-
תגובה להודעה: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
שרשרת הטרמוסטטים מקבלת צורה לא רעה. ההרכבה על הדשבורד תהיה לכל רוחב החזית הקדמית בין בליטת השעונים עד לתא הכפפות. אבל היפה שבעינין- כל שעון מורכב בזווית משתנה וככל שהוא יותר רחוק הוא מקבל זוית יותר חזקה. כך יוצא שכל מבט לכיוון השעונים מראה אותם במלואם החזיתי ולא מהצד- כפי שהיה יוצא אם הייתי שם אותם בקו ישר לאורך השימשה.
לפני ההרכבה עצמה צבעתי כל שעון בנקודת צבע אחר וגם את הרגש צבעתי באותו צבע ,בכדי שאוכל לדעת איזה רגש לשים על איזה חלק בכדי שיהיה סדר בשעונים על הדש.
היות ואני לא יודע עדיין לפרק את מכסה הפלסטיק של הדשבורד בכדי למצוא מעבר לתא המנוע דרך קיר האש,הייתי שמח על שתיים שלוש עצות בעינין.
חיברתי את כל השעונים אחד לשני עם חוטים חיובי/שלילי ,והוצאתי חוט הזנה אדום אחד עבור כולם מתיבת הפיוזים הריקה שעדיין ממתינה לתספק הזנות. את השלילי אחבר כנראה לאחד החוטים המיותרים שנימצאים בתיבת הפיוזים הפנימית.
עוד לא ברור לי כיצד לחבר את הרגשים עצמם לראשי המנוע ולתיבות ההילוכים אך בוודאי יהיה לי רעיון ברגע שאצטרך את הפתרונות.
אני מקווה שאורך הכבלים של הרגשים יספיק להגיע לכל מקום שנדרש היות והם באורך מטר וחצי בלבד.
אני כבר סקרן לראות את השמיניה עובדת במיוחד בלילה.
בינתיים צריכת הדלק של המפלצת הזו עולה במקביל לעלית המחירים של הדלק,אבל אין לי זמן לבדוק ממה זה נובע ולתקן או לכוון את הטעון תיקון. בין כה וכה עם מחירים כאלה אני נוסע עליו אולי מאה ק''מ בשבוע.
אני חייב למצוא פתרון לצורך המתגבר של טיול מדברי בחום לוהט ,אבל ללא מזגן.מה שנקרא - טיול גברים.
-
אני מקווה שהיום יירד לייצור מיכל המים האחורי,וזאת לאחר חודשיים מגמר התיכנון.זה ממש לא פשוט לייצר מיכל אחד די מורכב שכולל את הצינור הפנימי לחימום המים.
מחר אני אמור להתחיל את ההרכבה של הטרמוסטטים ברכב ,לאחר שסיימתי את הרכבתם בשרשרת שגם ארכה כשבועיים שלושה.
יש לי עדיין את הבעיה של העברתם דרך קיר האש של כל הרגשים,אבל אני מקווה למצוא פירצה או שתיים לצורך העינין.
מחירי הדלק וצריכת המנוע שלי עושים שמות ברצון ובאפשרות הכספית להזיז את הכלי. אם זה יימשך כך הג'יפים שלנו יהפכו די בקרוב למוזיאון על יד הבית ואפשר יהיה להציב אותם בפוזה יפה כשהם תקועים בתוך יציקת בטון.
-
חיים זה בדיוק מה שכתבתי בשרשור קודם מלפני כמה שבועות.
מחירי הדלק במקרה הטוב יטפסו יותר לאט.
במקרה היותר גרוע נגיע עד סוף השנה ל 10 שקל לליטר.
ועוד היד נטויה...
כוחות השוק יעשו את תפקידם!
תוך שנה שנתים אנחנו נראה את העלמות ה SUV כליל מהשוק.
הרכבים הישנים ירדו בערכם לעפר.
גם הסופות והסיקסים יעלמו.
מה שישאר יהיו כמה מטורפים שיחזיקו את הרכבים בעיקר לנוסטלגיה.
ויסעו איתם פעם או פעמים בשנה, וגם זה רק לטיולים קצרים.
מי כן יסע לטיולי שטח אמתיים? בעלי רכבי הדיזל הידנים הקטנים וכמובן סמוראי וגמיני.
למה? כי להם יש עדין תצרוכת דלק סבירה (אחד ל 10 ויותר)
כמובן לא לשימוש יום יומי אלא לטיולים בלבד! וכמובן רק למטורפים בלבד המוכנים לשלם 1K שח לטיול ויותר.
אבל באו נסתכל על הצד חיובי. המדבר יהפך להיות מאוד מאוד שקט.
לא עוד שירות של SUV הגורמים לפקקי דרכים בנחל נקרות.
המדבר יחזור חזרה לשועלי השטח, כפי שהיה לפני עידן מפלצות ה SUV.
סגירת מעגל...
ברוכים הבאים לעולם חדש ואמיץ (-:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
.
ויקר!!!
וזה לא יגמר רק בדלק.
מה עם עלות החלפים? השמנים?....
-
כאשר אתה נוסע 4K ומטה בשנה אתה לא צריך הרבה חלפים...
וגם לא הרבה שמנים.
עלות החלקים והשמנים כמעט ולא רלוונטית בהשוואה לעלות הדלק.
תשלום דלק לטיול אחד לנגב יהיה משמעותית יקר יותר מהחלקים והשמנים שתצתרך לשנה.
חוץ מזה יהיו הרבה מאוד פגרים שמהם תוכל לשדוד חלפים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
חיים זה בדיוק מה שכתבתי בשרשור קודם מלפני כמה שבועות.
סגירת מעגל...
יעלה מחיר הדלק לאלתר!!!!!!!!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השמשוני יחיעם
יעלה מחיר הדלק לאלתר!!!!!!!!
מה אתה מתערב? אתה מעיד על עצמך כאחד שמתדלק תמיד ב-100 ש"ח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
סגירת מעגל...
זה רק אני או שבשנה וקצת האחרונות יש מגמה חיובית של פחות רכבים במדבר?
יצא לנו כמה פעמים להעביר יותר מיום שלם ולעיתים כמה ימים עם מפגשים מועטים ביותר אם בכלל.
-
אתמול ערכתי טיול יחסית קטן של 300 ק''מ שהתחיל בארץ הקאסמים ומזרחה עד פאתי חבל עדולם וחזרה הביתה.
לא פגשתי ג'יפ אחד במשך יום שלם........
-
מצאת לך זמן לעשות טיול - באמצע החמסין , ובאמצע השבוע - בטח שכולם נישארו במזגן - או בבית או בעבודה :-)
ודרך אגב לגבי המחירים המטורפים של הדלק, הדיפנדר עדיין עושה 1:10 , ואני ממלא כרגע סולר ב6.63 שזה לא כל כך נורא ...
ואין לי בעיה ואם יהיו פחות אנשים עם גיפים כי הדלק יקר - במיוחד אלה שקנו גיפים סתם ולא באמת כי נוסעים בשטח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה רק אני או שבשנה וקצת האחרונות יש מגמה חיובית של פחות רכבים במדבר?
זה לא רק אתה.
בהחלט רואים פחות ופחות רכבים במדבר.
מצד אחד זה נהדר.
נהדר כי המדבר שקט ורגוע. נהדר כי המעברים המעניינים תמיד פנויים, וגם נקיים משברי פלסטיק צבעוניים... זה נהדר כי קיים סיכוי טוב מאי פעם למצוא את חניוני הלילה ופינות החמד החביבים עליך כשהם פנויים ונקיים. זה נהדר גם בסוף הטיול, כשמגיעים לתחנת דלק ולא צריך לחכות בתור ארוך של ג'יפים, טנדרים ו-SUV כדי לנפח את הגלגלים. (או לחילופין, לשלוף בחוסר סבלנות מהולה בהתרסה את הקומפרסור...)
מצד שני זה רע.
רע כי טיול של יומיים מהמרכז לדרום עולה נכון להיום 800-700 שקל רק בדלק. זה לפני פינוקים כמו בשר ואלכוהול. לפני נזקים (מפנצ'ר פשוט עד ציריה או חו"ח מכלול גדול כמו טרנספר או גיר או דיפרנציאל).
רע כי כבר לא מטיילים פעם בחודש אלא פעם בשלושה חודשים במקרה הטוב.
ובעיקר - רע כי הג'יפ עומד ימים שלמים ללא שימוש כי חבל לבזבז דלק יקר בפקקים, עד שעולות בתדירות מטרידה המחשבות למכור אותו. זו לא טעות - אתם קוראים נכון.:(
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ובעיקר - רע כי הג'יפ עומד ימים שלמים ללא שימוש כי חבל לבזבז דלק יקר בפקקים, עד שעולות בתדירות מטרידה המחשבות למכור אותו. זו לא טעות - אתם קוראים נכון.:(
דרור,
אנחנו סוטים מהדיון על הפחנוע של רכס אבל גם אצלי הגמל עומד לעיתים שבועיים ושלושה כשכל הק"מ שהוא עושה זה מסביב ליישוב פעם בשבוע אולי כדי שהצמיגים לא יהיו מרובעים..
התחבורה האלטרנטיבית היא ציבורית, עלות הנסיעה הן רבע מעלויות דלק לאותו מרחק חודשי עם הרכב,אין בעיות חנייה, אין טקס פרידה בחנייה של הרכבת כי אולי ינסו (שוב) לגזול אותו ולא פחות חשוב אני לא צריך לנהוג בפקקים.
-
זה לא ממש הנושא אבל אם כולם גולשים ממנו אז גם אני ירשה לעצמי ומודיע לכם שהמצב אצלי בתחום הגז יש ירידות לא עליות הגז ירד מ 3.30 ש"ח במשך תקופה ארוכה מאוד לפחות שנה.
ל 3.00 ש"ח לליטר.
הבדל של כמעט 30 ש"ח למיכל ואצלי יש שתיים 200 ליטר.
הבדל של 60 ש"ח לתדלוק אחד.
הבדל של כמה מאות שקלים בחודש,כמה אלפיים בשנה,וכמה ................
-
3 קבצים מצורפים
היום ביקרתי את חיים, אז קודם כל שמחתי מאוד להכיר ודבר שני ידעתי מראש שאני חייב להגיע עם מצלמה אחרת לא יהיה לכם תמונות של שרשרת הטרמוסטטים החדשה . אז הינה ע"פ בקשת הקהל התמונות.
ניתן לראות את ההרכבה על הדשבורד כל שעון מורכב בזווית משתנה וכך ניתן לראות את כולם מכסא הנהג.
דבר אחרון הצבע של הרכב פשוט נראה נהדר התמונות לא משקפות באמת.
יואב
-
3 קבצים מצורפים
תמונות נוספות של הצידנית החדש, ההסבר על חיים.
יואב
-
3 קבצים מצורפים
בתמונות רואים את אפשרות הפתיחה מהצד, יש גם פתח עליון שנפתח מלמעלה כמו צידנית רגילה.
-
בצידנית הזו חסרה תמונה חשובה של אפשרות פתיחה עליונה,כך שניתן להשתמש בה גם בעמידה לגובה וגם בשכיבה לפי הצורך המיידי. הדבר ניתן היות ויש לצידנית שתי דלתות - עליונה וצידית.
אני אוהב את הגימיק הזה.
יתכן ויואב יעלה את התמונה החסרה עם הפתיחה מלמעלה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav21
ניתן לראות את ההרכבה על הדשבורד כל שעון מורכב בזווית משתנה וכך ניתן לראות את כולם מכסא הנהג.
חיים
זה דומה יותר ל- cockpit מאשר לתא נהג....
מעניין איזה סוג רישיון ידרשו משטרת התנועה אם וכאשר יעצרו אותך לבדיקה :?:
-
1 קבצים מצורפים
סליחה הינה התמונות הנוספות של הפתיחה מלמעלה
יואב
-
1 קבצים מצורפים
התמונות כבדות ולכן רק אחת כל פעם
-
1 קבצים מצורפים
-
חוץ מהחלפת הצידנית החלפתי את המצבר הישן שלי למצבר בובקאט 100 אמפר/שעה שנכנס יפה למקום הקטן שיש בכלי. שילמתי 850 שקל ליואב שהביא לי אותו עד המפעל.בכך הסרתי את הפחד הקבוע שלי מהתנעות ברכב אוטומטי ,לפחות לשנה הקרובה.מה עוד שהמחיר ממש טוב.
עכשו אני מחפש מעט זמן לחבר את הטרמוסטטים החדשים ולהיות שקט גם מהצד הזה. איתרתי על ראשי המנוע שני מקומות ניפלאים להרכבה שלהם בעזרת שני ברגים קטנים שנימצאים במרכז הראש ושתפקידם במקור להחזיק את אחד מחוטי ההצתה של הפלאג האחרון.
עכשו כשהכייף מהכלי עובר לטיפול בו במקום לנסיעות,מתפנות הרבה שבתות לשיפורים מיותרים ושיגעונות הזויים.
-
סוף סוף ירד הפגוש/מיכל -מים לייצור,ואולי עוד השבת הוא יורכב על הג'יפ. צריך להשאר אופטימיים.
-
כרגיל- המיכל יהיה מוכן רק בשבוע הבא...קריזה.
-
המיכל המשולב מוכן להרכבה ועכשו הוצאתי אותו מקו הייצור.
ברור ששום דבר לא יוצא כמו שתוכנן- והייצור בוצע הפוך מהמתוכנן. כלומר - פתח המילוי תוכנן מצד ימין והברז תוכנן בצד שמאל,עכשו קיבלתי הכל הפוך ואני לא בטוח שמחר אוכל להרכיב את המיכל כפי שיוצר.
בהתחשב בעובדה שהייצור שלו עולה מעל אלפיים שקל זה לא פשוט להחליט על פסילה שלו.
אני סקרן לדעת איך אתגבר על הפישול של המתכנת.עוד לא סיפרתי לו כדי שלא יתבעס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
אני סקרן לדעת איך אתגבר על הפישול של המתכנת.עוד לא סיפרתי לו כדי שלא יתבעס.
אתה אדם נפלא
חצי מהאנשים היו מבשרים לו על הטעות בעזרת המיכל מונחת על ראשו - מה שבטוח שהטעות לא תצא לו מהראש
-
אתמול הרכבתי את המיכל ,והעינין לקח אולי רבע שעה.
הטעות בתיכנון רק עשה טוב לתוצאה ולמזלי מיקום העוגנים ההפוך לא שינה כלום ,היות והם ממוקמים צנטרית למיכל.
המיקום של הברז בצד ימין שיחרר אותי משימוש בו יחד עם פליטת הגזים מהאגזוז,אילו הוא מוקם משמאל.המיכל יושב ממש חזק על השאסי באמצעות שני צינורות ריבועיים שיוצאים ממנו ישר לתוך קורות השאסי הראשיות לעומק של 150 מ''מ.הגובה שלו כל כך גבוה לטובת זווית הנטישה שהגלגל הרזרבי שעל הדלת ממש נוגע בחלק העליון ונאלצתי להוריד ממנו אוויר בכדי שהוא יחלוף מעל המיכל ויאפשר את סגירת הדלת.(לפני השימוש בגלגל הרזרבי אצטרך למלא אותו באוויר מהקומפרסור).עכשו גם יש לי ספסל ישיבה נוח או שולחן מאורך מאוד שימושי ברוחב 20 ס''מ לרוחב כל הרכב.
זווית הנטישה לא השתנתה כלל והקוו שלה הינו המשך מדויק של המיגון של מיכל הדלק,מה שמעלה בי המון ספיקות לגבי כושר התיכנון של מהנדסי ל.ר. בהקשר למיקום הפגוש האורגינלי שהם קבעו.
למרות כל הפישולים בדרך, ולמרות שזה לקח חודשים עד לביצוע,התוצאה ממש טובה ברמת דיוק של מילימטרים ספורים,אבל את זה אני זוקף יותר למזל מאשר לתיכנון.ויש מי שאומר שאפילו זה יפה.
מי שיעלה את התמונות שצילמתי ייאפשר לכם את ההנאה הנוספת לקטול גם את המיכל הזה.
-
לא להאמין ,אבל גם כל הטרמוסטטים עובדים מהיום.
8 נימצאים על הדש-בורד והם מציינים באורות אדומים דיגיטליים את הטמפרטורות הבאות:
חום מים ביציאה מהרדיאטור.
חום שמן מנוע.
חום שמן טרנספר.
חום שמן גיר.
חום ראש מנוע שמאל.
חום ראש מנוע ימין.
טמפרטורת תא נוסעים.
טמפרטורת חוץ.
ועוד אחד שלא הספקתי להרכיב- החום של המים במיכל המקלחת......
בסוף גם הוספתי כפתור הפעלה לכל המערכת כך שאני יכול גם לשתק את כל הטרמוסטטים.
בעצם עם הציליה והמיכל מים החדש ניתן לעשות השקה סבירה.
עכשו צריך עוד מיכל דלק רזרבי,וכן לחבר את שני המצברים לבורר המצבים החדש שכבר הורכב בתא המנוע.
מה אתם אומרים, לקבוע תאריך השקה???
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
לא להאמין ,אבל גם כל הטרמוסטטים עובדים מהיום.
8 נימצאים על הדש-בורד והם מציינים באורות אדומים דיגיטליים את הטמפרטורות הבאות:
חום מים ביציאה מהרדיאטור.
חום שמן מנוע.
חום שמן טרנספר.
חום שמן גיר.
חום ראש מנוע שמאל.
חום ראש מנוע ימין.
טמפרטורת תא נוסעים.
טמפרטורת חוץ.
???
רכס !!!!!
מתי עוצרים את הרכב ????????
-
עד כמה שאני מכיר מערכות מקצועיות מקובל למדוד את חום שמן הסרנים .
במיוחד בסרנים שנוסעים בשטח בעומס .
מודדים את חום השמן בנקודה בה השמן עובר בין הקרונה לפניון .
חיים את המדיד הנוסף חבר לדיפרנציאל ;)
איציק