+1...
לא הייתי מרחיק עד ל"דבילי" אבל לטעמי ממש מיותר, אם לא ממש מזיק.
האוטו של רכס לטעמי, ממש זועק לצמיגים גדולים יותר. המכניקה של ה-75 לא תתרגש מ-33 ואפילו 35. זה גם יסדר לו חלק מבעיות זוית הנטישה.
Printable View
הרכב לא נעול נכון?
נעול בחנייה [emoji12]
עידו
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
איי שם בתחילת השירשור כבר כתבתי. אין ולא יכול להיות רכב מסעות אולטימטיבי בלי כננת.
לדעתי גם מקרר הוא הכרח ברכב מסעות אבל עוד איך שהוא ניתן להסתדר בלעדיו.
בלי כננת לא הייתי יוצא לבד גם ל״מסע״ של 5 דקות מחוץ לכביש- כזה אני פחדן שחושש להיתקע.
בסדר העדיפויות שלי הייתי שם נעילה לפני כננת לרכב מסעות.
אבל זה מה שיפה/מסובך בסיפור, כל אחד מגדיר לעצמו מה זה רכב מסעות.
אני מציע לתרום אותו ליונתן ומחלקת הנוער (או מה שזה לא יהיה) בה הוא עובד בעמק.
ורגע. אולי בכלל, רק אולי, המתמודדים יסכימו להפוך את הנגרר לתרומה בכל מקרה, מה שיקל מאוד על אסף בהחלטה, ויהפוך את תחרות זריקת הרפש הזו למשהו קצת יותר ראוי לפלטפורמה בה היא מתנהלת?
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
לא קראת את כל השרשור נכון? הנגרר נתרם.
ההכרעה כאמור היא קשה.
ובנקודות.
וממש לא על איזה מהשניים הוא אולטימטיבי או בנוי ברמה גבוהה יותר.
ההכרעה וזה מה שקשה לי היא על הרכב המאובזר ביותר ציוד. וכיוון שאצל סמואל המערכת גמישה לגמרי וורסטילי הוא אמור היה להיות הזוכה. גם ניהול האנרגיה שלו כולל יתירות והכננת, הכננת.
אבל מה שחסר שם זה מקום. בלנדקרוזר אפשר לאסוף עוד פיסות ציוד לא חשובות ובלנדרובר זה משחק טטריס.
בנוסף אני מעריך את הצניעות של הלנדקרוזר (גם אם לא של בעליו כפי שניתן היה לקרוא בדיון הזה), צניעות שבעזרתה אני רואה אותו משתלב בשולי כפר נידח בעולם השלישי בלי לסמן למרחוק שהנה הגיע זר עשיר.
ובשורה התחתונה הרשימה ארוכה יותר... והרי הוכרז מראש שמי שיש לו יותר ארוך מנצח....
וגם לא ממש חשוב לי לאיזה ארגון הנגרר ייתרם. מהשומר הצעיר לשומר החדש - העיקר שנראה לי שנלמד כאן לקח על טעמים שונים ועל כבוד הדדי.
ותודה לשני המתמודדים על הרוח הספורטיבית שאחזה בשניכם. זה היה נראה אבוד לרגע..
אז רכס... הכבוד שלך ואתה מוזמן לספר מי יקבל את הנגרר.
אסף.
בלי קשר לכלום ולאף אחד, לא יודע למה אבל היתה הרגשה שהרכב עם האות "ט" ינצח.... משום מה ככה זה תמיד... וזה דווקא מעניין למה, הרי אין בו כלום "מושך" וגם לא "מעניין" גם כשהוא מצב מקורי.
אסף ,תודה.
אצטרך לחפש נתרם בימים הקרובים,ואודיע כאן. אבקש מהפורום לתת כאן הצעות .
תבלה בחו''ל,ותחזור בשלום.
אשמח להציע את חוג משוטטים בו אני מדריך כגוף מועמד לקבלת הנגרר.
החוג פועל משנת 1999 הוא לכיתות ג עד ט. מטרת החוג הוא הכרת הארץ והשטח על ידי טיולים רגליים בתדירות של כטיול אחד בחודש.
כל העובדים בחוג עושים זאת בהתנדבות כמובן.
כבר הרבה זמן חולמים על נגרר מטבח שיאכיל 70 ילדים רעבים ומלוויהם בטיולים הדו והתלת יומיים.
יש החלטה ואני מברך עליה
למדנו דבר או שניים ועל כך תודה לכולם
שכרנו בעצם התרומה של הנגרר מקווה שיתרם לגוף ראוי
שנה טובה
גמר חתימה טובה
סמואל
קמתי מוקדם אז עד ההשכמה של כל הגמדים, יש כמה דקות, לשחרר קיטור.
מקסימום, נשלח אח"כ..
זהו?
"אורך" הרשימה?
חבל שלא הצעתי לסמואל לקחת את ארגז הפעולה שלי מגבעתיים, עם אוסף הכלים - היה זורק אותו מתחת למושב ומיד הרשימה שלו היתה מוכפלת..
ניראות מוזנחת, היא המועדפת?תוספת מקום? שניתן יהיה לקחת עוד מטבעות מיותרים ועוד איזה וו לשקית אשפה(אחרי מו"פ של שנים, לפי הצהרת הבעלים)?
חיבורי חשמל עם "תנינים"?
יענו במקום מערכת חשמל כפולה ומכופלת (שעובדת ומוכיחה את את עצמה, שמשרתת גם מקררים וגם אור וגם הנעה בטוחה) ועוד סולארית, שתעבוד גם באמצע השומקום, יש העדפה למצבר יחיד "אבל טוב"?
זו "מהות הפרוביזורה"? המישמש של מיכלי הגז/מים+הצינורות המשתרכים - זה "רציני" יותר מחיבורי החשמל "הרעועים"?
נראה לי שהיתה פה העדפה של שמיכת טלאים (עם חורים פה ושם) ישנה ו"מריחה", על שמיכת פוך מודרנית ויעילה - רק לשם "האדרת ההתכרבלות" בכאילו נוסטלגית. נשב ונרעד מקור אבל "יהיה כיף"...
כמה מהר "פורסים" חנייה?
זה נכון כשמשווים "תפןחים לתפוחים", לא כשמשווים פתיחת כיריים ישנות לחמם מים לקפה ולנגוס איזה ביף-ג'רקי אל מול מטבח שניתן להכין בו ארוחת גורמה לעשרים אנשים...
וכל התיבות האלה, שתופסות מקום "מיותר"(?!?!?!?) - אני קורא לזה "מסודר".. במקום המישמש שנמצא בכל מיני "חללים" באוטו, שמקרקשים ונחבטים ומפוזרים בכל גומחה, שבין הדופן לקורת חיזוק...
איזו מין השוואה זו בכלל?
פריסה לשינה?
אני בטוח שאחי היה מנצח פה את שניהם - הוא, בהתחלה, היה מוציא שק"ש, משעין על הגלגל ו.. הולך לישון.
מה אתם משווים בין אוהל נוח ונקי ומאוורר לעומת מזרן מעופש (טוב... אני לא יודע אם זה באמת מעופש... אבל זה הרושם מכל התמונות.. אפילו שיכול להיות שיש ריח שושנים/ורדים) שזרוק בתוך קופסת פח ריקה?
זה כמו להשוות בין מלון דרכים ב-$10 (אולי נקי אבל נראה בן 400), עם מצעים בני 200 (אבל מכובסים), בקומת קרקע (והרכב חונה מול הדלת), לבין חדר במלון יוקרתי בווגאס, עם חניון מקורה ולהגיע אליו, צריך להשתמש במעלית..
בשניהם ישנים (בסופו של דבר) אבל באיזה מהם היית מעדיף לגור במהלך "מסע" של כמה ימים/שבועות?
או כמו להתחתן עם האישה המכוערת, שיודעת לבשל טוב רק שני תבשילים ולא יודעת לנהל שיחה עם אחרים ולוותר על על ההיא שהיא גם יפיפיה וגם מבשלת גורמה (ובמבחר) וגם אשת חברה.. רק על מנת "לא להוציא את העיניים" לאלה שמסביב...
כל ההשוואה הזו היא עניין של "גישה" - CJ, עם אוסף של "דברים" לעומת רכב מודרני ומדוגם ונוח.
אני בטוח של"ג'יפאי אמיתי" (או אולי גיפאי "אמיתי") הנוסטלגיה של ה-CJ תהיה קוסמת וישר יגיד "כזה אני רוצה"... אבל אחרי כמה ימים יצטער שלא בחר באופציה הטובה יותר..
נדמה לי שדרור הגדיר את זה יפה פעם, כשהשווה בין ה-CJ לסופה...
ועל זה היו אומרים... פחחחחח.
ובועז..
אני לא זוכר שסמואל (עם נעילות וכננת) פירסם פה מודעה של "בקשה לסיוע/עזרה/חילוץ" וגם לא יודע כמה פעמים שלמה יצא/חזר מטיול בלי להפעיל את הכננת..
אני רק יודע שלמרות כל הציוד והיידע והנסיון (בלטייל לבד...), רכס פירסם פה כמה פעמים "קריאה לעזרה" (מעניין מה היה עושה במסע לערבות סהרה...).
מטבע הדברים - כננת ונעילה ומערכת חשמל כפולה הם מסוג הדברים, שהם מיותרים לגמרי... עד שצריך אותם... ומספיק שפעם אחת אתה צריך ו..אין. על מנת להבין כמה חשוב שיהיה - במיוחד ברכב "מסעות".
כאילו.... כמה פעמים רצחו לנו ראש ממשלה? מי בכלל צריך אבטחה..
אני מציע לתרום אותו למגמת מהנדסי מכונות בטכניון / קבוצת הפורמולה חסר להם בדיוק נגרר כזה לצורך הובלת הרכבים שהם בונים .
לבן גוריון יש כבר נגרר כך שהם מהבחינה הזו מסודרים .
עידו
שתי ההצעות שלמעלה ניראות מאוד מכובדות, והן תישקלנה ברצינות.
אשמח לנוספות.
שהטכניון יקנה להם. לא חסר לו כסף, הוא פשוט מתקמצן. כמו שאני לא מבין תרומות לחיילים בצבא (עוד גוף שהתרגל שאם הוא חוסך על האנשים שלו, העם ידאג להם), לא חושב, שצריך לפתור את הבעיות של הטכניון. אם מישהו צריך עזרה בשאיבת תקציבים מהמוסד הערכאי הזה, אשמח לייעץ.
אגב, יש בו גם נגררים שאפשר לשאול.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk