-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
התשובה לשאלה שהופנתה אליי היא לא.
אני טענתי תמיד שהמפתח למעברים האלה הוא כלכלי.
אני לא הממוצע מבחינת קילומטראז'. אני נוסע 180 ק"מ ביום, וזה לפני שאשתי והבנות טוחנות את הרכבים לאחר שעות העבודה. בנסועה כזו ההחזר יהיה מהיר בהרבה.
מבחינת רמת הרכב ומימדיו האיוניק צריך להיות כנראה היכנשהו בין טוסון לסנטה פה, או אולי סונטה, וכשתבדוק את מחיריהם תראה שלא מדובר בפער גדול כל כך, אם בכלל. מבחינת התחושות שלנו בנסיעה בו, הוא הרבה מעל לדגמים הנ"ל.
אם ניקח דגם אחר, כמו למשל אופל קורסה חשמלי מול בנזין, אז הפער הוא כ40000 ש"ח.
לגבי מה שיהיה כשיסגר לי הפער המדובר, אלוהים גדול. ספקולציות. מכנית, אם לא יהיו הפתעות לרעה, האיוניק יהיה אז במצב טוב בהרבה מאשר רכב בעירה פנימית מקביל.
ולמרות כל מה שכתבתי אין מנוס מלהודות שפשוט בא לנו על הרכב הזה. גם בגלל המאפיינים הכללים היחודיים ולא פחות מזה, כן, כי הוא חשמלי, וזה חדש והוא מסקרן ומיוחד.
יכולנו כנראה גם להמשיך לחיות בשלום עם הרכבים שיש לנו או למשל עם האופל קורסה החשמלי, אבל הוא ביאס אותנו ב"נורמליות" שלו.
מקבל את מה שאתה כותב לגבי ההשוואה היות שהאיוניק5 אכן רכב גדול ומרווח.
יותר היה לי בראש בזמן ההשוואה את הטסלה3 LR שבמידות של משפחתית כגון אוקטביה, מידות ותצורת המרכב השימושית של האיוניק5 אכן אטרקטיבית
נכון שהביצועים של הטסלה כאשר לא צריכים לחשוב על הטווח הם מקטגוריה אחרת, ולכן החשק לרכוש כזו שייך יותר לתחום הרגש ופחות לצד הכלכלי למרות שבעלי טסלה שאני מכיר כלפי חוץ מדברים בעיקר על הצד הלכאורה כלכלי.
אחד מהם , חבר קרוב, גורר עם הטסלה3 LR עגלה עם אופנוע, הטווח האפקטיבי גם עם נוסעים רגוע מאוד יורד ל200 קמ, מחייב תכנון מסלול עם הפסקת טעינה, בהשוואה לאוקטביה שהייתה לו בעבר, זו מגבלה קשה בטיולים.
לתחושתי רכב חשמלי בנתונים של היום לרוב המשפחות עם גישה לעמדת טעינה ביתית, נכון שיהיה הרכב השני בבית, קטן ולא מאוד יקר שמתאים לנסיעות יומיומיות בטווחים קצרים-בינוניים, לעבודה וסידורים, ולהשאיר אופציה עם הרכב המשפחתי המרווח לנסיעות ארוכות בסוף השבוע ובחופשות.
Asaf-a
אסף.א
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
אצלי ההתלבטות היא בין אוקטביה 1.5ל' שעולה 150 אלף שקל לאיוניק 5 ב190 אלף, ועם נסועה שנתית של 22 אלף ק"מ.
בפרמטרים האלה ההחזר בדלק וטיפולים (לא בדקתי רישוי וביטוח) יהיה אחרי שלוש שנים וקצת.
יש חניה פרטית והנסיעות הכי ארוכות (פעם ב-) זה 300 ק"מ מהבית עד הבית.
האיוניק ביום חמסין מטורף ונסיעה לא חסכונית עושה את זה בקלות, ומקסימום אם לא אז עוצרים לרבע שעה בתחנת דלק על כביש שש, בתקווה שהעמדה פנויה (שוב, זה רק בחירום אז גם אם צריך להמתין נשרוד).
אה, ואם רוצים לעשות טיול אמיתי, יש זולל סולל סולר בחניה :cool:.
בקיצור מבחינתי ההחלטה נפלה, רק נסיעת מבחן כדי למשש את הסחורה.
אגב אני עוקב מקרוב אחרי כל מבחן וסקירה שיוצאת בארץ, ומאוכזב קשות מהרמה המקצועית ואולי גם האתית של הבוחנים - יש מצב שג'יפולוג יעשה ספין אוף למשפחתיות חשמליות?
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
באמת שאלת את השאלה הזו?
כשאני עומד בפקק/נוסע בנתיב אחר אורך יותר, המזגן והאורות הם נלווים לנסועה, לא חלק מהותי בה, אפילו זניח.
אי-פעם התייחסת או מישהו התייחס למרכיב האורות ברכב כמשהו צורך אנרגיה מהדלק שהמנוע צורך?
זה לא המצב ברכב חשמלי בו הכל ניזון מהסוללה/מיכל הדלק.
וכשהתור לתדלוק הוא במקרה הכי גרוע כמה דק', והתדלוק עצמו זמין וקצרצר, זה משמעותי מאד בנוחות וגמישות.
גם אם ישתוו עמדות הטעינה לעמדות התדלוק, אתה לא יכול להשוות זמינות של עמדה שתופסה לדקות ספורות ומשרתת הרבה יותר נהגים בזמן נתון (דלק רגיל) ביחס לעמדת טעינה שתפוסה לחצי שעה+ (חשמל).
אז ההקבלה של מספר עמדות כנק' ייחוס לזמינות ממש לא נכונה.
.
מסכים 100%
ועוד נושא שכדאי לקחת בחשבון,
עכשיו רוב נהגי החשמליות הן בזן האנתרופולוגי של הנחמדים ומחבקי עצים ...
תדמיינו את הערסים מגיעים עם חשמלית ואיזה צפונבוני עם עיגולדים מתעקש לתפוס העמדה ולהטעין ל 100%
וואלה,
רצח על מקומות חניה כבר היה לא פעם ולא פעמיים,
מקווה שזאת לא הזירה החדשה לאלימות בין נהגים.
נ.ב - שמתייחסים שאין בעיה לבעלי בתים פרטיים להתקין עמדת טעינה, זה נשמע הגיוני. מאידך,
היום כשבכל בית פרטי יש מינימום 2 רכבים, זה כבר מתחיל להיות סיפור פנימי.
דמיינו מטען אחד לטלפון סלולרי שמשרת את כל המשפחה.
רענן
-
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=39144090
חברת חשמל מעודדת את עובדיה לעבור לרכב חשמלי.... שדרוג הרכב להתקנת עמדת טעינה....
נשלח מהנייד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
אצלי ההתלבטות היא בין אוקטביה 1.5ל' שעולה 150 אלף שקל לאיוניק 5 ב190 אלף, ועם נסועה שנתית של 22 אלף ק"מ.
בפרמטרים האלה ההחזר בדלק וטיפולים (לא בדקתי רישוי וביטוח) יהיה אחרי שלוש שנים וקצת.
יש חניה פרטית והנסיעות הכי ארוכות (פעם ב-) זה 300 ק"מ מהבית עד הבית.
האיוניק ביום חמסין מטורף ונסיעה לא חסכונית עושה את זה בקלות, ומקסימום אם לא אז עוצרים לרבע שעה בתחנת דלק על כביש שש, בתקווה שהעמדה פנויה (שוב, זה רק בחירום אז גם אם צריך להמתין נשרוד).
אה, ואם רוצים לעשות טיול אמיתי, יש זולל סולל סולר בחניה :cool:.
בקיצור מבחינתי ההחלטה נפלה, רק נסיעת מבחן כדי למשש את הסחורה.
אגב אני עוקב מקרוב אחרי כל מבחן וסקירה שיוצאת בארץ, ומאוכזב קשות מהרמה המקצועית ואולי גם האתית של הבוחנים - יש מצב שג'יפולוג יעשה ספין אוף למשפחתיות חשמליות?
אה ודבר אחרון אבדן ערך:
לא ברור שרכב בנזין ישמור על הערך שלו בארבע השנים הקרובות כפי ששמר על ערכו בארבע השנים הקודמות.
בקצב ההתקדמות הנוכחי של מכוניות חשמליות והתשתיות שלהן, יכול להיות שבעוד ארבע שנים יהיה יותר קשה להיפטר מרכב בנזין, ביחס לחשמלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
אה ודבר אחרון אבדן ערך:
לא ברור שרכב בנזין ישמור על הערך שלו בארבע השנים הקרובות כפי ששמר על ערכו בארבע השנים הקודמות.
בקצב ההתקדמות הנוכחי של מכוניות חשמליות והתשתיות שלהן, יכול להיות שבעוד ארבע שנים יהיה יותר קשה להיפטר מרכב בנזין, ביחס לחשמלי.
ועכשיו בחרת לרמות את עצמך כדי להצדיק את ההחלטה.
שמירת ערך זה קודם כל עלויות תחזוקה, ובמחירים של הארץ, זה אומר שתוך 5-7 שנים אתה צריך להשקיע בסביבות שליש מעלות הרכב על החלפת סוללה.
מזל שמחירי הסוללות יורדים כל הזמן.
- - - Updated - - -
דרך אגב,
לכ מעריצי טסלה ומשמיצי הסוללות הסיניות (ומתוך ידיעה שהטסלות האחרונות הגיעו לארץ מסין) -
https://www.greencarreports.<wbr>com/news/1133140_report-byd-<wbr>might-supply-its-blade-lfp-<wbr>battery-to-tesla-in-china
-
1+
לדוגמה בשיחה אתמול עם חבר שהתייעץ לגבי רכב משומש, ההמלצה שלי הייתה ברכב משומש לא לקחת היברידי אלא לוגם בנזין / סולר סטנדרטי עם צריכת דלק ידועה, היברידי משומש לטעמי זה הרע מכל העולמות, סוללה שהתעייפה וכבדה ומנוע חשמלי כבד.וחיסכון לא ידוע בקצב דועך.
רנו מגאן דיזל חדשה עושה 1:20 , לא הרבה פחות טובה מהיברידי חדש.
מניח שאותם רכבים אחרי 4 שנים, הדיזל יתפקד דומה, וההיברידי? שאלה טובה מה תהיה הצריכה.
אני מניח שזה ישפיע על ערך הרכבים המשומשים.
Asaf-a
אסף.א
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
1+
לדוגמה בשיחה אתמול עם חבר שהתייעץ לגבי רכב משומש, ההמלצה שלי הייתה ברכב משומש לא לקחת היברידי אלא לוגם בנזין / סולר סטנדרטי עם צריכת דלק ידועה, היברידי משומש לטעמי זה הרע מכל העולמות, סוללה שהתעייפה וכבדה ומנוע חשמלי כבד.וחיסכון לא ידוע בקצב דועך.
רנו מגאן דיזל חדשה עושה 1:20 , לא הרבה פחות טובה מהיברידי חדש.
מניח שאותם רכבים אחרי 4 שנים, הדיזל יתפקד דומה, וההיברידי? שאלה טובה מה תהיה הצריכה.
אני מניח שזה ישפיע על ערך הרכבים המשומשים.
Asaf-a
אסף.א
אתה יכול להסתכל אחורה על שמירת ערך של מכונית היברידית אחת שכן נמכרת כאן כבר 17 שנה, טויוטה פריוס. בקישור דוגמא לחיפוש על טויוטה פריוס וטויוטה קורולה משנת יצור 2010 בלבד, מוצג ממחיר גבוה לנמוך. זה נותן רושם מסויים איזו משתי מכוניות בנות 11 שנים נסחרת במחיר גבוה יותר. נכון, הפריוס היתה מכונית יקרה יותר כחדשה, אבל בדרך כלל אחרי 10 שנים זה כבר פחות משמעותי מאשר ביקוש נטו. אפשר לעשות עוד חיתוכים מעניינים כאלו.
https://www.yad2.co.il/vehicles/priv...Only=1&Order=4
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
שתוך 5-7 שנים אתה צריך להשקיע ...על החלפת סוללה.[/URL]
על סמך מה המספרים האלה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
באמת שאלת את השאלה הזו?
כשאני עומד בפקק/נוסע בנתיב אחר אורך יותר, המזגן והאורות הם נלווים לנסועה, לא חלק מהותי בה, אפילו זניח.
אי-פעם התייחסת או מישהו התייחס למרכיב האורות ברכב כמשהו צורך אנרגיה מהדלק שהמנוע צורך?
זה לא המצב ברכב חשמלי בו הכל ניזון מהסוללה/מיכל הדלק.
אני שאלתי ברצינות, אם אתה לא מבין אז יש ביננו פער ידע, מסויים, לגבי עקרונות פיזיקליים בסיסיים.
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני שאלתי ברצינות, אם אתה לא מבין אז יש ביננו פער ידע, מסויים, לגבי עקרונות פיזיקליים בסיסיים.
נו באמת, אל תברח מהמהות של השימוש.
ממתי אי-פעם התייחס למזגן ואורות כגורם משפיע באמת על התצרוכת דלק שלך?
תענה בשיא הכנות.
אף אחד לא אמר אנרגיה ״יש מאין״ אם לשם אתה מכוון.
לעומת זאת, לעמוד בפקק/להזדחל עם רכב חשמלי עם מזגן ואורות משול להפעלתם מהמצבר עם מנוע כבוי ברכב רגיל=המצבר מתרוקן.
ולהבדיל ממנוע רגיל שמהווה גנרטור לעצמו בהשפעה זניחה על הטווח, רכב חשמלי יתקע בצד הדרך וניידת כביש 6/שרות בדרכים לא יכולה להביא לך בנזין/סולר חירום. זה רק גרר.
קפיצות לא צפויות של מעל 50% זמן נסיעה זה משהו נפוץ מאד במרכז/בתנועה למרכז והחוצה.
וככל שאתה מתרחק מהמרכז, אז שולי הבטחון שלך קטנים להתקלות.
בגלל זה, כרגע, חשמלי זה פתרון נהדר לנישה שחיה ברדיוס יחסית מוגבל עם זמינות אישית גבוהה של עמדת טעינה ללילה/יום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה יכול להסתכל אחורה על שמירת ערך של מכונית היברידית אחת שכן נמכרת כאן כבר 17 שנה, טויוטה פריוס. בקישור דוגמא לחיפוש על טויוטה פריוס וטויוטה קורולה משנת יצור 2010 בלבד, מוצג ממחיר גבוה לנמוך. זה נותן רושם מסויים איזו משתי מכוניות בנות 11 שנים נסחרת במחיר גבוה יותר. נכון, הפריוס היתה מכונית יקרה יותר כחדשה, אבל בדרך כלל אחרי 10 שנים זה כבר פחות משמעותי מאשר ביקוש נטו. אפשר לעשות עוד חיתוכים מעניינים כאלו.
https://www.yad2.co.il/vehicles/priv...Only=1&Order=4
באמת יהיה מעניין לשמוע ממי שמחזיק פריוס משומשת מקורית מה הצריכת דלק לאחר 5/8/10 שנים וקילומטרז לעומת כאשר הייתה חדשה.
אגב זה ששומרת על מחירון, לא אומר שאכן מוצדק ומגובה בחיסכון שזו עיקר המוטיבציה בפלח זה.
Asaf-a
אסף.א
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
באמת יהיה מעניין לשמוע ממי שמחזיק פריוס משומשת מקורית מה הצריכת דלק לאחר 5/8/10 שנים וקילומטרז לעומת כאשר הייתה חדשה.
חבר עם פריוס ותיקה מצהיר על סביבות 1:20 בשימוש באזור עם מעט פקקים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
אגב זה ששומרת על מחירון, לא אומר שאכן מוצדק ומגובה בחיסכון שזו עיקר המוטיבציה בפלח זה.
זה ששומרת מחירון אומר משהו על ירידת ערך, לא על שום דבר אחר. אבל זו היתה השאלה שלך, אם הבנתי נכון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נו באמת, אל תברח מהמהות של השימוש.
ממתי אי-פעם התייחס למזגן ואורות כגורם משפיע באמת על התצרוכת דלק שלך?
תענה בשיא הכנות.
אף אחד לא אמר אנרגיה ״יש מאין״ אם לשם אתה מכוון.
לעומת זאת, לעמוד בפקק/להזדחל עם רכב חשמלי עם מזגן ואורות משול להפעלתם מהמצבר עם מנוע כבוי ברכב רגיל=המצבר מתרוקן.
ולהבדיל ממנוע רגיל שמהווה גנרטור לעצמו בהשפעה זניחה על הטווח, רכב חשמלי יתקע בצד הדרך וניידת כביש 6/שרות בדרכים לא יכולה להביא לך בנזין/סולר חירום. זה רק גרר.
אני עונה בשיא הכנות. אני לא מתייחס לאורות ומזגן כשיקול בצריכת דלק. אבל זה לא שונה ברכב חשמלי. אם זה זניח ברכב דלק נוזלי, זה זניח ברכב חשמלי, ואם זה משמעותי זה משמעותי באותה מידה בדיוק. אנרגיה זה אנרגיה.
מזגן שמקרר מכונית נוסעים ביום חם לוקח סדר גודל של 2-4 כ"ס, שהם 1500W-3000W (כמו מזגן בבית). נורה ראשית זה 55W. נתעלם מהתאורה לכן כי היא זניחה לעומת המזגן.
אז שעה של מזגן זה 1.5 עד 3 קילוואט, וזה שקול לחצי ליטר עד ליטר בנזין. עכשיו מה זה משנה זה מגיע מתוך סוללה טעונה מראש של 72 קילוואט/שעה במקרה של איוניק 5, או שזה עוד ליטר בנזין לשעה במכונית שלך? למה אחד מטריד אותך יותר מהשני? ההבדל הוא אך ורק בראש שלך.
לכל רכב יש קיבולת אנרגיה מסוימת, איתה אתה צריך לחיות. לאיוניק 5 יש קיבולת ששקולה כבר למיכל דלק מכובד - לא ענק - של בערך 25 ליטר. כשמוכנית חשמלית היתה שקולה למכונית עם 10 ליטר דלק, זה היה בעייתי, וזה אחת הסיבות שזה לא תפס עד לאחרונה. אבל היום עם קיבולת שקולה ל-25 ליטר בנזין זה סביר להרבה משתמשים. יש מכוניות חשמליות עם קיבולת אנרגיה שקולה ל50 ליטר בנזין אם זה מתאים לך, וסביר להניח שבעתיד הקרוב רובן יתייצבו על קיבולת שמתאימה לרוב המשתמשים.
זמן הטעינה/תדלוק הוא העניין, ברור, עד שעמדות טעינה מהירה יהיו נפוצות. זה החסרון, אבל גם היתרון, כי כשיש לך זמן - אתה מתדלק בשליש מחיר משקע החשמל שלך בבית. מתאים לך, תיקח, לא מתאים, אל תיקח.
-
התשובה הקלה והברורה היא שאת הליטר דלק נוזלי אפשר בקלות להשלים תוך דקות ספורות כמעט בכל מקום .. את אותו ליטר חשמל יותר קשה למצוא וגם לוקח יותר זמן להשלים.
אם הליטר הספציפי הזה הוא מה שיתקע אותך בדרך.. הרבה יותר קל להשלים אותו עם ידידים/ תופעות או חבר מזדמן מקבוצת החילוץ. או אפילו לצעוד כמה קמ בשמש הקופחת עם בקבוק קולה ריק ולתדלק את האוטו בשביל להתקדם עוד קצת עד לתחנת הדלק.
אם ליטר החשמל הזה האחרון הוא מה שתקע אותך בדרך. כרגע יותר קשה להשלים אותו על מנת להתקדם לתחנת חישמול.
נדמה לי שזה תרגום פשוט למה שדורון מתעקש עליו ( אני גם חושב ככה )
כנראה שבעתיד נראה יותר צוותי חילוץ עם גנרטור או ערימת מצברים בתא מטען. אבל כיום זה מאד נדיר לדעתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זה ששומרת מחירון אומר משהו על ירידת ערך, לא על שום דבר אחר. אבל זו היתה השאלה שלך, אם הבנתי נכון.
השאלה/הערה שלי הייתה בעיקר האם כרכב משומש נבון לרכוש היברידי או לאו מנקודת מבט האם הרכב עדיין חסכוני? או סוחב משקולת כבדה שפחות ופחות אפקטיבית.
שמירת הערך כן או לא זה רק בונוס, לא מהותי למי שמחזיק שנים רבות.
המספרים שנרשמו כאן עבור פריוס ותיקה מרשימים עד כדי חשודים ולא תואמים את מה שאני מכיר, נתקלתי ברבים שלא באמת יודעים למדוד צריכת דלק ומסתמכים רק על מחשב הרכב.
אבל סטיתי מהדיון המרכזי שמתייחס לחשמלי נטו ולא להיברידי..
Asaf-a
אסף.א
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
על סמך מה המספרים האלה?
אתה מוזמן להציע מה אתה חושב.
שים לב שהתכוונתי לשליש ממחיר המכונית בת ה 5-7 שנים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אתה מוזמן להציע מה אתה חושב.
שים לב שהתכוונתי לשליש ממחיר המכונית בת ה 5-7 שנים
מחיר רשמי של סוללה חדשה אצל היבואן יכול להגיע גם לחצי ממחיר המכונית החדשה ואפילו יותר.
נדמה לי שיש דגם אחד בו המחיר הרשמי של הסוללה הוא כמחירו של האוטו החדש קומפלט (כולל סוללה...)
אבל זה כאמור מחיר רשמי של היבואן. בפועל אף אחד לא ישלם את הסכום הזה.
וכמובן שעלות החלפת הסוללות תגרום להתפוגגות ערך היסטרית של מכוניות חשמליות יד שנייה שהסוללות שלהן דעכו.
מצד שני מחירי הסוללות יירדו - ויירדו חזק. הם מוכרחים לרדת.
זה אחד התנאים להצלחת החדרת רכב חשמלי לשוק.
זה ביחד עם אפשרות שיפוץ הסוללות וביחד עם עוצמת צעדי הכפייה מצד הרשויות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני עונה בשיא הכנות. אני לא מתייחס לאורות ומזגן כשיקול בצריכת דלק. אבל זה לא שונה ברכב חשמלי. אם זה זניח ברכב דלק נוזלי, זה זניח ברכב חשמלי, ואם זה משמעותי זה משמעותי באותה מידה בדיוק. אנרגיה זה אנרגיה.
מזגן שמקרר מכונית נוסעים ביום חם לוקח סדר גודל של 2-4 כ"ס, שהם 1500W-3000W (כמו מזגן בבית). נורה ראשית זה 55W. נתעלם מהתאורה לכן כי היא זניחה לעומת המזגן.
אז שעה של מזגן זה 1.5 עד 3 קילוואט, וזה שקול לחצי ליטר עד ליטר בנזין. עכשיו מה זה משנה זה מגיע מתוך סוללה טעונה מראש של 72 קילוואט/שעה במקרה של איוניק 5, או שזה עוד ליטר בנזין לשעה במכונית שלך? למה אחד מטריד אותך יותר מהשני? ההבדל הוא אך ורק בראש שלך.
לכל רכב יש קיבולת אנרגיה מסוימת, איתה אתה צריך לחיות. לאיוניק 5 יש קיבולת ששקולה כבר למיכל דלק מכובד - לא ענק - של בערך 25 ליטר. כשמוכנית חשמלית היתה שקולה למכונית עם 10 ליטר דלק, זה היה בעייתי, וזה אחת הסיבות שזה לא תפס עד לאחרונה. אבל היום עם קיבולת שקולה ל-25 ליטר בנזין זה סביר להרבה משתמשים. יש מכוניות חשמליות עם קיבולת אנרגיה שקולה ל50 ליטר בנזין אם זה מתאים לך, וסביר להניח שבעתיד הקרוב רובן יתייצבו על קיבולת שמתאימה לרוב המשתמשים.
זמן הטעינה/תדלוק הוא העניין, ברור, עד שעמדות טעינה מהירה יהיו נפוצות. זה החסרון, אבל גם היתרון, כי כשיש לך זמן - אתה מתדלק בשליש מחיר משקע החשמל שלך בבית. מתאים לך, תיקח, לא מתאים, אל תיקח.
זה לא מדויק כי זמינות האנרגיה שונה וטווח נסיעה שונה, וכנגזרת הגמישות לשינויים והתקלות בדרך.
וכשיש בעיה, וזה לא צוללת בוואדי, אז הזמינות לפתרון נמוכה משמעותית כיום.
סוללה שווה ערך ל-25ליטר זה לא מכובד, זה קטן, בוא נקרא לילד בשמו בלי קישוטים.
מיכל של פרייבט ממוצא זה כמעט אם לא פי-2.
וזה הבדל גדול מאד.
אני לא מורבידי כמו דרור, אבל אני בטוח שכשתהיה טכנולוגיה ועמדות טעינה מהירות באמת, העלויות תפעול יושוו, ולו בגלל המיסוי והגבייה לשימוש.
אז כרגע מי שיכול שיהנה כל עוד זה נישה שמתאימה בהגדרות ידועות וספיגה של הפגיעה בגמישות התפעול והספונטניות.