קודם כל מזל טוב על הבאת טויוטה נורמלית לארץ, רכב םצצה הטקומה..
דבר שני - מספיק להסתכל בפורום מכירה פה באתר בשביל להבין עד כמה הזוי ולא הגיוני שוק הטוטות בארץ...
Printable View
קודם כל מזל טוב על הבאת טויוטה נורמלית לארץ, רכב םצצה הטקומה..
דבר שני - מספיק להסתכל בפורום מכירה פה באתר בשביל להבין עד כמה הזוי ולא הגיוני שוק הטוטות בארץ...
זה טונדרה ולא טאקומה. טנדר פולסייז לכל דבר.
לגבי שוק הטוטות - טוטה במצב טוב באמת כבר קשה למצוא.....
טונדרה קצת יותר כבד, מתחרה ראוי לטנדרים הגדולים..
גם אם קשה למצוא לנדקרוזר או כל טויוטה אחרת במצב טוב (ולא בטוח שאני מסכים עם הקביעה הזאת..), זה לא מצדיק לדעתי מחירים כאלה גבוהים, אבל למזלם של המוכרים לא אני מחליט אלא הקונים שמוכנים לשלם את המחיר ועם הכבשים קצת קשה להתווכח.
מה שכן - חבר רוצה למכור את הלנדקרוזר שלו - 2008 משופר מכל הכיוונים, רצה בסביבות 130K, העברתי לו שכדאי להעלות את המחיר ל 200K שקל, אם כבר הזוי אז עד הסוף, אולי יבוא כבש וישלם..
אתה רשמת ''טוטה'' בטעות ואני התכוונתי בחצי רצינות. לא משנה. כל אחד ומה שמעניין אותו.... :rolleyes::D
רק אומרhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...94b7a4782e.jpg
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
ברגע שבנקאי מתחיל להעדיף לסחור בטויוטות במקום בכסף אתה מבין שמשהו גדול קורה.
הבנקאי הזה כנראה לא פראייר, לי יש יומרות להבין דבר או שניים בכסף ועד כה לא זיהיתי את הפלא הפיננסי הזה.
בניגוד למקובל לחשוב, טויוטה משומשת היא ה SUV הזול ביותר בשוק, לעיתים קרובות מדובר בכלל בתכנית חסכון.
רובנו מסתכלים על תג המחיר, ביחס לשנתון, לק״מ ולמצב הרכב וזה נראה יקר באופן מופרך,
אבל אם תסתכלו על המחיר כעל פיקדון שאתם מקבלים בחזרה, לעיתים עם ריבית, בעת המכירה - תבינו שזו העסקה הכי זולה שיש.
מפקידים סכום x, כל אחד לפי הסכום הפנוי לחסכון - החל מ 70k לקזמפלר ממוצע שנת 99 וכלה ב 220k ל v8 שנת 2009, משתמשים מספר שנים בעלות ההוצאה השוטפת שבמקרה הרע תהיה דומה לכל רכב אחר ואז תגידו שהאמינות היא מיתוס, כשרוצים לפרוש - מקבלים חזרה את הפיקדון מהחוסך הבא.
הניסיון שלי עם כמה טויוטות מסביבי אומר קצת אחרת, תכנית חיסכון שאוכלת לך את הראש יותר מתאים בתיאור.
היתרון היחיד של הטויוטה על פני רכבים אחרים הוא המחירון..
ההסבר היחיד שאני מוצא הוא שאנשים מעדיפים להסתיר את התקלות כדי שהמחירון יישמר..
מדבר על פראדו ועל לנדקרוזר 2007-8 שמטיילות בשטח ולא על רכב מדרכות.
יש לי חבר שגם לי לא מספר לפעמים כשהוא במוסך כי לא נעים לו כנראה לגלות את האמת.
שלא תבין לא נכון - אני לא אנטי טויוטה, ויש לרכב את היתרונות שלו בלי ספק, אבל זה רכב כמו שאר הרכבים שמתיישן ומתקלקל ועלויות התיקון לא בדיוק זולות ביחס לאחרים.. האגדה לגביו היא משהו ש myth busters צריכים לבדוק מבחינתי..
זה לא סותר...
היה קונה מיצובישי בחצי מחיר, נניח שהאמינות זהה, היה נופל עם אותן תקלות ומשלם את אותו כסף על תיקונים וזמן מוסך.
כעבור שנתיים היה מנסה למכור 30% מתחת למחיר הקנייה , בעוד שאת הטויוטה ימכור סביב מחיר הקנייה ויותר בקלות .
קניתי קיה ריו לפני שנה ב 55 היום אני אתאמץ למכור אותה ב 45 - מדובר ברכב סופר אמין ובעל מוניטין של אמינות.
חבר קנה לנדקרוזר בנזין לפני שלוש שנים, החליף צמיגים, קפיצים, בולמים, מיגונים - עלה לו הכל 173 והוא מכר עכשיו ב 163, במקרה או שלא גם לא סבל משום בעיות בתקופת האחזקה - אבל בלי שום קשר, מה זה אם לא תכנית חסכון ?
בהתחשב במצב שוק המשומשות, בו ערכן של רוב המכוניות נמצא בסוג של צניחה חופשית, מה שקורה עם הלנדקרוזרים הוא אכן סוג של פלא פיננסי.
כמו שאמרת - אתה משתמש ברכב בעלות שבסופו של דבר דומה לזו של כל רכב אחר (הסטטיסטיקה קובעת בבטחון שהוא יתקלקל פחות. אבל מה שמתקלקל כנראה יעלה בין קצת יותר להרבה יותר. בשורה התחתונה זה יתאזן פלוס מינוס) אבל הפיקדון הזה (המחיר ששולם עבור הרכב) לא מאבד מערכו נומינלית ולעתים אפילו עולה. זה הזוי וכבר שם את הלנדקרוזר במצב טוב יותר מכל תוכנית חיסכון בבנק. שוב הזוי.
וזה הזוי כי לא מדובר באיזו יצירת אמנות נדירה. מדובר באוטו. אוטו שנוסע ומשתמשים בו. ואוטו, כמו נעליים - הוא מוצר שמתבלה ומתכלה וערכו אמור רק לרדת.
זה לא פריט לאספנים כמו איזו רולס-רוייס ייחודית או פרארי מיוחסת בייצור ידני מסדרת ייצור מוגבלת של כמה חתיכות בודדות שערכה רק עולה ועולה כי היא יחידה מסוגה ולעולם לא תיסע בכבישים אלא תישאר מאוכסנת בכספת אטומה. מישהו שם את הלנדקרוזר שלו בכספת ושומר עליו לדורות הבאים? מה פתאום. הוא מעמיס אותו בילדים וצידניות ויוצא לכסח אותו במדבר ללא חשש - כי בעוד שנתיים-שלוש הוא ימכור אותו באותו סכום בדיוק. דפיקת חנייה פה ושם או שריטה במיגון הגחון לא יבהילו את הקונים הלהוטים.
אנחנו מדברים כאן על רכב בייצור המוני שמאות אלפים אם לא מיליונים ממנו נפלטים מפסי ייצור ברחבי העולם. הוא לא נדיר. הוא לא מיוחד. הוא לא מושך. רוב האקזמפלרים כמובן מוגשים באותם צבעים חולניים - לבן של מונית, כסוף של ליסינג. אולי שחור אם מדובר בערסים. הכי המוני שאפשר. כי ייחוד או יופי או שמחה הם לא שיקול כשמדברים על מכוניות של המותג הזה. רק שיקולים תועלתניים קרים - עוד לא חתמתי על ההזמנה ואני כבר מתחיל לחשב מתי ואיך אמכור אותו הכי מהר במחיר טוב. והרבה יותר קשה למכור כל מה שלא לבן או אפור.
תגיד - שמע, הוא בטח נוסע מה זה טוב. אז זהו - שבמקרה הטוב הוא נוסע בסדר ולא יותר. אין כאן שום דבר יוצא דופן. נהפוכו - יש בו כמה מגרעות וחסרונות דינמיים וכיול מרושל שלהבדיל מכלים אחרים - כאן שיפורים ושדרוגים נקודתיים הם כבר בגדר של MUST. אחרת תקבלו מחלת ים. אפילו אם אתם לא מתגרזנים עליו בשטח.
אומרים - לא מתקלקל. אני סבור, אחרי ששמעתי מספיק וידויים של בעלי רכב כזה - חרטא ברטא. עצם זה שהם הסכימו לפתוח את אשר על ליבם וכיסם כבר מעיד שאין כאן שום קסם מיוחד. חשוב לציין שבעלי לנדקרוזר בד''כ לא נוטים לשתף על תקלות באוטו ועל עלויות התיקונים האמיתיות כי זה לתקוע לעצמך גול עצמי ואולי עלול להוריד את הערך במכירה. מי שהיה שומע אותם היה מגיע למסקנה שזה אוטו ככל שאר המכוניות כלומר גם הוא מתקלקל לפעמים. במקרה הטוב קצת פחות מאחרים. אבל אין דבר כזה ''לא מתקלקל''. ואם משהו יקרה הוא יכה אותך בסכומים שהרבה זמן לא תשכח. לא בדיוק מה שאגדות העם מספרות עליו ואולי גם האחרים לא כאלה גרועים. אבל ההמונים חושבים אחרת. קוראים לזה ''מוניטין'' ועם חוכמת ההמונים שבמקרה של טויוטה כבר גולשת למימדים דתיים/מיסטיים - קשה להתווכח.
בשורה התחתונה - מי שקיווה למצוא כאן הארה, כנראה יתאכזב. אבל בסוף תמיד יש את העניין המנצח הזה של ערך המכירה שנשאר גבוה. אשכרה תוכנית חיסכון. ברכישת לנדקרוזר לא מפסידים כסף משלמים רק דמי שימוש - ביטוחים, דלק, טיפולים, תיקונים פה ושם. אבל האוטו עצמו שומר על מחיר יציב כמו צוק איתן. סלע קיומנו. הוא יימכר באותו סכום בו קניתם אותו לפני שנתיים-שלוש או קרוב מאוד לזה ולעתים אפילו בסכום גבוה יותר.
כנראה שבגלל זה ההמונים מתקוטטים על כל קרוזר כמו מסוממים ונוהים אחריו כמו העכברים שהולכים אחרי החלילן מהמלין. כנראה שכולנו כבני אדם ולא רק כאן בישראל (כי הנהיה אחרי טויוטה ומחירים גבוהים של טויוטות מיד שניה זו תופעה חובקת עולם) בסופו של דבר לא מחפשים רק אוטו להשתמש בו אלא סוג של בטחון ומפלט. כלכלי, נפשי, מה לא. מי אמר שמשקיעים רק בנדל''ן או בשוק ההון או בזהב או ביצירות אמנות?... מסתבר שאפשר להשקיע גם באפיק המוטורי. ללא ספק יש כאן חומר משובח למחקרים פסיכולוגיים.
אין לי טויוטה - כי זה אוטו חסר ייחוד ורע לנהיגה שאני לא אוהב ולא נהנה לנהוג בו. אז אני מביט מהצד בתימהון בסחרור המטופש הזה ומתקשה להחליט האם אני מאחרוני בני האדם הנורמליים שעוד נותרו או שאני אידיוט שמפסיד כסף, אשכרה מפסיד, כי עוד לא השתכנעתי בחוכמת ההמונים.
אתה רוצה תשובה או שואל שאלות?
בפרטי אשמח לספק לך מענה מדוייק על יותר מרכב אחד.
חמישה / שישה לנדקרוזרים שונים.
אהבתי את ההגדרה של תשלום "דמי שימוש" עם פקדון שחוזר אליך במכירה.
לקח לי כמה שניות להבין...
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
כן משגע הסילברדו עם החזית טויוטה הזה...