חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
לאחר ההסברים שקיבלתי. מצבר רגיל להתנעה יודע לתת עצמה חזקה בזמן ההתנעה, אך ירידה של 50% בתכולתו החשמלית מסכנת את אפשרות טעינתו מחדש. המצבר הזה פחות איכותי להתנעה עקב עוצמתו הנקודתית החלשה בהרבה,אך הוא יכול להתרוקן עד 80% מתכולתו ולחזור ולהיטען מחדש הרבה יותר פעמים מהמצבר הרגיל.לכן התאמתו לצריכת חשמל עבור שימושים היקפיים לאורך זמן- כגון תאורת לילה - הם הרבה יותר טובים. עבור התנעה - הוא יכול להצטרף למצבר הרגיל ,ושניהם ביחד יכולים לספק את העוצמה הנדרשת במקרה של מצבר רגיל תקול.
יום שישי האוב, ואני כבר להוט להכין את הבהמה ליציאת שבת הקרובה. והפעם כנראה למסע ארוך.
תתכוננו לחילוץ.
הסבר מעמיק למדי על מצברים ומטענים נמצא פה באתר.
1 קבצים מצורפים
חיים ,,במיוחד בשבילך !!!!!
בקרוב כל המערכת !!
השימשוני - התרשמתי עמוקות מהמערכת !
:-)
http://www.hotwatercampingshowers.com/prod-priceRM.htm
בעתיד גם אצלי .....
אמיר.
ועכשו לתקיעת השבוע.
היות ובשבוע שעבר לא נתקעתי ,אז היה ברור שהשבוע אתקע לפי המנהג של שבוע כן ושבוע לא.
חשבתי לצאת למדבר יהודה וזה היה מזלי הראשון כשהחלטתי מסיבות אישיות לבקר בכרמל הדרומי.
נכנסתי אחרי עופר על כביש 4 למירב במטרה להקיף את כל היער שנמצא בתחילת פריחה מהממת.
בתוצאה הסופית אני קיבלתי את הפריחה מהביקור במקום, היות ולאחר חניית קפה קטנה בחניון השלוחה הנעתי את הבהמה שתוך שתי דקות נעצרה בלי שום רצון להתקדם בעקשנות של חמור קפריסאי.
ברור שכמנהג התקיעות הן נעשות במקום הגרוע ביותר האפשרי,ועקב מיסוך של ההרים מסביב לא היה לי כל קשר עם העולם החביב שמסביבי בטלפון הסלולרי. הכל כרגיל.
בטח אתם מכירים את התחושה המיאשת,שאצלי קיימת עוד מגולני - שיש לפתוח במסע הררי בכדי לקבל קשר והפעם לצורכי ייעוץ.
היות והבדיקות שלי בסופו של דבר שללו בעית חשמל מקובלת,הגעתי למסקנה שזו בעיה במשאבת הדלק,והרבה אין מה לעשות בעינין ,היות ולפי יחיעם כל חלקי החילוף שברכב אינם מכילים את החלק הנחוץ לתקיעה העכשווית - וגם הפעם הוא צדק.
עוד לא אירגנתי לי משאבה רזרבית עד היום ,וזה חלק מרשלנויות קטנות שמשולמות במחיר גדול.
טלפון לקוסם במקביל לתיכנון של חילוץ לאחור ,וכן קביעה טננטטיבית עם גרר לשעות הערב באם לא אצליח להחלץ.
חנן ונמרוד יצאו לטיול באזור הר חורשן,רבע שעה ממני ,וגם הם היו עסוקים בחילוץ קטן,אך זה היה מזלי השני לאותה תקיעה ,כך שיכולתי לקבל סיוע טלפוני צמוד.
כל הטלטלות מבחוץ על המשאבה ,כולל עם פטיש לא מנומס ,לא גרמו לה להתאושש מחידלונה ,והיא נשארה תקועה באופן אנגלי מובהק.
שאלתי את חנן אם הוא יוכל להגיע אלי ,והתשובה היתה כרגיל ''אני בדרך''.
כמה בדיקות בחוטים ,בפיוזים ובכניסה למשאבה הוכיחו שיש מתח בחוטים והבעיה עם המשאבה.
פירוק המשאבה לקח עשר דקות שהוכיחו בבדיקה מהירה שהיא שבקה חיים.
נמרוד שהיה עסוק עם הילדות פלט כלאחר יד שיש לו משאבה חדשה של הצ'רוקי ''שאולי היא מתאימה''.............
המשאבה יצאה מהקופסא והסתבר שהיא בדיוק אותה המשאבה שיש בבהמה האנגלית - וזה המזל השלישי שהיכה בי באותו יום.
חצי שעה אחר כך כבר היינו בדרך הביתה.
טיול של 30 ק''מ בסביבה ארך יום שלם.
ותודה לאמיר שהצטרף לחגיגה עם תמרים מעולים מעמק הירדן,הרי נתקענו לו מול הבית.
מסתבר שבלהט הרצון להניע את הרכב ,שכחנו להרכיב את הפילטר של המשאבה. גם במשאבה המתוקלת לא היה פילטר ובלנדרובר לא הוסיפו אותו בעת החלפת המיכל. זו כנראה הסיבה שהמשאבה ניתקעה.
עכשו אני הולך לפרק את הכל ולהרכיב את הפילטר שהוא כנראה ממש חיוני.
משאבה של צרוקי שמתאימה ללנדרובר ????
פרט נמק והסבר !!!
עובדה, חלמנו.
עכשו אומרים לי שגם משאבה של דאייהו רייסר שעולה 100 שקל מתאימה לגרוטאות שלנו. צריך לבדוק.
פרקתי מחדש את המשאבה והרכבתי עליה את הפילטר. לאחר שסיימתי הכל והזזתי את האוטו הסתבר לי ששעון הדלק לא עובד.אני לא יודע מה עשיתי אך יש עבודת פירוק מחדש.
סוף סוף ניפטרתי היום ממיכל המים של המגבים ועכשו יש מקום להמון דברים. בינתיים איתרתי את המיקום של בורר המצברים החדש ובשבוע הבא אני מתכנן להרכיב אותו.
הרכב ממתין לשלג הצפוי ,וכבר אירגנתי לי חופשה קטנה.
חיימקה,,
1. פרקת את מערכת החימום !!
2. פרקת את מיכל השפריצרים !!
""נוסע לשלגים""
תגיד ,,,,ירדת לגמרי מהפסים ?????
יחיעם, התזת מים על השמשה בתנאי שלג וללא חימום ,גורם לקרח עליה ,ואז לא רואים כלום................. כך שלא רציתי להתפתות ולהתיז מים.
חוץ מזה שגעון זו לא מחלה ,זו קריירה.
יחיעם אתה קורא לו משוגע? :lol:
------------------------------
מוני, לי היתה משאבה קצרה של סופה/צ'רוקי בתור ספייר, היא התאימה אחד לאחד למכלול בדיסקו של חיים. אבל זה לא אומר שזו המשאבה המקורית, כי גם יכול להיות שבעבר מישהו כבר השתיל משאבה לא מקורית אבל זמינה (של סופה) בתוך הדיסקו. נדמה לי שחנן ורכס ציינו שהקונקטור נראה מחובר לחוטים בצורה לא מקורית - רמז.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
משאבה של צרוקי שמתאימה ללנדרובר ????
פרט נמק והסבר !!!
רוב המשאבות המודרניות הן מעיצוב בוש ורובן זהות, במיוחד אלה בתוך הטנק דלק,יש המון רכבים שמשתמשים בדיוק באותה משאבה,
ואלה שלא, הקונקטור קצת שונה.
הדבר החשוב זה לשים לב להספק, שמופיע בדרך כלל בגלונים או ליטרים לשעה.
במשאבות חצוניות, חשוב לדעת שיש הבדל בין משאבות הזרקה אלקטרונית לביןKJETRONIC
bשעובדת בלחץ הרבה יותר גבוה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
יחיעם אתה קורא לו משוגע? :lol:
.
כן !!!!!
אני אולי קצת פסיכי, אולי (בעצם) דפוק עם סדק בגולגולת , ואפילו אידיוט לפעמים,
אבל,,,
אפילו אצלי מתחת לברזנט החימום והווישרים עובדים !!!!!!
ולאחרונה (ממש ממש) התקנתי מערכת חימום מים סתם ככה לרחוץ כלים בימים קרים ( להתרחץ ממילא אין צורך).
ויסלח לי בורא עולם,, ARB וציריות מחוזקות נכנסות לדיפנדר,,(להתיחס לכך בעדינות בבקשה)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי השמשוני יחיעם
כן !!!!!
אני אולי קצת פסיכי, אולי (בעצם) דפוק עם סדק בגולגולת , ואפילו אידיוט לפעמים,
אבל,,,
אפילו אצלי מתחת לברזנט החימום והווישרים עובדים !!!!!!
ולאחרונה (ממש ממש) התקנתי מערכת חימום מים סתם ככה לרחוץ כלים בימים קרים ( להתרחץ ממילא אין צורך).
ויסלח לי בורא עולם,, ARB וציריות מחוזקות נכנסות לדיפנדר,,(להתיחס לכך בעדינות בבקשה)
בעדינות , מה זה בעדינות, כמו ציפור את חופשיה בלה בלה בלה ,
ברוך בואך למשפחת העמים מר שימשוני
היום מצאתי משאבות של ''ג'יפ'' - כנראה CJ - מתוצרת בוש במחיר של -.520 ש''ח ללא מ.ע.מ.
אצל ג'קי אי אפשר לקנות משאבה ללא כל הבית שלה מהפלסטיק ויחד עם המצוף. אז זה עולה-.1000 ש''ח כולל מ.ע.מ.
המשאבה החלופית שקיבלתי מנימרוד היתה מתוצרת טאייוואן ,כך שאוכל להשוות את הביצועים שלה עם זו של בוש.
הסתבר שלמרות שניתן לתקן משאבות דלק, משרד התחבורה אוסר זאת בכדי למנוע קצר חשמלי מסוכן בתוך המיכל דלק.
עד עכשו אני לא מבין את הקטע של משאבות טבולות במקום משאבה חיצונית.
למישהו יש הסבר לטימטום הזה?
ג'יפ סופה חיים, סופה, לCJ יש משאבה כמו של הוואז... :lol:
ועל זה אומרים:
You can't teach an old dog new tricks
אצלי (דיפנדר בנזין) הוציאו את המשאבה והתקינו אותה חיצונית למיכל.
פרקטי ונוח להחלפה.
תוכל לתת יותר פרטים איך היא הועברה לבחוץ??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
למישהו יש הסבר לטימטום הזה?
ההסבר פשוט- קירור. קיימות גם משאבות יקרות מאוד המיועדות ללחצים של מערכת הזרקה והן חיצוניות.
ניר- בדגם עם הקרבורטורים המשאבה חיצונית. בהזרקה -- טבולה.
אסף.