כל הכבוד שחר
אני חדש באתר יש לי בלייזר 82 4*4 5.7 ואני בשלבי שיפוץ.
ישבתי כמה שעות בקריאת השירשור מרתק ולמדתי המון אתה פשוט ענק.
Printable View
כל הכבוד שחר
אני חדש באתר יש לי בלייזר 82 4*4 5.7 ואני בשלבי שיפוץ.
ישבתי כמה שעות בקריאת השירשור מרתק ולמדתי המון אתה פשוט ענק.
אבי , ברוך הבא ותודה רבה ...
שיהיה המון בהצלחה , מקווה שהשרשור יהיה לעזר ...
שחר .
שחר! אתה חי ?
מה קורה איתך גבר ? תן עדכון בשרשור
אהלן , שלום לכולם ...
טוב חברים ... , הבטחתי לעדכן רק כאשר תהיה התקדמות / התפתחות בכל הנוגע לעבודה והשיפוץ של הבלייזר ...
כן אמיר , ברוך השם אני נושם ...
אז ככה ... אחרי חודשים רבים , סוף סוף חברת הביטוח של הנהג שהשבית לי את ה DR BIG ואותי שלח לביה"ח והביתה ל 3 חודשים ,
שילמה את הנזק לרכוש ובכך, נורתה יריית הפתיחה להמשך העבודה על הבלייזר ...
יש גם בעיה רצינית מאד של זמן פנוי שאין כאן כבעבר (בתקופת השיפוץ) בנוסף , הבלייזר באריאל , אני גר ברחובות ...בקיצור מאד לא פשוט ...
העדכון האחרון היה בכך שכבר הכנתי את האינסטרומנטים לבניית הפגוש האחורי עם המתקנים / תושבות להיי ליפט ולאת החפירה .
אז כנראה ש הכל באמת משמיים כי קרה כאן משהוא הזוי ובעיתוי שלא יכול להיות טוב יותר ...
משך כל התקופה גיששתי , חיפשתי וסרקתי כל בלייזר שנתקלתי בו , אולי למישהוא מהם יש את האיבר המיוחל (פגוש אחורי) עם מתקן לגלגל
ספייר לתרומה . כזה שכבר נבנה בהתאמה אישית לבעליו ויחסוך לי הרבה כאב ראש , זמן לעבודה (שהיום כבר אין לי ) ... אבל נאדה ...
3 ימים לפני תחילת הבניה , דיברתי עם חבר שקנה בלייזר לפירוק והוא אמר לי שיש לבלייזר הזה פגוש עם מתקן לגלגל ספייר .
לא חיכיתי אפילו לא דקה . נסעתי מיד לראות אותו . למרבה הפלא , היה עליו בדיוק את הפגוש עליו חלמתי . פגוש , אותו הייתי בונה בדיוק מופתי
אם לא הייתי מוצא . אז נכון שהמתקן לגלגל הספייר נמצא מימין ... שום דבר שדיסק 9 יתרגש ממנו . כמה התאמות , העברה שלו למרכז ,חיתוכים ,
בניית המתקנים / תושבות של ההיי ליפט ואת החפירה , ריתוך שלהם לזרוע וזה יהיה מושלם ....
בנוסף , לקחתי מהבלייזר מהפירוק גגון מדהים , הרבה יותר פרקטי ממה שהתקנתי בתחילת השיפוץ על הבלייזר שלי והורד לאחר כבוד .
כמובן , בנוהל הרגיל של ניקוי יסודי כהכנה ליסוד וגימור בשחור מט עליון .
גם את הספויילר המפורסם שיש על מרבית הבלייזרים מאחור החלטתי לקחת ולהתקין על שלי . זה נראה מושלם עם הגגון ...
לקחתי גם את התקן וו הגרירה מהבלייזר שטרם את אבריו כחלק בלתי נפרד מן הפגוש . בהתקנה התברר , שהפרשי הגובה הגיעו ל 4
סנטימטרים תמימים לטובת הפגוש החדש עם התקן וו הגרירה שלו בהשוואה להתקן הישן עם הפגוש המקורי שהיה על שלי .
את התושבת להיי ליפט הכנתי מ 4 פרופילי זווית 90 מעלות 4 מ"מ שרותכו יחדיו ויצרו את הבסיס והמסגרת סביבו .
ריתכתי פרופיל ריבועי 4 מ"מ בגובה 65 ס"מ עם בורג 17 מ"מ בקצהו העליון , שיצר את החביקה העליונה לזרוע , את תושבת הגלגל למרכז הזרוע
ולסיום , הפעלתי קצת יצירתיות בבחירת ההתקן לאת החפירה . רציתי משהוא פשוט ופרקטי . אז השתמשתי בפלח ברזל ריבועי כבסיס . לקחתי פרופיל
זוית 90 מעלות ודפקתי עליה עם פטיש על מנת ליצור גרונג , את המרווח הרצוי להשחלת צידי בסיס האת פנימה . חתכתי והתאמתי ולבסוף ריתכתי הכל
יחד לפרופיל הריבועי(הבסיס) ואותו ריתכתי לזרוע .
אז לסיום ... תודה רבה רבה ליאור , באת לי כמו מלאך ... תבורך ...
תודה ענקית למור "bizon" על העזרה בהתקנה של הפגוש , על היוזמה , הזמן והשעה המאוחרת במוצ"ש ... בלעדיך זה לא היה קורה ...
תודה לבת הזוג שלי שבקושי סובלת אותי ואת השטויות שלי , אבל נרתמה לעזרה כמו ענקית ...
תהנו וכמובן , אמשיך לעדכן ...
שחר
כריש! התגעגעתי.
עכשיו אני בארץ. אפשר לבקר. נביא ויסקי חדש.
כריש כריש.
לא סתם כריש, כריש פטיש.
מתי נראה את היצירה בלייב, מתי?...
אני מזכיר לך שחר, השקה. עם בקבוק שמפניה שאתה מפוצץ על הפגוש, וזבח רציני מסביב.
גם אני התגעגעתי ... תאמינו לי ...
אמיר , יותר מ אשמח לביקור הזה , דרור , אתה מוזמן גם כן כמובן ... (מיותר היה לרשום) אבל בכל זאת ...
דרור , אין צורך להזכיר ... תאמין לי שאין סיכוי שאשכח מהשקה וכבר אמרתי כל כך הרבה פעמים כאן בשרשור שלא משנה
כמה זמן זה כבר ייקח , אחכה בסבלנות ותהיה אחלה השקה , לא התרגלתם כבר לשיגעונות שלי ...??? ;)
עוד כמה תמונות ...
תהנו ...
שחר
שחררר יא אח, אתה קרמינל!!!
איזה עבודה, ירידה לפירטי פרטים, מבין עניין! ובקיצור מקצוען אמיתי אבל של הביוקר!!!!!
עוד צעד קטן ואתה בפסגה של ההר :)))
שחר
אתה לא עוצר ........
כל הכבוד , אין דברים כאלה !!!!
תודה רבה דייב , אני מבין שאהבת ... :-)) התמונות באיכות ירודה ביחס למה שהרגלתי אתכם עד כה ... במציאות ..,זה נראה ממש מרשים ...
הלכה המצלמה שאיתה תיעדתי את כל הפרוייקט עד עכשיו והתמונות הן מנייד ...
תודה רבה שי ..., אבל עובדה שכן קרו והיו דברים שעצרו אותי (או יותר נכון) עיכבו אותי מלהתקדם ...
שחר ...
שחר ברוך שובך ........
הגיפ ממשיך להיראות טוב , גם אתה והחברה נראים טוב : )
העיקר שאתה מבסוט - זה הכי חשוב !!!!!!!
ריקו
יצרת דבר שגורם לא רק לך לחייך כמו טמבל :) יאללה חביבי פוש אחרון ותן לו כבר ללעוס סלעים הוא נראה לי רעב :) מור
תודה אשר :-) ...נדבר טלפונית ...
מור , אני יודע ...ראיתי את הפנים שלך באותו מוצ"ש ... ;)
ת'אמת ..., באמת פוש אחרון ...ממש לא נשאר כבר הרבה ...
חיכית/ם כל כך הרבה ... באמת בקטנה...
השלב הבא , או בניית מגיני סף שכבר הרבה זמן יושבים לי בראש ...או קניית מדחס המזגן
שממתין מהשבוע הראשון כשהורדתי את זה שהיה על הג'יפ ולא הופעל / עבד כ 7 שנים בערך והוא החלק האחרון
שהיה חסר לי בכדי להשלים את העבודה ולהחליף את כל חזית המנוע .
כזכור , הבאתי כבר לפני שנה + , משא' מים , משאב' שמן HD האמר ,
סט אטמים , מכסה טיימינג חדש , בלנסר וצינורות מים חדשים . אז הם ישבו במחסן והמתינו שיהיה לי את המשך התקציב
לקניית מדחס המזגן +פילטר/מייבש וכו' ...
נשאר למצוא ככה אז יום יומיים פנויים , להתלבש על זה ולסיים ...
שחר.
Unfuck'n real !!
אתמול התחלתי לקרוא מהתחלה וכרגע סיימתי , זה המותחן הכי ארוך בחיים שלי ויודע מה ? זה התחיל ב2011 והייתי בלחץ/במתח אם הפסדתי את הסוף של היצירה והמפגש עם היצירה המוגמרת יא ליאונרדו דה וינצ׳י של קהילת הפול סייז ;)
בנאדם אתה הגורו שלי , עבודה מדהימה החל מההשקעה האישית שלך בכל הפרטים וכוח הרצון האדיר שלך , המסירות והידע הטכני הנרחב בתוספת הקרבה של זמן יקר מאוד שנגזל מהמשפחה ושעות שינה בנאדם אתה פשוט לא מהעולם הזה ;)
אני רוצה שתדע שנתת לי כוחות על להמשיך בעבודה על הבלייזר שלי זה הראשון שקניתי לפני שנתיים והוא לא נקנה במצב גרוע כמו שלך אבל אין יום ולילה שאני לא מקלל את הזבל של הזבל של בעלי המקצוע שנגעו ברכב הזה והיו תקופות שאמרתי פאק למה אני צריך את זה אבל אני ממשיך בכיף עם הרגשת סיפוק מושלמת אחרי כל הצלחה ,
ועכשיו אחרי שקראתי את 28 העמודים האלו ששימשו כפסיכיאטר/ פסיכולוג אני יכול לקום מהספה ולגיד שאני פאקינג בריא לגמרי יש יותר פסיכים ממני חחחחח
אני גם מחזיק אופנוע אר1000 2010 וגם מתחזק את הטוסון של אישתי אבל הבלייזר בא לפני כולם כי הרכב זה הוא עם נשמה וכל הפלסטיקים החדשים משמשים רק להגיע ממקום למקום.
אם כי הג׳יקסר מספק בוסטים של אדרנלין מטורפים קצת יותר מהדי אר ביג אבל כיף לשלב בין הכלים , לנהוג במפלצת מונעת V8 בשיוט רגוע ולעבור לדו גלגלי ולהרגיש את הרכיבה / נהיגה בכיוון אחר.
תוסיף אותי לקהל המעריצים שמת כבר לראות את היצירה המוגמרת ואפילו לפני אפילו , אם אפשר לבוא ולהציץ בשלב העבודות בשביל הסיפוק מעבודת הקודש שלך ;)
ד״א אני כבר שנתיים לא מצאתי אף חלק אצל ששי לבלייזר שלי הכל מאי ביי או מחמיס במשרד הרישוי , אולי אני לא שואל נכון ?
שאלה גם לגבי המנוע שלך , 6.5L אטמוספרי זה מנוע כמו שלי ב94 ? בלי הטורבו אצלי הרכב כבד מאוד ובקושי זז אבל נשמע טוב לאללה אחרי שביטלתי את הממיר והדוד ויש רק צינור .
התקנתי מפסק שמבטל את הסולנאויד שמפעיל את הwaste gate רק כדי להינות מהמנגינה של הוי8 כשבא לי בשיוט בעיר . איך המנוע שלך סוחב בכביש ובשטח ?
אהלן ,
תודה רבה על המחמאות ... , אני שמח ש "הטיפול" עזר ;)...
לגבי חלקים , גם אני קניתי לא מעט מ e bay בשל הפרשי מחירים כאן בארץ , כדאיות ולעיתים הקושי להשיג חדשים וכו' ...
יש לך גם את אוטוליין בת"א . לגבי משומשים ..., כמו כולנו , מחפשים ומוצאים גם כאן ...
לגבי המנוע , כן . בגדול מדובר באותו מנוע פרט לטורבו ושינויים מינוריים . גיר שונה 4L 80 ? צמת חוטים מחשב / פיקוד .
לגבי הסחיבה ברכב שלך ..., אין לי מושג על איזה סרנים ויחס"ע אתה , מידת צמיגים וכד' ...
"סחיבה" היא הגדרה אינדיבידואלית (אלא עם כן ביצעת השוואה מעשית בנהיגה על כלים זהים לשלך)
ובמקרה שלך זאת בעיה עוד יותר גדולה אחרי שאתה יורד מה R1000 ...;):confused:
לגבי המצב אצלי ... עדיין אין מה להשוות ולדבר כיוון שלא סיימתי . הבאתי יחס"ה חדשים 1:4:10 מארה"ב נעילות דיפ' וציריות
מחוזקות . אני על צמיגי 33" ויחס"ה מקורים מזעזעים ולכן אני לא מתייחס למצב כעת . בסיום , התוצאות יהיו משביעות רצון .
לשטח עוד לא נכנסתי איתו .
שחר.
כן אוטוליין ...
יש שם כמה חלפים שצריך במחירים $$$ אבל לא הכל ולא תמיד חלפים מקוריים ואיכותיים.
אחרי שהתעייפתי להחליף תפוחים ,idler arm ,pitman arm וכאלה הזמנתי בסוף סט איכותישל Moog החלפתי הכל וכיוון פרונט ארביב , עכשיו אין חופשים בהגה הכל תענוג.
לגבי יחסי העברה ודיפרנציאל , אצלי 3.73 צמיגים 265/75/16 התקנתי באחורי נעילה אוטו׳ של powertrax ועל הדרך גיליתי המון רכיבים שחוקים כמו הדיסקות והמיסבים חלפים שלא מצאתי כאן, הזמנתי סט מלא לבניית הדיפרנציאל האחורי והופה גיליתי שאני נכנס לעבודה של כיוון מאוד מאוד בעייתית אפילו לטובים בארה״ב.
רגע לפני שהחלפים מגיעים ואני נכנס לזה רציתי לשאול אותך אם אתה עושה את זה גם לבד או שכבר עשית כיוון pinion&ring ?
יש עצות בנושא ?
חפרתי בגוגל ויו טיוב ונראה שהעבודה הזאת דורשת המון סבלנות ;)
אז יחס"ה שלך מקוריים , הצמיגים הם מידה המקבילה ל 31" גם כן מידה מקורית או שהוגדלו מעט ...
סה"כ , הסחיבה של האוטו צריכה להיות סבירה / רגילה בנתונים האלו וביחס ישיר להספק / משקל של הנבלה ...
הבעיה היא אצלך ... זה שאתה יורד מה R ולאחר מכן עולה על הבלייזר . הפתרון פשוט מחליפים אופנוע ;)
כתבת : "התקנתי באחורי נעילה אוטו׳ של powertrax ועל הדרך גיליתי המון רכיבים שחוקים כמו הדיסקות והמיסבים חלפים שלא מצאתי כאן, הזמנתי סט מלא לבניית הדיפרנציאל האחורי והופה גיליתי שאני נכנס לעבודה של כיוון מאוד מאוד בעייתית אפילו לטובים בארה״ב. "
רינג פיניון הם לא חלק מקיט שיפוץ לדיפ' ואם שלך תקינים , אין שום צורך וסיבה להתעסק איתם . אלא אם כן אתה משדרג או מחליף בשל בלאי / שבר ...
עדיין עוד לא הגעתי לזה כמו שציינתי קודם לכן . דיה צרה בשעתה ...
כן , מדובר בעבודה שדרושה לה המון סבלנות ולעיתים , מספר לא מבוטל של פירוקים והרכבות חוזרים ונשנים על בסיס ניסוי וטעייה עד ליצירת המגע
המושלם מבחינת עומק השיניים . אם זכור לי נכון , יש כאן גם כתבה בנושא .
שחר
היה לי הארלי לפני כן , באופנועים יש לי את הneed for speed and wheelie :)
התאוצה של ה6.5l עם הטורבו כשהאגזוז הוא רק צינור בלי ממיר ומשתיק ופילטר פתוח BMC בריא היא יפה מאוד אפילו בהשוואה לבהמות דומות עם מנוע 5.7 בנזין
רק יש לי הרגשה שהגיר אצלי 4L80E לא מעביר את כל הכח כמו שצריך , זה לפרויקט הבא.
אני מתכנן להתקין אינטרקולר איפה שמותקנת בד״כ כננת ואם יש פה חבר׳ה שעשו את זה אז בכיף מחכה לתגובות.
אם אני לא טועה התקנת קולר לשמן גיר , זה היה בטור לחליל ? יש לך יוניט הפעלה ל85 מעלות ומד חום ?
בלי קשר לשטח גם נסיעות ארוכות בעליות בקיץ גורמות לחום גבוה בגיר ולפעמים נכנס לי למצב מוגן ונשאר בהילוך נמוך , איפה אני משיג את הקולר ושאר הרכיבים ?
עשית משהו עם הגאומטריה של ההיגוי ? שינוי כלשהו או מעבר לheavy duty ?
תסלח לי מראש על כל השאלות אבל נראה שאתה עשית כבר את הכל ואתה הבנאדם הנכון לשאול ;)
אחחחח..... מה יהיה ...? שלא תגידו אפילו שלא דאגתי להיזהר בלשוני כאשר הסתיים פרק אחד ועדכנתי על ההמשך המתוכנן ...
כי יש את המשפט שאומר : " אם אתה רוצה להצחיק את אלוהים ... ספר לו על התוכניות שלך ...
אז כשהנעתי ועשיתי את הסיבוב הקבוע אחת לשבועיים , הגיר נתפס בהילוך ראשון וסירב להעלות .
ה 700 הזה כבר עבר שיפוץ בעבר ואין מצב שאני משפץ שנית .
למען האמת אני אגיד לכם .., בסתר לבי , לא אהבתי את העובדה שהבלייזר עם גיר 700 מההתחלה כשעוד קניתי אותו.
ידעתי שהוא עדין ולא יוכל להתמודד עם ה 33" ועם יתר המשקל שאני הולך להעמיס עליו , שלא לדבר על האינטנסיביות
וממה שהולך להיות מצופה ממנו לתת בשטח בהתאם לאופי הטיולים .
אז התחלתי לחפש ומצאתי די מהר גיר TH 400 havy duty turbo משודך לטרנספר שהורד מרכב של הכוח הרב לאומי לסילוק פצצות
שעשה משהו כמו אלף מייל . לא ניתן להעלות רכב כזה לכביש והוא מיועד לפירוק וחלקים נטו ובמעמד הקנייה יש לנסר השלדה .
אז אהרון (שפרסם כאן) לקח את המנוע שמותקן בבלייזר שלו ואני קניתי את הגיר + הטרנספר שמשודך אליו .
החלטתי להוריד מהבלייזר שלי את הגיר טרנספר קומפלט ולהרכיב את ה 400 עם הטרנספר שמשודך אליו , הרי הם עבדו ועברו יחד את אותה
כברת דרך , אז למה להפריע ולהפריד לא ?
מפאת חוסר הזמן , מצאתי את עצמי כל שישי פנוי רץ לשבת ולנקות את הגיר + הטרנספר שמיועדים להתקנה , להכין לצבע ולצבוע , כי אין מצב
שהם יותקנו ללא התהליך שהתוויתי משך כל השיפוץ הזה ...
אתמול נסעתי לקנות את הצינורות שאני צריך , צינור נשם לטרנספר (קניתי אחד ארוך) ע"מ למקם אותו גבוה בצמוד לקיר האש , צינור ואקום
מהמודולטור של הגיר למשא' הוואקום + צינורות ואקום קטנים לפוטנציומטר שיותקן על משא' ההזרקה .
מקווה שיושתלו מהר ובהצלחה ואוכל להתקדם עם העדכון (מעמוד זה) טרם הלך הגיר ...
שחר .
לפני שאתה קובר את הגיר
תבדוק שהכבל מכוון בדיוק לפי הספר, זכור שזה לא כבל קיק דאון, זה כבל TPS
אם הכיוון מחוץ לתחום- לא תיצא מראשון-הגיר חושב שאתה שם פול גז.
בדוק גם שיש ואקום למדולייטור, יגרום לאותו סימפטום.