ג'ו ידידי ...ב 700 שעל האוטו אין מודולטור בכלל ולא פוטנציומטר על משא' ההזרקה . הוא לא פועל על ואקום . כבל TPS וקיק דאון חשמלי ....
שחר .
Printable View
ג'ו ידידי ...ב 700 שעל האוטו אין מודולטור בכלל ולא פוטנציומטר על משא' ההזרקה . הוא לא פועל על ואקום . כבל TPS וקיק דאון חשמלי ....
שחר .
חברים , עזרתכם דרושה ...
יש לי בעיה עם גשר הגיר שהורדתי מהבלייזר . הוא לא מתאים לתושבת שבין הגיר לטרנספר של ה 400 שאני מרכיב .
יש הבדל בין התושבות והפרש גובה של כ - 10 סנטימרים בין זה של ה 700 לזה של ה 400 .
אין אפשרות להחליף בין התושבות , דהיינו לקחת מה 700 ולהרכיב על ה 400 כיוון שמספר הברגים ומעגל החלוקה שונה .
ל 400 - 6 ברגים ול 700 - 4 ברגים .
לכן , אני מחפש גשר גיר שהמבנה שלו שונה מאלו של הבלייזרים הרגילים . לרכבים כמו ה CK1500 או אפילו ה 2500 (אם זכור לי נכון)
ישנו כזה גשר והוא שטוח או יותר נכון החורים של תושבת הבושינג הם כלפי מטה , בעלי מבנה שלילי ביחס לזה של הבלייזר .
גם לסיירות הישנות לדעתי יש גשר גיר כזה . או במילים אחרות , למי שיש גיר TH 400 TURBO יש גשר שכזה .
אז אם נתקלתם , יש לכם ... אשמח שתצרו קשר ... תודה ,
שחר - 054-7868600
נ.ב : אם אני מזהה נכון כאן בלינק , זה בדיוק האיבר המדובר
file:///C:/Documents%20and%20Setting...7%99%D7%A8.htm
נעלמת חזק!!! מברוק על המתקן ועל הגיר,
כמה אתה רוצה על הגיר שלך? (הקודם)
אהלן שי , תודה ...
נדבר טלפונית ...
לא שכחתי ... הפגוש המקורי שביקשת , שמור לך ...
שחר
סוף סוף הסתיימה ההסבה לגיר ה 400 והוא מותקן ברכב .
אז ככה , לאחר אי אלו התאמות ולאחר שלא מצאתי גשר גיר בזמן שעבדתי על האוטו.. , החלטתי לבצע חיתוך והתאמה של גשר
הגיר שלי לתושבת הגיר/טרנספר החדשה . זה ממש לחשב ולהנדס מחדש . תודה רבה רבה לגלעד מ"דרך השטח" על עבודה
סופר מקצועית שהוא עשה ומכל הלב כאילו הוא עובד על האוטו שלו הפרטי .
קניתי מחזירי שמן חדשים לטורק , לזנב הטרנספר , ובין המנוע לגיר .
הפוטנציומטר הורכב על משא' ההזרקה . קניתי 6 מטר צינור וואקום שחווט מהמודולטור שבגיר לפוטנציומטר (כניסה) וממנו ביציאה
והתחברות למשאב' הוואקום בחלקו האחורי של המנוע הצמוד לקיר האש . משם מפצל למיכל וואקום שמיקמתי על הכנף / הדופן הימנית של
תא המנוע .
חוט חשמל לקיק דאון שיוצא מהגיר קיבל (+) ממשאב' ההזרקה דרך ממסר ופיוז כמובן ומינוס לחיבור לגוף .
קניתי גם צינור נשם לטרנספר וחיווטתי אותו לנקודה הגבוה ביותר על קיר האש כאשר הוא מוגן מכניסת מים .
לאחר מכן עברתי לשלב הבא שכלל החלפת כל חזית המנוע שהחלטתי לבצע בשל חור שנפער במכסה הטיימינג הישן שגרם לנזילת מים
כמו גם הזעה ממשאב' הסולר והזעה שמתפתחת לנזילה מה PCV (כאמור , מכסה הטיימינג אוטם 3 נוזלים) נוזל קירור , שמן מנוע ו סולר )
את החלקים הזמנתי והכנתי מראש :
מכסה טיימינג חדש , בלנסר (שלי היה גמור וממש זרק לצדדים מה שגרם לרצועות לרקד , רצועות מנוע חדשות , משאב' שמן HD של האמר H1
, אטמים , צינורות מים ראשיים חדשים , ומשא' מים .
בכדי להשלים את העבודה על החזית בפעם אחת , קניתי סוף סוף גם מדחס מזגן חדש יפני של SANDEN (אותו מדחס שהיה מורכב על התושבת
באוטו עם הקנייה ושהעפתי כבר בתחילת העבודה על המנוע ביישור קו . היה רק צורך להחליף בין שני בסיסי המזגן בשל ברזי השירות שהיו בישן
ובחדש לא קיימים . 10 דק' עבודה , 5 ברגים והכל כמו חדש .
העבודה הסתיימה בהצלחה ואתמול לפינאלה , נסעתי לדחוס גז למזגן בתקווה שיזרום (מזה 8 שנים) אויר קר בעורקיו ותעלותיו .
הצטיידתי מראש באקומולטור חדש שקניתי מגל אור בת"א .
הופתעתי , אפילו מאד ... קיוותי שלא תהיה דליפה ושהמערכת תייצר לחץ וואקום , הצלבתי אצבעות ואמרתי לעצמי : " אין לי בעיה שתהיה דליפה בצינור
הזה ..., בצינור ההוא... בחיבור הזה או האחר... , רק שהכל יהיה תקין עם המעבה והמאייד ". לא היה בא לי להיכנס לסיפור של פירוקים והרכבות של
שני אלו . ואכן , פרט לשני צינורות הלחץ הגבוה שהיו יבשים ורקובים , כל המערכת היתה תקינה לחלוטין . אלו הוחלפו בחדשים , הגז נדחס והתפשט
במערכת כמו גם החיוך המטומטם שנמרח לי על הפנים . איזה כיףףףףףףףף .....
השלב הבא העתיד לבוא ב"ה , יהיה החלפת הקפיצים לאלו של CUCV גם לטובת גובה וגם להתמודדות עם המשקל החדש שהוספתי על הבהמה
והתאמת בולמים חדשים למהלך החדש .
שחר .
איזו עבודה מדהימה...
מעורר השראה! סחטיין עליך!
אהלן דייב ... תודה רבה ...
לגבי החיבורים ..כן , בדיוק כמו אצלך , עזרת מאד ...
לגבי צינורות הרדיאטור , קניתי מאוטוליין ת"א , לא הזמנתי מחו"ל ... אבלgood year זה טובבבב.....דייב , אני קורא אותך לסדר ... !!!
:-(
תודה רבה ...
שחר
החלפת אורפיס לפני מילוי הגז במזגן?
אהלן ערן ..,
אתה מתכוון לשסתום לפני הכניסה למאייד ?
ואם הכוונה היתה לפילטר/מייבש ..., אז במערכת המזגן בבלייזר ולא רק לו , אלא להרבה אמריקאיות - אין כזה , יש אקומולטור
וכן , ציינתי שהצטיידתי מראש וקניתי חדש ...
שחר
ובהקשר לזה חברים ולצורך העניין , שאלה לי אליכם ...
קפיצים של GMC סיירה מהדגם הישן (סרנים חיים) 14 בולט אחורי ו 44 קדמי , מעגל חלוקה 8 ברגים כמובן או וונדורה 4X4 עם אותו מפרט ,
זהים לקפיצים של CUCV צבאי מבחינת מ"ס העלים בקפיץ , שוני בקפיץ העומס , גמישות / מהלך ?
שחר.
מתי טיול ?
היי שחר,
לא יודע לגבי שסתום, אצלי במערכת המזגן היה צינור אורפיס (מצורפת תמונה).
קובץ מצורף 76191
עד שלא החלפתי את הצינור הקטן הזה המזגן לא קירר כמו שצריך.
אני עם רוב(רט?)
בניגוד לרכבים יפאניים-ארופאים שיש בהם שסטום לחץ, ברכבים אמריקאים יש אורפיס טיוב
יש לו 2 מטרות
1. זה פילטר והוא תופס המון ג'יפה
2. זה דיזה שמווסתת את פעולת המערכת.
אין סיבה או הגיון לא להחליף אותו כול פעם שהמערכת נפתחת, עולה גרושים, ב$3 בארץ המולד.
לא תחליף-אתה לוקח סיכון שיעלה לך פי 100 מזה אחר כך.
אהלן ערן ... אהלן ג'ו ...
קראתם לזה אורפיס ... קראתי לזה שסתום ... התכוונו לאותו הרכיב במילים שונות .
וכן , החלפתי כמובן בחדש לפני דחיסת הגז . הוא ממוקם לפני הכניסה למאייד כפי שציינתי קודם לכן .
ידעתי על תפקידו וחשיבותו במער' . בלי קשר אליו , קניתי גם אקומולטור חדש , כיוון שהמזגן לא היה פעיל כ 8 שנים .
any way תודה לשניכם ...
ליאור ... טיול ... ? תחזור אלי להודעת ה SMS ותדאג לי כבר לסט קפיצים של CUCV או וואנדורה 4X4 ונדבר על טיול בהמשך ...
בשל התווספות המשקל של הפגוש האחורי + וו הגרירה ונזכיר גם את ה 33" ספייר + ההיליפט והארגז בבאג'ז ... הבולמים , שכבר קודם לכן
הותקנו לא עפ"י המידה הנדרשת ע"י הבעלים הקודמים , נסגרו כמעט לחלוטין . בלתי אפשרי כמעט ליסוע עם זה בכביש ... אז אתה רוצה להוריד
אותי כך לשטח ?
אגב , ג'ו וערן ... יש איזה שהיא הארה / מידע לגבי השאלה על הקפיצים שהעליתי ?
שחר
, כול שבי גיאמסי 73-88 ולא משנה ממה, כולם זהים בגודל למעט היכולת משא.
OK , אז ג'ו .. התאפשר לי היום להגיע למשחטה ו .... אכזבה !!!
הייתי בטוח שקפיצים של וואנדורה 4X4 יהיו במידות זהות לאלו של הבלייזר (בתוספת עלים כמובן בהתאם ליכולת המשא)
דהיינו BOLT ON , אבל לא .
הקפיצים האחוריים ארוכים בכ - 8 ס"מ . מבחינת רוחב המאיה (6.5 ס"מ) = זהים .
הקדמיים בבלייזרים דיזל הם H.D דהיינו פרבוליים ורחבים מהאחוריים = 7.5 ס"מ .
של הוואנדורה 4X4 צרים (6.5 ס"מ) במאיה וגם כן , ארוכים יותר בכ- 10 ס"מ .
כך שלא בא לי לקחת קפיץ ולאנוס אותו להתיישב שם . נשארתי עם האופציה או למצוא קפיצים של CUCV צבאי או לטפל
בקפיצים שלי ע"י הוספת עלה מתחת לקונטרה מאיה . אגב , פיתרון לא רע בכלל והתוצאה יכולה להיות מספקת בהחלט .
שאלה לי אליכם , שאלתי גם בשרשור נפרד בפורום 4X4 :
מישהוא שמע על יבואן ... מקום , קנה לאחרונה , וכו' ... בולמי ראנצ'ו חדשים במחיר סביר וכדאי ?
שאלה נוספת : אני זקוק לצינור אויר באורך של כ 70 ס"מ לערך + מחברים . מישהוא יודע היכן
ניתן להשיג ?
תודה רבה ...
שחר
כנראה לא ההבהרתי.
כול פיקאפ-בלייזר-סבורבן
ואן זה פלטפורמה שונה לגמרה, שלא לדבר על ההסבות 4X4
שאלה נוספת : אני זקוק לצינור אויר באורך של כ 70 ס"מ לערך + מחברים . מישהוא יודע היכן
ניתן להשיג ?
טכנו צינור ביצחק שדה 34 בת"א
מישמש של עלים לא בהכרח יעשה טוב לסט. הם לא הזדקנו יחד ולא עברו את אותן תלאות. אם לא לקחת אריזה מלאה א להכין אחת אצל קפיצאי