תתחיל מזה שתלמד את ה incoterms.
אם אתה רוצה להתמקצע תעשה קורס יבוא יצוא. זה מקצוע
Printable View
תתחיל מזה שתלמד את ה incoterms.
אם אתה רוצה להתמקצע תעשה קורס יבוא יצוא. זה מקצוע
בועז,
המסקנה שלי מזמן הייתה לוודא עם השולח שהוא לא שולח ב-EMS.
זה הרע מכל העולמות.
איטי, לא מבטיח שיגיע, ודורש תשלום נוסף.
סאגה חדשה מבית היוצר של דואר ישראל והדוורים העצלנים:
הבת עשתה תעודה זהות חדשה, השילוח של התעודה נעשה דרך דואר ישראל עם קודים וכו' של משרד הפנים.
הגיע סמס לפני שעה שלא היה אף אחד בבית ולכן זה לא נמסר, הם יעדכנו מתי לאסוף מבית הדואר ומאיזה מהם.
מיותר לציין שהיה מישהו בבית בזמן שהדוור לכאורה דפק בדלת.
ולמה נדמה לך שזה חדש ??
צריך שפעם מישהו עם מצלמות אבטחה בבית ייכנס באמאמא'שלהם ...
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/125824
שואב אבק רובוטי VS דואר ישראל
זה כמו קרוס-אובר בין יקומים קולנועיים, מטורף.
ענק [emoji1787]
באופן אישי אני יותר משמח כשזה בדואר בגלובל שיפינג או ב EMS כשמחייבים אותי בדמי שחרור.
אולי אין לי מספיק נסיון וידע כמו שיש לאחרים אבל זה משקף את החוויות האישיות שלי.
אצלי הדואר הכי מהיר ומדוייק באמזון.
EMS גובים סכומים נמוכים באופן ניכר מכל האחרים.
מזמן לא השתמשתי בהם אבל כאשר כן, עמיל המכס שלהם זה געש. אחת מהעמילויות הגדולות בארץ בשוק שלנו.
אני רק מתפלא איך הנבחרים שלי הם תמונת ראי של האחרים.
אחח... איזו חבורת דפקטים ...
באפליקציית המעקב הסטטוס עדיין תקוע במרכז המיון במודיעין.
אני רק אניח את זה כאן, אין מילים.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...efb71ea835.jpg
ברור לך שחלק משרשרת הדפקטים ובעל מקום חשוב בה הוא הסניף המקומי בישוב?
אצלנו כשמגיעה החבילה למזכירות היא מברקדת או מברדקת אותה, אני מקבל סמס מהדואר שזה על מדף ג עם מספר כלשהו.
אני אוסף וחותם לה על הטאבלט או מאשר לשים לי בציבה כשזה קטן ומיד מקבל סמס תודה שאספת. הסטטוס ב 17ֶמתעדכן עד כמה שעות.
שלחתי לך בווטסאפ מעט דוגמאות איך זה עובד אצלי. כ 2-3 מסין או אמזון עד למזכירות.
אולי בגלל שאנחנו מתנחלים. לא יודע.
בסהכ מבסוט
אצלינו הדואר מגיע למזכירות, וגג שעה אחרי כן יש לי הודעת ווטסאפ לבוא לקחת. בשנתיים שאני פה לא היה אף פיספוס מקומי.
בועז, הלכת רחוק רחוק.
אני מדבר איתך על לקנות משהו בעלי ב100 שקל.
שברור שיש מוסכמות לגבי איך זה נעשה ומה אתה מצפה שיקרה, אחרת הלך על הפלטפורמה הזאת.
שוב, כשאני מביא מוצר גדול, בקרייט, שברור לי שיש לו עניין של מכס ומכון תקנים וזיבי, משחק אחר....(גם מחורבן אבל לפחות אני יודע למה נכנסתי +-).
אם אני צריך להתחיל דוקטורטים כדי להזמין כולה כרסום עם ראש מיוחד (כן זה מה שהזמנתי), אני אישית מוותר, זאת לא הפואנטה של הדבר הזה שנקרא לקנות שטויות בעלי.
אתה מוצא בסוף שהזמן שביזבזת לא היה שווה את המחיר הטוב שקיבלת (אם משקללים את כל הדרך גם, זמן שילוח שהוא נעלם, הימור שיתאים וכו)
לא הלכתי רחוק.
בתוך הסטטיסטיקה תכניס גם מוצרים באיכות גרועה ותשקלל הכול.
לפעמים נופלים עם מוצרים שעדיף לזנוח ולהזמין מחדש וזו שוב המתנה.
זו הפלטפורמה עם היתרונות והחסרונות. הבחירה שלך נכון להשבוע.
ייתכן ועברו הרבה מים בנהר הגואנד לונג,
אבל פעם אחרונה (וה! אחרונה) שנעצר לי פריט בems, בזבזתי חצי יום בין מספר אשנבים בבית הדואר והמכס בתל אביב. ששלחו אותי מאחד לשני בפינגפונג בירוקרטי אינסופי. בסוף, אחרי כמה שעות! מתישות גם שילמתי להם דמי טיפול ודמי שחרור ודמי עמילות ודמי עננים.
ייתכן והכל היום שונה, אבל כל מוכר ששולח בems (ואני מברר את זה במייל לפני ההזמנה הסופית) אני מבטל את העסקה. לא פעם ולא פעמיים כיתתי רגלי למחסן החלפים של חברת המזרח וקניתי בארץ. שקל אני לא אעביר לems אחרי אותו יום.
(נ.ב., זה לא שלא באתי מוכן. הגעתי עם כל המסמכים,. וזה לא שעשיתי עבודה כפולה, הטרטור בין האשנבים הוא פשוט המסלול הקבוע).
לגבי עליאקספרס,
מראש הנחת העבודה שלי היא שקיים סיכוי גדול לאבד את החבילה והכסף, ולכןההזמנות משם הן כמעט תמיד משהו שאני מוכן לספוג את אבדנו.
קארמה כנראה ?
https://www.calcalist.co.il/local_ne...icle/skbitn2wj
אני לא שמח על פיטורים כפיטורים, אלא רק שהדבר הכושל הזה מתחיל צעדים של סגירה.
מניח שיהיו תקופות יותר קשות בעתיד בדואר למגזר הכפרי, אבל אם זה עבור עתיד טוב ומודרני יותר, שווה לנו.
אנחנו בכל מקרה לוקחים איזה....חצי מהדואר ?! מפיצוציות בערים סביבנו כבר עכשיו.
אני מקווה שלא יסגרו את המזכירות בקרוב ...
(לא מכיר סניפי דואר ביישובים כפריים)
ערב טוב לכולם
ב22 בנובמבר נשלחו אליי אוזניות חדשות בתור החלפה לכאלו שהפסיקו לעבוד מאתר בשם drop(יש להם שירות לקוחות מעולה, למי שמתעניין בסאונד). החבילה נשלחה מארצות הברית על ידי ups והגיעה לארץ ב28 בנובמבר. ב5 בדצמבר קיבלתי פתק לבן מדואר ישראל בתיבת הדואר שמצאתי רק אתמול. כתוב בו שעקב הגודל של החבילה זה נמצא בקיוסק באזור שלי.
עברתי שם היום וגיליתי שמספר המעקב שנותב למיקום 276ג בחנות מביא חבילה של בן אדם אחר. העובדת בקיוסק בחורה מאוד לא נעימה ואמרה לי להתקשר לדואר ישראל. אחרי 28 דקות על הקו הם עונים לי - מישהי מאוד נחמדה שמנסה לעזור ואפילו מחכה על הקו עד שהמוכרת תתפנה ומדברת איתה כדי שהן ינסו להבין מה קורה. המוכרת מתעצבנת ובסוף הטלפון חוזר אליי והמוקדנית אומרת לי שאין להם מה לעשות כי זה דואר רגיל ואין להם איך לעקוב אחרי זה. מנסה לדבר עם המוכרת כדי שזה יפתר, אומרת לי שהיא עמוסה מדי כדי לטפל בזה(מסתבר שלהביא חבילות מהמחסן שצמוד לקופה זאת עבודה מתישה) ושאני אגיע כשהבוס נמצא והוא יטפל בזה. מתי הבוס נמצא? לא יודעת. אפשר מספר טלפון? יש בגוגל. אני מוותר אבל איש מבוגר מתערב בשבילי ומתחיל לריב איתה כדי שהיא תתן איזשהו פתרון, והיא מתחילה לצעוק עליו ולקלל אותו. בסוף גם הוא מוותר ושנינו יוצאים.
כמובן שבגוגל אין את מספר הטלפון של הבוס.
חזרתי ב21:00, הפעם עובד שם ילד יחסית נחמד. מראה לי את הארגז עם כל המוצרים מאותו איזור וזה לא שם. מתקשר למנהל והוא אומר שאין מה לעשות ולדבר עם דואר ישראל ושזו טעות אצלם.
מחר אני אלך למינימרקט קרוב שגם מנהל מחסן חבילות ואבדוק אם איזה עובד טיפש בדואר ישראל שם את זה שם אבל סימן את זה בקיוסק כי זה קרוב. אם לא, אתקשר שוב לדואר ישראל ואראה איך להמשיך.
מישהו אי פעם התמודד עם מצב כזה או דומה ויכול להמליץ מה לעשות?
ליצור קשר עם המוכר ולהגיד את האמת.
שהדואר איבד את החבילה.
במקרה דומה, המוכר שלח שוב מארהב.
החבילה המקורית הגיעה אליי שבועיים אחרי שהחבילה החדשה הגיעה (סה״כ כ-3 חודשים מההזמנה המקורית), נוטפת מים ומתפוררת בתוך שקית עם לוגו של הדואר.
עדכנתי את המוכר, אמר לי תתחדש, יש לך 2.
בשעה טובה היום בבוקר (שלישי) הגיעו 2 חבילות שאני מחכה להן. נכנסתי לאפליקציה כדי לקבוע תור, הכי קרוב שיש זה לחמישי אבל רק בשעות הצהריים (למרות שהסניף פתוח עד 18:00). אח"כ זה כבר בראשון (למרות שפתוח בשישי)
קבעתי לראשון, רק כדי שיהיה וקפצתי לנסות לקבל בלי תור כי אני מכיר את הפקידות, היו שם איזה 15 איש שממתינים
נכנסתי לקבוע תור לחמישי ושאישתי תלך לאסוף, כבר לא היה תור לחמישי.
מסקנה: תהליך ההתייעלות שעובר הדואר נועד לגרום לנו להעריך את מה שהיה עד היום, ואנחנו (רחמנא ליצלן) עוד נתגעגע לזה...:(
ליאור