חיים אם אני מעיר אותך בלילה אתה יודע להגיד מיד מה אומר המדיד השלישי מימין ? ;)
Printable View
חיים אם אני מעיר אותך בלילה אתה יודע להגיד מיד מה אומר המדיד השלישי מימין ? ;)
וודאי - חום ראש ימני........
חחחח יפה לך נישאר רק גקוזי על הגג והכול מושלם
הנסיעה עם מערכת שעוני החום ,היא חוויה מעולם אחר. בכל שניה אתה יודע את הטמפרטורות בכל פינות הרכב וזה נותן לך שקט נפשי שמעולם לא היה לי בו.
עכשו אני צריך בדחיפות מד-לחץ שמן עבור המנוע - ואני ממש מסודר.
עכשו הגיע הזמן גם להוסיף מיכל דלק רזרווי ,בכדי להיות בטוח שהסעודים לא יהיו פתאום עניים.
יש לך זמן להסתכל גם על הדרך?..??
חסרים לך שעוני חום חיוניים, מוזר שלא שמת לב- מד טמפרטורת מקרר (מה קורה אם אספקת החשמל נפסקת ולא שמת לב? כיוון שאתה מתבסס על מוצרים מקוררים, זה עשוי לגרום לך להשבתת הטיול, ולכן חשוב מאוד לנטר את הטמפרטורה הזו), מד טמפרטורת צמיגים (קיימות מספר מערכות מסחריות, שלמעשה מתריעות לפני שהטמפרטורה הגבוהה תגרום לפנצ'ר, אפשר לראות מערכות כאלו ברכבים האמריקאיים משנת 2008 ומעלה בתור סטנדרט), ומד חום רקטאלי שלמעשה מהווה חלק חיוני בניטור מצבו הפזיולוגי של הנהג. בנוסף, הנסיון מראה שתחת עומס, מה שגורם לכשלים בסרנים הוא שמן שמתחמם ומאבד את תכונותיו- הסרן האחורי בדיסקו קטן על המשימה שלו, במיוחד כשאתה נוסע עמוס (ואתה נוסע עמוס), ולכן כדאי לקחת את עצתו של איציק ברצינות, טרמוקאפל פשוט יעשה את העבודה, רק קח בחשבון שעון עם פיצוי על טמפרטורת סביבה.
אסף.
נזכרתי בתמונה שמסתובבת עצלי
וחשבתי אולי יש לכם רעיון איך אפשר לעזור לבחור .
איציק, זה לא של הרכב שלך????:-D
גמרתי להחליף כעת את הקופלונג שהיה כבר הרוס למדי.השארתי אותו בינתיים כרזרבי רק כדי לצאת מהשטח. אם למישהו יש למכור לי ,אשמח לקנות ממנו.
בינתיים הצידנית החדשה עם הפתח מהצד במקום מלמעלה עשתה לי את הטיול האחרון.וזה בנוסף לשעונים החדשים.
אני פותח את הדלת האחורית של האוטו ומיד לפני יש את הדלת של הצידנית - כמו במקרר בבית - הכנס את היד ושלוף את הבירה.שני בקבוקי מים קפואים נשארו כמעט שלמים גם בסוף היום,אז בשביל מה צריך מקרר?
עכשו אני מנסה לסמן את השעונים למינהם ואחר כך אקבע לכל אחד באיזה טמפרטורה להתריע על בעיה.
העיקר שיש במה לשחק.
מספר נתונים לידיעת בעלי דיסקו בנזין.
בראש ימין הטמפרטורה תמיד גבוהה יותר מראש שמאל.בטמפרטורות נמוכות של כ-50 מעלות ההפרש כ-5 מעלות.
בטמפרטורות גבוהות של מעל 90 מעלות ההפרש כבר יכול להגיע ל-15 מעלות.
הסיבה להפרשים נובעת כנראה מכניסת המים קודם לראש השמאלי ואחריו ,כשהם כבר חמים למדי הם עוברים לראש הימני.
טמפרטורת המים בכניסה לרדיאטור - בחלק העליון שלו - גבוהה בכ-5 מעלות מטמפרטורת הראש הימני.
עקב מערכת מים סגורה טוב - המים לא רתחו עדיין ב-107 מעלות,ויתכן שירתחו רק ב-117 מעלות וצפונה.זה יתברר בהמשך.
יש הפרשים גדולים של כ-10 מעלות בין טמפרטורת שמן המנוע לטמפרטורת הגיר,כנראה גם בגלל סוגי השמן השונים כך ששמן המנוע תמיד חם בהרבה.
טמפרטורת הטרנספר נמוכה מטמפרטורת הגיר ב-5 מעלות בערך.
הטמפרטורה על מכסה המנוע מבחוץ מגיעה ל-60 מעלות ביום קיץ רגיל.
מיקום הרגש של המד חום לתא הנהג משנה דרמטית את הקריאה.כשהוא סמוך לדופן הטמפרטורה עולה ב-10 מעלות לעומת קריאה מחלל הרכב.
עמידה בשטח עם מכסה מנוע פתוח במשך עשר דקות תוריד את טמפרטורת כל הנוזלים ב-30 מעלות לערך.
אם יש לכם שאלות ספציפיות ,אוכל לבדוק אותן עבורכם בנסיעה הבאה.
כל הנתונים הנ''ל מתאימים לרכב הספציפי הזה ובתנאי הדרך ומזג האוויר שהיו בשבת האחרונה,כך שכל אחד יכול להסיק בעצמו את מה שמתאים לו.
הטמפרטורה החשובה ביותר חסרה
איפה המדידה של גזי הפליטה ?!
מדידת חום שמן מנוע
מדידת חום נוזל הקירור
ומדידת חום גזי הפליטה
ויש לך מערכת מושלמת .
איציק
חיימקה , אני מציע לך להנות מניסיוני ,
ראה איזה שרשור בעניין כונס האוויר לתא המנוע שלי ,
הנושא נבדק על ידיי מהנדס חיצוני שקבע הורדה משמעותית של החום בתא המנוע,
מעבר לכך שתא המנוע מקורר בזמן נסיעה יש מתחת לכונס וונטה אשר ניתן להכניס או להוציא אוויר כאשר הרכב בנסיעה איטית
איציק - איפה למדוד את טמפרטורת גזי-הפליטה ומה חשובה הטמפרטורה שלהם??
יותר מזה - איך אני יכול להשפיע על גובה החום שלהם או בקיצור - למה זה טוב??
אם תשכנע אותי בחשיבות העינין - מחר אני מתחיל לעבוד על זה.
שלחתי לייצור מיכל דלק רזרבי במידות 160 מ''מ גובה, 520 מ''מ אורך ,ו-300 מ''מ רוחב. סה''כ כ-24 ליטר.
המיכל ימוקם מתחת למרכב בחלל שבתוך השילדה - מתחת למושב הנהג.המהנסים של ל.ר. מתגלים מחדש באזלת ידם ,כשאתה רואה איזה מקום נהדר לכל מיני שיפצורים שהם הצליחו לקלקל בשני הצדדים.
גם בוואז היה לי שם מיכל אבל של 70 ליטר.
המילוי שלו נעשה מתחת למושב והוצאת הדלק תיעשה עם צינורית שתשאב אותו באמצעות משאבה חשמלית של סובארו.
הדלק הזה ישמש רק למקרה של תקיעה מחוסר דלק ולא לשימוש יומיומי.
המיכל הזה ישחרר אותי מהפחדים של חוסר דלק ,מה עוד שהשעון דלק שלי עדיין לא עובד מאז תקיעת משאבת הדלק.
בקיצור - יש עוד מה לעשות איתו,הרי לנסוע בקושי נוסעים.
חיים, טמפרטורת גזי הפליטה, EGT, נותנת אינדיקציה ליעילות העבודה של המנוע, ובמנועים משופרים או שעובדים במאמץ- זה קריטי כדי למנוע נזק לראשים/ שסתומים. EGT גבוה מדי גורם לתושבות השסתומים להישרף. עליה בEGT מעידה על בעיה בסביבת המנוע, למשל טמפרטורת אוויר גבוהה מדי ביניקה (במנועים מוגדשים זה בגלל גידוש יתר, למשל) או הזרקה שלא מתוזמנת נכון. כמו שאיציק כתב, לא חייבים מליון שעונים. אם אתה יודע מה טמפרטורת הראשים או נוזל הקירור, יודע מה טמפרטורת השמן ויודע מה הEGT - אתה לא צריך הרבה יותר.
אני עכשיו מריץ בניסוי רכב עם משהו כמו 20 מדי טמפרטורה, כולל שלושה מדי EGT שונים, מד טמפרטורת סביבה, טמפרטורת אוויר לפני הטורבו, אחרי הטורבו, אחרי המצנן, טמפרטורת נוזל קירור, טמפרטורת דלק בשני מקומות שונים, ועוד כמה. אתה היית נהנה. אבל אין שעונים- יש מסך אחד, עליו מוצג המידע שמעניין אותי, ואני מקליט את הנתונים המעניינים. מדובר אמנם במכשיר יעודי, אבל אתה יכול לקבל הרבה פונקציות במכשיר אחד מ"רב שעון" כמו המכשירים המצויינים של stratomaster, הרבה יותר אפקטיבי מ15 שעונים שונים.
אסף.
פעם אחר פעם,ואני לא מאמין למה שקורה.
עשיתי אתמול טיול בארץ הפירות. יצאתי מאחורי מושב טל-שחר והגעתי לאזור התעשיה בית-שמש דרך השטח. ובצומת עזקה נכנסתי פעם שניה לשטח ויצאתי בבית ג'וברין. משהו כמו שמונים ק''מ בשטח.ולא להאמין - ג'יפ אחד לא פגשתי כל הדרך,וזה במרכז הארץ - לא בנחל ציחור.סיפור כזה עולה 300 שקל דלק - גם לא משהו בלתי ניסבל בעליל,אבל ההובי שלנו הופך לאאוט אצל כל היאפים ואצל כל ההגיונים שאין להם את זה עם שריטה עמוקה.
אז הבאתי הביתה מכל טוב שצומח פרא בשטח ,או נותר בשדה לאחר הקטיף.תאנים אדומות או יותר נכון שחורות,תאנים לבנות עם מילוי דבש, חרובים נוטפי ריר מתוק,סברס כתומים עם טעם של עוד,שקדים מרים לתיבול עוגות עדין,,אבטיח עם גרעינים שאפילו לא נקטף וסיים את חייו חצוי לשניים ועקור לב - שנאכל במקום.גרעיני חמניות לא קלויים שפוצחו עם שתיית הבירה הקרה.ובטח שכחתי עוד משהו. בקיצור לא היתה ארוחת צהריים מרוב נישנושים.
אני מברך כל שעה את השעונים החדשים שתפקידי ההרגעה של נישמתי הדואגת עברו אליהם.במיוחד בימים החמים האלה כשיש לי מידע עדכני על כל מערכת בניפרד.
אתמול הוספתי לשעונים חיפוי PVC עליון ,כך שהם כבר לא חשופים לקרינת שמש ישירה,שיכולה לפורר את הפלסטיק שלהם תוך שנה. בכלל - לנסוע עם השעונים האלה בחושך זו חווית נסיעה ב-F16.
ההנאה שלי מהכלי הזה ,לאחר שאני מתקרב לקצה ההתקנות - ממש קרובה לשלמות. רק כשאני מגיע לשטח טכני קשה מאוד אני מתגעגע לוואז,שבפירוש אין עליו כשהוא תקין.החלום שלי להתקין על וואז - שילדה ומרכב - מערכת הנעה של למשל טויוטה - כבר לא תתבצע על-ידי בגילגול הזה. אבל אז קיבלת את הרכב הסופי לשטח.
אני נאלץ למכור את הוואזים לגרוטאות עוד השבוע,לאחר שאפרק מהם את כל מה שאפשר. והנה חלפה תקופה.
האם אפשר לקבל שרטוט של מעברי המים בV8 שלך,
בכדי להבין הפרשי טמפ בין ראש לראש.
בהמשך לתגובה הלפני-אחרונה שלי, קבלו:
http://www.mglavionics.co.za/Docs/e1.pdf
http://www.mglavionics.co.za/Images/E1.jpg
עולה בערך 220$ בחנויות לציוד מטוסים.
אסף.
אין לי תוכניות המנוע. אולי מישהו כאן יוכל לעזור.
אני מקווה שהקישור הבא יוכל לענות על שאלותיך
http://www.lrfaq.ru/models/disco/Lan...20Workshop.pdf
תיזהר מדובר בקובץ כבד מאוד !!!!, אבל נראה לי שווה כל ג'יגה בייט
whisky
האמת מר רכס היקר, מה שאני עשיתי, אולי בגלל שאני לא מכונאי מהולל, זה פשוט הדפסתי את כל הספר והוא שוכב אצלי (דיפנדר אומנם, הספר יותר דק) בתא יעודי מתחת לספסל הנוסעים, אם קורה משהו יש לי איך להתחיל לעבוד.
מומלץ, כמובן שיש שם פרקים לא רלוונטיים (במיוחד אליך) כמו פחחות או מכשירי חשמל (שהוצאת) אז הם לא חייבים להיות ברכב
מניסיון עם הספר של הדיפנדר מדובר בחומר קריאה מאוד נוח ומאוד מסודר ברגע שמתרגלים אליו.
הבוקר אני הולך להביא את מיכל הדלק הרזרווי,והוא יותקן עד סוף השבוע במקומו.
עם צריכת דלק ענקית ושעון דלק דפוק,המיכל הזה יוסיף לי שקט נפשי מהכיוון של מחסור בדלק.
אני מתכנן להוסיף משאבת דלק חשמלית של סובארו בתא המנוע שתשאב דלק מהמיכל ,ותעביר אותו למיכל הדלק מאחור לצורך מילוי המיכל האורגינלי או שתתחבר לצינור הדלק המזין את המנוע ותספק דלק אם המשאבה שבמיכל נדפקת.ברור לי שהלחצים שלה נמוכים מדי אך נראה לי שהם יספיקו לצורך חילוץ במקרה כזה.
כדאי לעשות ניסיון.
חיים, למה לא לקנות משאבה של דיסקו, משומשת אצל אלי שחר, כמה זה עולה, אני יודע שיש אנשים בפורום של ג'יפטריפ שמוכרים דיסקו שלם בחלקים כולל משאבה, במחירים נוחים, ואז אין לך בעיה של לחצים.
חוצמזה, תגיד הספר עזר לך, אם כן תמליץ לאחרים, אם לא תגיד שאנשים ידעו, כי אני אף פעם לא השתמשתי בספר של הדיסקו.
whisky
הספר נמצא ברכב בכדי לתת תשובות להפעלות פשוטות של כל מיני כפתורים ומנופים. הוא לא עוזר בכלום לצורך בניה מחדש של הרכב.הוא טוב בכדי לזכור איזה פלגים צריך המנוע ואיפה יש פיטמות גירוז.מעבר לזה הוא לא מספיק.
היום הרכבתי את מיכל הדלק שהתכולה שלו 25 ליטר. המשקל העצמי מפח מגולוון 1.5 מ''מ הוא 8 ק''ג. כך שבסך הכל הוספתי 33 ק''ג נוספים אבל במקום טוב מבחינת מרכז הכובד.
המיקום שלו ממש טוב היות והוא מורכב בדיוק בין שני הגלגלים ,כך שירידה מסלע משאירה מספיק מקום בכדי לא להשתפד עליו. 25 ליטר יתנו לי כ-100 ק''מ בכדי להגיע לתחנת דלק,וזה מספיק לכל הדעות.
עלה בדעתי לעשות בדיוק את אותו מיכל אך עבור אוויר דחוס,אבל אני לא רואה צורך במערכת הזו מלבד מילוי אוויר בצמיגים,ועבור זה אין צורך כלל במיכל אוויר.הפעלת כלים פנאומטיים בתקופת של כלים חשמליים במתח נמוך- אינה מעשית.
עכשו אני מחפש מה להוסיף וטרם הוספתי.