משדה התעופה,
3 ימים בפאריס , מחליטים לצאת מהעיר לפני שכל העולם יגיע (טור דה-פרנס הסיום)
למרות שחבל לי רציתי להיות בטקס אבל שותפיי מוותרים וגם אני.
נסיעה דרומה לחבל בורגונדי ולבירתו דיז'ון ומשם לביסאנסון, באזל ולציריך,
נסיעה צפונה למפלי הריין שפאהוזן וירידה שוב דרומה חצייה של שווצריה דרך מעבר גוטארד שבאלפים וירידה ללייק קומו המדהים, מקומו נסענו למילאנו בנינו עלה על טיסה חזרה ארצה לאחר 12 יום ואינספור חוויות ואני וזוגתי ייצאנו לאלפים האיטלקיים וסיום
בוונציה משם אורלי חזרה ארצה ואני המשכתי כן שוב רביצה בבטלה על מעבורת ליוון
כל הדרך חזרה לפיראוס ומשם לאתונה טיסה ארצה ויומיים אח"כ קבלת הרכב בחיפה.
זה היה בקצרה ועכשיו בהרחבה.
כל המסע מאופיין בלינות קמפינג למי שלא יודע סוג זה של מסע/טיול מקובל מאוד
באירופה הקאמפינגס ברמה גבוהה בד"כ מאפשרים לך את רוב המיתקנים להם אתה זקוק כמו מקלחות. כביסה. קניות. חשמל. מים. ביוב. קניות הסעות למוקדי בילוי מסעדות בחלקם
פאבים בריכה לעיתים, וכולם יושבים או על נהר או אגם/ים או בתצפית נפלאה והכול זול (יחסי כמובן),
מחיר ממוצע לקאמפ כזה לרכב ושלושה אנשים הוא 13 יורו ועד 35 יורו בערים גדולות
בפאריס שילמנו 40 יורו ללילה בוונציה לעומת זאת רק 20 יורו כאשר אתה "סוחב" איתך ברכב מטבח שלם , מים, גז , אפשרות להתחבר לחשמל ביוב ומים כמובן וכאשר אתה לוקח איתך מצרכי מזון וקונה מדי פעם מוצרי בשר או חלב ומאחסן במקרר ברכב הטיול הופך לבילוי נטו אין בזבוז זמן על צ'ק אין והאוט, נוסעים, מתעייפים, פותחים תוכנה במחשב מוצאים קמפינג קרוב מתקשרים מוודאים שיש מקום תמיד יש, מגיעים מבשלים בעצמנו לא מחפשים מסעדות אלא אם כן בא לך לפעמים בבוקר מצטיידים במים מצרכים ויוצאים לדרך,
מעבר לקלות הבלתי נסבלת של הקיום הזה זו הצורה הזולה ביותר לראות כמה שיותר לאורך זמן מבלי לקחת משכנתא.
לפני כ-4 שנים עשינו זאת עם רכבים מושכרים וציוד לינה מהארץ ומאז אנחנו עושים זאת עם הג'יפ שלנו מהארץ הלוך מסחרי חזור טיול נטו.
אז..........
יוצאים ללונדון אני ודור לקרוע את העיר הסכמנו בינינו.
ואכן קרענו, וקרעו גם אותנו העיר יקרה מאוד אבל הנאה נטו כולל מחזמר בערב הגבר מבסוט גם אני . הרכב חונה מחוץ לעיר אצל חבר אנחנו ברכבת לעיר בכלל כשאתה מגיע לעיר אתה רוצה שהרכב ייעלם מעצמו החנייה קשה בערים הגדולות הרכב שלי בולט במיוחד
גובהו 2.5 מטר אינו מאפשר לי להיכנס לחניונים אז נעזרים בחברים .
לונדון אכן חיכתה לנו קצת רדף אחרינו הגשם הטורדני אבל אנחנו בוגרי בילינג 2007 עכשיו אנחנו סלחניים מעדכנים אותנו שמחר יהיה יותר טוב (קלישאה, או מציאות ?!).
קבענו שניקח חדר במלון אזי יכולנו למתוח את השהות בעיר מבלי לחשוש שייגמרו לנו הרכבות לרכב שחנה כאמור אצל חבר מערבית לעיר , אני אישית מאוד אוהב את העיר הזו למרות שיש יפות ממנה האווירה נפלאה נעים לשוטט שוב בריאג'נט , אוקספורד כולל קניות כמובן למתבגר איך לא פיקדילי.טראפלגר. קווונט גארדן לבשו חג, אלפי מבקרים נראים נהנים גם אנחנו בניהם פוגשים חברים מהארץ כן גם הם בוגרי בילינג פעם ראשונה עבורם בלונדון מכיר את ההרגשה למי שאוהב אישתי פחות אז היא תצטרף בהמשך בפאריס עדיף לא !?
שווה אבל לא עדיף אני אומר , המעבר מקמפינג , גשם , בוץ, טבע ,
לנוף אורבני עושה לנו טוב לרגע פתאום כיף להיות עטוף בבניינים .
פורשים לישון בבית מלון ליד הייד פארק, ובבוקר חוצים את הפארק לעבר הארמון ומשם לתמזה חציית גשר להולכי רגל מבט נוסף על בית הפרלמנט הביג-בן ולווטרלו רכבת לאוטו שחונה אצל כריס הרמלין חברנו היקר (מוכר ללא מעט ישראלים מתחרים בחו"ל) גם הוא בוגר בילינג 2007, בודקים שמנים ויוצאים לדובר לצוקים הלבנים אלה עם השחפים הענקיים
והעיר פולקסטון עיר נמל חביבה מפספסים את המעבורת שלנו עולים לבאה שמביאה אותנו
לקליאס עיר קייט/נמל בצרפת המעבר הקצר ביותר בין היבשת לאנגליה מהלך של 90 דקות במעבורת או 45 דקות המנהרה (לא אוהב לנשום מפלטים) אני מעדיף ים,שחפים, למרות שבמסע הזה יש לי מזה די-והותר.
על קליאס ניתן לחלוף במהירות אלא עם כן אתה מחפש תחנה לתדלוק בגז אז קצת אתה מתחרבש שכן הצרפתים למרות שהם עושים סימנים באנגלית עדיין די פאטתיים בניסיונות שלהם להסביר איפה התחנה הקרובה זה מתחיל בד"כ בפוף' כזה שמאוד מיוחד להם הווא אומר אני לא יודע איפה זה, וזה נגמר ב אגוש , אגוש יעאני שמאלה שמלה שבד"כ מחזיר אותך לאותו מקום שהייתי בו קודם נחמדים הם אבל................
כשאתה נוסע ע"פ תוכנית מסע וזמני הגעה אתה בד"כ קובע את המסלול המהיר והקצר ביותר להגעה משמע יקר, כי מן הסתם המסלול יעבור בדרכים מהירות שגובות דמי מעבר כמו פעם היום זה נקרא TOLL תאמינו לי זו קריעה במיוחד אצל הצרפתים כוון יכול להגיע בקלות ל-200 יורו (אח איפה כביש 6 שלנו) בהלוך כאמור מיהרנו אז תרמתי קצת לכלכלה הגלובלית בחזור אין סיכוי, בהגדרות בתוכנה המדהימה הזו שנקראת "אוטורוט" של מייקרוסופט אתה נדרש להכניס פרמטרים כמו דרכים מעודפות מהירות, קצרות, סגנון נסיעה
מחיר דלקים מתי אתה מתחיל לנהוג בבוקר מאיפה לאיפה כמה הפסקות בנות כמה דקות ובקיצור אתה מקבל מסלול מדויק כולל סטטיסטיקות ואיך להתחמק מטולים שזו הייתה ההגדרה הראשית שלנו בחזרה וכללה דרכים צדדיות לא ראשיות וכ"ו איזי איזי וכך שבעוד שבהלוך עשינו נסיעה של 1800 ק"מ בפחות מיומיים את ה-3700 ק"מ הבאים עשינו ב-שבועיים !!
לאט לאט והפעם מתוך בחירה הנוף פשוט חזר אלינו וחלף לעיתו הקצב ירד וירד ההנאה
הייתה מושלמת.
25.7.07
אורלי הגיע בטיסה לפאריס כמובן הגענו באיחור למי שלא חווה ניסיון למצוא טרמינל בשארל דה גול לא יבין איך זה אתה מסתובב 45 דקות סביב הזנב ולא מוצא אחד מתוך שני טרמינליים אפשריים חברים או שאתם לומדים צרפתית ומצטיידים בהרבה עצבים ובאים עם טונה של אינטואיציה (ואני חשבתי שאני נווט טוב) כי אחרת אתם לא תמצאו בטווח הקרוב
את מבוקשכם אני אוהב את צרפת אני חושב שזו אחת המדינות המקסימות לטייל בה אזור החופים הנהרות השאטו הנהדרים האלפים כמובן הערים, העיירות, הכפרים, המוזיאונים,
המסעדות והשדרות כל-כך הרבה אבל הסבר פניך לתייר המצוי שלא שולט בשפתך
נאדה אבוי לאדם העייף הלא מרוכז שצריך למצוא את דרכו בשדה תעופה הזה זה כבר קורה לי פעם שנייה ואני עדיין מנסה לפצח את השיטה, איזו עקשנות חולנית אולי בפעם הבאה אצליח, לעת עתה אני שמח "שמצאנו" את אישתי ואנחנו יוצאים לשאנס אליזה אני מוריד את יקירי ונוסע "להיפטר" מהאוטו (אמרנו זאת כבר) מחפש את הקאמפינג הקרוב ומוצא אותו ביער בולון בתוך פאריס 10 דקות משער הניצחון מקום מקסים על הסיינה חוויה .
אורלי ודור בבולימיית קניות בשאנס אליזה הם אומרים לי, אני בטוח שאת שארית המסע אנחנו עושים עם לחם ומיים בלבד אישתי מעדכנת הקניות מעולות זול יותר מהארץ אני בעמוק להגיע לפני שיחסלו הכול סתםםםםםםםם אני לא בעניין בכלל הגבר חוזר עם שקיות מבסוט גם אנחנו.
אח פאריס פאריס אישית אני מתלהב הרבה יותר מנוף טבעי מאורבני אבל אי אפשר להישאר אדיש למראות, לאווירה ועוד יומיים הטור דה פראנס מגיע לעיר כרוכב אופני שטח עוברת בי צמרמורת כשאני מנסה לתאר את שהם עברו במהלך השבועיים וחצי האחרונים
אני מדבר על 5500 ק"מ ברכב הם עשו חצי מיזה אבל על אופניים חברים אלפים אח זה כואב אני מתנחם "בסבלי" ועובר לשדרה הבאה והינה הסיינה פה אני חונה לא זז.
דור מטפס לאייפל מעין מבחן בגרות בן 18 לא !?
חוזר אחרי שעתיים אין מקום על הדיסק נכנס לעמוק של צילומים אין תיעוד חוזרים לקמפינג איזה בעסה.
התנהלות של רכב בקמפינג המכין את עצמו ואת הנוכחים לארוחה מקלחת ושינה היא אופרציה שמאוד אהובה עליי פה לשם שינוי באה מומחיותי לידי מצוי מקסימאלי שכן באם אתה לא מאורגן אינך בטוח איפה האוכל הכלים ואיך מבשלים איתם, מחזירים הכול לקדמותו מכינים את הרכב ליום המחרת בכדי לא לבזבז זמן ביציאה פותחים מג'ולינה (אוהל גג)
והולכים לישון במקסימום נוחות למרות הטפטוף בחוץ אזי אני מציע שתלכו למסעדה ותשנו במלון כשזה לא מאורגן ניתן לסבול זאת יום יומיים טופ, חודש ימים זה הרבה זמן שיקלו היטב את ההשלכות בכלל הפועל השלכ בא פה לידי ביטוי מאוד מיוחד ראו הוזהרתם!!
כשבאמתך ציוד המאפשר שהייה ארוכה ללא פשרות והוא כאמור מכיל בין המוזכר גם בר נייד עם היין שאתה אוהב המקרר מכיל גבינות ובשרים מקומיים אתה מוסיף איזה דיסק שנסונים מפעם והאווירה מושלמת הבן קצת מפריע לרומנטיקה מי בא עם הילד לפאריס ! אבל מוסיף מימד של הגעה למקומות מיוחדים בנוכחותו הבוגרת הילד בן 18 מחר יום הולדת.
26.7.07
בוקר, שמש הכנות אחרונות
יוצאים במטרו ללובר מי שהיה יודע, לא היה תלך אין מילים רק מראות.
משוטטים בעיר מנסים להכיל הכול לא פשוט השווקים מדהימים אוכל טוב מראות וצבעים.
מזהים אותנו כישראלים מוסיפים בכמויות נחמד מגיעים לבניין הזוועתי הזה שנקרא מרכז פומפידו אני בא מתחום האמנות ,אני אמור להכיל את הבניין הזה אני מסתפק בתערוכות לאמנות עכשווית שבתוכו הבניין מכוער.
אבל זו התפיסה ואיני מתווכח איתה אני זורם.
מי שמכיר קצת את פאריס ויודע להגיע לרובע היהודי והוא במקרה כבר תקופה מסוימת מחוץ לבית יימצא שם גם את השפה את האנשים מאכלים נהדרים והרבה סימפטיה המקום מומלץ
אנחנו חוגגים יום-הולדת 18 לדור במסעדה שאנחנו מבקרים אותה בכל פעם שאנחנו בפאריס אחת הוותיקות בעיר "שארטייה" שמה מלצרים בני 70 ומעלה חוויה קולינארית בשלמותה הילד/גבר אורלי ואני מתקשים להיפרד אז ישבנו עוד "קצת" .
חזרנו לקאמפ ישר למג'ולינה .
27.8.07
בוקר עוזבים את פאריס ויוצאים דרך עמק הלואר לחבל בורגונדי מתכננים להגיע בערב לדיז'ון בירת בורגונדי נוסעים בין הכפרים הציוריים בין הכנסיות המדהימות הסמטאות הצרות
בכפרים היפים כל-כך הטבע סביב בשיא הכול ירוק בקר משוטט להנאתו על הגבעות שאט אט הופכים להרים המראה מושלם אנחנו עוצרים מדי פעם כשאי אפשר יותר "להפסיד"
נוף שכזה משתרעים על גבנו וחולמים איזה חלום נפלא שקט ורגוע.........
דיז'ון עיר מקסימה מוקפת תעלות שאני בטוח שהרבה ישראלים נהנו בהם,
הקאמפ ממוקם בכניסה לעיר מגיעים בערב אז צריך למהר לפני שפרנסי העיר סוגרים אותה
טיול חביב בלילה משאיר טעם של עוד נחזור בבוקר אורלי מפליאה בבישול אוכלים פסטה
מקנחים ביין טוב מקלחת ושינה ערבה.
28.8.07
בוקר
אחרי ארוחת בוקר ישראלית .
אנחנו חוצים את דיז'ון דגלים מתנוססים ברחובות זכר לטור שעבר פה!?
בזיליקות יפות רובע שלם מהם לפנינו גגות בשזירה מיוחדת של קש ונצרים וכיכר מרכזית רחבת ידיים מלאה בבתי קפה מיוחדים אנחנו יוצאים מהעיר לכוון בזנאנסון הסמוכה חומות סביב לה עיר תיירותית עם היסטוריה עשירה פסלי בישופים ונהר זורם בכניסה
קצת קניות מרציפן וטורטים מוקרמים, קפה ואנחנו בדרך לבאזל אין הרבה אפשרויות עולים על המהיר
חוצים את באזל הנוף משתנה בכניסה לשוויצריה אנחנו נוסעים בעמק רחב ידיים הרים סביב
עוד 40 ק"מ הגעה לאגם ציריך ולקאמפ, מי שעוקב אחרי הרוטינה היומית שלנו מזהה איזושהי פטרן קבוע נוסעים משוטטים כל היום ולעת ערב נכנסים לקאמפ הקרוב למיקומנו הנוכחי , זהו היתרון הגדול ביותר של טיול מסוג זה הזרימה, אין זמן אבוד גם הברבורים הופכים לחלק מהטיול לא מתקנים את המסלול ממשיכים למעט מעבר הרים ששם טעית אתה חייב לחזור נכנסת למנהרה לא נכונה לעיתים זה חצי שעה לחזור זהירות תכנן היטב ומישהו תמיד תולה עיניו על השלטים ועוזר לך. אני גם מנווט וגם נוהג לא פשוט אבל מעשי מאוד (זה לא נווט שבילים אז קל יותר)
מגיעים לציריך לעת ערב ישר לקמפינג , יוצאים לשוטטות / צילום בלילה העיר בנויה בשפכו של נהר על שפת אגם ציריך מקסימה מומלצת לביקור.
29.8.07
למחרת אנחנו יוצאים צפונה בניגוד לכוון שלנו לשפהאוזן מפלי הריין הגבוהים ביותר באירופה למי שיירש שעון שנעשה פה יוכל להחליפו בג'יפ לא רע למסעות כאלו תעשיית השעונים של העיר נחשבת לטובה בעולם אבל אנחנו בענייני מים ולא שעונים ובעמדנו על שפת מרפסת תלויה מעל זרימה חזקה ביותר אנחנו שוב מקבלים תזכורת מבורא עולם
איך צריך להראות מפל ואיזו כמות אדירה של מים תעבור בו פשוט מדהים.
אנחנו נאלצים לזוז וחוזרים על עיקבותנו לכוון ציריך ומשם מתחילים לטפס את האלפים
לכוון מעבר גוטארד הרכב מתאמץ התרגל לנסוע במישור עתה הוא נדרש להוכחה
והוא עומד במשימה בגדול עוקפים מספר יפניות זה מוכיח משהו לא !?
שווצריה "הגדולה"
מדי פעם עוצרים להתפעל מהנוף שותים קפה להירגע למי שלא מורגל בנסיעה באלפים זה קצת מלחיץ כל הסיבובים הירידות והאופנועים שמשכיבים בסיבוב ואתה פוחד שאחד מהם ימצא את דרכו למוט הגה שלך חוויה שונה אתה צריך להיזהר ולא לפזול לנוף פן תהייה חלק ממנו חוויה אמרתי אנחנו על גג העולם (יסלחו לי האוורסט והחרמון K2 גם כן)
שלג בפסגות מוסיף נופך מיוחד ביום קיצי שטוף שמש זה .
לא מעט חששות לוו אותי בטרם יצאתי למסע הזה ראשית הרכב לאנדרובר דיסקברי ישן מודל 94 עבר די הרבה כולל אימונים ותחרויות מטייל שראה כל פינה בארץ מועמס בדרך קבע ב-400 ק"ג ציוד בטיול זה היו עוד 150 ק"ג לפני אנשים מטופל כראוי לא אמין אומרים לי ואני אומר להד"ם
אחת השאלות המרכזיות הייתה איך מארגנים רכב שצריך להרשים בתערוכה עם שלל מוצרים ובו בעת גם לשמש אותך בטיול חוצה יבשת עם אוכל ,נוזלים , כביסה ועוד....
המסע/טיול הזה הוא לא שטח נכון הוא לא כובש פסגות חוצה מדבריות או צולח נהרות ובכל זאת לכל מסע יש את האופי שלו, אולי דרגת הקושי פה לא הייתה בשיא אבל אורך המסלול המיוחדות שלו השרידות של הרכב ושלי כנהג יחיד עשו את המסע למאתגר הנסיעה הייתה על כבישים טובים אמנם ומדי פעם שבילי יער אבל באלפים שם אתה נדרש אתה ורכבך כמובן למקסימום ריכוז בנהיגה במאמץ לא קטן לעיתים בראות אפס שכן פתאום ירד לו ענן על הכביש ופתאום גשם זלעפות או סתם לא רואים את סוף העליות / ירידות וכמה אפשר להשתמש בבלמים או בבלימת מנוע, רק אז אתה מבין אחרי שאתה רואה כמה רכבים עומדים בצד עם מכסה פתוח רק אז אתה מבין כמה הרכב הנפלא הזה הוא אמין.
גשם זלעפות ב-"פלולאן" שוויץ.
נזילות לבריאות "כולה" אטמים עוצמה עמידות/שרידות כיף בנסיעה אני אוהב אותו והוא מחזיר לי אהבה אתם רואים מה המקום הנפלא הזה עושה לי אני כבר מפנטז על האוטו זמן לזוז.
אי אפשר לתאר ואני לא כותב סיפורים לתאר את המראות אגיד רק זאת אני מאוד אוהב את המדבר עבורי נסיעה בערבות הנגב או ואדי רם זו חוויה מיוחדת אבל כשאתה מגיע לאלפים
ולא משנה איזה צרפתיים, שוויצריים, או איטלקיים אתה מבין כמה הטבע או בורא עולם איך שתרצו היו בשיא היצירה וזו כנראה הגראנד פינאלה שלהם.
אנחנו נכנסים למערכת מנהרות שחוצה את האלפים זהו מעבר "גוטארד" המפורסם
ומתחילים לרדת לכוון אגם קומו הטמפרטורות עולות אנחנו מתחילים להזיע כנראה חם שם באיטליה.
אכן חם לא רק הטמפרטורות "לאגו די קומו" זהו מגרש המשחקים של עשירי איטליה אם בקזינו
או בשעשועי מים למיניהם אנחנו ביולי משמע כל "הקוזה- נוסטרה" פה כולל החיילים כך זה ניראה הגבעות משופעות בכפרים ציוריים המעבר לג'יפ לא קל, האמר לא יעבור פה יורדים סמטה למים, להסתובב סיפור לא קטן אבל שווה את המאמץ אוטנטי בשילוב מודרני
צבעי הבתים מזכירים לוח של צייר , צבעי פסטל שמשתלבים יפה עם הירוק סביב המיים הכחולים כהים באגם והאגם ענק הנסיעה לאורכו אורכת כשעה אנחנו מחפשים את הקאמפ הגענו למזלנו ספוט אחרון להיום אוכל מקלחת ושינה.
30.7.07
היום זה היום האחרון של דור אנחנו מסיעים אותו לשדה התעופה במילאנו נפרדים לשלום
ויוצאים לעיר לראות את הדבר היחידי ששווה ביקור חוץ מסאן סירו כמובן וזהו הדומו
במרכז העיר יצירת מופת גותית בסיליקה מרשימה ביותר מעוטרת בפסלים מיניטוריים
חגיגה לעיניים והופ
יצאנו מהעיר עולים על המהיר לכוון "לאגו דה גארדה".
חבל לומבארדיה משופע באגמים דה גארדה, מאג'יאורה, וקומו במאגיאורה היינו בפעם הקודמת היינו בקומו אך אתמול, אז קדימה לדה גארדה.
לא בא לי להמשיך מדהים פה אבל......
אנחנו קצת בסיבוב ירדנו את האלפים ואנחנו מטפסים אותם שוב (היינו צריכים להעלות את דור לטיסה) אבל אין לנו תלונות זה חלק מהתוכנית ובשמחה אנחנו חוצים את דה גארדה ועולים לכוון האלפים האיטלקיים והדולומיטים.
יש לי רומן עם הדולומיטים אני חושב שזה אחד מפלאי עולם ( בקטגוריית היופי הסביבתי) איזו תמונה שלא תצלם לא תצליח להעביר את העוצמה את הגובה את היופי הכול כך מיוחד הזה שבא לך לבכות.
ללא מילים
היינו יומיים וחצי בדולומיטים בקאמפ לרגלי ה"מרמלאדה" שהוא ההר הגבוה באזור
ומשם גלשנו לעיר קורטינה שארחה בעבר את אולימפיאדת החורף מתקני סקי רבים פזורים סביב לה המראות האויר השמש הקייצית אכן מקום מקסים אנחנו מסכימים.
ביומיים וחצי האלו עשינו מספר גיחות טראק קצרות לכל מיני אגמים קטנים צריחי מצודות עבר או סתם קרני מצוק או הר, בפעם הבאה נארגן טראק ארוך יותר הכולל לינת שטח.
בצער רב אנחנו עוזבים את האלפים ויורדים לכוון וונציה.
85 ק"מ ואנחנו כבר בפאתי העיר.
שוקלים אולי לנסוע לפדובה מחליטים קודם וונציה יימאס ניסע לפאדובה וורונה או אולי ויצ'נזה כל-כך הרבה אפשרויות נסענו לוונציה הגענו לאלבה דאורו הקאמפ הכי מקצועי שאני מכיר שאטל לעיר לראות אותה בלילה אורלי פעם ראשונה בוונציה נפעמת אני פעם רביעית מחפש מקומות שלא הייתי עדיין.
מיוחדת , שונה כולם יודעים 12 מיליון תיירים בשנה חבל"ז
אני מחפש דברים אחרים אני מחפש אווירה מקומית סמטאות לא מתויירות
רובע יהודי הרובע המסחרי שבו בונים ויוצרים את כל המסכות האמנות הדו – ממידית
יצירות הזכוכית שבהם העיר כל-כך מפורסמת הבזיליקות וכמובן הסיפורים העסיסיים של וונציה , מצאתי שגם אחרי הפעם הרביעית אתה מוצא עדיין עניין בעיר הזו.
רק השמות מכניסים אותך לאוירה "רומנו" ריאלטו" "פררי" ( המוזיאון לא הרכב)
3 ימים היינו בה אורלי נסעה ביום שישי ה-3 לאוגוסט
אני נשארתי בקאמפ עוד יום הכרתי חברה הולנדים נהדרים שתינו יין טוב ובבוקר
יצאתי לכוון המעבורת שתיקח אותי מוונציה לפטרס.
לינה בקמפ למרגלות גשר "רייון" היפהפה.
ועם אור ראשון נסיעה של 200 ק"מ לנמל איקוניון שבפיראוס.
מבט אחרון בטרם העמסה ל"פונטוס" שכבר ראתה את הדיסקו שנה שעברה
ויוצאים לשדה תעופה של אתונה ומשם הביתה.
סיכום מסע:
5500 ק"מ
2 יבשות ואי אחד גדול
7 מדינות
3.5 שבועות
נהג אחד
מלווה אחד ל-12 יום
מלווה שנייה ל-10 ימים
אפס תקלות ברכב (למעט נזילות שתוקנו)
נסיעת מבחן במערכת גז שהותקנה במיוחד למסע הזה תפקוד מצוין אפס תקלות
חיסכון של 50% בדלק לעומת שנה שעברה
מטרת הנסיעה העסקית הייתה לגייס משווקים נוספים למוצרינו חזרנו עם 3 חדשים
המטרה הושגה במלואה
כיף עצום
אין ספור חוויות
וכמו שכתבתי בתחילת דברי המשיכה הזו למים הביאה אותי הפעם מהים התיכון לים האגאי ומשם לאדריאטי לשלושה אגמים מדהימים לנהרות הריין סיינה תמזה אין ספור נהרות קטנים יותר שאיני יודע את שמם ואגמים קטנים וכמובן כל הפיאצות עם המזרקות וכל זאת
אפשרה לי גיחה אחת ועכשיו השנייה לפארק מים גדול תרתי משמע שנקרא:
Billing Aquadrom
הממוקם 80 מייל צפונית מערבית ללונדון
למפגש חולים במחלה חשוכת מרפא שנקראת "לאנדרומניה"
סמואל דימנט
אני חושב שצריך לעשות כתבה נפרדת על כל מסע שכזה. זה מעיק לקרוא את כל המלל בפורמט של פורום. אני אחרי הפסקה השלישית הפסקתי.
זה מסע כביש לקמפר.
ציפיתי למסע שטח מנותק מצביליזציה
זה אחד
אם יתאפשר יהיו עוד
גם מנותקים מציבילזצייה ואולי גם מיבשות
מיכה, מה שטוב ומקורי נפרסם בנפרד אם ירצה הכותב.
בועז, הכל לשיקולי המשתתף... והשופט.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
שכחתי מפתח גלגלים מקורי, ג'ק בילשטיין מקורי, מיכל גז מקורי מתחת לשלדה (עם יציאה לווסת שאפשר לחבר למנגל גז למשל) עם פיית מילוי של תחנות דלק.
אסף.
- - - Updated - - -
מבחינתי בסדר.
חברים בואו ננסה למקסם הגעה של חברים ונדחה ל 17.9 יום חמישי סופ"ש וכ"ו
באם חפצה נפשכם באירוע זה מתאים יותר מאשר ראש השנה שרבים לא ירצו / יוכלו להגיע מטעמים מובנים
בכפוף להתאמה לאסף כמובן
רכב המסעות האולטימטיבי במזרח-התיכון.הטויוטה 75 של רכס.
נקבע ה 14-09 בתאום עם השופט.
התאריך שהצעת לא מתאים לרבים יותר.
http://www.jeepolog.com/forums/showpost.php?p=654572
אני נוסע לאלפים אחרי ראש השנה.. הייתי מבטל אבל כבר שכרתי 4X4 ואין החזר...
אסף.
2 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 101319
לנדרובר 1977 מנוע 2.2 ליטר בנזין ,,סטנדרטי.
4 נפשות , 7 שבועות שטח ,,15,000 ק"מ
- - - Updated - - -
קובץ מצורף 101320
יחיעם - תעלה לכאן את הסיפור איך התהפכתם שם עם הדיפנדר ואיך נחלצתם באמצע השממה...בטוח יש כאלה שיתעניינו לשמוע !
ולמה אתה לבוש בסרבל כמו אהוד וביבי על הכנף של מטוס סבנה?
והאם יש תחתונים מתחת?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ולמה אתה לבוש בסרבל כמו אהוד וביבי על הכנף של מטוס סבנה?
והאם יש תחתונים מתחת?
תלוי מאיזו שנה התמונה , בקרוב לשנת 1996 (קצת לפני) נכתב בפרוטוקול חיל האויר שהטייסים חייבים ללבוש תחתונים מתחת לסרבל וזאת לאחר שאחד מהם סגר את הרוכסן של הסרבל על הזין לאחר שהשתין בזמן אימון טיסה . בהקלטה של התרגיל שומעים את הצרחה של הטייס ולכל מי שהיה שק אשכים בין הרגליים נחרד ולמשך כמה שניות ועשה פרצוף שלא קיים הסמיילים של האימוג'י. בראיון שלאחר המקרה עם הטייס , הוא הודה שאפילו לרגע קט הוא לא חשב על לפלוט מהמטוס. סיפור אמיתי
יחיעם
רשימה + סיפור.
אתה יודע שמישהו מהמשפחה ישמח לקבל נגרר....
אסף.
שאלה לי אליך כבוד השופט (נטול חנופה)
האם אנחנו מתחרים כבודדים ברכב המסעות האולטימטיבי ?!
הרכב שאנחנו מציגים צריך להכיל ציוד לבודד זוג משפחה או קבוצה ?!
לפי הסידור וההצהרה של רכס הוא מונו ?!
לפי ההנחה הזו, כל בעל משפחה היוצא לטיול של 4 ימים בנגב, ע"ב אספקה עצמית, כאילו נסע כזוג לשבועיים במדבר..
גם פיזית וגם נפשית.
סמואל, כל אחד והפרשנות שלו.
גם ככה הכניסו אותי לפינה עם שיפוט בתחרות הזו, וזרמתי עם זה... אז הכל הולך.
אסף.
רכב המסעות האולטימטיבי במזרח-התיכון.הטויוטה 75 של רכס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sambo
שאלה לי אליך כבוד השופט (נטול חנופה)
האם אנחנו מתחרים כבודדים ברכב המסעות האולטימטיבי ?!
הרכב שאנחנו מציגים צריך להכיל ציוד לבודד זוג משפחה או קבוצה ?!
לפי הסידור וההצהרה של רכס הוא מונו ?!
אשמח להבין איך ההגיג הזה רלוונטי לאתגר שרכס הציב ולהערכת השיפוט.
בכל אופן, אפילו שאין זה משנה, אצל שניכם שני מקומות ברכב כך שזה לא שאחד הוא מיניבוס והשני סוליסט.
שניכם אמורים לתמוך במסע על בסיס יכולת הסיפון ולא לפתיחת מסעדה בשטח.
רכס אולי נוסע לרוב בודד אבל הוא מאורגן למסע זוגי.
סמואל, תזרום.
אתה כל הזמן נתקע אע״פ שחיים וויתר על הזכיה שלו ממזמן