-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
בועז אני לא מסכים איתך.
יש הרבה אנשים, מרובעים ותמימים באופיים (ואני מכיר מאוד מקרוב כמה כאלו. מאוד מקרוב.) שמבחינתם כניסה לסדנה חוקית ומאושרת ע"י משרד התחבורה, קניה של מוצר וקבלה של חשבונית מפורטת עם המוצר שקנו, מהווה עבורם אסמכתא לכך שפעלו ע"פ חוק.
מה עוד אתה מצפה מהאדם הסביר שיעשה?
ואני לגמרי מדבר על האדם הסביר, ולא על זה שחתך את השלדה ושם ספירלות בסופה. ולא משנה באיזו סדנה "חוקית" זה נעשה.
אותו אדם סביר, יבחר במידה ויגלה שהסט שלו לא מאושר לקנות סט חדש ומאושר. אם יבין שאין לו ברירה חוקית אחרת.
ושוב, אני מכיר מאוד מקרוב אנשים כאלו. הם חיים ונושמים ולא סיפורי בדייה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אדם מן הישוב הקונה רכב 4X4 משומש, שיתכן שהוגבה על ידי אחד הבעלים הקודמים, ניגש למתקין מורשה הקרוב למקום מגוריו (יש 48 כאלו ברחבי הארץ) ומבקש שאותו מתקין יבדוק את איכות ההתקנה, יבצע כיוון פרונט ובדיקת אורות, וידאג לרישום ההתקנה ברשיון. מתקינים רבים ישמחו לבצע זאת, העלויות כמה מאות שקלים (300 עד 800 שקלים, זה מה שאני מכיר). אדם מן הישוב לא אמור להיות בקיא בפרטים הטכניים, בדיוק בשביל הזה הוסמכו המתקינים המורשים.
נמרוד התגובה שלך מתעלמת מהמציאות. גם אם היא מצומצמת.
אותו אדם שקנה רכב משומש (או חדש, זה לא משנה), והתקין סט בשנתיים האחרונות, אכן יעשה את מה שציינת. רק שיהיו מקרים שבהם המתקין המורשה יבשר לו שלסט אין תקינה ולא ניתן לאשר אותה. הוא כמובן יציע לו לקנות סט שכן עבר תקינה.
מה אז?
-
יונתן, אותם תמימים יכולים לטעון להטעיה וזה לגיטימי לגמרי. בעצם גם אלו שידעו יכולים לטעון להטעיה.
באופן אישי אני מתקשה לקבל את העובדה שמישהו היה כל כך תמים אבל מילא...
מה שבטוח שלסדנא וליבואן שמכרו קיט כזה עשויה להיות בעיה ותמריץ להגיע להסדר.
הדרך לא תהיה נעימה ככול הנראה
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
-
בועז, לא כולם שורצים כל הזמן בוואסטאפ ובג'יפולוג.
קיימים אנשים שיש להם רכב שטח והם מטיילים להנאתם מבלי להשתייך לקבוצות שונות ולא יודעים מה קורה בעולם הזה מעבר לרכב הפרטי שלהם.
הם שמעו שיש סדנה כזו וכזו, או שראו פרסום והלכו להתקין.
והסדנה מכרה, והקונה קנה, נושא האישור בכלל לא על הפרק כי זה טרם זמנו או כי ממילא עדיין לא היו אישורים לרוב הסטים. הטעיה לא קשורה כאן לעניין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אותו אדם שקנה רכב משומש (או חדש, זה לא משנה), והתקין סט בשנתיים האחרונות, אכן יעשה את מה שציינת. רק שיהיו מקרים שבהם המתקין המורשה יבשר לו שלסט אין תקינה ולא ניתן לאשר אותה. הוא כמובן יציע לו לקנות סט שכן עבר תקינה.
מה אז?
מה זה בעצם ההגבהה הזאת? אך ורק קפיצים. ארבעה קפיצי סליל, או ארבע קפיצי עלים, או זוג עלים וזוג סלילים בטנדרים.
אין הבדל בין הקפיצים השונים. אם אתה מגיע עם סמוראי שהותקנו עליו ארבעה עלי הגבהה, צריך להתאמץ כדי לזהות אם העלים הם תוצרת א' או ב', בהנחה שהכיתוב או מדבקה כבר מזמן נמחקו. לפעמים זה בלתי אפשרי לחלוטין. בסלילים זה עוד יותר קשה. אין שום הבדל מהותי בין סליל פלדה שחור של יצרן ג' לשל ד', שיוצרו עבור אותו רכב לאותה מידת הגבהה. במקרים רבים הם מיוצרים על ידי אותם יצרני משנה, או שאותו יצרן קיט קונה אותם מיצרני משנה שונים ונותן להם אותו מק"ט. מצטער אם אני מנפץ פה אשליות של אנשים - הקפיצים הם מוצרים פשוטים שההבדלים בינהם קטנים מאד. הבולמים הם כבר סיפור אחר, אבל אינם רלוונטיים לנושא ההגבהה!
מה האינטרס של המתקין המורשה? אתה חושב שיש לו אינטרס למכור לך קיט חדש??? אשכרה להעמיד את הרכב שלך על ליפט, לעבוד קשה במשך חצי יום או יותר, לפתוח ולסגור ברגים, לאכל חרא מאוזניים מכופפות של סמוראי בן 20?
או להרוויח את אותם כמה מאות שקלים בלי לעשות כלום, אבל ממש כלום. כל מה שנדרש ממנו זה בדיקה כללית ברמת טסט, חמש דקות על הליפט, ולמלא טופס? בפועל זה מה שהמתקינים עושים. וזה מה שהחוק דורש מהם - קרא את הטופס שמפורסם פה באתר. הם נדרשים לחתום שהם בדקו, לא שהם התקינו.
זה מה שקורה בפועל יונתן. דווקא מי שתקוע יותר מדי בג'יפולוג מפספס את המציאות, שהיא פשוטה הרבה יותר. יש 48 מתקינים מורשים, כולם מוסמכים לפי חוק לבדוק ולנפק את הנייר, משרד הרישוי בכלל לא בודק כלום. אחלה תחרות חופשית, ועובדה שהמחירים שהתחילו ב700-800 שקל, יורדים, אני כבר שמעתי על 300 שקלים בלבד עבור בדיקה ואישור של הגבהה - במקרה הזה היה מדובר על היילקס 94 חבוט עם קפיצים מקוריים מעורגלים, ככל הנראה. גם אני לא ידעתי לזהות בוודאות את המקור שלהם.
ואם אתה מתעקש ורוצה לדעת מה מותקן לך בסמוראי, אז דע לך שיש לך קפיצי אולדמן. למה? ככה. מותקן לך אולדמן וזהו. מה אכפת לך?
-
נמרוד אכן צודק, 300 ש"ח (כן זה המחיר) ותקבל אישור להגבהת מריצה, כמו שכתבתי.
אכן נמרוד רוב ההגבהות הן של אולדמן, לחלוטין...
האם זו היתה כוונת המחוקק? הקרקס שהם עשו, פשוט בדיחה.
כמו שיונתן כתב, סדנאות לא ישרות יכולות לעשות סיבוב על הלקוחות שלא מבינים, אכן לא כולם כאן או בווטסאפ. יש כאן שרשור של אחד שהתקין קיט חדש אם אני זוכר נכון.
וזה מחזיר אותי לקיט בדיחה, בולמי פדרס, שפדרס העולמית לא מכירים, אבל זה ב"אישור משרד התחבורה".
-
נמרוד, אני לא העניין כאן ולכן לא נתתי את עצמי כדוגמה.
אני יודע בוודאות, ממקור ראשון שבדק מה המשמעות של בדיקה כפי שאתה מתאר.
נאמר לו במפורש- בדיקה שהמכלולים נמצאים ברשימה המותרת.
למזלו, בבדיקה הסט שלו אכן היה ברשימה. כמו כן נאמר לו שבמידה ולא נמצא ברשימה, האופציה היחידה שלו זה להחליף לסט שכן קיים ברשימה.
וזה ע"י אחד המתקינים הגדולים והמוכרים.
את אותה תשובה שמעתי ממישהו שבדק עם מתקין נוסף.
התשובה שלך מרמזת שאת החור שמשרד התחבורה השאיר בתקנות המתקינים סופגים גם במחיר של סיכון העסק.
לא ירחק היום שאותו אדם מן השורה יגיע למתקין מן השורה עם סט לא מאושר ויקבל טפסים של אולדמן, רק שהאדם מהשורה יהיה מפקח...
ומה אז?
אין לי כוונה להיות איוב ואני לא ממש בצד של דרור, אבל התעלמות מהחורים שיש בתקנה הזו לא אומר שהם לא שם.
בתיאוריה הכל פשוט.
הפרקטיקה מעלה קשיים לפעמים.
-
אתה יודע מה יונתן? צודק. אתה רואה חור בתקנות, כתוב למשרד התחבורה ותדרוש מהם לסגור אותו.
לטובת הגולשים האחרים - אם יש מישהו שמוכן להסתפק בפחות מצדק אוניברסלי, אלא נגיד, סתם שיהיה רשום ברשיון של הטראנו המצ'וקמק שלו "מוגבה 50 מ"מ" כדי שלא יהיו בעיות בטסט, צריך כולה לעשות קצת שופינג בין המתקינים המורשים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה יודע מה יונתן? צודק.
רגע, אבל עוד לא הגענו להיטלר ולנאצים... ;)
יאללה שחררתי.
עד שדרור יחזור לדיון.
-
כבר הגיעו כאן לנאצים. רק צריך לחפש.
-
יש מי שלא למד את הלקח מיוסף בגושים?
בחיי נפלתם על הראש.
בגרוש ורבע אתם מקבלים פטור מבלבול מוח שהטריד אותנו שנים ויש לכם גם על זה תלונות?
עזבו, מוחל לכם על החוטיני אבל תפסיקו כבר לילל
Honda TRX300EX
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בחיי נפלתם על הראש.
בגרוש ורבע אתם מקבלים פטור מבלבול מוח שהטריד אותנו שנים ויש לכם גם על זה תלונות?
X
לגמרי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בחיי נפלתם על הראש.
עזבו, מוחל לכם על החוטיני אבל תפסיקו כבר לילל
Honda TRX300EX
+10
-
חנטרשנים.
מקשקשים בקומקום.
אל תנסו להסיט את הדיון.
אני גם לא רוצה להיות בוטה ולומר על חברים ותיקים כאן בפורום וגם חברים טובים שלי ש''משקרים לכם במצח נחושה''. גןם ''עובדים עליכם בעיניים'' אולי קצת מוגזם. בואו נסתפק ב''לא מדייקים''.
עובדות: אני לא יושב על מי מנוחות.
אני לא מאלה שממהרים לפנות למאכערים ולקומבינות. אני באמת רוצה להיות צדיק וחוקי.
ולכן מאז גם אני כיתתי רגליים וביררתי אצל כמה וכמה מתקינים.
העובדה המוגמרת היא שלא כל כך מהר יחתמו לכם על קיט שאינו ברשימת המותרים.
כי המתקינים לא טיפשים.
הם אנשים עובדים. כמונו. מפרנסים משפחות. כמונו.
הם חוששים לקחת סיכונים. כי פרנסתם בסכנה. חרב הרוע מתהפכת מעל לראשם.
גם משרד התחבורע לא טיפש שנרדם בעמידה כפי שמשתמע ממה שנמרוד כותב.
שום דבר לא כזה פשוט כמו שנמרוד מתאר ודורון ובועז מחרים אחריו כמו מקהלה.
אם למישהו יש רכב שיש לו קיט מאושר, זה לא אומר כלום לגבי רכב אחר. כי כל מקרה לגופו. וגם אם נעזוב לרגע דגמי רכב אחרים (המספר הרבה יותר גדול ממה שנמרוד מתאר) ונתמקד בסיקסים וסופות שהם אולי אחוז קטן מכלל רכבי השטח אבל בפועל מדובר כאן על מספר ארבע ספרתי של בעלי רכב שב-1 למרץ הופכים לעבריינים בעל כורחם.
אי אפשר להפוך במחי יד אלפי אנשים לפושעים. פשוט לא. נדרש פתרון מיידי. אולי בסגנון ''דור המדבר'' או איך שקראו לזה בספורט המוטורי. כדי שרכבים יוכלו להיכנס לטסט.
אני מצטער מאוד אבל עד שבשבוע הבא אבקר אצל עוד כמה מתקינים, בינתים זו האמת לאמיתה - הפתרונות הנוכחיים נכון לרגע זה הם כולם מתחום הקומבינה-היצירתית האפור או הפלילי-נטו השחור-כהה. אז שהם שלא יעבדו עליכם.
-
דרור,
כן, נראה לי שברור לכולם שהיה תחום אפור בעבר בו קיטים שונים הוכנסו לארץ והותקנו ע״י סדנאות, וקיטים לא מוגזמים גם עברו טסט בלי קומבינות.
עד כאן שלב העובדות.
עכשיו,
למה התחילה הג’יפוקליפסה נראה לי גם כולם יודעים, בגלל הקיטים המוגזמים בעליל ואלו שחירבנו מהמקפצה.
עכשיו,
היה צריך לעשות מעשה, וליישר קו.
וכן,
בהחלטה הקו הזה הגדיר שיש קומבינות שנשארו בחוץ, ויש הרבה שנכנסו לתלם וכבר לא אפורות.
מי שרואה עצמי נפגע מסדנא שבעבר מכרה לו קיט הגבהה ולא עומדת מאחוריו כעת, יכול וצריך להפנות לשם את הטענות שלו, כי כמו שנמרוד כתב, קפיצים הם קפיצים, וכמו שאספיר גיבשו קיט ואישרו אותו, אז יש מצב יותר מסביר שגם אחרים יכולים.
-
אני חושב שמה שמקובל לכתוב בפורום ציבורי כבר נכתב.
השאר ידון באופן חברי אוף ליין.
בסך הכול לטעמי ניתן להגיע לסידור די מאוזן שנותן שלווה לכל הצדדים ועל הדרך מפרנס מגזרים שונים בעם.
Honda TRX300EX
-
דרור תפסיק את הדמגוגיה . כל מי שנוסע על רכב מוגבה היה עבריין כבר שנים. עדות לכך היא השרשור ניידות משה"ת.
ההבדל הוא שא', החליטו לעשות סדר.
ב', נתנו אופציה להיות חוקי.
אז נכון שיש בעיות לחלק מהאנשים אבל האמירה של להפוך אלפי אנשים לעבריינים בין לילה, היא דמגוגיה גרועה במקרה הטוב.
זה כמו שתבוא בטענות אם יום אחד יחליטו לאסוף את כל הנשק הלא חוקי מהמגזר.
-
הבעיה היחידה שאני רואה זה שלך תוכיח שהרכב שלך לא מוגבה. כאילו שכל רכב שטח צריך עכשיו להוכיח שהוא לא מוגבה. אבל אי אפשר להוכיח את זה כי אין, בטח שלרכבים הישנים, שום התייחסות או דרך להוכיח. אני מדבר על סיקסים וסופות.
אז לדעתי הדרך היחידה היא ללכת לקרב בבית משפט. אולי אפילו ייצוגית כדי להוזיל עלויות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דרור,
כן, נראה לי שברור לכולם שהיה תחום אפור בעבר בו קיטים שונים הוכנסו לארץ והותקנו ע״י סדנאות, וקיטים לא מוגזמים גם עברו טסט בלי קומבינות.
עד כאן שלב העובדות.
עכשיו,
למה התחילה הג’יפוקליפסה נראה לי גם כולם יודעים, בגלל הקיטים המוגזמים בעליל ואלו שחירבנו מהמקפצה.
עכשיו,
היה צריך לעשות מעשה, וליישר קו.
וכן,
בהחלטה הקו הזה הגדיר שיש קומבינות שנשארו בחוץ, ויש הרבה שנכנסו לתלם וכבר לא אפורות.
מי שרואה עצמי נפגע מסדנא שבעבר מכרה לו קיט הגבהה ולא עומדת מאחוריו כעת, יכול וצריך להפנות לשם את הטענות שלו, כי כמו שנמרוד כתב, קפיצים הם קפיצים, וכמו שאספיר גיבשו קיט ואישרו אותו, אז יש מצב יותר מסביר שגם אחרים יכולים.
אל תיפול גם אתה בפח של קנאת ושנאת חינם.
אף אחד לא חירבן מהמקפצה.
גם לפני 30 שנה כשאני התחלתי לשחק בג'יפים, תמיד היו מי ששיפרו ''בשפיות'' ומי שהגביהו ושיפרו יותר.
הכל בסוף - בישראל כמו בישראל - עניין של כסף. אם קרה משהו - מי אשם ומי ישלם.
במקרה של הג'יפוקליפסה - סתם תאונה בין רנגלר מוגבה לרכב פרטי.
תאונה פשוטה. בכביש. לא התאונה המתוקשרת ההיא ש''הדליקה הכל''.
כמקובל בישראל בתאונות עם נפגעים - יש חוק פלת''ד. כל אחד מקבל פיצוי בין אם אשם ובין אם לאו. בין אם מבוטח ובין אם לאוו. לכן בכל תאונה פשוטה מישהו ישר צועק ''איי איי איי אני רוצה אמבולנס''. כדי להתפנות לבית חולים ולקבל כסף מהביטוח.
גם כאן מישהו נפצע. אמיתי או מדומה - אין לי מושג. כמקובל בתאונות עם נפגעים הגיע בוחן משטרה וכדרכם של בוחנים ראה את הג'יפ הלא סטנדרטי וישר נדלק. זה סוגר את התיק מבחינתו.
אבל בעל הג'יפ לא פראייר. לפי מה שאני שמעתי הוא עו''ד ולא עשו אותו באצבע. לא הלך כצאן לטבח במסלול הקבוע מראש. מבחינתו הכל כשר כי הרכב עבר טסט כדת וכדין. לא אלאה אתכם בהשתלשלות העניינים אבל העסק לקח זמן ובסוף הבינה חברת הביטוח שכאן לא יילך לה בקלות ופנתה לתבוע את מכון הרישוי שנתן חותמת הכשר לרכב הלא סטנדרטי.
קמו מכוני הרישוי בזעקה למשרד התחבורע.
איימו שאם הנושא לא יוסדר אחת ולתמיד הם לא מכניסים יותר רכבי שטח למבחני רישוי. מבחינתם בצדק.
וכל השאר הסטוריה.
זו האמת ושלא יספרו לך סיפורים על שיפורים מוגזמים ובטח שלא יאשימו קבוצה גדולה של ג'יפאים שכל חטאם הוא שיש להם קצת יותר כסף מלך ולי והם נוסעים על ג'יפים שכולנו היינו רוצים. אבל לאורך תקופה פומפמה פה קנאה ושנאה לחינם על בעלי הרנגלרים והרוביקונים. כולל כל מיני כינויים מחמיאים כמו ערסים ובבונים וכו' וכו'. עוד לא מאוחר לכולכם להתנצל בפניהם על מסע השיסוי.
אין לי גם טענות לאספיר או לכל יבואן אחר. הם עסקים. רוצים להרוויח. יותר מזה - הם עושים עסקים גם עם מדינת ישראל עצמה. רוצים להיות מכוסים מכל הכיוונים. יש לי טענות למשרד התחבורע - כי הוא מקור הרוע. הוא רשות הרשע המתועבת.
הטענות הן על הליך לא מקצועי, חפפני ומפלה ששם לנגד עיניו רק את היבואנים, זכייני מעבדות הבדיקה ושאר בעלי האינטרס הכלכלי ומועך את האזרחים.
ואני מרגיש שאני מדבר כאן לקירות וללמפות. חוזר על עצמי. כי כל מי שיכול למצוא לרכבו קיט שנכנס תחת ההגדרות או מתקין שהסכים לחתום לו - כבר לא אכפת לו מה יהיה עם כל היתר.
כי ככה זה - הפרד ומשול תמיד היתה שיטה יעילה בידי משטרים רעים. אז תמשיכו, תמשיכו. אתם בדרך הנכונה.
-
לי אכפת. אז מה? אני יכול לעשות משהו עם זה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אדם מן הישוב הקונה רכב 4X4 משומש, שיתכן שהוגבה על ידי אחד הבעלים הקודמים, ניגש למתקין מורשה הקרוב למקום מגוריו (יש 48 כאלו ברחבי הארץ) ומבקש שאותו מתקין יבדוק את איכות ההתקנה, יבצע כיוון פרונט ובדיקת אורות, וידאג לרישום ההתקנה ברשיון. מתקינים רבים ישמחו לבצע זאת, העלויות כמה מאות שקלים (300 עד 800 שקלים, זה מה שאני מכיר). אדם מן הישוב לא אמור להיות בקיא בפרטים הטכניים, בדיוק בשביל הזה הוסמכו המתקינים המורשים.
יש רשימה מסודרת של 48 המתיקנים המורשים שניתן לראות?
למישהו שלא מכיר כל כך את השוק, אשמח לדעת אם יש מקום מורשה קרוב לביתי שיהיה לי נוח לאפשר לו לטפל ולשדרג את הרכב שלי.
תודה :-)