אהבתי את מכסה המנוע השקוף .
בהצלחה , מגיע לכם !
Printable View
אהבתי את מכסה המנוע השקוף .
בהצלחה , מגיע לכם !
חנן, זה עוד כלום. לא ראית מה זה שקוף...
התקשרו ממשרד החוץ, ביקשו את הרכב למסע האפיפיור בארץ הקודש,רוצים לקחת אותו לטיול במדבר והרכב הזה הכי דומה לרכב השקוף שיש לו בוותיקן...:p
רשמים ראשונים מנסיעת המבחן האמיתית\מירוץ הראשון של הרכב...
דבר ראשון ההתרגשות היתה גדולה מאוד, לא תארתי לעצמי שעד כדי כך אתרגש להופיע שוב במירוצים עם הרכב.
כבר בדקות הראשונות התחיל הבאלגן. מתברר שאי אפשר להזין את הGPS שלנו בנקודות, והכרטיס של מחשב הניווט נשאר בבית עקב התרגשות של החצי השני שלי.
את המירוץ התחלנו באיחור של חצי דקה בהזנקה, נמרוד מלר ש"קפץ" לבית של אייל להביא את הכרטיס הגיע ברגע האחרון אחרון אחרון (תודה נמרוד).
כבר בתחילת הנסיעה התברר לנו שכיוון המנוע אינו טוב דיו. המנוע "מצלצל" מעל 2300 טורים.
הנהיגה ברכב בתנאי מירוץ שונה כמובן, ולאופן העבודה עם הגיר האוטומטי\רגיל דרוש התרגלות.
בהמשך המירוץ כבר התאהבתי באון העבודה עם ההילוכים, פשוט חובה בכל רכב בסגנון הזה.
המשכנו בנסיעה רגועה מאוד ע"מ ללמוד ולהכיר את הרכב. כבר לאחר 10-12 דקות כבה המנוע ולא רצה להתניע חזרה. לקח כ 5 דקות+ והוא חזר לעבוד. במהלך השעה וחצי הבאות המנוע כבה כל הזמן ולא התניע ללא כל היגיון ברור בדקות ההלו. כמעט התיאשנו ובעצירה ארוכה עם צוות הסיוע בדקנו לעמוק. הסתבר שעבדכם הנאמן שימן יתר על המידה, את הפילטר הפתוח אשר נזל לקרבורטור וגרם לבעיות. לאחר שיטפה טובה שלו בספריי קרבורטור הפסיק המנוע לכבות ועבד היטב ,למעט נושא הצילצולים מעל 2300 טורים, אשר לא עברנו במהלך כל המירוץ . התעכבנו בסך הכל כ שעה +- בנושא
מהרגע הנ"ל המירוץ זרם ללא תקלות מיוחדות, למעט מספר עצירות להבנה איך מפעילים את ה GPS החילופי שנתן לנו נועם היימן, ומספר ירידות מהרכב ע"מ לבדוק מה המצב ולאבחן רעשים שונים (אשר התבררו ככלום).
הרכב נוסע כמו חלום, מערכת המיתלים מתפקדת בצורה הזויה, אין בור קפיצה קפל ומעבר וכו... שהרכב מתייחס איליו, והכל ברכות מבלי להעביר "מכות" גם לרכב וגם ליושבים בו. הרכב למרות זווית הגלגול אוחז בסיבובים כמו רכב 4X4 ובכל סיבות יכולתי להאיץ ולהאיץ. הרכב מגיב היטיב לפקודות ואינו מעביר הרגשת סכנה או חוסר שליטה לרגע. לקראת סוף המירוץ עקפנו מתחרה בצד השביל, שהרגיש כמו השביל עצמו בעצם...
המירוץ הוגדר כנסיעת מבחן, ומבחינתי עצם הסיום של 190 ק"מ בנסיעה הראשונה של הרכב ובקצב מצויין היא הצלחה אדירה.
יש המון מה ללמוד והמון מה לשפר ולכוון ברכב ונצתרך לעבור עוד מספר מירוצים עד שהרכב יתחרה על המקום הראשון של המירוץ, אבל מהנסיעה הראשונה היכולות של הרכב לעמוד במשימה הזאת ברורות... יש למה לצפות .
תודה לצוות הסיוע המדהים שלנו אלי ויוחנן, ותודה לכל המפרגנים והמצפים, לא נאכבז אתכם ;)
לירן
וואי, כמה שזה מוכר, רכב חדש,כל המבחנים שעושים,לא קרובים אפילו ל- 20% ממרוץ.
העיקר לא להישבר, מחכים לכם ושמחים מאד שחזרתם.
אתם נוף מאד ציבעוני בארועים.
תגיד,כל הטיפול בארוע תקלה נעשה על ידי שניכם בלבד,בשטח,או שצוות הסיוע מוקפץ לארועים כאלו.
מי מאבחן את התקלות ? מהיכן יש לכם ברכב ספריי קרבורטורים ? מה עוד אתם לוקחים איתכם ?
כל הטיפול מעשה ע"י שנינו, צוות הסיוע תמיד מוקפץ במצבים הללו ע"מ לתת עזרה במצב ולא נצליח לעמוד בטיפול. אנחנו מאבחנים את התקלות, אחד הייתרונות בבנית רכב בידיים שלך מ אפס. יש לנו הרבה ציוד ברכב, מספריי קרבורטור רצועות מנוע מייסבים ועוד..., בסופו של דבר זה מירוץ הישרדות :
To finish first you first have to finish
לירן
חנן, פה אתה טועה, את הכיוונים אני צריך לבצע על מסלול קבוע וקטן, לא צריך לגמוע קילומטרים.
ההתמודדות של הרכב על מסלול מירוץ מול מסלול אימון היא שונה לגמרי, המעמסה על הרכב, סגנון הנהיגה, הלחץ וכו.. שונים לגמרי, ברגע שהרכב מסוגל לסיים 200 ק"מ ברציפות. כיולים תמיד ותמשיך לעשות ואבל לדעתי לגמוע ק"מ רבים באימון עם רכב המירוצים שלך זו טעות, במיוחד שאין לך תקציבים אחרי כל נסיעה לפרק חצי רכב להחליף לחדש ולבדוק שוב.
לירן מזל טוב על המירוץ הראשון, נהניתי לראות את הרכב עובר לידי. לא יודע אם ראית שנופפתי לכם לשלום.
מה היתה התקלה ומה עשיתם להתגבר עליה?
אחרי המרוץ נהגתי לראשונה על הרכב. כל העבודה, שווה את החיוך. זה לא פעם ראשונה שאני מקבל משהו שתכננתי ליד, וזה תמיד מלווה בהתרגשות, פרפרים בבטן, יעבוד, לא יעבוד, מה ישבר? זו היתה הגדולה ביותר :D
באיחור מה, קבלו תמונות של הרכב לאחר טבילת האש (בוץ) במרוץ הראשון (צילם אסף).
תגידו לא שמעתם על אום פרפר או שזה כך תוכנן בסוליד;)
וחוץ מזה מה קורה הרכב כבר מכויל?
עידו
היה צריך להיות מירוץ של גדי בשבת, אבל הוא בוטל/נדחה.
מה דעתכם לירן + אייל + נמרוד, שנצא לאימון משותף בדרום?
אנחנו אמורים לצאת בכל מקרה, ואם תצטרפו זה יהיה נחמד.
ואם תצאו לאימון בדרום, ותעדכנו איפה (אפשר כמובן גם בפרטי), זה גם יהיה נחמד:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
קובי
לזה אתם קוראים דרום??? צריך לקנות לכם מצפן...
קובי
השבוע התבצע יום כיול המתלים הראשון של הרכב, במפעל הבולמים של אספיר בתל-עדשים. רוב הזמן נטו שימש לפרוק והרכבה של הבולמים על הרכב ושל הבולמים עצמם לצורך שיסתום מחדש, עם בדיקת דינמומטר לפני ואחרי. שמונה בולמים זה הרבה עבודה... בכל מקרה, הבולמים הקדמיים התגלו מהר מאד כמכויילים בצורה מאד לא מתאימה לאוטו ושונו לגמרי, האחוריים גם עברו שינוי, מאחורה גם החלפנו לקפיצים מעט קשים יותר מהמלאי. התוצאה לאחר סבב השינויים מורגשת מאד - זוית הגלגול ירדה בצורה משמעותית (לירן מדבר בתחושה על חצי), והרכב מרגיש טוב ומהודק הרבה יותר. עדיין מדובר על חווית נהיגה שונה מאד מכל מה שאני מכיר - ונסעתי על כמה ממכוניות הראלי רייד המובילות בארץ. אני מדבר על כניסה לגשר אירי מפחיד בפול גז, במהירות שמוערכת ב120-130, אני מחזיק חזק ועוצם את העיניים (במושב הנווט) - וכלום. לא מרגיש אפילו כקפיצה, ספק אם הגלגלים ניתקו מהאדמה. אני מרגיש את פסי ההרעדה במושב קשה יותר ב50 קמ"ש בצ'רוקי.
במוט המייצב עדיין לא נגענו, ויש בהחלט עוד מה לשפר וללמוד על מערכת מתלים מורכבת כזאת. אבל המצב טוב לקראת המרוץ ב30 לחודש, ויש ללירן ואייל עוד הרבה דברים אחרים לסדר באוטו...
כמה תמונות - לצערי בשלב הנסיעה האור כבר היה מעפן מדי בשבילי והצילומים לא ראויים לצפייה.