-
תגובה: חילוצים בשטח - WhatsApp
לא הייתי בונה על זה לשימוש קבוע.. לי זה נראה בדיוק כמו שכתבו פה - אוזן להעלות לגרר..
צלם ותעלה תמונה.
רק לפני שאתה מתחיל לחפש אוזן חזקה יותר, צריך לבדוק שנקודת החיבור שלה מספיק חזקה, אחרת אין טעם ...
אני רוצה להצטרף לדברים של לביא, ולציין את שיתוף הפעולה היפה, את הסבלנות והסובלנות של כולם, את הנינוחות והנועם, ואת האופן שבו שילוב הדעות וההערות הביא אותנו לסיום מוצלח של האירוע.
מבחינה טכנית לא נאלצנו להתמודד עם אתגרים מיוחדים. מאחר ומראש יצאנו ייעודית לחילוץ, הגענו מצויידים באורך מכובד של כבלים ורצועות, שאקלים ואמצעי ריסון (שמיכות וכו'), שאיפשרו למשוך מרחוק ובבטחה כך שהרכב של לביא מוקם בשיפוע מתון. משיכה באמצעות הכננת בלבד, אפילו בלי מכפיל כוח (שהיה בתיק החילוץ שקיבלתי ממאלף האריות לצורך הנסיעה הזו - שוב תודה [emoji846]).
הצ׳רוקי כלל לא היה חלק מהחילוץ בשום שלב. לביא אמנם הציע שאצטרף לרכב שלו, אבל באיזשהו מקום אני חושב שהידיעה שיש לנו עודף יכולות וגיבויים תרמה לאווירה הנינוחה ולהורדת הלחץ.
אני שמח שיכלנו לעזור (עאלק "יכלנו", לביא עשה את כל העבודה עם הכננת), ושמחתי לפגוש חברים חדשים [emoji846]
חג שמייח [emoji846][emoji846]
-
הכלבלבים של גבע ונדב גם הם נתנו שכם...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
-
כל הכבוד לכולם. רק צורם לי שמתעלמים מהנקודה שאספיר סירסו את הרכב ולא טרחו לעדכן את הבעלים שלו ?! ...
או שלא הבנתי את הקטע עם הנק׳ עיגון.
נשלח מהאייפון עם המקלדת המחורבנת. ה׳שגיאות׳ לא שלי ..
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
כל הכבוד לכולם. רק צורם לי שמתעלמים מהנקודה שאספיר סירסו את הרכב ולא טרחו לעדכן את הבעלים שלו ?! ...
גם לי זה נשמע מאוד מוזר. פגשתי פעם בעל פאג'רו עם סיפור דומה. אני מתחיל לחשוב שזה נוהל עבודה קבוע שלהם: קצת מפריע, חותכים...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
רק צורם לי שמתעלמים מהנקודה שאספיר סירסו את הרכב ולא טרחו לעדכן את הבעלים שלו ?! ...
דיברנו על זה בשטח, וזה אפילו יותר חמור: זה מיגון שהותקן במסגרת התוספות של היבואן עוד בטרם מסירת הרכב החדש.
לא הסתכלתי על כל המיגון, אבל בעיני לפחות, מיגוני הסף צמודים מדי לבודי וכל מכה שתעקם אותם תגרום גם לכיפוף בספים עצמם. בנויים מאוד אסתטיים אבל לא מגנים מספיק לטעמי האישי. מיגון מיכל הדלק מתוכנן בעיני בצורה שמסכנת את השילדה.
בקיצור חן, אם אתה חושב להעלות את רף הטיולים עם הרכב הזה, יש לדעתי מקום לשיפור בהכנה של הרכב. וגם תהייה קשוב פה ותירשם למחזור הבא של הדרכות החילוצים (המחזור הקרוב כבר מלא). אחד הדברים החשובים שאסף עושה שם זה לעבור כולם ביחד על כל הרכבים ולהראות מהיכן נכון להתחבר אליהם, איפה ואיך כדאי להוסיף נקודות עיגון, וגם כמובן איך להשתמש בהן. מומלץ בחום גם לבעלי הרכבים ה"רכים" [emoji846]
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
נשלח מהאייפון עם המקלדת המחורבנת. ה׳שגיאות׳ לא שלי ..
הבנת היטב, זה בהחלט צורם אם לא מעבר לכך, גם בגרנד ויטארה קצרה של אבי נתקלתי בזה אבל שם טיפלנו והוספנו ווי משיכה אצל גתוס.
בכלל הגרנד ויטארה מהיום נראית נמוכה למדי באופן מוזר וזאת למרות שעברה הגבהה על ידי החלפת קפיצים באספיר, כנראה בגלל שנותרו עם הבולם המקורי.
-
אם אני מבין נכון מגמת החילוץ הייתה כלפיי מעלה כשהרכבים במגמת ירידה? לא הייתה אפשרות להוריד את הרכבים למטה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
הכלבלבים של גבע ונדב גם הם נתנו שכם...
זה הכל הסטייקליטים
;)
- - - Updated - - -
גם אני שמתי לב לזה בלילה וזאת אחת הסיבות שלא התאפשר לי לחלץ אותו לאחור בלילה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
אם אני מבין נכון מגמת החילוץ הייתה כלפיי מעלה כשהרכבים במגמת ירידה? לא הייתה אפשרות להוריד את הרכבים למטה?
המדרגה הראשונה של המעלה( אם עולים אותו) הייתה גבוה מדי וכנראה הייתה עושה יותר נזק לרכב. זו הסיב שגם לא חילצנו בלילה בירידה..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
במונחים של ג׳יפים אמיתיים, לא היתה אף מדרגה במשיכה למעלה (גג 10-15 סנטים), לא היה שפ"צ ולא היתה בעיית אחיזה מהותית. עם צמיגים טובים יותר והורדת אוויר נוספת הוא היה יוצא משם בכוחות עצמו.
בקיצור: הכי פשוט היה למשוך למעלה, אחרי משיכה קצרה הוא כבר עלה עצמאית ..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
אין לי ניסיון חילוץ עשיר. משיכה פה ושם.
השתתפתי במבוא לחילוץ תיאורתי שהועבר על ידי אסף לפני כ 3 שנים ושוב בהדרכה עם פן מעשי לפני כחצי שנה. גם הפעם על ידי אסף.
קשה לאמר ששתי הרצאות הופכות אותך למחלץ מקצועי.
כן אני יכול לאמר, שסופגים את הגישה. לומדים מתודה.
אני הרגשתי, שהיתה אווירה של שיתוף פעולה אמיתי בין כל גורמי החילוץ, נדב, אסף חן ואני. דיסקסנו את האופציות השונות על מגרעותיהן, מעלותיהן וניהלנו סיכונים.
חילקנו תפקידים כולל הגדרות בטיחות ודיברנו על מיקרים ותגובות.
המתודה, גם אם לא זכרנו את כל הסעיפים שאסף העביר בהדרכה, נספגה שם בשתי ההרצאות.
ממליץ בחום לכל מי שטרם עבר הדרכה כזו, להשתתף.
זה יועיל לכם גם במקרה של חילוץ עצמי.
מצטרף להמלצה על המבוא לחילוץ.
גם אני השתתפתי לפני 3 וחצי שנים,
זו אחת הסיבות שבגללה קניתי את הכבל הסינטטי, לא שוקל כלום, לא תופס נפח ובשעת אמת, מהווה תוספת רצינית.
שאפו רציני למחלצים, לא טריוויאלי בכלל לנסוע את המרחק הזה לטובת חילוץ.
למרות שמי שמכיר את נדב... שקוף לו שזה מה שהוא יעשה. כשמו כן הוא...
שווה שכל מי שמתעתד לצאת לשטח, שיבדוק היטב את נק' החילוץ ברכב שלו, את מיקומן ואת תקינותן.
רועי
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
-
למעשה, מי שמכיר אותי באמת יודע שמה שבאמת ראוי להערכה היה לצאת מהמיטה בחמש בבוקר... כל היתר קטן עלי [emoji846]
-
אבל הי, לפחות ראיתי זריחה יפהפיה ושועלים בכביש שש [emoji846][emoji846]
-
בחייאת נדב, לא בישלת להם?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
-
עזוב בישולים, מה עם להוציא משהו ולצלם?
אסף.
-
היה עסוק בהתפעלות מהזריחה...
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
בחייאת נדב, לא בישלת להם?
הבאתי לילדים שוקו קר [emoji846]
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
הבאתי לילדים שוקו קר [emoji846]
זה בשביל לרוקן בישולים של אחרים...
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
chennaor
לגבי המשולשים, נראה שלא נגרם נזק.
מחר יעלה על ליפט, ויבדק בקפידה.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
לסיכום נזקים של בגרנד ויטרה
שני מיגונים קידמי ומרכזי, נפגעו והתעקמו, המגן המרכזי נגע באגזוז והעביר רעידות עזות לרכב.
המיגון פורק יושר והוחזר.
אין פגיעה במכלולים של הרכב.
עשה את העבודה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
דיברנו על זה בשטח, וזה אפילו יותר חמור: זה מיגון שהותקן במסגרת התוספות של היבואן עוד בטרם מסירת הרכב החדש.
לא הסתכלתי על כל המיגון, אבל בעיני לפחות, מיגוני הסף צמודים מדי לבודי וכל מכה שתעקם אותם תגרום גם לכיפוף בספים עצמם. בנויים מאוד אסתטיים אבל לא מגנים מספיק לטעמי האישי. מיגון מיכל הדלק מתוכנן בעיני בצורה שמסכנת את השילדה.
בקיצור חן, אם אתה חושב להעלות את רף הטיולים עם הרכב הזה, יש לדעתי מקום לשיפור בהכנה של הרכב. וגם תהייה קשוב פה ותירשם למחזור הבא של הדרכות החילוצים (המחזור הקרוב כבר מלא). אחד הדברים החשובים שאסף עושה שם זה לעבור כולם ביחד על כל הרכבים ולהראות מהיכן נכון להתחבר אליהם, איפה ואיך כדאי להוסיף נקודות עיגון, וגם כמובן איך להשתמש בהן. מומלץ בחום גם לבעלי הרכבים ה"רכים" [emoji846]
מבדיקה עם רכב ללא מיגון אחורי, מסתבר שהמיגון האחורי עובר במקום של האוזן המקורית.
אם רוצים אותה ואת המיגון האחורי, נדרש אילטור. ביחד זה לא עובד.
ובנוגע למשולשים אליהם חיברנו את הרצועה. הכל תקין, לא נפגעו.
להדרכה שיהיה מקום אשמח להגיע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מה עם להוציא משהו ולצלם?
חן/אסף, העם דורש תמונות וסירטונים [emoji846]
-
אם זוכר נכון, נאמר שהמיגון הוא של אספיר?
אם כן, זו כבר הפעם השניה שאני נתקל במוצר שלהם ונוכח לדעת שהתכן לוקה בחוסר הבנה בסיסית של צורכי גיפים.
רק לאחרונה סרבתי להתקין וו גרירה מתוצרתם שהיה פוגע אנושות בזווית הנטישה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
אם זוכר נכון, נאמר שהמיגון הוא של אספיר?
אם כן, זו כבר הפעם השניה שאני נתקל במוצר שלהם ונוכח לדעת שהתכן לוקה בחוסר הבנה בסיסית של צורכי גיפים.
רק לאחרונה סרבתי להתקין וו גרירה מתוצרתם שהיה פוגע אנושות בזווית הנטישה.
ראית שצוין שזה מיגון שהותקן אצל היבואן?
כלומר זה משהו שהיבואן רכב אישר?
במקרה כזה האילוצים לפעמים נקבעים לפי דרישת הלקוח.
יכול להיות ש״רק עוד חור בשביל להשאיר אוזן גרירה״ עולה עוד קצת, אז ויתרו עליו.
אספיר עובדים המון מול חברות וגופים גדולים, התכן במקרה כזה הוא נגזרת של מה הלקוח רוצה/מוכן לשלם.
ואתה כלקוח פרטי שנכנס רוכש בעצם תכן של לקוח אחר.
אין לי שום אחוזים או קשר לאספיר, אבל זה מקום שונה מסדנא קטנה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
chennaor
לסיכום נזקים של בגרנד ויטרה
שני מיגונים קידמי ומרכזי, נפגעו והתעקמו, המגן המרכזי נגע באגזוז והעביר רעידות עזות לרכב.
המיגון פורק יושר והוחזר.
אין פגיעה במכלולים של הרכב.
עשה את העבודה.
כמו שאמרתי לך אז בטלפון, המיגון עשה את העבודה שלו כמו שצריך ולא צריך להתרגש מהרעש והרטט.
לגבי האוזניים החסרות, אספיר עובדת המון מול גופים וחברות אני מסכים אבל בכל זאת הם נדרשים להשאיר אמצעי חילוץ ברכב גם אם היבואן אישר וגם אם לא. זה חלק חשוב ממכלולי הרכב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ראית שצוין שזה מיגון שהותקן אצל היבואן?
כלומר זה משהו שהיבואן רכב אישר?
במקרה כזה האילוצים לפעמים נקבעים לפי דרישת הלקוח.
יכול להיות ש״רק עוד חור בשביל להשאיר אוזן גרירה״ עולה עוד קצת, אז ויתרו עליו.
אספיר עובדים המון מול חברות וגופים גדולים, התכן במקרה כזה הוא נגזרת של מה הלקוח רוצה/מוכן לשלם.
ואתה כלקוח פרטי שנכנס רוכש בעצם תכן של לקוח אחר.
אין לי שום אחוזים או קשר לאספיר, אבל זה מקום שונה מסדנא קטנה.
היות והתכן (לפחות ב- 2 המוצרים שהזכרתי) לוקה בחסר ואינו מיטבי בכל הקשור לצורכי גיפים, ממליץ לעשות בדיקה יסודית לפני שהולכים וקונים מוצרים שלהם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
לגבי האוזניים החסרות, אספיר עובדת המון מול גופים וחברות אני מסכים אבל בכל זאת הם נדרשים להשאיר אמצעי חילוץ ברכב גם אם היבואן אישר וגם אם לא. זה חלק חשוב ממכלולי הרכב
הם לא נדרשים לשום דבר שהלקוח לא ביקש..
על אותו משקל אתה יכול להגיד שלמוכר גאנטים צריך להיות מוסר לא למכור צמיגי חתך נמוך ספורטיביים לרכב שטח למרות שלקוח ביקש במפורש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הם לא נדרשים לשום דבר שהלקוח לא ביקש..
על אותו משקל אתה יכול להגיד שלמוכר גאנטים צריך להיות מוסר לא למכור צמיגי חתך נמוך ספורטיביים לרכב שטח למרות שלקוח ביקש במפורש.
לפי מה שאתה אומר, יכול להיות שיבואן סובארו ביקש במפורש מיגון שידרוש הסרה של אוזן גרירה...
זה נשמע לך הגיוני?
גם אם נניח שלבצע עוד חיתוך שיאפשר השארה של אוזן הגרירה יעלה עוד מאה ש"ח, או אפילו 200, זה עדיין לא סביר ששם היבואן ירצה לחסוך (לאחר שאספיר היו מבהירים לו את המשמעות של הנושא בהיותם הגורם המקצועי -הם לא 'סתם' עוד מסגריה).
באותה המידה יכלו לחסוך גם בפתח ריקון השמן (את המיגון ממילא מורידים בכל טיפול...)
ולגבי האנלוגיה שנתת - ציטוט מתוך האתר שלהם:
"אספיר היא החברה המובילה בארץ בתחום האביזרים והשיפורים לרכבי 4X4" - בהחלט יש להם יומרה מקצועית בתחום השטח...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
חן/אסף, העם דורש תמונות וסירטונים [emoji846]
אלו התמונות מחילוץ לאחור של הגרנד ויטארה, מאמצע המורד התחתון של זיק, סרטים עדיין לא ברור לי איך להעלות בטאפאטוק, נפצח בהמשך.
יש שם תמונת פנורמה לרוחב של תחילת הערב שלפני החילוץ בבוקר, הסיבוב בתמונה עקב הפנורמה...זה קטע די ארוך, בערך 200 מטר בין הפורסטר לגרנד.וhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0f2ef3629d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...88137e20a9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...db104d6108.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...21761dcfd4.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...78b2c02943.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e522fe36f6.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3722320a74.jpg