מרשים. מאוד.
סליחה אבל קשה לי להתאפק, מי אמר למי?:
"אין לי שום כוונה לעשות אנדורו או ליפול באופן כללי".
"אני רואה מה עושים עם אופנועי שטח טובים. מבין מה אנשים מוצאים בזה, אבל לא מתחבר לזה. אני רואה אנדורו, למשל, וזה נראה כמו סיוטי הלילה שלי".
:cool:
Printable View
מרשים. מאוד.
סליחה אבל קשה לי להתאפק, מי אמר למי?:
"אין לי שום כוונה לעשות אנדורו או ליפול באופן כללי".
"אני רואה מה עושים עם אופנועי שטח טובים. מבין מה אנשים מוצאים בזה, אבל לא מתחבר לזה. אני רואה אנדורו, למשל, וזה נראה כמו סיוטי הלילה שלי".
:cool:
תודה.
בוא, זה היה בחום יולי. ב9 מעלות אני יותר זמין למאמצים.
"הדבר היחיד שיותר גרוע מלרכב אנדורו בקיץ, זה לא לרכב אנדורו בקיץ".
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אחרי מספר שנים ברכיבה על אופנוע..
גיליתי שאין דבר כזה העונה הכי טובה לרכיבה.
בקיץ חום אימים ואתה מתבשל חי.
בחורף בוץ מחורבן! הצפות בכל מקום (במיוחד בחורף הזה)
כל רכיבה חיבת להסתים בניקוי יסודי של האופנוע ושלך.
כולל שימונים וגרוזים אחרת הכל הולך לעזזל.
יש רק מספר מצומצם של חודשים בשנה שהתנאים יותר טובים מהרגיל.
סוף מרץ, אפריל ואם יש מזל מאי.
נובמבר ואם יש קצת מזל דצמבר.
אז מה לא נרכב ?!
בוודאי שכן, רוכבי אופנוע הם סאדיסטים מקצועים...
חלק מההנאה, נשקר לעצמנו.
חנן קבל ד"ש מהשייח.
עליתי בסינגל שמגיע מכיוון גבעת התורמוסים, היתה אחיזה מעולה. קובץ מצורף 146127
יפה לך.
אנחנו התחרקשנו חצי מהיום על טיובליס דפוק, עד שהצלחנו להפוך אותו לטיובטייפ, וחצי שני נהנינו מאחלה רכיבה.
https://imageshack.com/i/pne6SnTWj
https://imageshack.com/i/pnr1KGnDj
https://imageshack.com/i/pmREq8wWj
המתכון שלי: מוס באחורי, פנימית הבי דיוטי בקדמי.
טיוביליס זה כמו גיר DSG של לפני 15 שנים: המון טכנולוגיה, מצויין כשעובד אבל ים תקלות.
הייתרון של מוס מאחורה, מעבר לאין פנצ'רים, זה שניתן לתקל פינות סלע חדות באלימות בלי חשש.
זה ממש משפר את הרכיבה באזורים סלעיים/טרשיים.
השותף השלישי היה עם מוסים.
סבאבה, אבל כשהחלטנו לחזור לערד על הכביש כי כשלנו בהתמודדות בשטח עם הטיובליס, היתה דאגה לגורל המוסים שלו, והמהירות הוגבלה מאוד.
כל בחירה והטרייד-אופים שלה.
אם כבר מוס אחורי, למה לא מוס קדמי?
כי אין סיבה. בסופו של דבר מוס הוא יקר וכבד ומעצבן להתקנה.
את הקדמי אתה מניף מעל מכשולים, הוא חוטף הרבה פחות מהאחורי.
מצד שני מה אני מבין באדוונצ'רים, יכול להיות שיש שם שיקולים נוספים.
אפס בעיות אם מותקן נכון (כבר 4 שנים עליהם ק+א), מחליף יזום פנימיות כל שנה שנה וחצי ליתר בטחון.
אחיזה ללא תחרות, שום השוואה לשום דבר דומה
משקל יותר נמוך גם ממוס וגם מפנימית הבי דיוטי - בולמים עובדים יותר טוב - מורגש, לא תאוריה
חור בצמיג? 2 דקות עם סטופר וממשיכים לרכב
למוסים יתרון אחד ויחיד וזה העובדה שפנצ'ר לא יהיה, מעבר לזה רק חסרונות - אורך חיים, מחיר, התקנה יקרה אם לא מתקין לבד, אין אפשרות להוריד או להעלות לחץ או בכלל לדעת מה הלחץ בגלגל, אין אפשרות לרכב במהירויות גבוהות לאורך זמן בלי לחמם ולהרוס אותם
ניסיתי את כולם לאורך השנים, לעולם לא מחליף את הטיובליס
חנן - לDR אתה יכול לשכוח ממוסים, תידרש להוסיף 2 נועלי צמיג מאחור בגלל המומנט והמשקל שלו יפרק אותם תוך כמה עשרות שעות (וזה בלי לרכב על הכביש) בנוסף לחסרונות שכבר ציינת
טיובליס לג'נט 17 לא קיים, נשארת האופציה של פנימיות הבי דיוטי בעיקר לאופנוע הזה.
בינתיים, המצב דומה למה שאני זוכר מהעבר הרחוק. פנצ'רים זה פעם באף פעם. כשזה מגיע זה זין. עברתי 5000ק"מ עם הדיאר, רובם בשטח, ונתקלתי באפס מהם.
כשכבר נתקלתי במשהו זה בטיובליס של חבר, ואכלנו קש רציני ממנו.
זה לא ממש מדאיג אותי.
עם כלים מתאימים זה לא טרגדיה, אם כבר מדברים על פנצ'רים באדוונצ'רים ממליץ בחום על מוצר של מושן פרו שנקרא ביד ברייקר - מדובר ב2 כפות שמשתלבות אחת בשניה ועוזרות בצורה מאוד מפתיעה להוריד את הביד מהג'נט וזה בדרך כלל סיפור לא פשוט באדוונצ'ר ממוצע במיוחד אם אתה לבד
עשויות אלומניום קל ובתאוריה יכולות לתפקד גם ככפות אבל לדעתי לא מוצלחות בתור כפות (שטוחות מדי)
כרגע לא זמינות באמזון אבל יש כל מיני מקורות לרכוש אותן כולל ישירות מהיצרן, יש לא מעט סרטונים ביוטיוב
https://www.amazon.com/Motion-Pro-08...s%2C227&sr=8-2
אישית לפני שהסבתי את האדוונצ'ר לטיובלס והוא עדין היה עם פנימיות היתה לי באופן קבוע עליו גרב עם סט של ביד ברייקר כאלה, 4 כפות אלומניום שהצד השני שלהם מפתח בגודל שבחרתי (בד"כ לפי ציר אחורי וציר קדמי), ועוד מוצר שנקרא Bead Buddy שגם שווה את משקלו (הקל) בזהב כשצריך אותו, מפתח ונטילים ומושך ונטיל
כפות אלומניום עם צד מפתח + ביד באדי אפשר למצוא חיקויים בעלי אקספרס, או ללכת על מקורי של מושן פרו
המשקל הכללי של כל הגרב הזאת היה פחות מחצי קילו, נושא חשוב באופנועים
תודה. הזמנתי אתמול בערב גם את הבידפרו (הסט הארוך יותר, מפלדה) וגם סט כפות אלומיניום של מושן פרו.
הכפות NO NAME שהיו לנו ביום שישי, התעקמו, בעיקר בגלל שהטיובליס הפריע להכניס את דופן הצמיג בצד הנגדי לתוך השקע במרכז החישוק, ואז הפעלנו כוחות לא נורמליים בנסיון להוצאת הצמיג (כן, היה סבון כלים בחגיגה) . אפילו הג'ק של הדיאר לא הספיק כדי לדחוף את הצמיג למרכז החישוק, למרות שהוא כבר נפרד מהחלק החיצוני.
הזמנתי עכשיו את הביד-בדי, בהתאם להמלצה שלך.
לגבי מושך הונטילים, רכשתי בעבר, אבל אני לא משתמש בו. מכניס את הפנימית לצמיג כשהוא נפרד לגמרי מהחישוק. שם את הצמיג והפנימית והונטיל על הקטע עם החור בחישוק ומחדיר את הונטיל, ואז מלביש את שאר הצמיג. זה הולך קל ומהר, במיוחד אם זה בבית ויש כפות "24 מההיילקס.
הביד ברייקר אלומניום עושות יופי של עבודה אז אני מניח שעם הארוכות יותר ממתכת יהיה עוד יותר קל. יצא לי להוריד איתם בידים של צמיגים ברוחב 150 מג'נטים עם שפת ביטחון בלי בעיה מיוחדת אבל זה גם תלוי בצמיג, סבון ומים תמיד טוב
לגביי השיטה לחבר את הונטיל לג'נט לפני הצמיג - מה שעובד לך עובד. עם צמיג 150 זה פחות אפשרי בלי מכונה אבל שוב זה לא באמת משנה, מה שעובד עובד.
קבוצה של 13 רוכבים מדף האדוונצ'ר הישראלי בפייסבוק, ואני בתוכם, בחרנו אתמול בסיבוב מדברי חד יומי. 99ק"מ.
ממשאבי שדה למצפה רמון, דרך אשלים, שדה בוקר, עובדת, נחש צמא, ציר הנפט כולל ירידת מעלה חווה (הדוך), ודרך נחל מחמל והמצוק הצפוני של המכתש.
מבחינתי לא היה שם אתגר כלשהו שהוא גדול מיכולותיי, וזה משמח אותי בהיבט של עצמאות רכיבתית מדברית.
ואם כבר קבוצתי אז איך אפשר בלי להשוות? מסביבי אופנועים נופלים בעשרות, ומסתבר שהקומבינציה של הדיאר ושלי עובדת טוב מהממוצע בטיול באופי כזה.
שוב מתברר: עשיתי בשכל שלא הלכתי על כלי האדוונצ'ר המודרניים הנפוצים, עם משקלים של 200ק"ג פלוס פלוס. האופנוע מקל עליי.
הדיאר היה האופנוע השני הקל והקטן ביותר. CRF300 היה הראשון. שאר הכלים היו עם מנועי שניים-שלושה צילינדרים.
https://imageshack.com/i/pnkiLlGrj
(עבדת. לא עובדה)
סחטיין על ההתמדה והנחישות
נכתב מהנייד
טעיתי, שוב.
תודה.