תגובה: חילוצים בשטח - WhatsApp
דרור, גם מה שאתה כתבת נכון, אבל אני מניח שבכל זאת מדובר באוכלוסיה שונה שנמצאת פה לבין הסבא עם הנכדים, גם הסמוראי שטבע וגם הדיפנדר שיצא לחילוץ ושקע בעצמו "קצת מכירים את השטח" אני מניח, אחד יצא לטייל באיזור שהוא די מכיר אותו וניסחף במעבר מים עמוק שלא העריך אותו נכון כנראה, קורה, ויכול להיות שלא היה צריך לנסות, את הפרשנות וההסברים אני משאיר לו, גם ככה הוא כבר "שקוע" בתוך הבלאגן שעשה לעצמו ומניח שהבין כבר מזמן את גודל הטעות, בטוח שזה לא נעשה בקלות ראש או בכוונת תחילה.
אני בעצמי גירדתי בידיים וברגליים, והייתי מת לצאת אליו, ואני מכיר את האיזור, אבל מה לעשות ולא היסתדר עם התוכניות של אישתי שאיימה שאם לא אחזור עד שעה x .....
ומי כמונו יודע שלשטח(במיוחד בזמן כזה) אתה יודע איך תיכנס אבל אתה לא יודע מתי תצא ואיך תצא...
מי שיוצא לטייל בזמן כזה כנראה שאוהב את זה, הוא לא מתכנן או קם בבוקר ואומר לעצמו בראש "היום אני הולך לטבוע".
ד"א מישהו יודע מה עם הטריילבלייזר? היתעניינתם אם צריך עזרה במשהו? (אורי קוראים לו?)
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל
האהבלים שאתה מתכוון אליהם הם מחפשי ההרפתקאות שאני מדבר עליהם. כל אחד מהזווית שלו.
אגב, כל מה שנכתב לא רלוונטי לנסיעה על שדות חרושים או שמורות טבע. מבחינתי זה פשע ושום תירוץ לא יכפר עליו.
"נסעתי דרך השדה כי פחדתי לשקוע" לא תופס.
זה בל יעבור.
וחוץ מיזה שנסיעה על חריש יותר גרועה מהשביל.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מה שדרור אמר.
כי אפילו שיש לי דאסטר !!! לא העזתי לצאת לשדות בשבת ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
זהו סיימת עם כל המעלות ועברת לבוץ? :cool:
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מה שדרור אמר.
כי אפילו שיש לי דאסטר !!! לא העזתי לצאת לשדות בשבת ;)
לא רוצה לחמם אבל אם יש סוג שטח אחד שבו לדאסטר יש יתרונות - זה בוץ. וכאן נסיים...?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
למרות שתאורטית הבוץ זה השטח שעבורו נבנתה הדאסטר.
אני לא מעז.
יותר קל לי נפשית לנסות עליה ולהכשל שם וללכת סביב בוש וניכלם ( תו׳כ שאני מאשים את הדאסטר. את המצמד האחורי. את המחשב שלו. את הדיסקיות החלקה שם. את הרומנים. את הצמיגים. את מהלכי המתלה. את האין הילוך כוח. אתכם ששכנעתם אותי ואת נימרוד שהקים את האתר הזה )
מאשר לנסות לטייל בבוץ.
דווקא בוץ (לא מים) יחסית לא מסוכן, מקסימום מושכים אחורה.
יש לי אמונה שזה משמיד את כל מיכלולי האוטו ..
גומיות מחז׳שים .. וכו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
יש לי אמונה שזה משמיד את כל מיכלולי האוטו ..
גומיות מחז׳שים .. וכו
וסלעים ומעלות שוברים ציריות, פנצ׳רים בצמיגים, מעקמים מיגונים, ובמיוחד בלאי במנגנוני שילוב אחורי בדאסטר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבל זה לא טיול שהשתבש, תקלה/שבירה פתאומית וכו' וגם לא טעויות בתום לב שהסתיימו רע.
זה לצאת במודע להתמודדות חסרת סיכוי עם בוץ טובעני ומים עמוקים, בידיעה שכלי הרכב של רובנו כאן אינם מפלצות למירוצי אקסטרים ולא מסוגלים לנצח בהתמודדות כזו (חלק מההלוקיישנים המדוברים יכריעו גם מפלצות עבירות ייעודיות).
קחו בחשבון את ההשלכות של כניסה למקומות מועדים לפורענות בסופ"ש סחוף גשמים כזה ובעיקר את העובדה שאתם עושים מה שעושים מנקודת הנחה שיהיו מי שיעזבו הכל ויבואו לעזרתכם, ושאלה שנחלצים לעזרתכם עושים את זה עם הרבה רצון טוב אבל גם עם סיכוי לא קטן להינזק קשות בעצמם.
אז נכון שכל מי שיצא לחלץ לא יכול להכחיש שגם הוא חיפש קצת אקשן ועשה את זה בהתלהבות גדולה ועל אחריותו. אבל בכל זאת, האמפטיה צריכה להיות נתונה למחלצים שבאו לעזור ויצאו בשן ועין ולא לאהבלים (תסלחו לי, אבל זו דעתי) שקפצו ראש עם הרכב לתוך המדמנה הזו.
מסכים לגמרי
אני לא מחובבי הבוץ, אבל מבין ומקבל את אלו שכן, ואפילו את אלו שיוצאים במכוון להיאבקות בוץ.
א-מה-מה ?
מי שיוצא ביודעין ובכוונה בתנאים כאלו, יואיל נא ויתארגן בהתאם, יצא בקבוצה מספיק גדולה וישאיר ב-"היכון" חברים שמוכנים ויכולים לסייע. בעיני זה צורם להיעזר בקבוצות סיוע במצב כזה.
אתן דוגמא ממצב אחר אבל מקביל בעיני: אני אוהב לטייל (בין היתר) ברכב בודד. הרכב שלי נבנה בהתאם, כולל חלקי חילוף/כלים/ידע טכני, וכולל מכשיר קשר איכותי שנבדק בתכיפות גבוהה, ובכל זאת בכל פעם שאני יוצא לבד יש מישהו (ג׳יפאי, לרוב גם חבר האתר) שיודע איפה אני ומתי אני אמור לחזור להיות בקשר. אני לא בונה על קבוצות ואלילת המזל, כשיוצאים למסלול עם סיכון מוגבר, מכינים גיבוי זמין בבית. ואם קורה משהו, מפעילים את החברים הקרובים ולא אנשים טובים זרים.
בעיני צורם, מאוד צורם שחברים שאישרו את תנאי הקבוצה וביום מן הימים מפרסמים חילוצים שאינם בהתאם לכללים המוסכמים.
מכעיס להתקשר למישהו כזה ולשמוע ממנו ״אז מה אם אלו הכללים, לא אכפת לי...״
חריגות כאלה מבחינתי יכניסו את החבר לרשימה שחורה של כאלו שלא יוחזרו לקבוצה.
לתשומת לבכם.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מסכים לגמרי
אני לא מחובבי הבוץ, אבל מבין ומקבל את אלו שכן, ואפילו את אלו שיוצאים במכוון להיאבקות בוץ.
א-מה-מה ?
מי שיוצא ביודעין ובכוונה בתנאים כאלו, יואיל נא ויתארגן בהתאם, יצא בקבוצה מספיק גדולה וישאיר ב-"היכון" חברים שמוכנים ויכולים לסייע. בעיני זה צורם להיעזר בקבוצות סיוע במצב כזה.
בעקרון אתה צודק, אבל לא כולם מאורגנים, ולא לכל אחד שמטייל יש קבוצה או חבר קרוב עם רכב שטח, ולפעמים גם זה תלוי בסוג החילוץ, אם מדובר ברכב גדול או חילוץ מורכב יש צורך ברכב חזק או מישהו שמנוסה בתחום ומבין מה צריך לעשות ואיך, כדי לא לגרום למחולץ ליותר נזק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אתן דוגמא ממצב אחר אבל מקביל בעיני: אני אוהב לטייל (בין היתר) ברכב בודד. הרכב שלי נבנה בהתאם, כולל חלקי חילוף/כלים/ידע טכני, וכולל מכשיר קשר איכותי שנבדק בתכיפות גבוהה, ובכל זאת בכל פעם שאני יוצא לבד יש מישהו (ג׳יפאי, לרוב גם חבר האתר) שיודע איפה אני ומתי אני אמור לחזור להיות בקשר. אני לא בונה על קבוצות ואלילת המזל, כשיוצאים למסלול עם סיכון מוגבר, מכינים גיבוי זמין בבית. ואם קורה משהו, מפעילים את החברים הקרובים ולא אנשים טובים זרים.
ככה אני מתנהל כבר שנים, ובמשך זמן שהקבוצת חילוץ קיימת ניתקעתי גם כמה פעמים, שנה שעברה בשלג בגולן שבעקבותיו הדיסקו קיבל נעילה קידמית:cool:, נעזרתי בחברים קרובים קודם כל.
בסוכות למשל ניתקעתי בדרום עם כרית(קפיץ אוויר) מפונצ׳רת וגם הספייר חדשה שהיתה לי כשלה, הדבר האחרון שעשיתי זה לפנות לקבוצת חילוץ ורק אם בתנאי שיש מישהו באיזור או מהאיזור וקרוב אלי שאולי במקרה יש לו כרית ספייר, וגם אז אחד החברים היה יוצא לכיוונו, ולמרות שהיו חברים מהקבוצה שהיו מוכנים להגיע עד אלי מהמרכז וכל הכבוד להם על הנכונות לעזור ולהשקיע וזה לא מובן מאליו בכלל, לא הטרחתי אותם, היסתדרתי(הפרטים פה איפשהו) וקיצרנו את הטיול ביום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
בעקרון אתה צודק, אבל לא כולם מאורגנים, ולא לכל אחד שמטייל יש קבוצה או חבר קרוב עם רכב שטח, ולפעמים גם זה תלוי בסוג החילוץ, אם מדובר ברכב גדול או חילוץ מורכב יש צורך ברכב חזק או מישהו שמנוסה בתחום ומבין מה צריך לעשות ואיך, כדי לא לגרום למחולץ ליותר נזק.
אם היה מדובר בטיול רגיל, מסכים לגמרי. אבל לצאת ביודעין לפעילות בסיכון גבוה (כמו היאבקות בוץ יזומה) זה משהו אחר. למה שאני אצא לחלץ מישהו שחפצה נפשו בשעשועי בוץ ובונה על הקבוצה שיושיעו אותו ? (תיאורטית, אין לי ווטסאפ לכן אני לא בקבוצה בכלל)
אם אין לך גיבוי - אל תצא להיאבקות בוץ יזומה. זה לא כמו לצאת לטיול ובזה אני לגמרי עם דרור.
אם היה גיבוי וגם הוא כשל, זה משהו אחר, ויכול לקרות לכולנו. אבל מראש להתבסס על הקבוצה - נראה לי חזירות.
בחייאת, אתם באתר של משוגעים, אז אתם מתלוננים על משוגע אחד?
לא בא לכם לחלץ? אל תחלצו ואל תתערבו. לא הצמידו לאף אחד אקדח לרקה שיחלץ, וכל מי שחילץ בקבוצה הזו, עשה זאת מרצונו החופשי, ובלי לשפוט.
אנחנו כמובן לא מדברים על מעשים לא חוקיים או לא מוסריים, חופים, שדות וכו'.
כשלעצמי, התנעה של לנד רובר היא מעשה חסר אחריות, שלא לדבר על לרדת אתו לשטח. זה לא הפריע לי לצאת מהבית למדבר יהודה לחלץ אחד כזה, ולא עלה בדעתי להטיף לו מוסר.
מעולם לא סירבתי לחלץ מישהו. גם פרייבטים. וגם אופנועים. וגם הולכי רגל.
גם לא הטפתי מוסר לאף אחד מאלו שחילצתי, והיו רבים כאלו.
אני עדיין חושב שלצאת להיאבקות בוץ יזומה תוך התבססות על קבוצת החילוצים זו חזירות.
זו דעתי, ומותר לה להיות שונה מדעות אחרות, ואני חושב שיש גם לדעה הזו מקום כאן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מי שיוצא ביודעין ובכוונה בתנאים כאלו, יואיל נא ויתארגן בהתאם, יצא בקבוצה מספיק גדולה וישאיר ב-"היכון" חברים שמוכנים ויכולים לסייע.
+1
זה מקובל וגם מתבקש. קצת אחריות אישית.
דמוקרטיה וכו', אבל השיפוטיות הזו, אם תתקבל, תפגע בקבוצה הנהדרת הזו, אולי אפילו תהרוג אותה.
אני מניח שכל מי שנרשם לקבוצת החילוץ מבין שהוא יהיה מחלץ או מחולץ פוטנציאלי והסכים לזה בצורה זו או אחרת.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
חייב לציין שאם אני מבין נכון החבר׳ה שנתקעו בבית חנן דווקא היו בקבוצה של רכבים גיבורים עם ציוד חילוץ ובכל זאת נתקעו. ככה שחבל להכפיש אותם.
בסך הכל קבוצת החילוצים מוכיחה את עצמה שוב ושוב גם מהבחינה של הניהול החד שגורם לה להיות שקטה וגם מהבחינה של עזרה לג׳יפאים (לא משנה אם מטיילים או מתאבקים בבוץ) שנתקעו.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
לא הייתי שם (אילוצי ילדים וכו') אבל לפחות ממה שראינו בתמונות, דווקא החבורה בדיפנדרים שנתקעו בבית חנן עבדו מאוד נכון ואחראי.
כשהכלים התקשו להתקדם, הם הירפו ולא החריפו את התקיעה. לא ראינו שם צלילות למים וכו'.
אבל תשכחו מ"כלים גיבורים". כל הגיבורים יוצאים מה זה קטנים בתנאים כאלה.
כמויות גשם כאלה מייצרות אתגרי מים ובוץ טובעניים ועמוקים שלא סופרים דיפנדרים/סופות/רנגלרים/היילקסים וכו' ולא מתרגשים מצמיגי שטח מלא. כולם נתקעים. מי יותר מוקדם ומי יותר מאוחר, שני מטרים קדימה.
גם יונימוגים וטרקטורים עובדים קשה מאוד בבוץ שכזה.
אני רואה את זה ככה: יוצא הרפתקן אחד לשטח. לא בהכרח מוכן או מאורגן או מזווד או מומחה בלתי מעורער להצטידות שטח לתנאים קשים. האיש נתקע כי הוא הרפתקן. הכי מסוכן בתקיעה זה שיתלכלך במים עכורים או אולי חלילה ילך לו המנוע או במקרה קיצון, יטבע לו האוטו (לא זוכר יותר מכמה טובעים בודדים ברכבי שטח).
האיש קורה להרפתקנים אחרים שרק מחכים לקריאה הזאת והם באים להשתתף איתו במשחק שכולם נהנים ממנו.
אחריות? מוכנות? באמא'שכם, זה תחביב שבמקרה הכי גרוע נשאיר את האוטו ונבוא לחלוץ אותו בחודש מאי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
+1
זה מקובל וגם מתבקש. קצת אחריות אישית.
אפשר לומר אותו דבר על אחד ג׳יפאי שבא לו להיתבודד קצת וירד לבד לטיול במדבר, לא טיול קשה, אבל בכל זאת נתקע מכל סיבה שהיא, תקלה ברכב, שבר וכו'.
זה התחביב, וכל אחד עושה אותו איך שהוא אוהב, לא כל אחד "מומחה להישרדות" ולא כל אחד "שועל שטח", ופעם פעם כולנו היינו כאלה צעירים(חלקנו עדיין) ועשינו אותו דבר, לדעתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
דמוקרטיה וכו', אבל השיפוטיות הזו, אם תתקבל, תפגע בקבוצה הנהדרת הזו, אולי אפילו תהרוג אותה.
+1.
ובאותה הזדמנות אני מחזיר אותכם לכמה מהעמודים הראשונים בשרשור, על הכללים וכו'.
"עזרה הדדית" משהו וכו'...
כל אחד לוקח את הסיכונים על דעת עצמו בין אם כמטייל או כמחלץ.
אם אתם כמחלצים מרגישים שהסיכון עבורכם גבוה, חובתכם להימנע מלצאת לחילוץ או אף לעצור באמצע.
מחלץ שמטוב ליבו יחווה נזק יתמודד עם זה לרוב בעצמו ועל חשבונו.
גם כמחולצים חשוב לעיתים לקחת החלטה אמיצה ובמקרים מסוימים אין ברירה וצריך לשלם על חילוץ מקצועי.
עדיף מאשר לסבך חברים.
בועז
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94