הלוקרייט לקדמי והספול לאחורי, במקום הARB שיש שם.
Printable View
הלוקרייט לקדמי והספול לאחורי, במקום הARB שיש שם.
ספול? למה?
כדי שיתנהג רע בכביש?... יאכל צמיגים?... יפנה ברדיוס של רכבת?....
מאיפה שאתר גר לאיפה שאתה אוהב לטייל, יש 270 ק"מ כביש. לכל כיוון.
נכון שרובם בקו ישר, אבל בכל זאת יש כמה פניות בדרך....
מה רע בשני לוקרייטים?
דטרויט ולוקרייט?
דטרויט ודטרויט?...
ואל תגיד לי שזה בגלל שיקול כספי כי אני יודע שהתשובה היא לא. אבל צריך להיות גם הגיון...
אני זוכר שקיבלת אותו עם ARB מאחורה. כלומר קומפרסור כבר יש, תוסיף רק ARB קדמי. הוא ייסע ויפנה בכביש חלק ונעים כמו סטנדרטי, בשטח הוא יעבור ב-99% מהמכשולים עם דיפ'ים פתוחים כי בכל זאת זה CJ והוא יתגלגל על 33.... תנעל רק כשתצטרך.
ואהה... - אתה מתכנן על צמיגי 33, הכנסת למשוואה גם יחסים 4.10? זה יעשה לג'יפ רק טוב.
נמק והסבר.. מה רע באוטומטית הפשוטה למאחורה?
אולי הוא רוצה להיות שונה....
שזה בכלל הקטע של מר קציר. אבל אז מלכתחילה היה מוצא לו איזה נאצי-וואגון מוזר.
נמרוד איש רציונלי לרוב, ואני מאמין שיש רציונל לבחירה הזאת, בוא נשמע.
אם היה דיפרנציאל פתוח מקורי הייתי שם לוקרייט. אבל יש ARB שלא מתאים לקונספט (אתם יודעים, מדרון חלקלק - צמה קטנה בשביל הקומפרסור, ובלי להרגיש זה יגמר במערכת מצברים כפולה, מקרר וחשבונאות על מילי-אמפרים...).
אם אני מוריד דיפרנציאל בכל מקרה ומכוון קורונה פיניון, אז ספול אמיתי זה הכי זול, הכי חזק והכי אמין.
אה כן, וגם מהסיבה שדרור ציין [emoji3]
4.10:1 יש.
תמצא מישהו להחליף איתו את ה ARB ותשים אפילו lunch box .
הספול הזה יהרוג אותך מבחינת ההיגוי בשטח צפוף.
אני לא רואה שזה יחזיק מעמד אז תחסוך לעצמך את העבודה הכפולה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לא תהיה בעיה בשטח צפוף כל עוד זה לא אספלט והגלגל הפנימי יכול לאבד אחיזה כשהעומס גבוה מספיק בסיבוב, נעילה אוטומטית עובדת אותו דבר כל עוד הנהג לוחץ על הגז, ונעילה נשלטת מתנהגת בדיוק כמו ספול כל עוד היא נעולה.
מבחינת עמידות זה ספול מירוצים, קייס חזק מאוד ולא יכשל בשום סיטואציה על ג'יפ כזה.
אם כבר חששות משימוש בספול זה גזירת צירייה, יצא לי לראות מקרוב מקרה כזה על רכב ארוך יותר וכבד יותר (CJ8 עם צמיג 31), ולאחר החלפת הציריה בשלב מסויים השיניים בספול עצמו (מיני ספול ולא ספול מירוצים כמו שנמרוד קנה) נשחקו תחת עומס, אבל יש לציין נתון חשוב - ב2 המקרים זה קרה על אספלט והיה מדובר ברכב שנוסע באופן יום יומי בעיר. מהצד השני מכיר גם ג'יפ סופ"שים דומה אבל קל יותר (CJ6 עם צמיג 31) שלא היתה איתו שום בעיה לאורך זמן.
ברכב קצר וקל כמו CJ7 (במקור, נמרוד אוהב לשריין רכבים נגד מטעני צד אז אין לדעת) שמסתובב בעיקר בשטח או בכבישים מהירים סביר שגם לא תהיה בעיה, אבל בלאי מואץ לצמיגים יהיה גם יהיה וסביר להניח שנעילה אוטומטית (או הARB שמוותרים עליה כרגע) יחזרו בהמשך, תלוי כמה הג'יפ הזה יזוז.
ברוח הימים הללו, אני מתנדב להיות זה שאינו יודע לשאול ("מה זה ספול?"), מי מתנדב להיו זה שמסביר?
אלמנט שמותקן במקום הדיפרנציאל. מורכבת עליו הקורונה והוא משולב עם הפיניון כך שהוא מעביר את הכח הסיבובי של גל ההנע אל הציריות באופן שווה. למעשה נעילה קבועה תמידית.
- - - Updated - - -
https://proxy.duckduckgo.com/iu/?u=h...6pid%3DApi&f=1
תודה יואב.
נעילה קבועה תמידית ... כעת ההערות ברורות לגמרי.
יש לי 2 ספולים לדנה 44. אתה מוזמן לבוא לקנות או להחליף עבור משהו אחר.
אני נסעתי לא מעט עם מיני ספול בסרן האחורי של הסיקס.
החלפתי ללוקרייט אחרי שלא הצלחתי לעבור טסט. מכשיר הבדיקה זרק הודעת שגיאה שסיבוב גלגל אחד מסובב גם את השני.
להגיד לכם שאני לא מתחרט?
יש לספול לא מעט יתרונות בהתנהגות על פני לוקרייט, בעיקר במצבים של פניות איטיות, גז בתוך הסיבוב, לחיצה והרפייה על הגז... אלו מצבים שמטריפים את הלוקרייט, אתה חייב ללחוץ על הקלאץ׳ כדי שהלוקרייט ירגע. הספול אדיש אליהם לגמרי.
יש הבדל קטן בקוטר הסיבוב המינימלי על משטחים עם אחיזה טובה, לטובת הלוקרייט כמובן. מעל 30 קמ"ש אין שום הבדל מורגש בין ספול ללוקרייט.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
יכולת לומר להם שאתה ארבע על ארבע קבוע [emoji41]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני התקנתי את המיניספול הזה שהחליף דיטרויט לוקר שהחליפה לוקרייט וגם לטעמי הוא התנהג הכי טוב והכי צפוי מהנעילות האוטומטיות , חרקות בסיבובים הדוקים כמו כיכרות קטנות כשלחץ האויר היה נמוך, לא בלאי צמיגים ולא שום דראמה בכביש או בשטח. בטסטים קצת גירדו את הראש אבל העבירו (שאלו אם יש נעילה אוטומטית ואמרתי שכן). מה שהפריע לקוטר הסיבוב הייתה זרוע הפיטמן המונמכת והלוקרייט הקדמי.
נעילה אוטומטית לא מסובבת את הגלגל השני כאשר מאלצים גלגל אחד להסתובב. ספול כן.
אולי מאז שהבוחנים עברו להד אנד שולדרס הם כבר לא מתגרדים, או שאולי מכשירי הבדיקה התקדמו.
מכל מקום, המכשיר הוציא הודעה של תקלה חמורה - אין להמשיך בבדיקה ואין לאשר הארכת טסט.
התקנתי לוקרייט שהיה ברשותי וכמו שניר ציין, ההתנהגות שלה פחות צפוייה ודי מציקה לפעמים, אממה - הרכב עבר טסט.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
"זה לא הסוף. זה גם לא תחילת הסוף. אולי זה הסוף של ההתחלה."
(ווינסטון צ'רציל)
קובץ מצורף 125675קובץ מצורף 125676קובץ מצורף 125674קובץ מצורף 125673
היום מוקדם בבוקר נתתי שכבת אפוקסי ראשונה על הבודי.
החומר הספציפי נקרא אופטיפוקסי של מפעל ויבואן צבעים בשם כרמל הנדסה במפרץ, הגעתי אליהם בהמלצה של לוריה וקיבלתי יעוץ מקצועי וענייני.
דף המוצר:
http://www.carmel-eng.co.il/images/%...7%A1%D7%99.pdf
מידע מועיל אולי לאחרים: שכבה אחת מלאה על כל הבודי בלי לבזבז הרבה - 1.5 ליטר מהצבע (חצי מיכל). דילול 30% לאחר ערבוב מלא של האפוקסי והמקשה.
השלבים הבאים: השלמה של השכבה עם מברשת במקומות מסוימים שלא ניתן להגיע אליהם בהתזה, אטימה של התפרים, שכבה שנייה של יסוד. זה יקח לי עוד שבוע, ואחרי זה סוף סוף הפחחיה תשנה מצב צבירה למוסך, השלדה והמכלולים יגולגלו פנימה ואתחיל לעבוד סוף סוף על המכניקה ולהגביר את קצב ההתקדמות.
איזה כיף! יפה מאוד
יש לך מה לפרט על אקדח הצביעה עצמו? אני עוד בור בנושא, יש פה מותגים\ סוגים שונים? משהו מומלץ?