תגובה: פרויקט מתמשך: שיפוץ VW type 2 טרנספורטר קמפר
שסתום EEC. דבר מעניין.
כבר כמה זמן שהמנוע התקשה לשמור על סרק. כאילו אין דלק. בעלי הזיכרון המפורט יזכרו שעבדתי מאוד קשה למצוא את הבעיה ללא הצלחה. נגיעה בצנרת ואקום שהולכת מהמפלג למצערת סידרה את זה. הבנתי שהצנרת ישנה ובגלל זה הווסת לחץ דלק מאבד לחץ. החלפתי את הצינורות לחדשים מסיליקון אבל זה קרה שוב.
כבר כמה זמן יש ציפצוף כשהמנוע חם. חשדתי בדיסטריבוטור ושיפצתי אותו חשדתי בבריחת ואקום מהT של המגבר בלם והחלפתי אותו אבל זה המשיך.
מהמפלג הצינור ואקום מתפצל לשסתום שנמצא על הפילטר אויר ונועד למחזר אדי דלק. החרא העגול הזה, אם הדיאפרגמה שלו דולפת, מאבד ואקום מהמערכת וגם על הדרך מצפצף.
בין משרד הרישוי באריאל לטסט בפתח תקוה פשוט ביטלתי את הצינורית שהולכת אליו. וזהו. הכל טוב.
המנוע שקט וקריר, נשמע טוב ומגיב טוב. אני מרוצה.
אסף.
לקח לי שבועיים בערך אבל קראתי הכל.
ממש מרתק הסיפור שלך עם הקמפר.
מחכה לראות אותכם בכביש מתישהוא
מפה לשם עוברת עוד שנה ועובר עוד טסט...
קמפינג בפסח, בהרכב משפחתי מלא.
את המושב הבודד החלפתי במושב מתקפל, השלד שלו לקוח מL300 עבר התאמה במידות הגובה ועליו חיברתי את הריפוד המקורי.
עכשיו אפשר לסוע באמת חמישה באוטו.
חווית הנסיעה נהדרת. המנוע שקט ולא מתחמם בכלל, אני נהנה לקחת את הקמפר לעבודה פעם בשבוע שבועיים, סתם בשביל הכיף. הגעתי למצב שבאמת להניע ולנסוע כדבר שגרתי. זה כיף גדול.
הפרוייקט הבא יהיה לשקם את הגג המתרומם, עבודת נגרות וריפוד בעיקר. חשבתי בהתחלה לעשות מסגרת חדשה מאלומיניום, אבל עץ זה המקורי ויישאר עץ.
פרוייקט קיץ....
ויש גם פחחות דחופה. שלוש נקודות חלודה שהפכו לחורים וזה הזמן לתפוס אותם. נראה לי שגם זה לקיץ.
בכל מקרה עכשיו מכינים הכל למפגש השנתי הארצי של מועדון החיפושיות ומקוררי האוויר ב11.5 בנמל יפו (קל״ב).
אסף.
יש מחר 21.4 מפגש גדול של מועדון החמש ביחד עם מועדון מקוררי האוויר, בביג פאשן באשדוד בשעה 10:00
יש דברים שלא קורים במכוניות עם בלמי דיסק...
בוקר טוב מניע משחרר בלם חניה, מכניס להילוך נותן גז משחרר מצמד והקמפר לא זז.
יוצא לראות אולי מישהו שם לי אבן לפני הגלגל או אולי העירייה חזרה לסנדלי דנוור. אבל לא. מתכופף מתחת לאוטו, הכל כרגיל.
חוזר לקביעה מנסה לזוז קדימה אחורה. כלום.
הבנתי.
מוציא ג'ק, גלגל אחורי ימני באוויר. מפרק את הגלגל פותח שני ברגי מיקום על הדראם. פטיש קילו וחצי. במכה השניה השתחררו הרפידות הדבוקות.
גם צד שני דבוק, אבל אני יודע שמספיק לשחרר אחד. חוץ מזה אני בדרך לעבודה, לבוש יפה וכל זה, ולא בא לי להזיע. עוד לא.
נכנס חסרה לקביעה, קצת אחורה קצת קדימה ואז פול גז. בום!
השתחרר והקמפר נורה מהמקום קדימה, טוב שחזיתי את זה וההגה כבר מסובב. אחרת הייתי משכיב תמרור.
אז כן, רפידות נדבקות זו תופעה מוכרת. הרפידה עשויה מחומר רך ומחומר חיכוך. חומר החיכוך הוא ברזל. וגם התוף ברזל. וכשמשלבים בלם חניה במזג אויר לח מאוד ועוזבים לכמה ימים יש סיכוי שהבלמים יידבקו.
זה לא קורה במכוניות חדשות כי הרפידות כבר בלי ברזל...
אסף.
הנה, לא צריך מכשיר איתור...
אין גנב בעולם שיצא ממצב כזה
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אצלי בסמוראי זה קורה לי מדי פעם. לפעמים אני מחנה מיד אחרי נסיעה בשדות שכוללת גם מעברים אירים. משחרר בלם יד אבל האוטו לא זז. בד"כ קצת יותר גז וזה משתחרר. ואם לא אז low כן. מניח שגם עייפות הקפיצים במערכת תורמת.
פעם אחת, אחרי נסיעת בוץ ומים רטובה במיוחד זה קרה לי בקלאץ... בבוקר אחרי כמה ימים הוא נדבק ולא השתחרר ולא הצלחתי להניע בלי שהאוטו ירצה לזוז.
אז הנעתי ברוורס low ונתתי מכת ברקס תוך כדי לחיצה על הקלאץ.
אם הוא לא היה מתשחרר הייתי מעלה הודעה חדשה בשרשור האדיוטים ומספר איך הורדתי את הדירה של השכן...
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
היינו אתמול במפגש השנתי. היה מהמם - מאות חיפושיות וטרנספורטרים ושאר קרובי משפחה, ריח של דלק לא שרוף ושמן כן שרוף עומד באויר, תענוג.
השינוי שעבר על המועדון הזה בשנים האחרונות מדהים. זה המפגש הראשון שנראה שהיו בו יותר טרנספורטרים מחיפושיות.... לפני עשור היינו 5 אולי 6 טרנספורטרים. את כל מי שהחזיק טרנספורטר אספנות הכרתי. ועכשיו... קבוצת הטרנספורטרים בוואטסאפ מונה בערך 200 חברים, ולא כולם חברים בה (אני הייתי וכבר לא, וכמוני יש עוד).
נהדר...
אסף.
כמה דפים אחורה הראיתי לכם את המושב הבודד שבניתי מעץ. עבד לא רע, אפילו טוב, אבל הרגיש לי קצת רעוע ובעיקר עם סימן שאלה למה יכול לקרות למשל בקפיצה בכביש.
למבנה המקורי של קופסה שהיא בסיס הכיסא תמיד אפשר לחזור אבל חשוב לי להשאיר קצת רצפה פנויה.
מושב מתקפל של L300 שהיה לי מונח הרבה זמן בצד, נמצא כבסיס מצויין. פירקתי ממנו לחלוטין את הקיפוח הצידה, השארתי רק את הקיפול שבין הנשענת לבסיס. הנמכתי את הנשענת והתאמתימאותה לכרית המקורית, וגם את הבסיס הכנתי לקבל את הכרית המקורית התחתונה. חיברתי את המושב למחיצה שמאחורי כיסא הנוסע(ת), כך שהוא בעצם תלוי על המשענת. בגלל שבL300 יושבים בסתלבט כמו כיסא נוח והמושבים די שוכבים, יצא שהמושב אמנם מאוד נוח אבל בולט יותר לתוך תא הנוסעים. המשמעות היא שצריך להאריך את החגורה.
מה שלא לקחתי בחשבון זה שאמנם המושב הקדמי נשען על אותה מחיצה אבל האמצע שלה גמיש מדי. החיבור התחתון, למרות שמראש עשיתי אותו עם פיזור לחץ, לוחץ את המחיצה בצורה שממש רואים שקיעה.
מזל שהתכנון הוא לצידנית מתחת למושב. ככה אם רק מקפידים שהצידנית תהיה שם כשיושבים, הכל בסדר. מה שמחדש את המוטיבציה לבנות קופסת מטבח שהיא בגודל של הצידנית, תהיה שם לצידה ותתמוך את המושב עד שאני אחשוב ואבצע חיזוק שלא מפחית משטח הרצפה.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d3b7fd0b0f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...42441340cb.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f5e1e650ce.jpg
למה לא רגל מתקפלת?
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
כי אני רוצה שטח רצפה פנוי. אבל זו אפשרות.
אסף.
אני שמח לראות שהמפגש החזיר אותך לעניינים
תתלה חיזוק לתקרה... לא יפריע לרצפה.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
הפוך גוטה. תחבר לגג, כשהגג נפתח הכיסא מתקפל. כשהגג יורד הכיסא נפתח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
הפוך גוטה. תחבר לגג, כשהגג נפתח הכיסא מתקפל. כשהגג יורד הכיסא נפתח.
עלית על משהו.
אסף.