תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
מדי פעם אני עוקב בשעשוע על השרשור הזה.
הוא מתחיל לדעוך וקצת חבל כי הוא מקור טוב לבדיחות.
אז אני אוסיף עוד קצת בנזין למדורה.
רמת התחזוקה שמשקעים בכלי והשמירה עליו.
אין ספק ששמירה על הרכב ותחזוקה מונעת משפרים מאוד את רמת האמינות והתקינות של הרכב.
שמתי לב שבעלי רכבי טויוטה מקפדים על תחזוקה מונעת ושימוש בחלקים מקורים בלבד.
הרבה הרבה יותר מבעלי רכב של מותג אחר (לא עשיתי כמובן סטטסטיקה מדויקת ברנרד זה לא יעמוד כראיה)
לעניות דעתי זה גורם לרכבי טויוטה להיות באופן יחסי יותר אמינים רק מעצם זה שהטיפולים בזמן ועם חלקי חילוף איכותיים.
וזה חלק מה"אמינות" של טויוטה.
אני דווקא לא מאלה שדורשים ומטיפים לעובדות מדעיות מוכחות - אנחנו בשיחות סלון כאלה... מי הולך לחברים, לקפה בשישי בערב, עם כל קובץ האקסל שלו או, להבדיל, עם הרזומה המוכח של ביבי/הרצוג/דרעי?
אבל.. יש כאלה שאם לא תביא להם קבלות ממוסך "טוב", מאומתות בחותמת נוטוריון - אתה סתם מדבר.
לא אני.
רמת תחזוקה - סטנדרתית .כמו השימוש - סטנדרטי.
לא תחרויות ולא "פתיחות צירים" נוסח החבורה של דרור... סטנדרטי. פה ושם טיול משפחות. פה ושם טיול "בנים". מעלות. סטנדרטי.
החלפת שמנים ופילטרים במוסך "רגיל" ושטיפה אחרי טיול בוץ.
למה אתה צריך יותר, ברכב "אמין"?
והתחזוקה המונעת הזו... נו טוף. אף פעם אין "יותר מידי פינוק", נכון?
אבל להחליף כל מיני דברים, ברמה מחמירה יותר מה"נורמל"... מה אמין בזה?
זה מצביע על הבעלים ולא אומר כלום על האוטו..
לא יודע למה שמת לב. כי אני שם לב לבעלי מכוניות שלא מטפלים בהן כלל.
או למכוניות שמוצעות לפתע למכירה לפני הטיפול הגדול והיקר.
עוד שמתי לב שבעלי רכב שמשתמשים בחלקים תחליפיים חווים מהר מאוד כשלים.
כשלים יכולים להיות לעתים קטסטרופליים, כשההנדסה הבסיסית של המכלול המדובר לוקה בחסר. עיין ערך הבולג'וינט ההוא..... שממנו כל זה התחיל, לא?...
נמרוד, לא מתאים לך להתחמק מהאתגר שהוצב בפניך למעלה. על סמך מה אתה מבסס את הטענה שלך?
נמרוד
רמת ההערצה שלך למותג לא שונה מהערצה של בת טיפש עשרה.
כל ההשתחוות הזו לשם או לסמל הם עבודת אלילים ומסתבר שזה נוגע גם לאנשים משכילים.
מילא היית משווה דגם מול דגם ראש בראש אז היה לזה ערך.
כבר נאמר בדיון הזה הכול וכתבתי בהתחלה שזה דיון מיותר כי מי שמעריץ מותג בהערצה עיוורת הוא סוג של מאמין שאי אפשר לבלבל אותו עם עובדות.
עמית על סמך מה עתה אומר שהמתלים המתכווננים הם חרטבונה רצינית? כן, המיכלי חנקן מצריכים החלפה ( אצלי אחרי 85,000 מייל) והמערכת היא כן אדפטיבית. כמו שברנרד אמר, ברגע שהרכב לא בסיסי, דברים מתקלקלים... ככה זה בטויטטה וככה זה בלנד רובר, שגם שם הרבה הוציאו את המתלי אוויר לפנסיה
Sent from my XT1575 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
נדב צודק במשהו.
כל היצרנים אותו דבר?
כנראה שפחות או יותר כן. יש יוצאי דופן דווקא לרעה, אבל בסופו של יום היצרנים הם סהכ מי שמרכיב חלקים שמסופקים על ידי מבחר קטן מאוד של קבלני משנה.
קבלני המשנה של טויוטה מספקים גם לאחרים. מה שיפה הוא שתקלה בגיר של פז׳ו 607 תיתקל במבט מגחך עלה פראייר שקנה צרפתי, תקלה בגיר של טוארג תיענה בשמחה לאיד של המבינים שvag כבר לא מה שהיה ובטויוטה יתקנו בשקט בלי לספר כי זה לא יכול להיות... אבל בשלושתם יש אותו גיר aisin. (טויוטה) בדיוק ואותן תקלות בדיוק.
אני יכול לכתוב גם על מנועי פז׳ו 1.6 טורבו של 2009 עד 2011 שברור שמי שקונה צרפתיות מגיע לו לסבול, אבל זה בכלל מנוע של ב.מ.וו. ומאידך על טויוטה אייגו שעולה הרבה יותר מאחיותיה התאומות שמיוצרות על אותו פס ייצור רק בגלל הסמל על ההגה.
ובזה אני שוב אפרוש מהדיון המשעשע ומקווה שלא הרסתי.
אסף.
אני חושב שאסף שם את האצבע על הנקודה העיקרית, כולם יודעים בערך אותו הדבר, ומפה והלאה, זו רק שאלת מיצוב (מה לשים) ואיך לשווק את זה.
אבל, ואבל גדול מאוד....
אני לא בטוח שאני מקבל את הקביעה לגבי מדיניות ההחלפות של טיוטה.
פעם אחר פעם, הם נתפסים בעברות בטיחות שאחרים עושים re-call והם לא.
לאחרונה נתקלתי בסיפור מאוד מעניין על נפצים של כריות אוויר (מייצרן שלישי) שיצרנים אחרים עשו recall אבל טיוטה לא עשו לכל הדגמים.
והכי מדהים, אותם דגמים בדיוק, טיוטה עושים Recall בחלק מהמדינות (ארה"ב למשל), אבל לא בארץ.
וזה מה שאני אומר, הכל שיקולי מיצוב ושיקול ומעל לכל כסף.
בארהב שתופסים יצרן שמזייף, אז קודם כל השלטונות קורעים לו את הצורה, ואח"כ בית המשפט גם עוזר ללקוחות לקרוע את היצרן.
ובארץ????:(
דרך אגב, עוד נקודה שאסף צודק, הדיון הזה, כבר מיצא את עצמו מזמן .
כל מה שחסר, שנימרוד יסביר למה הוא בכלל פתח את הדיון הזה, והאם זה קשור לעובדה שלא מזמן הוא עבר מג'יפ לטיוטה?
לדעתי נמרוד פתח את הדיון הזה כדי שדיוני תקלות בפורום טויוטה יישארו ענייניים.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
כל מה שחסר, שנימרוד יסביר למה הוא בכלל פתח את הדיון הזה?
הסיבה היא "קופסת טונה"
http://www.jeepolog.com/forums/showt...E1%E5%E1%E9%ED
חד...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
כן... יש עוד אנשים עם טיפה הגיון... שחר.
אבל מי שכבר פה - מה אכפת לכם לזרום?
תרגיל מחשבתי, ברשותכם. נגיד שהיה לנו קבלן משנה יודע-כל, בוחן לב וכליות אמיתי, ה' ברוך הוא בכבוד ובעצמו שהיה מבצע לנו את המחקר, בוחן את ההוצאות והתקלות האמיתיות של כל בעלי הרכבים בישראל, או בעולם. לבקשתנו, מבצע את כל החיתוכים והחישובים, וחוזר עם תשובה - מה הרכב האמין ביותר. מה הטנדר האמין ביותר. בכל הזמנים, או רק בעשור האחרון, מה הsuv הזול ביותר לתחזוקה שנמכר בשנות האלפיים בישראל, או כל חתך אחר.
יש למישהו ספק שהוא היה חוזר עם תשובה? ברור שכן. הרי הבעייה שלנו היא לא שאין תשובה אלא שאין לנו שום דרך לקבץ את כל הנתונים הרלוונטיים.
אבל הוא, בחסדו, יכול... אז נניח שהוא מינה צמח שלנו בהתנדבות.
זורמים, כן? אז די ברור שהתשובה היא לא רנו, ולא פיאט ולא לנדרובר... וגם לא טויוטה (או שכן?) אז מה התשובה, בכל זאת, תנו ניחוש מושכל על בסיס כל המידע שיש לכם. לא מה לא - מה כן?
האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
נניח שהתשובה היא טויוטה או קי?
אז לקנות 4 ראנר זו קניה טובה?
Sent from my iPhone using Tapatalk
מי אמר שזה צריך לעזור לך? כולה דיון בפורום.
אז נו, מה לדעתך התשובה שהיינו מקבלים בסקר הגדול של בורא עולם?
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
יכול להיות מאוד שסטטיסטית זה נכון אבל זה נתון עקר לטעמי.
כל דגם ותת דגם לגופו
תפילות לבונה עולם זה עניין של בעלי לנדרובר וטרופרים.
בעלי טויוטה אתאיסטים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
יכול להיות מאוד שסטטיסטית זה נכון אבל זה נתון עקר לטעמי.
כל דגם ותת דגם לגופו
אופה... סדק בחומה!
"יכול להיות שסטטיסטית זה נכון..." מה נכון? אל תתבייש לכתוב במפורש...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
תפילות לבונה עולה זה עניין של בעלי לנדרובר וטרופרים.
בעלי טויוטה אתאיסטים.
אתה בטוח? תקרא מה נמרוד כתב...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
תרגיל מחשבתי, ברשותכם. נגיד שהיה לנו קבלן משנה יודע-כל, בוחן לב וכליות אמיתי, ה' ברוך הוא בכבוד ובעצמו שהיה מבצע לנו את המחקר, בוחן את ההוצאות והתקלות האמיתיות של כל בעלי הרכבים בישראל, או בעולם. לבקשתנו, מבצע את כל החיתוכים והחישובים, וחוזר עם תשובה - מה הרכב האמין ביותר. מה הטנדר האמין ביותר. בכל הזמנים, או רק בעשור האחרון, מה הsuv הזול ביותר לתחזוקה שנמכר בשנות האלפיים בישראל, או כל חתך אחר.
יש למישהו ספק שהוא היה חוזר עם תשובה? ברור שכן. הרי הבעייה שלנו היא לא שאין תשובה אלא שאין לנו שום דרך לקבץ את כל הנתונים הרלוונטיים.
זורמים, כן? אז די ברור שהתשובה היא לא רנו, ולא פיאט ולא לנדרובר... וגם לא טויוטה (או שכן?) אז מה התשובה, בכל זאת, תנו ניחוש מושכל על בסיס כל המידע שיש לכם. לא מה לא - מה כן?
עכשיו הכל ברור... איך הצליח המותג להגיע לאן שהגיע... הרבה תפילות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אופה... סדק בחומה!
"יכול להיות שסטטיסטית זה נכון..." מה נכון? אל תתבייש לכתוב במפורש...
בועז כנראה נפל ישר למלכודת שלך, נניח.
מאיפה הנתון?
אני רק אוסיף ואומר שגם בטיול השבוע מתוך 2 דיסקברי דור 1 ו 2 , טרופר, גראנד צירוקי, טראנו, ורנגלר, מי שניתקע היה טויוטה, גם בטיולים אחרים(אמנם לא תמיד, צריך לציין) מי שנישבר זה טויוטה, מי שהיתפוצץ לו משהו והתחיל לנזול זה טויוטה, אז מצד אחד אתה יכול להגיד שהרכבים לא מטופלים, הרי אתם אמרתם שלא צריך לעשות כלום, מטיפול לטיפול, מצד שני באמת הרכבים מתוחזקים ברמה טובה, לא כזאת של "פעם בשנה טיפול", אלא יותר מיזה... הרבה יותר, אז איך אתה מסביר את זה?
אבל אל תפריעו לעצמכם, תמשיכו... עכשיו אתם משעשעים אותי...
נדב זרום איתי, מה אכפת לך... תנסה לענות לאתגר שהצבתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לדעתי נמרוד פתח את הדיון הזה כדי שדיוני תקלות בפורום טויוטה יישארו ענייניים.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
הוא גם אמר את זה בפירוש, באותו שירשור של המתלה הקורס...:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הנה אני זורם... מההתחלה... לעומת כל המתרגזים למיניהם ואלה שטוענים שהדיון מוצה... איך אפשר בכלל למצות דיון שכזה:rolleyes:.
אז...
בהלקח בחשבון, נמרוד, את העובדה הידועה והלא ניתנת לעירעור, שאלוהים יהודי (אפילו הנוצרים אומרים את זה והמוסלמים די מכירים בכך וכל היתר... טוף, צריך שיהיה קהל) הוא(כמובן) היה עונה לך, כמו יהודי טוב, בשאלה "ומה אתה חושב?"
ואתה היית עונה "טויוטה".
והוא, שהסכמנו שיודע הכל, היה עונה לך "לא נכון!".
ובזה היה נסגר הדיון איתו.
פשוט מאוד.
וכל ההתחכמויות שלך, בסיגנון "אה, וואללה?!?!!!! אז תגיד מי!!!", לא היו משנות את העובדה הפשוטה ש.."טויוטה לא!".
ועל זה התחיל הכל ובגלל זה "העברת" אותנו לפה" ויפה שעשית זאת.
משום ששם היה משהו טכני (ולדעתי לא נתון לויכוח בכלל - חוסר תיכנון שלא היה מקובל אל מול המתחרים והצריך שינוי ויישור קו של תכנון המתלה מול המתחרים המודרניים יותר (שמרנות??? חסכנות.)) ופה מדברים על "בגדול".. על "השם" על ה"אגדה".
והנה אתה רואה - גם בטכני/ספיציפי הטויוטה "לא משהו" וגם בדיון הזה, "בגדול", שומעים על כל מיני כשלים שאין בחברות אחרות.
ודרך אגב.
אני לא חושב שיש איזו יד מכוונת בין בעלי הטויוטה, לצורך יצירת יחסי ציבור של "אמינות" - הם דווקא הצד "המקבל".
אבל אני בהחלט מאמין, שיש שיקול (מכריע), של יחסי ציבור בתיקון התקלות שמתגלות וצימצום מכוון, מצד טויוטה (היבואן, יצרן.. ביחד) לצורך "שימור השם והאמינות"... אמיתיים או יח"צניים.
בארץ, כמו שציין זיו, יותר קל להסתיר.
גם ליבואן יותר פשוט להציע לטויוטה להצניע הכל, אחרי הכל הוא מוכר רק בגלל "השם" ולא בגלל האיכות/תיחכום/תמורה/נוחות של כלי הרכב.
אז מתקנים (בשושו) ונלחמים על מנת לשמר את "השם".
בארה"ב, למשל, אין "שם של אמינות"(ותראו את הפרסומות.. יש ביוטיוב) אלא מלחמה על כל דגם מול המתחרים.
ופה יש גם משמעות על "לסמוך על החברה" (פה אין יבואן או יצרן. אין UMI ושברולט או GM. פה יש רק שם אחד טויוטה או פורד או הונדה) וחלק מזה הוא שקיפות - שלא תרגיש שעבדו עליך.
ללא כל קשר לרכב עצמו.
ולכן פה נזהרים יותר בהסתרת הדברים, משום שאם מתגלה שהסתרת... אתה בבעייה רצינית (ראה טויוטה עם "שטיח הנהג" ופולקסוואגן עם הדיזל ופורד עם הצמיגים).
אבל, אני חוזר לזרום... טויוטה-לא.
מי כן?
אין משהו מיוחד... הכל אותו זבל.
זה לא עושה את טויוטה טובה יותר.
נמרוד
אני לא מאמין שזה בא ממך...
נניח שיצרן מקררים כלשהו נחשב אמין ואיכותי אבל דגם מסויים שלו מפורסם בתקלות רבות אז תקנה אותו בגלל השם האגדי שלו?
אני לא מנסה להשחיר את טויוטה ( וגם לא ניסיתי ) באופן גורף.
מדובר ביצרן מכובד לטעמי שהייתי שמח להחזיק מקצת מדגמי המכוניות שלו.
מכאן להיות מעריץ עיוור הדרך ארוכה.
מזכיר אוהדי כדורגל פאנטיים שלא רואים בעיניים.
לא אינטיליגנטי בעיניי