נהדר חנן. פשוט נהדר.
אסף.
Printable View
נהדר חנן. פשוט נהדר.
אסף.
איזה תענוג.
בהחלט אין על המדבר.
באמת כיף גדול.
שתי הערות:
א. עברו לידך הרבה יותר ג'יפים ממה ששמת לב. כנראה שלא היית ערני.
ב. מעניין אותי אם שמת את הדעת על הכבלים של הברקסים (נדמה לי שהנושא הוזכר, אבל בשרשור כ"כ ארוך לך תמצא.... הם במיקום קצת חשוף ופגיע, במידה ותכנס לשטח טכני, או אפילו בוץ.
איזה כיף.
מדהים
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
תענוג!
תתחדש על הלנקרוזר, זכור לי בתמונות קודמות פראדו מסוף שנות ה-90.:)
אהלן חברים ותודה.
לעניין הכבלים של הברקסים אין לי ממש פיתרון לנושא הזה, הם חייבים להישאר ישרים ככל הניתן וגמישים אחרת לא יבצעו את פעולתם כנדרש, צריך לזכור שיש להם תפקיד נכבד בבלימת הקרוואן בירידות ולא רק כבלם חנייה.
באמת ראיתי גם ויטרה אחת ופראדו ירוק שעצר לכמה דקות והמשיך. אתה רוצה להגיד לי שעברתם ולא אמרתם שלום ??? לא יפה.
אריאל, אתה זוכר היטב, הפראדו היקר שימש אותי בנאמנות 11 שנה ומכרתי אותו לאחרונה באמת בצער גדול. פשוט לא היה לו מספיק כח בשביל הקרוואן. הפראדו הנוכחי זה כבר עולם אחר לגמרי, אין מה להשוות, הרבה מאד כח, נוחות ושקט.
ופה שיחקתי קצת עם המצלמה...
קטונתי לגבי הבניה המפוארת,
אבל האם הוספת סקיד-פלייטס שיגנו על הכבלים לא תעזור?
(נ.ב. נוסע בלנדרוברים, לא יכולנו לעצור....)
נראה חלומי לגמרי!
חנן - איך הציוד בתוך הקרוואן מחזיק מעמד בנסיעת שטח? האם לא "מתבלגן" הכל? אני מניח שאתה לוקח איתך כלי מטבח, פרודוקטים להכנת מזון, בגדים וכו' איך מאחסנים הכל כך שישאר במקומו במהלך הנסיעה?
תיהנה
גלעד
החודש יצאתי שוב לחניון ציחור / פארן והפעם לחמישה ימים. המקום הזה מדהים. על ההתחלה איך שירדתי מהכביש הפתיע אותי חריץ בלתי עביר שנוצר מהגשמים ונאלצתי לרדת לערוץ הציחור דרך ירידה עם שיפוע צד שקצת הפחיד אותי אבל הקרוואן עמד בזה בגבורה. התקלה היחידה הייתה הרגל / גלגל הקדמית של הקרוואן שההברגה שלה נטחנה. חוץ מזה הכל פעל כשורה. הנה כמה תמונות מהחוויה .
איזה יופי!!!
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
נראה כייף ... תמונות יפות.. מדבר פורח , מזג אוויר טוב בקיצור הנאה .
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
נראה מדהים!!!
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
שלום חנן,
עקבתי אחר תהליך הבניה והתרשמתי מהגישה היסודית ומרמת הביצוע, יחד עם זה כשאני מתבונן במנח הקראוון בשבילים שאינם שטוחים עלה בדעתי שאם היית מתקין תושבות (צינורות רוחביים) ל"גלגלי עזר" שמן הסתם יבלטו משני צידיי הקראוון (עם חיבור מהיר ויחוברו בירידה לשטח) ב-4 פינות הקראוון (בתחתית הקראוון) היה הדבר מסייע בידך במעברי סכין או חריצים.
מה אתה אומר?...
למען הסר ספק.... מדובר בגלגלים ללא פנימית בקוטר 25 - 30 ס"מ.
אהלן ותודה. אני לא ממש יודע מאיפה להתחיל את התשובה. אני לא המצאתי את מבנה המרכב והמתלים. פחות או יותר העתקתי קרוואן אוסטרלי מחברה שמתמחה בבניית קרוואנים לשטח. בתחום הזה אין לאוסטרלים מתחרים ושם באוסטרליה לא תמצא משהו כזה כמו שהצעת.
מבחינה פרקטית מדובר כמובן בעוד ציוד, משקל ועבודה שצריך לעשות כשנכנסים ויוצאים מהשטח.
מבחינה פיזית מדובר בעצם במתקן שיקטין את מרווח הגחון לטובת גלגלים מה שיכול לגרום להישענות של הקרוואן על נקודה מסויימת בציר האורך וזה יכול לגרום לכוחות שכיוונם יהיה כזה שיכול לגרום תיאורטית לתלישה של הייצול מתפוח הגרירה בירידה ולהפך בעלייה.
כשניכנסים עם קרוואן לשטח צריך לתכנן מראש , לעצור ולבדוק קודם שיורדים או עולים מדרגה בעייתית. בקיצור צריך להיזהר.
ארבע ימים בנגב. כביש 10 עד לשביל הכחול ומשם לקניון הלבן. מהקניון לגב צניפים המשכנו על הכחול. מהצניפים לכביש 40 על השחור.
הקטע הראשון עד לקניון הלבן איתגר מאד !!! את הקרוואן, עברנו אבל לא בלי נזקים. מיכל מים מפוצץ, פנסים שבורים ומדרגה קרועה. כשהגענו לחניון הלילה של הקניון ראיתי שאחד הקפיצים של הקרוואן יצא מהתושבת שלו. היי ליפט עשה את העבודה והקפיץ חזר חיש קל למקומו.
מסקנות: צריך לעשות שינוי במיקום או גודל מיכל המים. אותו דבר לגבי הפנסים, לשפר את תושבות הקפיצים ואולי לוותר על מדרגת הכניסה לטובת שרפרף פשוט.
לסיכום, העבירות של הקרוואן מדהימה, עשרות מטיילים שפגשו אותנו בדרך לא האמינו שהגענו לקניון מכביש 10.
שבירת המיכל העיבה רק במעט על הטיול כי לא יכולנו להשתמש במים זורמים. יש לי ברכב עוד 70 ליטר וכמה שישיות שהספיקו לשלושה אנשים פלוס חברים שבאו לבקר במשך 4 ימים. מדהים עד כמה אפשר להסתפק במועט כשאין ברירה.
היה כייף. ועכשיו לעבודה. :)
איזה כייף תענוג ...
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הבאת משהו יחודי לארץ,שיחקת אותה.
תענוג וקינאה.
חג שמח
Sent from my Redmi 6A using Tapatalk
הי חנן, (אני לא בניתי קראוון ומכאן שאני "חכם בדיעבד", או שאני סתם טועה בגישתי.) לאור התמונות האחרונות שהעלת, ניכר שאין לקראוון בעיה בזוית הגישה, אלא רק בזוית הנטישה, ולכן אני עדיין חושב ששני גלגלי עזר קטנים בירכתי הקראוון היו משפרים את יכולת העבירות שלך ואולי היו חוסכים את הנזק שנגרם.
גם טנדרים היו מגרדים שם את הפגוש האחורי.
השאלה איך עמד הלנד קרוזר במשימה,לגרור "בית" בחצץ הנחלים
של צניפים זו משימה לא פשוטה. מעבר לזה נראה מדהים.
כאחד שעושה הרבה דברים לבד, אני מעריץ אותך על הפרוייקט הזה.
כל כך הרבה תחומים וטכנולוגיות, וביצוע מרשים.
אבל (וכתבתי את זה גם בשירשורים על נגררים לשטח), המסקנה שלי הפוכה מהרוח שנושבת פה.
אני לא חולק על הרעיון של טיולי קראוון או על מקרים מסויימים שיש הגיון לנגרר, אבל לדעתי, אתם מנסים לקחת את זה למקום לא נכון, וזה ימשיך להסתיים עם מחמאות, נזקים, וטיול שלם שכולו מתעסק עם הקראוון \ נגרר, ולא עם הטבע.
יכולת התמרון, מחוץ למעטפת מאוד מוגדרת, מאוד בעייתית, והמשמעות של כל חריגה \ הפתעה היא גדולה, עד בלתי הפיכה.
כל עוד, אנחנו במצב של פיתוח והתעסקות עם "המשחק" שלנו, אז פחות חשוב עם מגיעים, העיקר זה הדרך.....
אבל אם המטרה זה טיול נטו, זה לא פרופיל לטיולי קראוון.
My two cents
פה היית צריך לסיים ועם זה אני לגמרי מסכים ומצטרף.
משם המשכת לספר לחנן באיזו דרך אתה אוהב לטייל בו בזמן שחנן אוהב אחרת ממך ואף מוכן להזיע מאוד עבור הג׳ננה שלו.
אז חנן, שוב בפעם המי יודע כמה... מסיר בפניך את הכובע.
החוואי שהייתי יכול אפילו את הפרוייקט הראשון שלך...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז,
אני לא מבין את הסתימת פיות והעיוותים שאתה עושה (ואני עונה לך, כי מוטיב שחוזר פה, הרבה, לאחרונה).
כתבתי את דעתי הטכנית!
ממש לא סיפרתי איך אני אוהב לטייל!
ציינתי במפורש, שאני לא נגד טיולי קראוונים (למרות שהעדפות שלי, ממש לא חשבות), פשוט כדי להגיד שאני לא מתכחש לצורת הטיול הזאת.
לא אני בחרתי את המסלול לקניון הלבן, ולא אני החלטתי לעשות אותו עם קראוון.
נסיתי להגיד שלדעתי השילוב הזה לא יעבוד.
עובדה, שזה נגמר בנזקים, ולדעתי, זה ימשיך כך עד שאופי הטיול ישתנה ויחזור יותר למקובל.
אני יודע להבחין בין קשיי התחלה (ומי כמוך יודע, למשל בפרוייקט הליתיום, כמה נכשלתי, והחלפתי, ותקנתי....) לבין פרוייקט, שמהיום הראשון אני מזהה פער בין הצפייה לבין המציאות.
My Two cents
(לך ולאחרים).
אם הייתי רוצה לעסוק בחינוך ופסיכולוגי, הייתי כנראה קורא וכותב באתרים אחרים.
תפסיקו להתעסק בחינוך, תנסו, בבקשה לחזור למהות (של הדיון הטכנולוגי).
חברים , אני שמח שהדיון מוסט קצת גם לתחום הפילוסופי שגם בו אני מתעניין פה ושם.
זיו, שים לב שאת כל העידכונים שלי שקשורים לטיולים עם הקרוואן אני מעדכן כאן ולא בפורום טיולים. מטרת העדכונים היא קצת להראות את הטיול אבל יותר לספר על הבעיות והאתגרים הטכניים. אם תסתכל בדף שלי בפייסבוק תראה ששם אני עוסק מעט מאד בטכני והרבה יותר בטיול עצמו.
אני מאד אוהב את הטבע ובמיוחד את הטבע המדברי ( ואת הים ). מתחילת הפרויקט כששאלו אותי מה מטרת הקרוואן ומה סוג הטיולים שאני מכוון אליהם כתבתי שאני רוצה להגיע לנקודה בשטח ולשהות בה. בטיול האחרון למשל השארנו את הקרוואן בשני מקומות ויצאנו לטיולים קצרים רק עם הרכב.
אבל אהבת הטבע אצלי משולבת באהבה עזה לאתגרים טכניים ( לא אתגרי עבירות ). ולמה אני מתכוון...?
בניית הקרוואן כמו כל הפרויקטים שעשיתי בעבר איננה עומדת בפני עצמה. הבנייה לרוב תבוא לידיי לידי ביטוי בשימושיות. לכן לדוגמא אני לא עוסק כמעט בפרויקטים חזותיים. ( פעם עשיתי זאת יותר, היום פחות).
להגיע לחניון לילה בבארותיים או לחאן שיירות ניתן להגיע עם כל רכב ועם כל קרוואן. מבחינתי זו לא המטרה. המטרה שלי בפרויקט הזה, הייתה לבנות קרוואן שיוכל להגיע למקומות ששום קרוואן אחר לא יכול להגיע, זו השריטה שלי.
באחד הימים עלינו להר צניפים וירדנו דרך המעלה, אין לי כוונה לעשות את זה ( לרדת את המעלה...) עם הקרוואן כיוון שאני יודע שזה יותר מדי אבל אני בהחלט בודק את הקצוות הטכניים של היכולת שלו ואת הקצוות ( הנפשיים ) שלי . פיתוח של מכונות כאלו לא מסתיים אף פעם והדרך מבחינתי חשובה לא פחות ( ואולי יותר ) מהמטרה.
בדרך קוראים המון דברים מדהימים, גם בדרך הבנייה וגם בדרך לחניון הבא.
תודה לכולם על התגובות.